Şimdi Ara

Dershaneler öğrenci belgesi veriyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
20.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar liseden mezunum kent kartı için öğrenci belgesi almam gerekiyor dershaneler verebiliyor mu böyle bir belge ?
    dahası verirlerse bu belge ile öğrenci pasosu alabiliyor muyuz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dershaneler Öğrenci Belgesi Veriyor mu?

Öğrenciler, dershanelere devam ettikleri sırada "öğrenci" statüsünde olup olmadıkları konusunda merak ediyorlar. Bu bağlamda, dershanelerin öğrenci belgesi verip vermediği sıkça sorulan sorulardan biridir.

Dershaneler Öğrenci Belgesi Verir mi?

Dershaneler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlar değildir ve resmi eğitim kurumu sayılmazlar. Bu nedenle, dershaneler resmi öğrenci belgesi veremezler.

Dershaneye Giden Öğrenciler Öğrenci Sayılır mı?

Dershaneye devam eden kişiler, resmi olarak "öğrenci" statüsünde sayılmazlar. Ancak, bazı durumlarda öğrenci indirimi veya kartlarından yararlanabilmektedirler.

Dershaneler Öğrenci Kartı Verir mi?

Dershaneler, öğrencilerine resmi bir öğrenci kartı veremezler. Ancak, bazı dershaneler kendi bünyelerinde geçerli olan öğrenci kartları verebilirler. Bu kartlar genellikle dershane hizmetlerinden indirim almak amacıyla kullanılır.

Dershane Öğrenci Belgesinin Kullanım Alanları

Dershanelerin verdiği öğrenci belgeleri resmi öğrenci belgeleri yerine geçmez. Ancak, öğrencilerin bazı durumlarda bu belgeleri kullanabildikleri durumlar olabilir:

• Öğrenci indirimlerinden yararlanmak
    • Kültürel etkinliklere indirimli bilet almak
    • Bazı özel durumlar için ikametgah belgesi olarak kullanmak

Sonuç

Dershaneler resmi öğrenci belgesi veremezler. Ancak, bazı dershaneler kendi bünyelerinde geçerli öğrenci kartları verebilirler. Bu belgeler resmi belgelerin yerini tutmaz ancak bazı durumlarda öğrencilere indirim ve diğer avantajlar sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bentham

Arkadaşlar liseden mezunum kent kartı için öğrenci belgesi almam gerekiyor dershaneler verebiliyor mu böyle bir belge ?

alamazın büyük bir ihtimalle çünkü 30 yaşındaki bir adamda dershaneye yazılabilir onada verirler oda öğrenci pasosu çıkarırdı :D bu böyle uzayıp giderdi
  • ama geçen seneden pason varsa 2014 e kadar öğrenci basıyor zaten
  • Dershaneler öğrenci belgesi vermezler.
    Okullarda mezun olduğun için alamazsın hala var mı bilmiyorum fakat kaymakamlıktan gelir testi yaptırıp,o yolla indirimli biletlerden yararlanabilirsin belki.
  • Liseden mezun olup, üniversiteye yazılmadığın için şuan öğrenci sayılmıyorsun
  • @DoomTime
    Bursa'da olay öyle değil. Vize tarihi var vize tarihi bitince kart okumuyor, benimkinin de bitti vizesi.

@ridersonthestorm
    Eminsiniz değil mi hocam, çevremde bir kaç yerde böyle oluyor diye duymuştum da hatta yarın gidip belge isteyecektim dershaneden

@Nickim Minaj
    Şu an işsiz statüsündeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomTime

quote:

Arkadaşlar liseden mezunum kent kartı için öğrenci belgesi almam gerekiyor dershaneler verebiliyor mu böyle bir belge ?

alamazın büyük bir ihtimalle çünkü 30 yaşındaki bir adamda dershaneye yazılabilir onada verirler oda öğrenci pasosu çıkarırdı :D bu böyle uzayıp giderdi

3 kuruş için o kadar para mı bayılacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ontario

quote:

quote:

3 kuruş deyip geçme günde 5 sefer biniyorsa normalde 5x2 ise öğrencide 5x1 ve aktarması da cabası. Öğrenci aktarması 40+40+35 kuruş normal aktarma 1.25+1.25+1.25 bunu aya vurursan güzel para demek. Ben kardeşimin akbilini kullanıyorum. Umarım İettden kimse yoktur :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

quote:

quote:

quote:

3 kuruş deyip geçme günde 5 sefer biniyorsa normalde 5x2 ise öğrencide 5x1 ve aktarması da cabası. Öğrenci aktarması 40+40+35 kuruş normal aktarma 1.25+1.25+1.25 bunu aya vurursan güzel para demek. Ben kardeşimin akbilini kullanıyorum. Umarım İettden kimse yoktur :D

Yok yanlış anlaşılmasın üç kuruş derken küçümseme anlamında değil. Sadece dershaneye milyarlar ödeyecek o paranın yanında komik kalır
    Hem öğrenci adamın paraya her zaman ihtiyacı vardır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ÖzGüR-LüK

quote:

quote:

quote:

Yok yanlış anlaşılmasın üç kuruş derken küçümseme anlamında değil. Sadece dershaneye milyarlar ödeyecek o paranın yanında komik kalır
    Hem öğrenci adamın paraya her zaman ihtiyacı vardır

Yani şu da bir gerçek ki şimdi dersaneye milyarlar(binler) ödeyen adam keyfinden ödemiyor gelecek ödüyor. Kimi aileler zaten boğazından kısıyor onları ödeyebilmek için kimisi ek iş yapıyor vs. vs.. O yüzden akbil işi gayet de mantıklıdır. Sık kullananlar okula giden kardeşe veya yiğene çıkarttırsınlar öğrenci belgesi kullansınlar. Gerçi bu senenin akbilleri sene sonuna kadar basıyor.

• aöf kayıt ol hem sigortadan kurtulursun hem de tam basmaktan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette mantıklı. Aynı fikirdeyiz. İmkan varsa kullanmak lazım. Ben kullanamıyorum orası ayrı.
  • Bentham kullanıcısına yanıt
    hocam ben mezun olmadan önce bir tane alıp saklamıştım onunla vizenin son günü gidiyorum kapıda aşırı kuyruk olduğu için belgeleri hiç kontrol etmiyorlar belgeyi hiç göstermeden vizeletip geçiyorum sizin orada da böyle bir durum varsa eline bir şeyler alıp deneyebilirsin veya kardeşin varsa onun öğrenci belgesini al sorarlarsa bugun vizenin son günü olduğunu unutmuşum evden aceleyle çıkarken kardeşiminkini almışım dersin tabi yerlerse

eğer vizeletemezseniz; otobüse binerken de kartı kontrol etmiyorlarsa ilkokul birinci - ikinci sınıfa giden akrabanız veya komşunuzun üzerine kart çıkarttırıp onu kullanabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.