Şimdi Ara

.::Dersimiz UV::.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
10
Favori
9.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle aşağıdakilerin hepsi başka bir siteden alıntıdır. Ben okudum ve çok hoşuma gitti. Sizinde okumanızı tavsiye ediyorum. Özellikle Modifiyeciler.

BUGüNKÜ DERSİMİZDE UV VE UYGULAMALARINI GÖRÜCEZ

Işın spektrumunda görülebilir bölge ve X ışınları arasında kalan bölgedeki ışınlara Ultraviole (UV) ışınları denir. Asıl kullanım amaçları dezenfekte işlemleridir. Bakteri, virüs gibi canlıların DNA yapısını bozarak etkisiz hale getirir. Ama bu bizim ilgi alanımıza girmiyor maalesef biggrinking:
    Biz uv’nin uygulama alanları ve nasıl yapıldığına bakıcaz

Önceleri siyah ışık (blacklight) olarak üretildi ve artık soğuk katot tüplerle de karşımıza çıkıyor. Yani neon. Firebal her getirdiğinde 1 hafta içinde tükendiğine göre baya ilgi görüyor. Bu ışıkla aktif olan kalemlerle başlayalım. Kırtasiyelerde genelde fosforlu kalem olarak bulabilirsiniz.

bunlar genelde uv duyarlı oluyor (en çok yeşil,sarı ve turuncu renkleri. Mavi olarak daha uv duyarlısını bulamadım ). Bu kalemlerle yapılabilecek çok fazla şey var. En genel karşımıza çıkanlarla başlayalım
    Kapasitörleri boyamak

Heatsinkleri boyamak

Devreleri boyamak

ve aklınıza gelen diğer yerler

Ve en hoş duranı, uv sıvı yapmak

Kırtasiyede satılan 2 tür uv duyarlı kalem var. içinde sünger olanı ve olmayanı. Eğer sıvı hazırlamak istiyorsak süngerli olanı diğer yerler içinse kalem içinde sünger olmadan direk sıvı olanları seçmeliyiz.
    Süngerli kalemi kırıp içindeki süngeri bir pet şişeye atıyoruz (ne kadar çok kalem içi atarsanız o kadar uy duyarlı olur, elinizi korkak alıştırmayın ). Ve en önemli noktalardan biri; sünger su içinde yaklaşık 2-3 gün durmalı ki iyice renk versin. Daha sonra güzel bir şişede şov zamanı

Eğer şişe oda içinde, yani kasadaki uv neonlardan uzakta duracaksa önerim siyah ışık(elekrikçiler mor şıık diye biliyor genelde) almanız. Bu ışıklar da uv duyarlı nesneleri parlatıyor. Odanızda istediğimniz yere takabilirsiniz. Alırken mutlaka kaliteli olandan alın, 1-2 lira fark var sadece. Kaliteliyle çin malı arasında inanılmaz parlaklık farkı var.

Bir de piyasada satılan uv sprey boyalar var. Marshall Fluor serisi tavsiyemdir. Sprey kullanım alanları genelde kasa içi boyama, kablo boyama vs. ben genelde odamı modlamak için kullanıyorum.

sata kablosunda uv uygulaması

fanda uv uygulaması

odamdaki uv çalışmalarımdan bazıları

• Güzel paylşaım hocam ellerine sağlık
    the end :D
  • sağol :D
  • estetik olmuş,güzel çalışma.
  • Güzel çalışma.
    Görselliğe önem veren biri olarak en kısa zamanda uygulayacağım bende odama ve bilgisayarıma
  • uv spreyleri nereden bulabilirim
  • Uv spreyi deneyeceğim bakalım süper çalışma.
  • uv spreyler satılıyor koçtaşta
  • spreyle ışığı boyasak ışık o boyanın renginde mi çıkıyı
  • Eline sağlık kardeşim..
  • sağol :)
  • kardeşim bu bildigimiz fosforlu kalemmi mesela ben şimdi fosforlu kalem alıp duvara herhangi birşey yazdıgımda ışığı açınca böylemi gözükecek pek bişe anlamadım ne tür bir ışık gerekiyor ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: F13

sağol :)

?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeeping

quote:

Orijinalden alıntı: F13

sağol :)

?

Eline Sağlık kardeşim yazmşsın :) bende teşekkür ettim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeeping

kardeşim bu bildigimiz fosforlu kalemmi mesela ben şimdi fosforlu kalem alıp duvara herhangi birşey yazdıgımda ışığı açınca böylemi gözükecek pek bişe anlamadım ne tür bir ışık gerekiyor ki ?

ışık UV neon olması lazım. Mesela bak burda satılıyor.
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LN13025

• ellerine sağlık güzel paylaşım
  • Laptopun neresine yapabilirim diye düşünüyorum ama imkansız gibi duruyor.
    En iyisi sıvılardan yapmak.
  • Gerçekten çok ilgimi çekti , teşekkür ederim elinize sağlık :)
  • Bende üzerinde high lighter yazan 3 tane kalem var . Bunlar ama kağıda yazdığımda karanlıkta parlamıyor . Bunların parlaması için ne yapmam lazım ?
  • UV neon varsa üzerine tutmayı bir dener misin? Belki özelliğini orda gösterir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.