arkadaşlar pcyi ilk açtığımda lcd posterde det ram hatası yazıyordu fakat makinanın işleyişine herhangi bir engel teşkil etmiyordu. fakat son günlerde birde det ide çıktı . ne olduğunu anlayamadım pcye takılan hiçbir ek özellik falan da yok. format attım, bios güncelledim ama nafile ne yaptıysam o yazı gitmedi. ide kablosunu çıkarttım yine sonuç değişmedi. birde bu soruna bağlı olarak pc yi uzun süre açık kaldıktan sonra ekrana ekran kartı ile ilgili bir güç uyarısı geliyor ve ardından monitör uyku moduna giriyor fakat pc hala çalışmaya devam edyor. bir dk ara ile pcden dıt diye bir ses geliyor sonra pcye reset atıyor. enson bugun medal of honer isimli oyunu kurmak için setup simgesine tıklıyorum monitör kapanıyor ve uyku moduna geçiyor. daha önce bu tür sorunlarla kaşılaşmış ve sorunu halletmem konusunda yardım edebilecek arkaşların önerilerini bekliyorum şimdiden teşekkürler.
sistemim anakart: asus maximus extreme işlemci: intel Q6600 ekran kartı: asus 8800 ultra ram: 2gb ocz 1333 ddr3
det ram genelde ram sorunudur oc varsa kaldır yoksa ramlerini tek tek deneyerek tak dene derim
det ram sorun değil yazı çıkıyor ama işleyişine bi engel teşkil etimiyor. benim sorunum det ide. bu yeni çıktı daha iki gün oldu. ne yaptıysam kaybetemedim. sürekli olarak monitör uyku moduna geçiyor. formatta fayda etmiyor xpde de vista da da aynı.
talihsiz bir anakart almışsın senin gibi bir yığın forumda det ram cpu init det ide sorunları olan asuzedeler var elindekini bir an önce satıp gigabyte abit veya msi anakartlara yönelmen senin için iyi olur
ala ala alalı bir sene oldu ilk defa böle bişi duydum. madem öle bi sorun var ürün garantili değilmi iade ederim 3 yıl garantili. ama sanmıyorum belki biosla alakalı bi durumdur. durup dururken böle bi hata ne diye çıksın.
det ile detect ediyor demek stiyor durmayip geciyorsa sorun yok demek eger takili kaliyorsa sorun var demektir.ideyide bios tan kapatabilitsin pata controleri disable yap yeterlitabi ide harddiskin yoksa
ideyi detect etmesini istemiyorsan bios/advanced/onboard devices conf./j.micron pata/sata controller i diable yap ama ekran karti guc uyarisini anlayamadim tabi hata uyarisini tam olarak yazabilrsen yardimci olabilirim
yadımın için teşekkür ederim arkadaşım deniyecem inşallah olur. aslında yazması okadar da önemli değil benim sorunum monitörün uyku moduna girmesi umarım oda düzelir. yoksa garanti yolu gözüktü.
bende rampage x48 var. Bir kaç defa det ide ile karşılaştım. Ide kablosunu harddiskten çıkarıp tekrar takınca sorun gideriliyordu. 3 kere oldu. Son 3 aydır herhangi bi sorunu yok. Enteresan bir problem...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme