Şimdi Ara

Detaylı İç Temizliğe yeltenicem. ürün-uygulama atışım doğru mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
4
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: emir.ksk

hocam af spritzi ben temizlik sonrası koruma olarak kullanıyorum bir nevi torpido sütü. çoğu üründen iyi ama ben göğüslüğü mat seviyorum o yüzden bu konuda sonax matt effect adlı ürün başta geliyor benim için. ph nötr olayını şampuan dışında ilk defa sizden duydum. bilinen markaların apcleri zarar vermez istediğinizi alın. valet pro apc, koch chemie green star kullandığım ürünler hepsinden memnunum. tavan için ise dediğim gibi würthün köpüğü çok iyi. valetpro.global vpnin orijinal sitesi orada vardır iletişim adresleri bir bakın.

@Dura-Ace
    hocam lazımsa kargoylayayım hiç sorun değil.

@kocaballi
    kumaşlarda carpet cleaner kullanıyorum 1:20 sulandırıp. şişeyle 2-3 fıs sıkıp fırçayla fırçalıyorum hemen çıkıyor zaten. google'a at kılı ayakkabı fırçası yazın görsellerde çıkan tarz fırça ile fırçalayıp mikrofiber bez ile siliyorum.
    Advanced Interior Cleaner is a fast working formulation that handles the worst stains that find themselves in your vehicle’s interior. The pH neutral formulation has been designed to be safe to use and contains cleaning agents that are readily biodegradable. Although specifically developed to work safely on all your interior fabric, it also performs well on the hard surfaces of the car interior too.

Valet pro advanced interior cleanerın açıklaması.

Taban için değilde tavan döşemesinin hassasiyetinden dolayı sanki bu ürün daha mantıklı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 27 Nisan 2021; 1:18:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

ilginize teşekkürler  

koltuklar için her türlü sorun olmaz sanırım ama tavan biraz düşündürüyor,

temizleyeyim derken sarkıtmaktan çekiniyorum açıkçası...

Alıntıları Göster
    Ben ya fırçaya yada beze az miktarda sıkıp tavana yavaşça yedirip silicem

Tavanda mühim olan malzemeyi çok seyrek ve yumuşak hareketlerle kullanmak diye düşünüyorum. Tavanda işçilik önemli. Tavanı ben bi kere silsem yeter zaten lekeler gitsin. Tavana dokunan birisi değilim sunroof perdem hep kapalı olur sunroofu çok kullanmadığım için. Sunrooflu sunroofsuz arabanın farkı yok bana göre sürüş ve gezme sırasında (panoramik cam tavanlar hariç)

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Ben ya fırçaya yada beze az miktarda sıkıp tavana yavaşça yedirip silicem

Tavanda mühim olan malzemeyi çok seyrek ve yumuşak hareketlerle kullanmak diye düşünüyorum. Tavanda işçilik önemli. Tavanı ben bi kere silsem yeter zaten lekeler gitsin. Tavana dokunan birisi değilim sunroof perdem hep kapalı olur sunroofu çok kullanmadığım için. Sunrooflu sunroofsuz arabanın farkı yok bana göre sürüş ve gezme sırasında (panoramik cam tavanlar hariç)

Alıntıları Göster

poloda zaten sunroof yok,

ama eski sahibinden kalma lekeler var,

bu lekeler de temizlikten kalma gibi ıslak kalmadan lekelenmiş gibi, zaten arka cam-arka koltuk sırtlığı hizasında tavanda

diğer taraflar görece temiz gibi...

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

poloda zaten sunroof yok,

ama eski sahibinden kalma lekeler var,

bu lekeler de temizlikten kalma gibi ıslak kalmadan lekelenmiş gibi, zaten arka cam-arka koltuk sırtlığı hizasında tavanda

diğer taraflar görece temiz gibi...

Alıntıları Göster
    Autoglym interior shampoo

Bu ürünü aratın direk köpükmüş zaten. Tavan için bu ürünü tercih edicem

• kullandığım fırça bu ben de aynı seti almıştım. bu markaların kendisi ürünlerini bölünmüş olarak satışı yasakladı ama sipariş vermeden önce satıcı ile iletişime geçin ya da izmirde iseniz direk gidin bayraklıdalar. anladınız siz.

@MeGaDave06
    açıkçası bana biraz satış stratejisi gibi geldi aynı işi diğer ürünler de yapıyor. illa tavan için ayrı ürün alacaksanız dediğim gibi köpük alın en zararsızı o.

@Gvzgvz
    hocam videoluk bir durum yok sık fırçala sil tarzı konuda bahsedilen ürünler. koltuklar kumaş ve çok kirliyse vakum makinesi ile çektirmeden tam temizlenmiyor onun için de elinizde yoksa 100-150 lira verip koltukları komple ilaçlayıp çektirmek daha mantıklı.

• APC her yerde kullanılır ancak sulandırma oranı önemli. hassas yerlere 1:25 gibi oranda sulandırarak kullanabilirsiniz. valet pro ve koch chemie iyidir. sonax in xtreme serisi de çok kaliteli ürünlerdir. sonax xtereme cocpit reiniger ve sonax xtreme auto inner reiniger ile tüm aracın içini gönil rahatlığıya geçebilirsin. ikisnin toplam maliyeti 130tl gibi.

• quote:

kullandığım fırça bu ben de aynı seti almıştım. bu markaların kendisi ürünlerini bölünmüş olarak satışı yasakladı ama sipariş vermeden önce satıcı ile iletişime geçin ya da izmirde iseniz direk gidin bayraklıdalar. anladınız siz.

@MeGaDave06
    açıkçası bana biraz satış stratejisi gibi geldi aynı işi diğer ürünler de yapıyor. illa tavan için ayrı ürün alacaksanız dediğim gibi köpük alın en zararsızı o.

@Gvzgvz
    hocam videoluk bir durum yok sık fırçala sil tarzı konuda bahsedilen ürünler. koltuklar kumaş ve çok kirliyse vakum makinesi ile çektirmeden tam temizlenmiyor onun için de elinizde yoksa 100-150 lira verip koltukları komple ilaçlayıp çektirmek daha mantıklı.
    Hocam koltuklar o kadar kirli değil kumaş ama elle de temizlenebilir. Anlamadığım kısım ön konsol ya da göğüs olarak tabir edilen kısım sizlerin plastik diye tabir ettiğiniz kısım değil mi? Yani orada plastik aksam için tavsiye ettiğiniz ürünü alıcaz. Bir de fırçayı tam olarak nerede kullanıyorsunuz? Bunun için önerebiliceğiniz video var mı?

• Tavan için Würth Aktif Temizlik Köpüğü kullanmanızı öneririm, valet pro carpet cleaner ile hem daha zor sonuç alınıyor hem de sarkma riski olabilir. 3 sene önce filan denemiştim VP carpet cleanerı ama temizlemesi çok zor, kumaşın içine işliyor namussuz çıkmıyor bir türlü. İz yapmasın diye el kadar bölgeyle 45 dk uğraşmıştım daha sonra würth köpük aldım 30dk sürmedi tüm tavan. Fırçayı nasıl kullanırsınız şöyle söyleyeyim, ben apc yi hem fırçaya 2 fıs sıkarım hem de gözüm kestiği kadar temizlenecek yere sıkar yuvarlak hareketlerle kiri yumuşatırım daha sonra artık paçavraya dönmüş orta kalite bezlerle silerim. Kullandığınız bez de eskimiş ama kaliteli (gözden çıkarttığınız) bir bez olsa iyi olur dandirik bezlerle silince plastiğin üstünde kuruyup iz yapabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=fceusfwpfs8&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kumaş koltuklara birşeyler sıkıp temizlemek bence safi zaman ve kaynak israfı, buharı basıp yumuşatıp daha sonra kumaş temizleyici sıkıp fırçalayıp vakumla çekilmesi lazım ki bir iş yapıldığına deysin. Bu dediğim iş de oto yıkamacıda yapılır en mantıklısı böyle olur, koltuğa malzemeyi sık bezi al ovala kurumasını bekle sonra bazı yeri tam silemediğini fark et bir daha sil zart zurt hiç çekilmez. Deri koltuktaysa amatörce bile kolayca temizlenir yeterki doğru ekipman olsun. 1 tane yumuşak fırça ve hafif bir apc ile rahat rahat hallolur. Plastikleriz çok kirliyse 3D Orange öneririm, kuvvetlidir bu yüzden uzun süredir temizlenmemiş yerlere uygulamak daha doğru.

• Extradan advanced interior cleaner filan almaya hiç ama hiç gerek yok, apc nin olayı bu zaten. Biraz da bez alın (elinizde yoksa) yoksa yaya kalırsınız demede demeyin Çünkü zaten eninde sonunda detail işi hastalığa dönüşüyor tüm ekipmanları alıyorsunuz

• quote:

kullandığım fırça bu ben de aynı seti almıştım. bu markaların kendisi ürünlerini bölünmüş olarak satışı yasakladı ama sipariş vermeden önce satıcı ile iletişime geçin ya da izmirde iseniz direk gidin bayraklıdalar. anladınız siz.

@MeGaDave06

@Gvzgvz

aracın içi leş gibi koltuklar falan,

ben en iyisi bu işi yapan birine yaptırayım,

hafif kirli olsa kendim yapardım ama çok uğraştırır sanırım ...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.