Şimdi Ara

Detaylı Orianna Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
4
Favori
16.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, forumda detaylı bir orianna rehberi olmadığını fark ettim birazda boş vaktim olduğundan dolayı meraklısı arkadaşlar için bir rehber hazırlamaya karar verdim elimden geldiğince üşenmeden detaylı olarak anlatmaya çalışacağım konu altına yapacağınız yorumlar ile rehberi hep birlikte genişletebiliriz.

Skiller

Detaylı Orianna Rehberi
    Pasif: Orianna'nın auto attackları rakiplerine 10/18/26/34/42/50 + olarak yetenek gücünüzün %15i kadar hasar verir 4 saniye içinde yapacağınız ikinci vuruş için rakip %20 daha fazla hasar alır

Detaylı Orianna Rehberi
    Q: Orianna topunu hedeflediği bölgeye gönderir seviyesine göre 60/90/120/150/180 + olarak yetenek gücünüzün %50si kadar hasar verir aynı anda vurduğunuz fazladan her hedef için bu hasar %10 azalır, en az %40a kadar düşebilir.Yeteneğin seviyesine göre cooldown süreleri 6/5.25/4.5/3.75/3 saniyedir. Skill 825 range'e sahip ve her seviye için mana bedeli 50'dir.

Detaylı Orianna Rehberi
    W: Orianna'nın topu bulunduğu noktada 250 rangede bir elektrik dalgası yayar ve rakiplerine 70/115/160/205/260 + olarak yetenek gücünüzün %70i kadar hasar verir. Skill kullanıldıktan itibaren elektrik dalgası 3 saniye boyunca aktif kalır ve üzerinden geçen dostlarınız 2 saniye boyunca hareket hızı kazanır düşmanlarınız ise 2 saniye boyunca 2 saniye boyunca yavaşlar seviyesine göre %20/25/30/35/40 hareket hızınızı etkiler. Mana bedeli 70/80/90/100/110 ve bütün seviyeler için cooldown süresi 9 saniyedir.

Detaylı Orianna Rehberi
    E: Pasif olarak Orianna'nın topu kendi veya dostunun üzerinde olduğunda fazladan 10/15/20/25/30 armor ve magic resist sağlar. Skill aktifleştirildiğinde Orianna topunu kendisi veya bir dostunun üzerine getirir top geri gelirken geçtiği hedeflere 60/90/120/150/180 + olarak yetenek gücünüzün %30u kadar zarar verir ve hedefe ulaştığında 4 saniye boyunca 80/120/160/200/240 + olarak yetenek gücünüzün %40ı kadar kalkan sağlar. Yetenek 1100 range'e sahip ve bütün seviyeler için cooldown süresi 9 saniyedir. Mana bedeli bütün seviyeler için 50dir.

Detaylı Orianna Rehberi
    R: Orianna topuna şok dalgası yayması için komut verir ve kısa bir gecikmenin ardından top 400 rangedeki bütün düşmanları topun etrafına toplar. Şok dalgasına maruz kalan düşmanlar 150/225/300 + olarak yetenek gücünün %70i kadar hasar alırlar cooldown süresi 120/105/90 saniyedir ve mana bedeli 100/125/150dir.

Güçlü Yanları

Çok Güçlü Bir Lane Aşaması

Kalkan, Hareket Hızı, Düşmanı Yavaşlatma Şansı

Mekaniği harika

Çok Kısa Cooldown Süresi

Bütün Skilleri AoE Damage Vurabilir. (Doğru Kullanabilirseniz.)

Amumu,Malpite,Vi,JarvanIV gibi AoE damage sahibi herolarla kombinasyon uygulanabilir

Çok kolay baskın yemez, akıllıca yaptığınız baskınlarda düşman flash,barrier gibi defansif spellerini kullanmadığı sürece öldürürsünüz.

Pasifi sayesinde düşük rangei olan lanerlara karşı oto ataklarla mana harcama gereksinimi olmadan baskı kurabilirsiniz

Olumsuz Yanları

Mobil bir şampiyon değil

Kolay bir şampiyon değil bolca pratik gerektirir.

Mana hungry skillerin cooldownı ve gereken mana miktarı çok az ama early gamede skilleri akıllı kullanmazsanız mananız çok çabuk tükenir mobil bir şampiyon olmadığını belirttim açık hedef haline gelmemek için mana kontrolünüzün iyi olması gerekli
    Dostunuza E Skilli ile Topunuzu yollayıp R Skilli ile combo yapmaya çalışırken top çok fazla sizden uzaklaştığında geri size döner fail olma olasılığınız var topu kontrol etmeniz gerekli.

Teamfightlarda karşı takımın büyük ihtimalle ilk üstüne atlayacağı hedef siz olursunuz pozisyonunuzu iyi korumalısınız.

Rune,Mastery,Skill Sıralaması,Summoner Speller,Tam Build ve Diğer Şampiyonlara Karşı Durumu
     Detaylı Orianna Rehberi

Detaylı Orianna Rehberi

Detaylı Orianna Rehberi

Detaylı Orianna Rehberi
    yanında
     Detaylı Orianna Rehberi
    kullanabilirsiniz

Oyuna Faerie Charm + 2 sight ward + 3health 1mana potion ile başlayabilir (tavsiyemdir) yada bot + 3pot hemen arkasından ilk base gidişimizde chalice of harmony bitiriyoruz lanede sorun yaşamazsanız bir ilk seviye bot alın ve ilk olarak athene's unholygrail bitirin, oyundaki duruma göre rabandon,haunting guise,void staff bitirebilirsiniz bu iki core itemden sonra kesinlikle sorcerer shoes bitirin geri kalanında rylai's crystal scepter gibi defansif bir item alabilirsiniz yada zhonya's yapabilirsiniz ki eğer karşınızda khazix,zed,pantheon gibi bruiser varsa armor + 5pot başlayıp ardından direk zhonya'nın alt iteminı bitirmenizi tavsiye ederim. (bu kısım resimsiz oldu farkındayım fakat çok fazla küçük simgeyi indirip yüklemem gerek şuan için ızdırap gibi geldi bana bu simgeleri direk elde edebileceğim bir yer varsa lütfen özel mesaj atın, en kısa zamanda bu bölümü resimlendireceğim.)

Oyunda tam olarak counter kavramına inanmıyorum benim görüşüm şampiyon şampiyonu değil oyuncu oyuncuyu counterlar ama yinede orianna eşit seviyedeki iki oyuncu için lanede ahri,diana,syndra karşısında güçlük çekiyor(lolcounter leblancıda almış ama katılmıyorum). Karthus,Ryze ve Aniviaya karşı ufakta olsa avantaj elde edebilirsiniz.

Şahsi Görüşlerim ve Tavsiyelerim

-Orianna akıllı oynandığı sürece lane kaybetmesi çok zor bir şampiyon
    -Q skillini ilk levelda açacağımız için q skilli bulunduğu yerde ufak bir vision sağlıyor 1 levelda sağ veya sol çalılara topunuzu göndererek karşı takımın invade gelip gelmeyeceğini kontrol edebilirsiniz
    -Build açısından çok avantajlı bir şampiyon çok fazla olasılığınız var direk roa ve archangela gidebilirsiniz, yada manaregen olarak athene's yada morello gidebilirsiniz, ama apcarry buildinden şaşmayın magic penetration güzel olur eğer early gamede farmınız varsa fakat herhangi bir assist veya kill elde edemediyseniz.
    -TPA Toyz, SK Ocelote, Crs Nyjacky, GGU Jintae gibi oyuncular Orianna konusunda iyiler youtubedan araştırarak videolarını izleyebilirsiniz.,
    -Rehberi kendi bilgilerim ışığında oluşturdum, resimler lolking gibi değişik sitelerden alıntıdır sadece :) rehberde eksik gördüğünüz eklememi istediğiniz herhangi birşey varsa lütfen konunun altında belirtin, iyi forumlar.

Örnek SS

Detaylı Orianna Rehberi

Detaylı Orianna Rehberi

Detaylı Orianna Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dyesa -- 7 Mayıs 2013; 3:38:44 >

• resim eklemekte sıkıntı yaşadım yardımcı olabilecek birisi varsa lütfen
  • Main mid ama oriannadan pek çakmıyorum , rehber güzele benziyor eline sağlık .
  • Eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kru3gerBey

Eline sağlık.
    IMG yerine image yazmayı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kru3gerBey

Eline sağlık.
    orianna oynanırmı alsammı acaba lo malzahar düşünüyodum thek atıhoh
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mrlahmacun

malzaharın rangei çok düşük orianna gibi aoe damagei yok ve counterı çok fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: temp66123

Alıntıları Göster
    niye ilk q ? ben w gidiyorum ama turnuvalarda falan kime baksam q gidiyor. nedir bunun hikmeti hocam ?
    q cd düşüyor ama geçtiği hedef başına daha az vurduğu için damage açısından yetersiz kalıyor
    w cd sabit mana cost artıyor ama slow/ms buff ta artıyor seviye başı verdiği hasarda q dan daha iyi

edit: unutmadan ekleyeyim oriannanın pasifini kullanın 1-2 levelde tradelerde normal saldırı ile çok iyi hasar verebiliyor. ama tabi takım savaşlarında normal atak yapcam diye de uğraşmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taltask -- 2 Mayıs 2013; 22:02:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taltask

niye ilk q ? ben w gidiyorum ama turnuvalarda falan kime baksam q gidiyor. nedir bunun hikmeti hocam ?
    q cd düşüyor ama geçtiği hedef başına daha az vurduğu için damage açısından yetersiz kalıyor
    w cd sabit mana cost artıyor ama slow/ms buff ta artıyor seviye başı verdiği hasarda q dan daha iyi

edit: unutmadan ekleyeyim oriannanın pasifini kullanın 1-2 levelde tradelerde normal saldırı ile çok iyi hasar verebiliyor. ama tabi takım savaşlarında normal atak yapcam diye de uğraşmayın

oriannada top kontrolü çok önemli olduğu için bende ilk q maxlıyorum cooldownı çok düşüyor sürekli topu kullanmak gerektiği için bence daha mantıklı ama pasif oyunlar için w da maxlanabilir bi sakıncası yok

• Hocam eline sağlık güzel bir rehber olmuş. Jintae GGU da degil miydi? Yoksa ben mi yanılıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JabbaWockeeZ

Hocam eline sağlık güzel bir rehber olmuş. Jintae GGU da degil miydi? Yoksa ben mi yanılıyorum?

evet hocam pr0lly ile karıştırdım düzeltiyorum teşekkürler
  • Güzel bir rehber olmuş ellerine sağlık. Tam benim buildi yazmıssın ama build kadar oyunculukta önemli zor bir champion.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiderOfRohan

Güzel bir rehber olmuş ellerine sağlık. Tam benim buildi yazmıssın ama build kadar oyunculukta önemli zor bir champion.
    herkesin tercihi değil ama ben 9 0 21 girip cdr runeları ve 1 athene ya da morello ile %39 cdr yapıyorum earlyde farm rahatlığı için w fullüyorum denemek isteyen olabilir kıvrılsın şurada
  • quote:

Orijinalden alıntı: LLoncept

herkesin tercihi değil ama ben 9 0 21 girip cdr runeları ve 1 athene ya da morello ile %39 cdr yapıyorum earlyde farm rahatlığı için w fullüyorum denemek isteyen olabilir kıvrılsın şurada

Alıntıları Göster
    Eline sağlık usta.Bence gayet güzel bir rehber olmuş.Oriannayı ben de severek oynarım gayet eğlenceli ama eğer takımında aklı başında oyuncular yoksa işin çok zor oluyor.Takım uyumu olursa daha verimli kullanılıyor.Bir de karşınıza diana gelirse Allah sabır versin cidden deli ediyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre S.

Eline sağlık usta.Bence gayet güzel bir rehber olmuş.Oriannayı ben de severek oynarım gayet eğlenceli ama eğer takımında aklı başında oyuncular yoksa işin çok zor oluyor.Takım uyumu olursa daha verimli kullanılıyor.Bir de karşınıza diana gelirse Allah sabır versin cidden deli ediyor :)

Alıntıları Göster
    maç ssi ekledim build için biraz yardımcı olabilir diye düşündüm
  • Ilk goz agrim, fakat bir turlu eglenemedim Orianna oynarken. Nedenini bilmiyorum. Fakat ona cikan her skini alirim. TPA skini instabuy zaten. Bladecraft'tan daha guzel. :D Oynamam gerek Orianna, yeniden heveslendim. Bu arada rehber guzel olmus.

Ayrica eger RoA Archangel rushlayacaksam ilk Q maxlerim mana stacklemek kolay olsun diye. Orianna late cahmpi oldugu icin cok da guzel oluyor. Yoksa ilk 2 itemim Morello ve Athene's dir. %40 CDR'ye kimse hayir diyemez. Fakat LLoncept'in teknigini de deneyecegim. Ellerine saglik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpesifikBrush

Ilk goz agrim, fakat bir turlu eglenemedim Orianna oynarken. Nedenini bilmiyorum. Fakat ona cikan her skini alirim. TPA skini instabuy zaten. Bladecraft'tan daha guzel. :D Oynamam gerek Orianna, yeniden heveslendim. Bu arada rehber guzel olmus.

Ayrica eger RoA Archangel rushlayacaksam ilk Q maxlerim mana stacklemek kolay olsun diye. Orianna late cahmpi oldugu icin cok da guzel oluyor. Yoksa ilk 2 itemim Morello ve Athene's dir. %40 CDR'ye kimse hayir diyemez. Fakat LLoncept'in teknigini de deneyecegim. Ellerine saglik.
    2 farklı maç sonrası ssi daha ekledim buildlerde farklılık yaratmaya çalıştım roa ve archangel giderek kırılganlığını en aza indirmeye calıstım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dyesa

2 farklı maç sonrası ssi daha ekledim buildlerde farklılık yaratmaya çalıştım roa ve archangel giderek kırılganlığını en aza indirmeye calıstım

Alıntıları Göster
    Gereken bir konuydu eline sağlık hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: DanubS9

Gereken bir konuydu eline sağlık hocam

sağolun :) ilgi biraz az konuya ama ihtiyaç pek yokmuş sanırım
  • Elinize sağlık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.