Şimdi Ara

DETTOL NO TOUCH KIT OTOMATİK SABUNLUK sökülmesi ve tamiri, sabun ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
10.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  DETTOL NO TOUCH KIT OTOMATİK SABUNLUK sökülmesi ve tamiri, sabun ayarı

arkadaşlar ürün ucuz olmasına rağmen kaliteli gözüküyor. bende yeni aldım ve akıttığı sabun miktarı fazla geldi. bunu azaltmak içini açtım fakat içinde müdahale edilecek pek bi parça yok. dolayısıyla içini açmaya gerek yok.

sistem emme basma tekniğıyle çalışıyor ve piston vasıtasıyla depodan sabun alıp yukarı basıyor. elimizi tutunca motor dönmeye başlıyor ve pistonu kaldırıp indiriyor. dişlilere bağlı bir siwic, piston hareketini tamamladığında dişlideki çıkıntı ile basılıyor ve motoru durduruyor.

piston çapını ve hereket oranını değıiştiremeyeceğimize göre sabun miktarını azaltmanın en iyi yolu subap ayarıyla oynamak. yedek şişenin takıldığı kısımda kırmızı renkli subap var. onun arasına bobin teli sıkıştırıyoruz. dolaşısıyla sabun basarken tam kapanmıyor ve bir kısmı elimize, bir kısmıda şişenin içine geri kaçıyor. burada tel kalınlığı önemli. fazla kalın olursa tamamını şişenin içine basar, hiç akıtmaz. ben birkaç denemeden sonra 0,25mm kalınlığın uygun olduğunu gördüm.

burada telin kaymaması için havye veya ısıtılmış bir çivi ile bastırıp yapıştırıyoruz. tel dışarıya çıkmaması gerekir çünkü çıkarsa kenardaki conta hasar görür ve şişeden sabun akıtır.birde bobin teli olması onemli. çünkü normal bir tel, dışında kaplama olmadığı için paslanıp çürüyebilir. son olarak tel bağladığımız tırnağı içe doğru biraz eğersek şişeyi takarken kırılmaz.

herhangi bir arızaya karşı içini açmak isteyenler olursa sırayla:

önce pilleri çıkarıyoruz ve pil yuvasının dibindeki vidaları yıldız tornavida ile söküyoruz. taplam 4 adet. öndeki görünen vidaları şimdi sökmuyoruz.

sonra ust kapağı çıkarıyoruz. uç kısımda tırnaklar var onları ince düz tornavidayla kurtarıyoruz.

daha sonra kapağın hemen altında gövdeye bağlı olan led ve akış ağzı var. onlarıda kablolorıyla beraber yerinden kaldırıyoruz ve gövdeyi yukarı doğru çıkarıyoruz

arka tarafı

dişli mekanizmasını ve motoru sökmek istersek alttaki diğer 3 vidayı da çıkarıyoruz.

mekanizma bu şekilde ayrılıyor. dişli kapağınıda sökmek için alttaki vidaları söküyoruz.

burada sivic düzgün çalışmazsa sürekli sabun akıtır. ayrıca devre kartınada sabun bulaşmaması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afkar -- 6 Şubat 2012; 1:49:47 >

• olay budur..eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurgazi

olay budur..eline sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felix Felicis -- 6 Şubat 2012; 20:38:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis

Alıntıları Göster
    Ya ben de almak istiyorum bunlardan. Fiyatı ne kadar acaba? Sabunlukların yalama olmasına gıcık oluyorum artık sabun akıtmamaya başladı yine bu yeni aldığımız sabunluk. Bu arada ucu kalın gibi gözüküyor. Ucuna ortası delik daire şeklinde mantar tıkasanız sorun bu şekilde de çözülür belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: F5

Ya ben de almak istiyorum bunlardan. Fiyatı ne kadar acaba? Sabunlukların yalama olmasına gıcık oluyorum artık sabun akıtmamaya başladı yine bu yeni aldığımız sabunluk. Bu arada ucu kalın gibi gözüküyor. Ucuna ortası delik daire şeklinde mantar tıkasanız sorun bu şekilde de çözülür belki.

fiyatı marketlerde 15tl. çıkış ucunu küçülttüğümüz zaman yada tıkadığımız zaman motor zorlayacaktır ve içinden boru çıkabilir ve içine akar. cünkü piston basıyor başka çıkışı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afkar

quote:

fiyatı marketlerde 15tl. çıkış ucunu küçülttüğümüz zaman yada tıkadığımız zaman motor zorlayacaktır ve içinden boru çıkabilir ve içine akar. cünkü piston basıyor başka çıkışı yok.

Peki yedek sabunları ne kadar ve kaç ml onu biliyor musun? Yedek kaplar hep pahalı oluyor bu tür ürünlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F5 -- 7 Şubat 2012; 0:17:42 >

• quote:

quote:

quote:

Peki yedek sabunları ne kadar ve kaç ml onu biliyor musun? Yedek kaplar hep pahalı oluyor bu tür ürünlerde.

Alıntıları Göster
    quote:

evet yedek şişeler biraz pahalı. 250ml. 5-7tl arasında satılıyor. en iyisi şişenin kapağını açıp doldurmak.yada üstten delip dökmek.

bununla ilgili başka konu:http://resim.donanimhaber.com/m_50632752/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50632752

• quote:

quote:

evet yedek şişeler biraz pahalı. 250ml. 5-7tl arasında satılıyor. en iyisi şişenin kapağını açıp doldurmak.yada üstten delip dökmek.

bununla ilgili başka konu:http://resim.donanimhaber.com/m_50632752/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50632752

Alıntıları Göster
    dostum niye parçalamışsın ki aleti boş yere, o sabun olan kutunun üst kısmını yarım keseceksin üstten dolduracaksın hepsi bıçak varsa 3sn.

• quote:

Orijinalden alıntı: terbiyesüzcanavar

dostum niye parçalamışsın ki aleti boş yere, o sabun olan kutunun üst kısmını yarım keseceksin üstten dolduracaksın hepsi bıçak varsa 3sn.

Alıntıları Göster
    mındar etmişsin güzelim cihazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox

mındar etmişsin güzelim cihazı

Alıntıları Göster
    cihazınız ne olursa olsun sıvı sabun değil köpük sabun kullanın, nedenini ve nasıl yapılacağını Afkar ın ilk açığı başlıkta açıkladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

cihazınız ne olursa olsun sıvı sabun değil köpük sabun kullanın, nedenini ve nasıl yapılacağını Afkar ın ilk açığı başlıkta açıkladım

Alıntıları Göster
    Karşılaştığım sorun; Makinenin kırmızı ışığı sürekli yanıp sönüyor, her hangi bir tepki vermiyor, açıklandığı üzere söküp iyice bir temizlik yaptım. Düzelmedi, defalarca söküp tekrar birleştirdim, ve sorunun hazneye sabunun dolmamasından kaynaklandığını farkettim. Kırmızı sibab dan kaynaklandığını düşünüyorum. Şimdilik sorunu çözmeye yönelik elimden başka birşey gelmiyor, hala ışığı yanıp sönüyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Attila Han

Karşılaştığım sorun; Makinenin kırmızı ışığı sürekli yanıp sönüyor, her hangi bir tepki vermiyor, açıklandığı üzere söküp iyice bir temizlik yaptım. Düzelmedi, defalarca söküp tekrar birleştirdim, ve sorunun hazneye sabunun dolmamasından kaynaklandığını farkettim. Kırmızı sibab dan kaynaklandığını düşünüyorum. Şimdilik sorunu çözmeye yönelik elimden başka birşey gelmiyor, hala ışığı yanıp sönüyor :)

kırmızı ışığın yanıp sönmesi pillerin zayıf olmasindan kaynaklanabilir. yeni pil ile deneyin. motor çalıştığında hazneye sabun alır. normalde hazneye kendiliginden dolmaz.
  • quote:

quote:

kırmızı ışığın yanıp sönmesi pillerin zayıf olmasindan kaynaklanabilir. yeni pil ile deneyin. motor çalıştığında hazneye sabun alır. normalde hazneye kendiliginden dolmaz.

Piller yeni zaten

• quote:

quote:

quote:

Piller yeni zaten

Alıntıları Göster
    bir yerde hata algılıyor. bu yüzden sinyal veriyor. bunun bir sebebi de optik gözün verici ledi görmemesi. üstteki led alttaki alıcı sensörü görmesi lazım. arada ışığı kesen birşey olmaması lazım. ledin yönü kaymış olabilir yada kablo bağlantıları kopmuş olabilir. onları kontrol edin. birde devre kartının temizleyin. pilleri çıkardıktan sonra suyla veya kolonyayla fırça yardımıyla kartı yıkayın.

• quote:

bir yerde hata algılıyor. bu yüzden sinyal veriyor. bunun bir sebebi de optik gözün verici ledi görmemesi. üstteki led alttaki alıcı sensörü görmesi lazım. arada ışığı kesen birşey olmaması lazım. ledin yönü kaymış olabilir yada kablo bağlantıları kopmuş olabilir. onları kontrol edin. birde devre kartının temizleyin. pilleri çıkardıktan sonra suyla veya kolonyayla fırça yardımıyla kartı yıkayın.

Alıntıları Göster
    Daha bugün açtım içini durmadan sabun pompalıyor kuruladım fakat ama düzelmedi. Ne yapmam lazım devre sağlam gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

Daha bugün açtım içini durmadan sabun pompalıyor kuruladım fakat ama düzelmedi. Ne yapmam lazım devre sağlam gözüküyor.

motor durdurma siwic i çalışmıyordur. normalde piston 1 tur attıktan sonra dişli sistemi siwic e baskı yapar ve motoru durdurur. swich i yıkayın iyice. sonra makine yağıyla yağlayın. kablo bağlantılarını kontrol edin. kartta kurumuş sabun artığı varsa ondan da kaynaklanabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

motor durdurma siwic i çalışmıyordur. normalde piston 1 tur attıktan sonra dişli sistemi siwic e baskı yapar ve motoru durdurur. swich i yıkayın iyice. sonra makine yağıyla yağlayın. kablo bağlantılarını kontrol edin. kartta kurumuş sabun artığı varsa ondan da kaynaklanabilir.

Önerin için sağol yarın sabah bir deneyeyim bakalım

• @afkar hocam, resimler silinmis, resimleri tekrar yukleyebilir mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakan

@afkar hocam, resimler silinmis, resimleri tekrar yukleyebilir mısınız?
    Ben de kaç gündür bu konuyu arayacaktım da unutuyordum hep. Yedek şişe bittiği için çıkartmak istedim ama çıkmıyor, buradaki resimler de silinmiş kötü oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hououin Kyouma

Ben de kaç gündür bu konuyu arayacaktım da unutuyordum hep. Yedek şişe bittiği için çıkartmak istedim ama çıkmıyor, buradaki resimler de silinmiş kötü oldu

Tornavida yardımıyla kenarlardan bastırırsan kapağı çıkıyor. 2 sefer bu şekilde dolum yaptım sorun yok şimdilik.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.