c# da girilen sayılardan en büyüğünü bulan programı yaptım buyur bi teşekkür yeter şimdi plakalara geçiyorum:
Console.Write("Lütfen Kaç Sayı Girmek İstediğinizi Giriniz: "); int adet = Convert.ToInt16(Console.ReadLine()); int sayac = 0; int enbuyuk = 0; int sayi;
do { Console.Write(sayac + 1 + ". Sayı = "); sayi = Convert.ToInt16(Console.ReadLine());
if (sayi > enbuyuk) enbuyuk = sayi; sayac++; } while (sayac < adet); Console.WriteLine("Girdiğiniz Sayılar İçinde En Büyüğü = " + enbuyuk); Console.WriteLine("*****************************************");
Console.WriteLine("*****DemonHard Yapım :):)********"); Console.ReadKey();
hocam teşekkür ederim ama benim beceriksizliğimden dolayı mı artık bilmiyorum ama ilk satırda hata verdi
Buyur hocam sıralama;
#include<iostream.h> #include<conio.h> #include<math.h> int main() { int i,j,z,y,gecici; int dizi[10]; cout<<"10 Adet sayinin sıralanmasi"<<endl; for(i=0;i<10;i++) { cout<<"Sayi giriniz"<<endl; cin>>dizi[i]; } for(i=10-2;i>0;i--) for(j=0;j<=i;j++) { if(dizi[j]>dizi[j+1]) { gecici=dizi[j]; dizi[j]=dizi[j+1]; dizi[j+1]=gecici; } } for(i=0;i<10;i++) { cout<<" "<<dizi[i]<<endl; } getch(); return 0; }
Bu da Plaka Sorusu;
#include<iostream.h> #include<conio.h> int main() { int x,y,z,secim; cout<<"Plaka Kodunu Giriniz"<<endl; cin>>secim; switch(secim) { case 1: cout<<"Adana"<<endl; break; case 2: cout<<"Adiyaman"<<endl; break; case 3: cout<<"Afyon"<<endl; break; case 4: cout<<"Agri"<<endl; break; case 5: cout<<"Amasya"<<endl; break; case 6: cout<<"Ankara"<<endl; break; case 7: cout<<"Antalya"<<endl; break; case 8: cout<<"Artvin"<<endl; break; case 9: cout<<"Aydin"<<endl; break; case 10: cout<<"Balikesir"<<endl; break; } getch(); return 0; }
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme