Şimdi Ara

devESP Android app esp8266, NodeMCU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• devESP Android app esp8266, NodeMCU

Öncelikle amacım minumum donanımla maximum işlev
    esp8266 ve nodeMCU ile yaptığım bu uygulama verileri direk olarak okur. herhangi bir servere ihtiyac duymaz yani server kendisi
    Herhangi bir blut tabanlı siteye ihtiyac duymadan verileri direk devESP den okur,
    birden fazla ESP8266 yada nodeMCU desteği server, client mantığı

şunuda belirtmek isterim bu projemi ticari amacla kullanmak istiyorum görüşlerinizi, önerilerinizi almak istedim

uygulamamı henüz bitirmedim daha fazla işlev eklemek istiyorum şuan ir alıcı, verici üzerinde çalışıyorum yani bir ekranıda buna ayıracam
    devESP de keypad ile net üzerinden alarmımı açıp kapatıyorum istediğim uzaktan kumandalı cihazı kontrol ediyorum yerel ağ yada internet üzerinden fakat daha kolay kullanım için uzaktan kumandalı cihazların kumanda kodunu okuyup istenilen buttona kaydetmek için uygulamada ek ayarlar yapıyorum

bir ekranıda LCD ye ayırmak istiyorum lcd ye istedigim yazıyı gönderebiliyorum ve bunları komut haline getirmekte kolay mesela lambayı kapat yazıp gönderdiğinizde lambayı kapatsın

servo motor kontrolünü uzaktan yapabilirsiniz. servo motor kontrolünü IP kamera ekranına attım böylece hem kamera görülür hem motor kontrol edilir.

birçok modül ve sensorü destekler ve çok fazla işlev yapılabilir. aklıma gelenler bunlar. hem kendi içinde hemde android uygulamada kurallar koyup işlevini 2 katına çıkarabilirim

uygulamada şimdilik sıcaklık uyarısı koydum ama bunu uzaktan esp'yede gönderebilirsiniz.
    mesela şukadar dereceye ulaştıgında yada geçtiginde şunu yap
    uygulamada ayrıca röleyi belirtilen zaman aralığında açıp kapatıyorum ve röle durumunu hem ana ekranda hemde röle ayar ekranında görünmesini istedim
    başkası açıp kapatsa bile siz durumunu uygulamada görebilirsiniz.

esp8266 yada NodeMCU ile devESP uygulaması neler yapar.
    yazılım olarak nodeMCU ve easyesp kullandım android uygulama yaklaşık 15 gündür üzerinde çalışıyorum
    birçok modül ve sensor kolayca entegre edilebiliyor.
    arduinodaki gibi kendi içinde komutlar verebilir, kurallar hazırlıyabilirsiniz.
    sensor yada modul durumlarını uygulamada görebilir ve kontrol edebilirsiniz.
    lcd ve dokunmatik ekran desteği var. ve istediğiniz sensor yada modulun değerlerini burda görebilirsiniz.
    kablosuz ağa bağlanıp aynı zamanda kablosuz ağ bağlantısı kesildiğinde kendi kablosuz yayını devreye girer, peki bu neden önemli? çünkü birden fazla esp8266 yada nodemcu çalıştırabilir veri alışverişi yapabilirler yani server ve client gibi
    saat için rtc modul ihtiyacınız olmaz sistem saati yani internet saatini kullanabilir ve komutta verebilirsiniz. mesela ben hareket algılandığında lamba yansın istiyorum ama belirli bi saatten sonra mesela kaçta karanlık olmaya başlıyorsa ve lambanın kaç dakika yanmasını istiyorsanız. arduino gibi komut yazdırabilirsiniz.

statik ip adresinizi dinamik ip adresine dönüştürebilirsiniz. (free dns)
    LCD'de herhangi bir modül yada sensor degerini gösterebilirsiniz. sıcaklık, nem,saat,ip adresi gibi
    LCD net üzerinden kontrol edebilirsiniz, kapatıp, açıp yada herhangi bir mesaj yolluyabilirsiniz.

olay anında buzzer yada mail seçenekleri var. tabi daha fazla secenek isterseniz Kurallar oluşturabilirsiniz.

ayarlarınızı içe yada dışa aktarabilirsiniz. ayarlarınız kaybolmaz yada farklı bir cihaza kolayca yükleyebilirsiniz.

devESP Android app esp8266, NodeMCUdevESP Android app esp8266, NodeMCU
    devESP Android app esp8266, NodeMCU

• Tebrikler gerçekten geniş fonksiyonlu bir çalışma olmuş. Bunun Programlamasini Esp dev. Kit ile mi yaptınız? (nodemcu demişsiniz. Gömülü denetleyicisini kullandınız galiba) yoksa tüm bu işlemleri Java üzerinden mi yonlentmdiriyorsunuz Esp ye?ya da bir denetleyici var mı Esp kartı üzerinde? Yaptığınız bu cihazın bir prototipi var mıdır? Bu yaptığınız bir geliştirme kartı mi yoksa paket özellik barındıran bir ürün mu? Şu aralar ben de Esp ye bakıyorum da :) merakımı mazur görün :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arada hiçbir denetleyici yok esp8266 serileri eski serilerini denemedim ama hepsine olur. esp8266 12F ve nodemcu denedim
    android uygulamayı kendim yaptım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.