Şimdi Ara

\Device\Harddisk0\D hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
8.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba! Benim bilgisayar şu hatayı veriyor : \Device\Harddisk0\D aygıtında bozuk bir blok oluştu.
    Sanırım bu hatadan dolayı bilgisayarın performansı düştü ve bazen bilgisayar açılmıyor onun yerine mavi bir ekran çıkıp bilgisayar kendini resetliyor.Birde Bilgisayar Yönetimine tekrar bakayım dedim bu çıktı karşıma: Diskteki dosya sistemi yapısı bozuk ve kullanılamaz durumda. D: birimindeki chkdsk yardımcı programını çalıştırın.Windows açılışında chkds 'yı iptal ediyorum bunun nedeni ise bir yerde takılmasından dolayı.Fakat bilgisayar açıldıktan sonra check disk yapıyorum ama bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrar check disk yapmak istiyor...Herhalde :F parametresini belirlemediğim için..Neyse asıl sorunum \Device\Harddisk0\D.
    Anlayacağım bir şekilde biri çıkıp anlatsa ne iyi olurdu ya bıktım artık şu bilgisayardan hep sorun var

Bu arada,Bayramınız Mübarek Olsun..

• Bu zor bir durum. Neyse ilk önce Başlat > Çalıştır > "chkdsk d: /F /R /X" komutunu uygula. Eğer bundan sonra sorun hala devam ediyorsa iş donanım problemine kalıyor. Ya IDE kablolarında bir hasar var veya disk üzerinde fiziksel bir hasar. Ayırca PSU yeterli mi? Bunu da kontrol et; düşük ihtmal ama soruna yol açıyor olabilir.

Ayrıca disk hakkında detaylı bilgi almak için şu yazılımı kullan. Belki bad sector falan da olabilir.

HD Tune

www.hdtune.com
    HD Tune website
    http://www.hdtune.com/download.html

• Ben başka birşey yaptım yerel diskte özellikler deyip araçlarda şimdi denetle dedim ve kutucukları işaretledim sonra bilgisayarı yeniden başlattım fakat yönetime bakıyorum hatalar tekrar mevcut.birde uyarı var donanım bilgileri eski veya süresi geçmiş diye:
    Sürücü, \Device\Ide\IdePort0 aygıtının donanım bilgilerinin eski veya süresi geçmiş olduğunu belirledi. Bu, performansın düşmesine neden olabilir.
    Bad sector duyduğuma göre aşırı format atmaktan oluşuyormuş,ben şuana kadar bilgisayara o kadar çok format attım ki şu mavi ekran yüzünden format atmamışsamda repair yapmışımdır.Bad sector denilen şey temizleniyormuş sanırım o olma ihtimali var yani.Psu yeterlimi derken ? Psu bilgisayarın sıcaklığının artmasını önlemiyormu ne demek istediğinizi anlamadım ? Fakat Psu'da sorun olabilir dersen,hayır çünkü birkaç hafta önce kontrol ettik bizde PSU 'da sorun var sanıyorduk fakat yok.
    Heralde Device İdePort0 güncelleştirmek lazım,ya da bad sectorü temizlemek..
    Bu arada dediğiniz programı kullandım,read error! Test aborted hatasını veriyor (Benchmark'ta)
    Error scanda ise bir hata yok..

Yardımcı olabilen varsa,lütfen yardım etsin..

Şimdiden Teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 12 Ekim 2007; 9:30:45 >

• Ya bu hatayı düzeltmem için bana yardım edebilecek biri kalmadımı ?
  • Badsector u kapatmanın bir yolu Lowlevel format, ama buda dikkat gerektiriyor oldukça.
  • Dikkat etmesine ederim de sorunun bad sector olup olmadığından emin olmadığım için LowLevel formatını hala atmayı düşünmüyorum.
  • Şu yazılımı dene bakalım. Kolay gelsin.

http://www.gold-software.com/download7099.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    unknown device windows 7 hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pyssical Drivers- 0 bad sector.
    Logical Drivers-0 bad sector.

Bu iyi mi kötü mü bilemiyorum artık
    Aslında Lowlevel formatını atsam iyi olurdu böylece nasıl atıldığını öğrenmiş olurdum fakat sonuçta bir harddisk var bunu göze alamıyorum
    Demek ki,beni 1 yıl içinde 40-50 format atmaya zorlayan bu hataymış........1 yılda atılan formata can kurbanda hergün ya da her hafta ya da her ay atılan formattan sıkıldım

Neyse,bulunur bir çaresi nasıl olsa.
  • Bu alınan hatayla ilgili yeni bir gelişme var mı? Ben de bu hatayı almaya başladım, zaten başından beri denetleyici hataları alıp duruyorum, en son saniye saniye bu hatayı verdi pc. donmalar, kasılmalar. Müzik dinlerken bile bazı sorunlar yarattı. Ekran kararıyor, veya maviekran verip resetliyor kendini bilgisayar. Çözüm önerisi olan var mı acaba başka?
  • Bu zor bir durum
  • Farkındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IlkerCagatay

Bu alınan hatayla ilgili yeni bir gelişme var mı? Ben de bu hatayı almaya başladım, zaten başından beri denetleyici hataları alıp duruyorum, en son saniye saniye bu hatayı verdi pc. donmalar, kasılmalar. Müzik dinlerken bile bazı sorunlar yarattı. Ekran kararıyor, veya maviekran verip resetliyor kendini bilgisayar. Çözüm önerisi olan var mı acaba başka?

Arkadaşlar , uzun uğraşlar ve denemeler sonunda , bu hatanın çözümünü buldum... 4 gündür test ediyorum ve henüz bir hata mesajı almadım ... Çok zor bir durum dğilmiş oysa ki ...

toparlamaları yaptıktan sonra anlatacağım...

y
  • Merhaba arkadaşlar ,

Bu sorununun kesin çözümüne yönelik internette ya da diğer kaynaklarda herhangi bir bilgiye raslayamadım.. Uzun zamandır da kendim uğraşıyorum ve denemelerim sonucunda , hatanın kolay bir şekilde çözümünü buldum.

Şöyle ki;

Bilineceği üzere , harddisk device 0 , dosyaların ve dizinlerin bulunduğu bölümdür. Bu bölümde meydana gelen bir hata , domino taşı misali , bilgisyarın bütün katmanlarına yayılır ve sistemi kullanılamaz hale getirir..
    Kullanmak istesenizde , bilgisayar çok yavaşlar ,kasar ya da NTFS sistemi , sık sık çöker ... Kısacası , bu hata mesajını aldıktan sonra , yapmanız greken , bir çözüm bulmak ya da harddiski çöpe atmaktır..

Harddisklerin yapısını ve çalışma şeklinin bilen herkes , "harddikin kolay kolay zarar görmeyeceğini" de çok iyi bilir.

Şimdi biraz kendi sorunumdan bahsedeyim..

Benim harddiskim 8 senelik ve markasıda seagate Ultra -ATA 60 gb ,...

Mükemmel bir harddisk .. Ancak son 6 aydır , mevcut , sorunla uğraştırdı ... Bu sorun oluşmaya başladıktan sonra , hardiskten gelen cızırdamalar baş ağrısı bile yaptı..:)

İşte böyle , Şimdi yapacalarınızı sırayla anlatarak , bu sorunu çözelim..

1. Bilgisayara mecburen format atmak gerekmektedir. Format atarken şu yolu izlemelisiniz;

- harddiskinizde sadece C ve D sürücüsü açmayacaksınız.. Hardiskinizin boyutuna ve gücüne göre düşünerek 5 ila 10 sürücü açmalısınız..

örneğin 100 gb hardikiniz varsa her biri 20 Gb ya da gerekirse 15 Gb lık sürücüler hazırlamalısınız ..

Bu kadar fazla sürücü açmanın sebebi , hata veren bölütün olduğu alanı bulabilmek ayrıca , yapacağımız işlemlerin zamana yayılmasını ,hızlanmasını sağlamaktır..

Ayrıca , işlemlerinizi yaparken , kurulacak olan sisteminizi de kullanabilirsiniz... Güncel işlerinize ara vermeniz gerekmez...

Diyelim ki 100 Gb lık hardiskinize her biri 15 GB olan 7 sürücü hazırladınız..

C-D-E-F-G-H-K

C sürücüsüne , yavaş modda sisteminizi kuruyorsunuz....

zaten yavaş modda sistem kurulursa ,ya hata veren bölütün C sürücüsünde değildir ya da , kurulum disk hatasını çözmüştür .. İkisinden birisi..

kurulum tamamlandıktan sonra ,

"CCleaner programını kuruyoruz"..

Daha sonra "C" sürücüsü haricindeki D-E-F-G ... klasörlerini "hızlı" şekilde biçimlendiriyoruz...

Daha sonra , CCleaner programını açıyoruz...

ARAÇLAR-SÜRÜCÜ TEMİZLE bölümünü açıyoruz...

"sadece boş alan" olarak ayarladıktan sonra..

temizlenecek sürücüyü seçiyoruz .. ". D sürücüsü diyelim..

öncelikli olarak basit üste yazma (1 pass) ile sürücü boş alanını temizliyoruz...

daha sonra , Aynı şekilde "gelişmiş üste yazma (3 passeess) seçeneği ile sürücüyü tekrar temizliyoruz...

daha sonra

Komut istemciyi açıyoruz ve , chkdsk d: /F / R / X komutunu girerek , d sürücüsünü scandiskini yapıyoruz...

scandisk tamamlandıktan sonra , artık D sürücünde sorun tamamıyla çözülmüş demektir..

aynı şekilde , E sürücüsü için de yapıyoruz ...

chkdsk e: /F / R / X diyerek onun da skandiskini tammlıyoruz... komut istemciye , sürücülerin ismini doğru girisin .. D sürücüsü için chkdsk d: /F / R / X ,

E sürücüsü için , chkdsk e: /F / R / X

Bütün sürücülere aynı işlemi uyguladıktan sonra , artık sorun çözülmüş demektir...

sakın , büyük alanlı sürücüler kurup , denemeyin!!!!! CCcleaner , bu şekilde , sorunsuz çalışmaktadır.!!!

Sorun çözülmüştür.. Artık , sıfırlanmış ve tertemiz hardiskiniz yıllarca kullanmaya devam edebilirsiniz...

Bu anlattığım , hardiskinize zarar vermeden , ayrıca , günlük işlerinizi de aksatmadan yapabileceğiniz en ideal daha doğrusu ,şuan tek çözümdür :) ..

evidennce eleminator falan gibi programlarla hardiskinizn ömrünü kısaltmayın sakın gerek yok!

• @Saydamination sagol
  • Uğraşmışsın, teşekkürler @Saydamination
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.