Şimdi Ara

devlet geçimi radar cezalarına bağlamış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüzde elli sağolsun,hem kendini hemde hepimizi neron gibi yaktı.

bilseydim bende zamanında onlara katılırdım,bizim uyanık arkadaşlar akepeli belediyelere işe başlamışlarbu sevgi boşuna değilmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Biraz araştırma yap. Asgari ücrete hazine katkısı 110 liradan 100 liraya düşürülmekle beraber bütçeye etkisi/maliyeti 11.5 milyar lira. Yani eski parayla 11.5 katrilyon.

Ornek vermeniz mumkun mu asgari ucretle evimde hizmetci calistirmak istiyorum diyelim. Sigorta ssk primini ben yatiyorum. Eger calistirmak istedigim kisinin son uc sene priminyatmadiysa primin yarisini az yatiriyorum. Calisana maasini ben yatiriyorum.
    900 liradan 1300 liraya cikan maas 400 lira artti, bu 400 liranin 160 lirasini devlet nasil karsiliyor acaba? Bilmedigim icin soruyorum lutfen beni aydinlatin. 160 lira primde indirim mi yapiyor devlet acaba?
    Hazine katkisi nedir? 110 dan 100 e dustuyse bu devletin daha az yardim ettigi anlamina gelmiyor mu acaba?
    Lutfen kaynak da verin benim icin onemli.
    Tesekkurler, iyi gunler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Asgari ücret 1300 oldu bunun %40 lik maliyetini devlet üstlendi nerden çıkacak bu para devletin fabrikasimi var ki para kazansın da ödesin tabiki basacak vergiyi cezayı

hadi ya öyle mi oldu, bizim çalışanın maaşını ödüyorum devletin üstlendiği 110 tl, onuda 100'e düşürdü o yüz tl'yi de kdv cart curt derken vergi olarak geri alıyor zaten aynı ücretten. seneye o da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 13 Ocak 2016; 9:57:41 >
  • mcadirci M kullanıcısına yanıt
    Buyrun kardeşim link burada:http://www.memurlar.net/haber/557453/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Buyrun kardeşim link burada:http://www.memurlar.net/haber/557453/

Eee asgari ucretliye verilen destek dusmus diye anliyorum buradan ben, is verene nasil bir destek var kesilen vergi 10 lira artmis hatta?

• mcadirci M kullanıcısına yanıt
    Ben o kısmıyla ilgilenmiyorum. Sonuçta hazineden bir para çıkacak. Bu para vergi ile yerine konacak. Vergi benim cebimden çıkacak. Dolayısıyla benim alım gücüm düşecek. Yani benim cebimden para çıkmadığını söyleyemez kimse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Cezalar zaten bir gelir kalemi. Resmi olarak.

Ceza Yediğiniz yerlerde radar uyarısı yoksa cezaları iptal ettirebilirsiniz. Ancak limitler ve radar uyarısı bariz şekilde belirtilmiş ise kurallara uymaktan başka seçenek yok. Yolun limiti ayrı bir tartışma konusu...

Geçmiş olsun

Eğer radar uyarısı var da itiraz eden olur ve haksız çıkarsa mahkeme masraflarını da ödemesi gerek. Telef. konuşurken ceza yiyen de konuşmuyorum derse tutanakla imzasını alıp mahkemede tel.operatörünün vereceği delille haksız çıkarılır, adaleti yanıltmaya çalışmak ve mahkeme masrafları da tahsil edilir. Almanyada böyle. Depresyona giren içki ve sigaraya saldıracağı için onlara da katmerli zam yapılacak. Yemin ediyorum böyle ceza ödeyen millet bir süre sonra Cübbeli hocaya benzer ve öbür dünyadaki hurilere bel bağlar, hükümetin de oyu %65 lere çıkar.Gerçi Cüppelinin sex kasetide internete düştü. Şerefsiz sahtekar sakalını nasıl karının kıçına sürüyor görseniz. Ara sıra sakalı kesip camilere özel kutuda koydurursa şaşırmam. Din bezirganları iğrenç insanlardır-Atatürk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 13 Ocak 2016; 13:22:54 >

• quote:

Ben o kısmıyla ilgilenmiyorum. Sonuçta hazineden bir para çıkacak. Bu para vergi ile yerine konacak. Vergi benim cebimden çıkacak. Dolayısıyla benim alım gücüm düşecek. Yani benim cebimden para çıkmadığını söyleyemez kimse.

Hocam saygilar, ben ne demisim sen ne demissin.

• İyidir iyi...Daha çok radar konsun,daha çok ceza kesilsin...Taa ki şu meşhur % 49,5 un kafasına dank edene kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pej

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Cezalar zaten bir gelir kalemi. Resmi olarak.

Ceza Yediğiniz yerlerde radar uyarısı yoksa cezaları iptal ettirebilirsiniz. Ancak limitler ve radar uyarısı bariz şekilde belirtilmiş ise kurallara uymaktan başka seçenek yok. Yolun limiti ayrı bir tartışma konusu...

Geçmiş olsun

Eğer radar uyarısı var da itiraz eden olur ve haksız çıkarsa mahkeme masraflarını da ödemesi gerek. Telef. konuşurken ceza yiyen de konuşmuyorum derse tutanakla imzasını alıp mahkemede tel.operatörünün vereceği delille haksız çıkarılır, adaleti yanıltmaya çalışmak ve mahkeme masrafları da tahsil edilir. Almanyada böyle. Depresyona giren içki ve sigaraya saldıracağı için onlara da katmerli zam yapılacak. Yemin ediyorum böyle ceza ödeyen millet bir süre sonra Cübbeli hocaya benzer ve öbür dünyadaki hurilere bel bağlar, hükümetin de oyu %65 lere çıkar.Gerçi Cüppelinin sex kasetide internete düştü. Şerefsiz sahtekar sakalını nasıl karının kıçına sürüyor görseniz. Ara sıra sakalı kesip camilere özel kutuda koydurursa şaşırmam. Din bezirganları iğrenç insanlardır-Atatürk

İtiraz yolu açık olunca yalan beyan veren çok oluyor. Ancak burada trafik cezası için Almanyadaki gibi operatör ile yazışma vs yapılmıyor. Hiç duymadım. Zaten yalan beyan tespiti halinde sadece dava masrafları değil "kötü niyet" hissedilirse ek davalar da gündeme gelir. Olayı "yalan beyan" sebebiyle din konusuna getirdiniz sanırım. ( Cübbeli veya herhangi birilerinin özel hayatı beni ilgilendirmiyor lakin hiç de haz etmem kendilerinden )

• Trafikte durdurulduğunda "valla bir şey yapmadım, telefonla konuşmadım" diye itiraz edenlere de Almanyada yapılan işlem yapılmalı diye yazdım.
    Ancak adaleti yanıltmanın daniskası iktidarda olanlar tarafından iktidarı kaybedenlere karşı her dönem şerefsizce yapıldığı için tabi bu vatandaşın bunlara göre önemsiz yalanları için bir şey söylemek abes olur.
    Biz tüm sülale ve arkadaş çevresinden senelerce KDV fişi toplayıp devletten 10-20 TL fazla para vergi iadesi almaya çalışan bir nesilden geldik.
    Önce pisliğin en dibine batacağız, düzgün olmanın kıymeti belki onlarca ve yüzlerce yıl genlerimize yazıldıktan sonra sistemi bozanların karşısına herkes çıkacak ve böyle uyanıklara at koşturacakları alan kalmayacak. Benim bir arkadaşım Avustralyada 35 sene yaşadıktan ve emekli olduktan sonra Türkiyeye dönme kararı aldı. Sebebi de Avustralyalı komşularının bahçesini damlatma sistemi ile değilde hortumla suladığı için. Size ne parasını ben veriyorum dediğinde de " bu mentaliteni değiştirip yola gelene kadar seni her yere şikayet edeceğiz " demişler ve su israf ediyor diye her hafta şikayet ediyorlarmış ve kimse konuşmuyormuş bunlarla. Bizim Türk arkadaş ta maddi durumu ve eğitimi çok iyi bir arkadaş ama henüz genlere kadar yazılmamış bu düzen kodları.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.