Şimdi Ara

DEVLET NERDE DEVLET.......... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sizin beğenmediğiniz küba yıllardır ambargonun gölgesi altında yaşam mücadelesi vermiştir.

şimdi ise sadece pro satarak dahi refah ve huzur içinde yaşıyor bu halk amerikan zulmune yıllardır boyun eğmeyerek.

sen burada amerikan sağlık örgütü araştırmasını copy-paste yaparak güçsüzün yanında olduğunu güzel bir şekilde ifade etmişsin umarım yazıyı okumuşsundur o da ayrı bir mesele tabi.

fidel kimdir che kimdir biliyor musun?
    baptista nın yardımı ile amerikan milyarderler tarafından 30 yıl boyunca fuhuş pazarı haline getirilen bu ülkenin alın yazısına halka beraber karşı koymaya kalkan ve yaptıkları devrimle baptista denen vatan haini emperyalist dostu diktatörü alaşağı eden bie devrimin kurucularıdır.

son olarak artık cevap vermek istemem fakelere hiç cevap yazmazdım zaten ama bilgilerimi paylaşmak istedim sadece....

ve devrimden sonra

60 yeni üniversite açılmıştır (Dünya ve bölgede sağlık alanında oldukça başarılı Tıp Fakültesi ağırlıklı).

*Onbinlerce spor kompleksi, Kültür Merkezi ve Enstitüler açılmıştır (sağlıklı bir kuşak ve sosyalizmin kültürel anlamda yerleşmesini sağlamak amaçlı).

*ABD'de binde 12, Türkiye'de binde 80 olan çocuk ölüm oranlarını binde 6'ya kadar düşürmüş bir ülke.

*Koruyucu hekimlik dalında çok ileri bir noktada olan Küba'da, ortalama yaşam süresi erkeklerde 75 kadınlarda 77'ye kadar yükselmiştir.

*Küba'da okuma yazma oranı %100 ve dokuzuncu sınıfa kadar zorunludur.

*Oy verme yaşı 16, sendikalaşma oranı yüzde 95'tir.

*Küba"da yaşayan herkes sağlık ve eğitim hizmetlerinden ücretsiz yararlanır.

*Her aileye, aile büyüklüğüne göre konut tahsis ediliyor ( sokakta yaşayan kimse yok).

*Küba enternasyonalist dayanışma anlamında Latin Amerika ve 3. Dünya ülkelerine binlerce doktor gönderen ve bu ülkelerden 17.000 Tıp öğrencisine ülkesinde ücretsiz eğitim veren tek ülkedir.

*İşsizliğin olmadığı Küba'da, her 100-120 aileye bir doktor düşüyor.

*Bütün yöneticiler yılda bir ay tarlalarda ya da üretimde çalışıyor.

*Nüfusu 11 milyon olan Küba'nın (yüzde 66'sı beyaz, yüzde 12'si zenci, yüzde 20 kadarı melez) tüm vatandaşları ırk ayrımı olmaksızın Halk Parlamentosunda eşit temsil ediliyor.

*Her ailenin gıda karnesi ve sağlıklı beslenme hakkı anayasal güvence altındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi máwci -- 20 Ağustos 2006; 2:40:37 >

• kuba saglik ve egitim alaninda,ambargoya ragmen dunyanin en iyi ulkelerinden biri.Neyse biz kubayi ornek yerine avrupayi ornek alsak daha iyi.
    Belçikada kalbimden sorun oldu.Kalp ile ilgili en iyi hastaneye gittim.O ulkenin kralida o hastaneye gidiyor.Ne para soran var,nede isim.Once tedavi!!!
    Burada butun insanlar,krali,isçisi,çalismayani saglikta ve egitimde esit!!!Fiyatlar herkese ayni,zaten bedavaya yakin.Dikkatinizi çekerim.Belçika komunist bir ulke degil!Hatta kapitalizmin merkezi!
    Yani kapitalist olup,sosyal bir devlette olunabiliyor!!!Ama burada patron ile isçi omuz omuza çalisiyor.Patronda vergisini kurusuna kadar veriyor.Zaten vergiden çalmak,bir yerden hirsizlik yapmaktan daha kotu
    Birde turkiyedeki patronlara bakin.Birde politikacilara bakin!hepsi cebi daha fazla nasil dolduracagim diye turkiyeyi yiyip bitiriyorlar.Hepside ayni.Ecevit cebini doldurmayan bir politikaci idi ama onuda etrafi ve onu istemeyen patronlarin yuzunden basarisiz oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 20 Ağustos 2006; 1:46:55 >

• maw©i

copy paste etiğin yazının orjinalı burda

tr.wikipedia.org
    Küba - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCba

şimdi diğer meseleye gelelim

che de castroda bu emperyalistler kadar baskıcıdır 400 insanın asıldığından bahsetdim . aslen doktor olan che devrim sonrası ekonomi bakanlığı yapmış bilgileri ekonomiyi yönetebilecek eğitimi nerdeen edindi . edinmesine gerek yok o ne derse o oluyor . o kadar .

bolivyada che yaklanırken fidel neden yardıma gitmedi iletşimini kesdi.

devrim sonrası küba bir dünya rekoruna sahip 50bin siyasi mahkumla dünyanın en çok siyasi mahkümü olan ülkesi

1970 3 günde peru büyük elçiliğine 10bin kübalı siyasi iltica için sığındı fidel bunları çöpçü olarak adladırdı ve teşimaları sırasında halkı linçe teşvik etti

1970 de 125 bin kübalı sallarla teknelerle ABD ye sığındı 125 bini geçince ABD göçü durdurmak için sert önlemlerr aldı

1994 de yine beğenmeyen ülkeyi terk etsin dedi 2 göç bir çok insan okyanusda boğuldu.

fidel uygun gördümedi kitapları kimse okuyamaz. yasakdır

küba devrim SSCB den sonrası nakdi yardım alan tek ülkdedir. .... O dönem SSCB nin kölesidir.

sağlık konusuna gelince doktorlaın bilgi ve ilaç alet edevat kulanımı yetersiz olması aşikar çünkü bu ideolojiler üstü bi durum sen ideolojine aykırı olduğu için baş kaldırının bedelini halkına ödetirsin ..sineye çekersin . Bedava olan sağlık hizmeti yara bantı ve geçmiş olsundan ibaretdir.

sonuçda insanlar Kübadaki sistemi istediği için değil ABD ye baş kaldırıp hala ayakda durduğu için olumlu bakıyor ama işin aslı çok farklı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjin23 -- 20 Ağustos 2006; 3:46:54 >

• içinizde hakan albayrak okuyan var mı?

ben yıllar önce iki kitabını okumuştum...

o zaman yeni kurlan BOSNA ile TÜRKİYE CUMHURİYETİ Pasaportlarını karşılaştırdığı bir yazısı vardı...

anlatıyordu Türkiye Cumhuriyeti pasaportunda yazanları : İşbu pasaport bulunduğunda... bilmem ne bilmem ne...

BOSNA HERSEK pasaportu : "BU PASAPORTU TAŞIYAN KİŞİ BOSNA HERSEK DEVLETİ GÜVENCESİ ALTINDADIR"...

sahi neredesin HAKAN ALBAYRAK...
  • ARKADASLAR SABAHTAN BERİ DÜSÜNÜYORUMBİZİM DEVLETİMİZİN BİZİM İÇİN BİR İYİ BİRSEY YAPTIGI BİRSEY BULAMADIM
  • quote:

Orjinalden alıntı: ITALIA_MAFIA

ARKADASLAR SABAHTAN BERİ DÜSÜNÜYORUMBİZİM DEVLETİMİZİN BİZİM İÇİN BİR İYİ BİRSEY YAPTIGI BİRSEY BULAMADIM

En azından hala hayattasın...

Bırakın artık şu devlet düşmanlığını?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreternity -- 20 Ağustos 2006; 15:48:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ITALIA_MAFIA

ARKADASLAR SABAHTAN BERİ DÜSÜNÜYORUMBİZİM DEVLETİMİZİN BİZİM İÇİN BİR İYİ BİRSEY YAPTIGI BİRSEY BULAMADIM

ölsen haberi olmayacak devletin ne diosun
  • Sorun ne zaman bittiki? Hep sorun vardi zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.