Bildirim
Devre (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Gönderdiğiniz youtube linkindeki gibi BD139 ile yapabilirsiniz. Sadece LED yerine motor bağlayın.
İlla elinizdeki devreyi olduğu gibi kullanmak zorunda değilsiniz. Devreyi DC ye çevirmek için çeşitli modifikasyonlar yapılması lazım, şu anki elektronik tecrübenizden dolayı burada sıkıntı yaşabilirsiniz/yaşıyorsunuz.
BD139 lu videodaki adımları takip ederek motoru çalıştırın.
Transistör ısınabilir denemelerde dikkatli olun.
mustyyyyy hocam, devrede gate seri bağlı diac var (Resimlerde mavi renki görünen). Devre transistöre göre modifiye edilse bile diacında baypay edilmesi gerekir. Diacların iletime geçme eşik seviyeleri 35V civarında. İlla o baskı devre kullanılacaksa, bazı malzemeler değiştirilecek belki bazı yollar kesilip köprü atılacak, bu kadar zorlamaya gerek yok benceArkadaşımızın kendi gönderdiği videodaki adımları takip edip motorunun hızını kontrol etmesi en zahmetsiz yol gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 31 Mart 2020; 15:47:28 >
-
Teşekkürler ben videodakini adım adım yapacağım tüm malzemeleri elimde mevcut. Transistöre soğutucu takacağım bu şekilde ısınmasını önlemiş olurum diye düşünüyorum. Yine de yardımlarınızı bekliyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkanozy34 -- 31 Mart 2020; 15:57:59 > -
Evet, yeni fark ettim. Ben onu diyot sandım, resimler çok net degil.
Tahmin ederim triyak ile tasarlanmış bir ac dimmer devresine sonradan transistör bağlanmış ama neden yapılmış neye dayanarak yapılmış belli değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten pot üzerindeki etikette 1M Ohm ibaresi var, dc için çok fazla bir genlik değer.
Ben videodaki devreyi yapacağım olup/olmadığını söylerim. -
Videodakikin aynısını yaptım fakat olmadı.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
bu videodaki gibi bir mini dremel yapacağım. Bunun için kullanacaktım fakat hiç bir videoda bunun kullanıldığını görmedim. Bu yüzden bunun yanında bir de;
GOODTECH - Creativity and Scienceyoutube
How to make Rotary Dremel tool at homehttps://www.youtube.com/watch?v=FUXcGVAbIB4böyle bir kutu içinde hız ayarlama / sağ ve sol motor yönü değiştirme yapacağım. Fakat modülü bulamadım aynısını bulursanız bana linki atar mısınız.KJDOTyoutube
How To Make DC Drill Machine Motor Speed Controller DIY Forward Reverse Switchhttps://www.youtube.com/watch?v=5g1_SgxB71M&t=221s
-
Furkan kardeşim, sanırım bu kadar yazışma ufak bir harf hatasından bu noktaya kadar geldi sonuçsuz kaldı. Tahmin ederim elindeki mini devre üzerindeki elemanın üzerinde BD138 değil de BT138 yazıyor olmalı. Öyleyse bu bir triyak. Ve o devre 220v ile çalışan bir ac dimmer.
Devrede kullanılan dc motor hız kontrol modülü
GittiGidiyor
DC 12V 24V 30V 40V 13KHZ Oto PWM DC Motor Hız Regülatörü Hız Kontrol 10A 40V by289 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttps://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/dc-12v-24v-30v-40v-13khz-oto-pwm-dc-motor-hiz-regulatoru-hiz-kontrol-10a-40v-by289_pdp_543048369
Sağ-sol seçici anahtar
n11.com'dan 1-0-2 ANAHTAR YAYLI seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 2 Nisan 2020; 19:31:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu malzemeleri hangi siteden alabilirim güvenilir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkanozy34 -- 2 Nisan 2020; 13:12:17 > -
Ürünler için verilen linkleri düzenledim.
İki satış platformu da güvenilir.
Tamam teşekkürler. -
-
TO-22AB Mosfet yok ben de. Ayrıca bredboard anlamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkanozy34 -- 3 Nisan 2020; 12:35:58 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
KArdeş kusura bakma da şema dahi okuyamıyorsan bırak bu işleri ... -
Şema anlamıyorum denedim. IRFZ44 Mosfet yok bende.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X