Arabamızı Ekim 2010 da sattık ve devir işlemlerini noterde sorunsuz şekilde hallettik.Zaten son sisteme göre noterde aracın üstünde ceza , haciz , vergi borcu vs var mı yok mu belli oluyor ona göre devir yapılıyor.
Geçen hafta bir yazı geldi maliyeden ödenmemiş trafik ceza borcunuz vardır yapılandırmaadan faydalanın diye.Şaşırdım maliyeden sordurdum 28 Ocak 2010 dan ödenmemiş bir trafik cezası varmış???Ama nasıl olur???
Ben ödemeler konusunda titizimdir ödediğimi düşünüyorum ancak beşer şaşar hesabı hadi diyelim kaçırdığımız bir ödeme olabilir.
Ancak neden aylar sonra ben arabayı noterde sattığımda karşıma çıkmadı da şimdi çıkıyor???Hani arabanın veya trafik cezası borcu olduğunda devir işlemi yapılamıyordu?
Maalesef elimde Ödendi Belgesi de yok.Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı?
Öncelikle, vergi dairesine gidip, borcun hangi tarihte ve hangi nedenle oluştuğunu, miktarının ne kadar olduğunu listeye döktürün. Burada sorularınızın büyük kısmına zaten cevap bulacaksınız. Sonra bakın bakalım ana ceza 120 TL. nin altında mı? Eğer altındaysa, borcun silinmesini isteyen bir dilekçe var, oradan alın, yazıp, vergi dairesine verin. Yok 120 TL. nin üstünde ise, yapılandırılması, peşin veya taksitlendirilmesini isteyen bir dilekçe var bu sefer onu doldurup verin. Aklınızda olsun indirim istiyorsanız, peşin ödeme yapmanız gerekir. Aksi halde indirim yapılmadan, taksit yapılmaktadır. Eğer gittiğiniz vergi dairesi aracın kayıtlı olduğu vergi dairesi ise işlemleriniz hemen bitirilir. Yok farklı ise, dilekçeniz, ilgili vergi dairesine ulaştırılacağı için, bir hafta on gün sonra yeniden vergi dairesine gidip, borcun silindiğine veya yeniden yapılandırıldığına dair son dökümü alabilirsiniz.
Kolay gelsin...
malesef borç size ait ve ödenmesi gerekiyor. trafik plakaya ceza yazdığında bazen bu tür durumlar olabiliyor. trafik ceza belgelerini vergi dairesine geç gönderiyor (6-12 ay) dolayısıyla noter trafiğin sayfasına giremediği sadece vergi dairesine bağlanabildiğinden borç yok görünüyor ve devri yapıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme