Şimdi Ara

DGS (Dikey Geçiş Sınavı)' YE GİRECEK VARMI ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • öss yerine 2 yıllık yazıp, 2 yıllık okulu bitirdikten sonra dgs ye girip , dgs yi kazandıktan sonra 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum,

öncelikle dgs ile geçebileceğiniz programların kontenjanları çok sınırlı. yani mesela hacettepe üni bilgisayar mühendisliği 2 kişilik kontenjanı var, veya odtü aynı şekilde, veyahut gazi. kontenjanlar çok az. neredeyse full çekmeniz lazım sınavdan ki kazanabilesiniz. ayrıyetten 2 yıllık okulda ortalamayı yüksek tutmakta her yiğidin harcı değil. 2 yıllık diye küçümsemeyin, 2 yılda aldığınız dersler neredeyse bir mühendislik fakültesindeki kadar zor ve kapsamlı. gözünün yaşına bakmıyorlar. ayrıca tüm bunları başardınız diyelim, dgs ile mühendislik fakültesine girdiniz. arkadaşların dediği gibi 1 sene fark dersleri vermeniz için bir hazırlık süreci var. eğer bu intibakta 1 dersten bile kalmış olsanız dgs ile girdiğiniz fakülteden atılıyorsunuz.

tüm bunları göz önüne alarak 2 yıllık okuyun yada okumayın. ben 2 yıllık bilgisayar teknolojleri ve programlama mezunuyum. (hacettepe üni)

dgs ye girmeyi düşünmüyorum. ( daha doğrusu girsem bile kazanacağımı düşünmüyorum, o yüzden vazgeçtim)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.