Şimdi Ara

DH Android uygulaması gelişmiş arama özelliği ve birçok yeni özellik ile güncellendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Günlük haber bildirimlerini ne yaptıysam kapatamadım. Bunun bir çözümü yok mudur bildirim ayarlarında meraksız olarak işaretli ve editör bildirimleri kapalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şarjı uzun gidiyor diye
    sırf konuşmak için kullandığım
    2012 model android telefonum
    dün telefonu şarjdan aldığım gibi
    telefonu açmamla

ardı sıra geçersiz işlem yürütüldü
    hata raporu göndereyim mi uyarıları geldi.

önce ayarlarda fabrika ayarlarına geri dön dedim
    tüm veriler silinecek uyarısı geldi.
    sonra bekle bobam bekle makine kendini yeniden kurulum modunda başlatmadı

youtube'de güç bela hard reset modunda telefonu açtım tüm güncelleme içeriğini sildi !
    tam düzeldi mi diye kontrol edeyim dedim
    ayarlardan sistem sıfırlama bir türlü çalışmıyor.

çok çok acil modu anlamıyla açılışta yapılan tuş kombinasyonuyla hard resetle fabrika ayarlarına menü ile dönemiyorum

özetle daha öncede google kendi bazı android uygulamalarını otomatik olarak sonlandıracağının haberini forumda okumuştum, daha sonra nasıl oluyorsa google kendi ekranında sonlandırdığı bir uygulama içeriği siz istemeseniz bile
    sisteminizden otomatik olarak kaldırıldığını zaten herkes biliyordu.

sonuç olarak kontrol paneli google da ise istediği zaman sistemi ciddi anlamda bloke edebilecek geri plan geriletme güncellemesi yapabileceği ortada gibi !

dahası telefon bile üretici firma kapsamında 2 yıl garantili
    ve dahası sınırlı yazma silme ömrü olan flash bellek tabanlı bir sistemde
    yapacağınız sistem değişikliği 1-2 kb ve bunu blut sisteme kaydedilebilinirken
    flash belleğe 3 günde bir gelen sözde hata güncellemeleri flash belleğin çalışma hızını düşürüyor.
    bu sayede telefon üreten herkes bir şekliyle müşteriye yeni telefon alma sürecine sokuyor.

bu açıdan bunu sistematik bir şekilde yaptıklarını düşünüyorum.
    bir anda tüm telefonların değil !

bunun internette bir anda ortaya çıkmaması için
    randomize bir şekilde yaptıklarını düşünüyorum.

insan biraz düşünse zaten anlayacak
    yaw bu android dedin şey linux çekirdeği üzerinde maskeli bir api arabilimi
    kendisi tek başına bile bir işletim sistemi değil ! haliyle mesele güvenlik olsaydı.
    direk linux üzerinde çalıştırılırdı. mesele işletim sistemi içinde işletim sistemi çalıştırmaksa
    yani birileri olan biteni tam görmesin diyen bir yapı mı var nedir !?

• Odin ile stock rom atıp denediniz mi hocam stock rom ile düzelebilir.
    2 gün önce eski telefonum s3 mini'ye hard reset attım bir sorun yaşamadım Google Android 4.2,4.3,4.4'e çoğu uygulama desteğini kesti ama şunu fark ettim desteği kesilen uygulama dolu telefonda hiçbiri kaldırılamıyor gereksiz yer kaplıyor halen dayatmaya devam ediyorlar telefonun ilk aldığım zaman ile alakası yok rehberde bile kasma yapıyor ilk aldığım zamanda o kadar hızlıydı ki sadece Chrome de hafif takılmalar yapıyordu şimdi ise kendini zor çalıştırıyor.
    Biraz geç de olsa anladım Android telefon uzun kullanım için alınmaz maks. 1.5 yıllık ömürleri oluyor ondan sonra yavaşlıyor sistem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir türlü mini sürümden vazgeçemediğim için kullanamıyorum. Yeni güncellemeyi en kısa sürede deneyeceğim. Umarım beni mini sürümden koparmayı başarır.
  • Rom, root gibi işlere girmeyeceksen Android telefonun bence de çok bir mantığı yok. Sadece bütçeye uygun modeller olduğu için tercih ediyor insanlar. Ben root, rom işlerini sevdiğim için hep Android alırım.
  • O rom'u yazanın adı adresi firma bilgisi bile yok ! dahası olsa da ne kadar güvenilir ki !?

ve farkında olmadan internet bankacılığına kadar

tüm veri erişimine X Y Z faktörlerine açık kapı bırakıyorsun.

telefon erişimin üzerinden yapılabilinecek bir mağduriyet sonucu

hakkını aramak için şikayet dilekçene resmi olmayan rom kullandığın

teknik inceleme sonrası bilir kişi raporunda görününce dava otomatik olarak düşer !!!

bende para ne gezer diyenlerdenseniz bile ; bankada paranız olmasa bile

sizin adınıza kredi çekip eft yaptıklarını bir düşün istersen !!!

sizi bir şey için arayıp size adınız bu mu deseler "evet" diyorsunuz !

facebook bu iş için çok güzel bir alt yapı

facebook arama satırına bir telefon numarası yazın

facebook kankanımı arıyorsun yoksa diyerek bu numarayla eşleşen ismi anına veriyordu.

şu an facebook kullanmıyorum ama şimdide veriyor mu ?

sonra bunu ses doğrulaması için ses kaydı yapabilirler mi diye düşünmek lazım

her zaman paranoyak olmak, mağdur olmaktan daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 1 Ağustos 2019; 8:53:42 >

• Hocam ben orjinal rom'dan bahsediyorum virüs konulabilmesi çok düşük ihtimal virüs taramalarında virüs olsa çıkar zaten
    Resmi olduğu için kimse resmi rom değil diyemez.
    Bence bankacılık uygulamaları başka bir telefonda kullanılmalı hocam günlük hayatta kullandığımız telefonlarla internetten virüs bulaşabilir.

• bazı firmalar bile kullanıcı eliyle resmi rom güncellemelerinde bile ;
    ( sistem güncelleme sayısı anlamıyla belli yerlere log düşüldüğü gerekçesiyle )
    bazı firmalar kullanıcı tarafından otomatik değilde elle güncelleme yapıldı diye
    garanti kapsamı dışında kaldığını gerekçe göstere biliyorlar.

özellikle bu iş iyice saçma bir hal aldı.
    paranoyak değilim ama sistem güvenliği konusunda çok fazla saçmalık var.

her neyse eski telefon android konusunda saçmalamaya devam ediyor.

eski telefonu sadece hobi amaçlı bir el bilgisayarına çevirmek için

linux yüklenebiliyor mu diye araştıracağım.

dişe dokunur bir konu bulursam ilgili bölümde bir konu başlığı açabilirim.

yazılım firmalarının desteğini çekmesini anlaya bilirim
    ama oturdukları yerden sizin telefonunuzun kritik özelliklerini bloke edecek şekilde
    telefonu kullanılmaz bir hale getirmelerini kabullenemem.

dahası bu durum telefonu sadece telefon için kullansanız bile
    telefon numarası sms ile anlık aktivasyon olan uygulamalar anlamıyla
    haliyle en azında whatsap kullanıldığı düşünülürse ki
    çok büyük sistem açıkları oluşabileceği ortada !

bu durum ileride çok fazla kişiye sorun olacağını şimdiden söylemek lazım !

• Hocam Android hiçbir zaman güvenli değildi zaten internette araştırma yaparken bile virüs bulaşabilen bir işletim sistemi
    Stabil bir işletim sistemi de değil Google play store çöplüğü de kullanmaktan soğutuyor.
    İos'da virüs kapma ihtimali daha düşük ve Android'e göre çok daha stabil kararlı çalışıyor Android gibi herkesin uygulamasını kabul etmiyor kalite var ama para olmadığı için Android ile sürünüyoruz parası olup da aklı olan gider İPhone tercih eder.

• "Sistemsel bir sorundan dolayı isteğinizi gerçekleştiremedik" hatasını 10 farklı sayfada alınca uygulamayı kaldırdım.Bir de istemediğim halde bildirim geliyordu o da tuzu biberi oldu.Bir daha da yüklemem.
  • Geçenlerde iOS'tan Android'e geçtim. iOS'tayken DH uygulamasında, konuya girince üstte çıkan aşağı ve yukarı yönlü oka basınca o konuya her girdiğimde son mesajtan ilk mesaja doğru bir sıralama oluyordu. Ama Android'te bu neden olmuyor? Aynı yere basınca sondan mesajtan ilk mesaja doğru sıralanıyor fakat konuya tekrar girdiğimde yeniden ilk mesajı görüyorum. Bunun çözümü nedir?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.