Şimdi Ara

## DH - Bilgisayar Mühendisleri Odası ## (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.173
Cevap
49
Favori
101.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SendqrenS

Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği. Şuanda Hazırlıktayım. Seneye 2.sınıftan başlıcam Dgs ile geldim.

Eklendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armo_

Sakarya Üniversitesi

Eklendi.
  • Sakarya Üniversitesi , Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıf. Eklerseniz sevinirim.
    C++ ile GTK veya QT kullanarak uygulama geliştirme planlarım var , hangisini önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canthomas

Sakarya Üniversitesi , Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıf. Eklerseniz sevinirim.
    C++ ile GTK veya QT kullanarak uygulama geliştirme planlarım var , hangisini önerirsiniz ?

Eklendi.

GTK, QT genelde Linux tarafında kullanıyor. C++ ise daha genel, eğer hedefiniz Linux tarafı ise GTK ve QT iyi bir tercih olabilir, tabi ne geliştireceğinizin de önemi büyük. Amaç para kazanmaksa ve C++ hakimliğine sahipseniz biraz emekle Objective-C'de öğrenebilir ve iOS tarafına program geliştirebilirsiniz. Bu işten güzel paralar kazanılıyor. Amaç kendinizi geliştirmek ve topluma faydalı olmaksa Linux topluluklarına katılıp onların yönlendirmeleri ile açık kaynak kodlu programların gelişiminde etkin rol oynayabilirsiniz.

Unutmayın, en iyi gelişim yolu bir topluluğa girip o topluluğun parçası olmaktır. Sadece size ait olan ve tek kişi tarafından geliştirilen uygulamalarda geliştiricinin bakış açısı ve hedefleri genişleyemiyor. Önce amacınızı belirleyin ondan sonra yapmak istediklerinizin dökümünü çıkartın ve kendinize bir süre koyarak şu tarihe kadar şu işi yapacağım, bunu bitirmem gerekiyor diye işe başlayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknofone

quote:

Orijinalden alıntı: canthomas

Sakarya Üniversitesi , Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıf. Eklerseniz sevinirim.

Eklendi.

GTK, QT genelde Linux tarafında kullanıyor. C++ ise daha genel, eğer hedefiniz Linux tarafı ise GTK ve QT iyi bir tercih olabilir, tabi ne geliştireceğinizin de önemi büyük. Amaç para kazanmaksa ve C++ hakimliğine sahipseniz biraz emekle Objective-C'de öğrenebilir ve iOS tarafına program geliştirebilirsiniz. Bu işten güzel paralar kazanılıyor. Amaç kendinizi geliştirmek ve topluma faydalı olmaksa Linux topluluklarına katılıp onların yönlendirmeleri ile açık kaynak kodlu programların gelişiminde etkin rol oynayabilirsiniz.

Unutmayın, en iyi gelişim yolu bir topluluğa girip o topluluğun parçası olmaktır. Sadece size ait olan ve tek kişi tarafından geliştirilen uygulamalarda geliştiricinin bakış açısı ve hedefleri genişleyemiyor. Önce amacınızı belirleyin ondan sonra yapmak istediklerinizin dökümünü çıkartın ve kendinize bir süre koyarak şu tarihe kadar şu işi yapacağım, bunu bitirmem gerekiyor diye işe başlayın.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sabancı Üniversitesi
  • Melikşah Üniversitesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: welfigter

Sabancı Üniversitesi

quote:

Orijinalden alıntı: NikolayGulayev

Melikşah Üniversitesi

Eklendiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknobah

Arkadaşlar bilgisayar mühendisleri donanım tarafına da yönelebilir mi? Elektrik elektronik mühendisi gibi çalışabilir mi?

Kendilerini yetiştirirlerse çalışabilirler ancak imza yetkileri olmaz. Bilgisayar Mühendisliğinde verilen elektrik - elektronik bilgisi oldukça temel seviyede kaldığı için alınan eğitim yetersiz kalacaktır ancak eğitim devam ederken üniversiteleri izin veriyorsa bu bölümün derslerine de girer veya ek ders olarak alırlarsa eğitim eksikliği kapanabilir. Yandal yapıp diploma almadıkları sürece imza yetkileri olmayacağı için sektörde bu alanda tercih edilmeyeceklerdir.

Forumda çok tartışılır ancak dünyada Bilgisayar Mühendisliği diye bir kavram yoktur. Aslı Bilgisayar Bilimidir. Mühendislik ise Yazılım Mühendisliğidir (Software Engineer) ancak askeri rejim zamanında bu dalın mühendislik olarak kabul edilmesi uygun görüldüğü için ülkemizde mühendislik olarak işlenir. Bilgisayar bir bilim dalı olduğu için mühendislikten çok daha değerlidir, dünyada da "Computer Science" olarak işlenir ve bizdeki mühendislik eğitiminden çok daha kaliteli eğitim verilir.

• Beykent Üniversitesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: coMMann

Beykent Üniversitesi

Eklendiniz.
  • Ekleyebilirmisiniz? Sakarya üniversitesi-Bilgisayar mühendisliği
    @teknofone
  • Ekleyin hocam Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İlk mezun olucam galiba çünkü ilk kez bu sene aldı ^^
  • Ekleyin hocam Bursa Orhangazi Üniversitesi
  • Yalova Üniversitesi ekler misin usta :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eklendiniz.

10/05/2015 itibariyle forumdan ayrılıyorum. Bundan sonraki eklenme taleplerini lütfen konuyu devir alacak kişiye iletiniz. Teşekkürler.
  • Bu mesaja kadar olan herkes eklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airtime -- 16 Şubat 2019; 16:34:40 >
  • 3 gün kala dahil olayım dedim. İTÜ'de okuyorum, lütfen gitmeden beni de ekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

3 gün kala dahil olayım dedim. İTÜ'de okuyorum, lütfen gitmeden beni de ekleyin

Eklendiniz. Konuyu devir almak isteyenler yönetime başvurabilirler. Uğraşmadan kolayca devir yapılacaktır.
  • ekleyin panpalar; bilkent bilgisayar
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.