Şimdi Ara

.::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::. (2344. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46.962
Cevap
181
Favori
3.026.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23422343234423452346
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

27 yaşındayım. 1.6v 2005 liberty ile aranıza katılmış bulunmaktayım.Kayseride yaşıyorum.🙋🏻‍♂️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoş geldin kardeşim. Araban hayırlı olsun. Mekan sen ve ben gibi yenilere kalmış...

• Bugün itibari ile 2004 model 135.000 km de sol ön çamurluk değişik komple boyalı araç ile gruba katılmış bulunuyorum
    Herkese kazasız belasız günler dilerim
  • mesutsahin64 M kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun kardeş.ne kadar verdin araca ?

• serial206 S kullanıcısına yanıt
    19.000 hocam
  • mesutsahin64 M kullanıcısına yanıt
    Allah kazasız belasız kullqnmak nasip etsin kardeş.Benim mareayla beşinci senem olacak.Aklına takılan bişey olursa yardımcı oluruz.Aman yağına suyuna dikkat et.lpgli araçta biraz dengesiz eksiltir ihmal etme.

• Ustalar benim 98 sx maream var ben hareretin yukselmedigi icin termostati 1 ay once degistirdim müsürle birlikte bu gune kadar sorunum yoktu bugun sehir ici trafigine yakalandim ve hararet yine sapitti 100 e kadar geliyor fan calisiyor 90 a indirmesi gerekirken 97 civari fan kapaniyor ve eve bu sekil geldim sorun neden olabir hic sizin basiniza geldimi termostat yeni hararet musuru yeni ama ben hararet musurunden supheleniyorum belki bozuk olabilir.Birde araci stop edip kontagi actigimda hararet 88de oluyor calistirinca 1 dakika gecmeden yine 98 civari geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derrreci -- 20 Kasım 2017; 0:51:52 >
  • serial206 S kullanıcısına yanıt
    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. iki yıl önce de aynı model aracım vardı ve memnundum, kronik bir sorunu da yoktu. şimdi aracı yeni aldım bi kaç sorun mevcut halledebileceğimi düşünüyorum. lpg de 2000 devir altında silkeleme yapıyor(ateşleme bobini üstünde çatlak var bundan kaçırıyor olabileceğini düşünüyorum bobini kontrol ettirdikten sonra değiştirmeyi düşünüyorum), uzun yolda arıza lambası yanıyor hararet sona kadar düşüyor fan açıyor ancak kalorifer bazen ısıtıp bazen ısıtmıyor (bununda termostattan olduğunu tahmin ediyorum onu ve ısı müşürünü de değiştireyim istiyorum)
    asıl önemli husus triger setini ve kayış bilyaları yenileyeyim de kafam rahat olsun diyorum ancak net bir fikir edinemedim triger ve kayışların markası konusunda dayco triger iyi diyen var kötü diyen var valeo markası çok pahalı buna karar veremedim.
    en son da ilk bilgisayara bağladığımda katalizör üzeri lambda sensörü hatası verdi yakıta etkisi olduğunu söylüyorlar ancak yakıtı tam ölçme imkanım olmadı bir kez sildikten sonra tekrar arıza da vermedi bu konuda da tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

• Kardes arkadas dayco baglatti ve cok baglatan var sorun olsa baglamazlardi 2000 motorhlx lere bagliyorlar hararet dusuyorsa termostattan gerci bende bu hafta tamircime gidecem fani gec aciyor bende bununla ugrasiyorum diger kayislarida dayco alirsin o sensor vuruntu sensoru olmasi lazim evet yakiti etkilyor arkadsim alacak hlx te 2 tane varmis fiyat arastiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutsahin64

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. iki yıl önce de aynı model aracım vardı ve memnundum, kronik bir sorunu da yoktu. şimdi aracı yeni aldım bi kaç sorun mevcut halledebileceğimi düşünüyorum. lpg de 2000 devir altında silkeleme yapıyor(ateşleme bobini üstünde çatlak var bundan kaçırıyor olabileceğini düşünüyorum bobini kontrol ettirdikten sonra değiştirmeyi düşünüyorum), uzun yolda arıza lambası yanıyor hararet sona kadar düşüyor fan açıyor ancak kalorifer bazen ısıtıp bazen ısıtmıyor (bununda termostattan olduğunu tahmin ediyorum onu ve ısı müşürünü de değiştireyim istiyorum)
    asıl önemli husus triger setini ve kayış bilyaları yenileyeyim de kafam rahat olsun diyorum ancak net bir fikir edinemedim triger ve kayışların markası konusunda dayco triger iyi diyen var kötü diyen var valeo markası çok pahalı buna karar veremedim.
    en son da ilk bilgisayara bağladığımda katalizör üzeri lambda sensörü hatası verdi yakıta etkisi olduğunu söylüyorlar ancak yakıtı tam ölçme imkanım olmadı bir kez sildikten sonra tekrar arıza da vermedi bu konuda da tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Silkeleme sorunu ve hararet düşmesi bendede vardı.ateşleme bobini çatlaktı, parçacıdan alıp değiştirdim.basit bir işlem.

Hararet düşmesi için termostatı değiştirecektim ama 6 aydır tekrarlamayınca vazgeçtim.galiba termostat açık kalıyordu.tekrar ederse değiştiricem.lambda(oksijen sensörü) benide huylandiriyor.yakıta etkisi var.map sensörüyle birlikte.yakıtım çok arttı ve lambda sensörüme gözattığımda hiç içaçıcı gorunmuyor.paslanıp yapışmış.değistirmek iyi olur.ancak katalizör çıkışındada bir oksijen sensörü var.acaba ikisinidemi degistirmek gerekir ondan emin değilim.

Yakıtını kontrol ettikten sonra değiştir bence huylanırsan.en azından sende arıza gostermiş.bende gösterse direk değiştiririm.arızayı çözmek değil teşhisi sıkıntı.yakıtı düzeltmek için geriye lambda ve katalizör kaldı kontrol etmediğim.

• arkadaşlar merhaba, bugun aracımın teyp i takılı kalmış. yani ekranda sadece saat görünüyor ancak teyp açılmıyor. Reset atmayı aradım bulamadım. Sizce neden olabilir? Teyp : Grundig AD182 H2
  • kazasız belasız sürüşler herkese
  • Herkese merhaba. Muğla'da yaşıyorum.Yaklaşık 3 yıldır marea kullanıcısıyım. Böyle bir klübün olduğunu bu kadar geç öğrenmek gerçekten üzücü. Aracımdan çok memnunum fakat kapı otomatiği ile ilgili bir sorunum var. 2300 den fazla sayfa var malum hepsini okumam imkansız elimden geldiği kadar 50 sayfaya baktım bu soruna rastayamadım. anahtarlarım çalışıyor fakat otomatik çalışmıyor. hafta sonu yetkili servise götürdüm. kodlama yapacagız dediler fakat aracı aldıktan 5 dakika sonra geri getirip, bazı parçalarını istanbula göndermemiz lazım dediler. ve 400 tl iyi ihtimalle fiyat biçtiler. Aracım 2003 model marea liberty. bende nette kodlamayı araştırdım. (yine cevabı burda buldum :) kahverengi anahtarın yanında 4 haneli kod sticeri var kodladım ama yine olmadı. sizce aracın sorunu nedir ?
  • aksak şefkatli A kullanıcısına yanıt
    KONU ACMAK İSTİYORUM ACAMIYORUM YA
  • hayırlı akşamlar arkadaşlar
    2000 model 1,6 marea sx aracım var
    aracın silindir kapak contasında sanırım çok küçük bir kacak var
    araba devamlı kullanımda su kaybı yapıyor ancak sızdırma yok suyu motor içine alıyormuş
    bu kacağı gidermek için radyotör tıkayıcı tarzında bir ilaç kullnabilirmiyim
    eğer böyle bir ilac olursa eniyi olarak neyi tavsiye edersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: çakır_16

hayırlı akşamlar arkadaşlar
    araba devamlı kullanımda su kaybı yapıyor ancak sızdırma yok suyu motor içine alıyormuş

hayırlı akşamlar arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: YAVUZK61

KONU ACMAK İSTİYORUM ACAMIYORUM YA

:)

Maalesef ben buralarda çok yeniyim.

• Merhaba marea dostları.2001 marea elx otomatik ile bende aranızdayım.ilk 300 sayfayı okudum(2007 yılında yazılanlar) kurucu üyeler dozy kjnader bucakli silver10 falan kaybolmuş.onlarında arada bir ses vermesini beklerim.farların aydınlatmaması ve yakıt tüketimi hariç araba 10 numara 5 yıldız.herkese iyi geceler

• Merhaba kardeş.forum ıssız bir süredir.başka bir sitedeler .sayfa düzenine ısınamadığım için orada takılmıyorum.mareatürkiye sitesi.faydalı paylaşımlar var oradada.

Aydınlatmadan bende çok çektim.Yan sanayi yeni farlar ve zenon takarak sorunu çözdüm.

Zenon taksan dahi farlar alçakta ve içe gömülü olduğu için tam aydınlatma olmuyor .bunu aşmak için şöyle bir çözüm buldum:

Farları tutan iki civatayı gevşetip far ve tampon arasına yarım santim civarı plastik bir tampon parça koyup civataları sıktım.farları karanlıkta göz kararı ayarlayarak tabi.sonra sen sağ ben selamet.her binen araba iyi aydınlatıyor diyorBenim artık gözüm alıştığı için yinede az geliyor.eskiye göre on numara yinede.

• Teşekkür ederim.bi deneyeyim.

• 
Sayfa: önceki 23422343234423452346
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.