Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (737. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.914
Cevap
100
Favori
1.373.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 735736737738739
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: slhttnshn61

Durumumuzun iyi olmasıyla alakalı bir durum değil hocam. İstepne de var mı diye bakındık biraz. Olmadığını gördüm. Alsak uyar mı diye düşünüyoruz. Çünkü İX35 yazdığımızda bir sürü sensör çıkmakta. Ve bunların sisteme tanıtılması vesaire durumu da söz konusu.

Benimde başıma geldi uyumlu sensörü aliexpress'ten 30 dolara aldım halen kullanıyorum.
    Birkaç tip var doğru seçin ve gelmesini bekleyin. Serviste lastik değişiminde de değiştirirsiniz. Benden ekstra bir ücret talep etmediler
    Yanlış hatırlamıyorsam aldığım tip şuyduhttps://goo.gl/cH0lgG
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ham-Solo -- 4 Mayıs 2017; 13:53:10 >

• Öncelikle herkese selamlar,

2012 model style plus bir araç alarak aranıza katıldım. Kullanma kılavuzuna bakıp göremediğim bazı hususları size sormak istedim.

Birincisi , aracın A noktasından B noktasına kadar gidilen km de kaç litre yaktığı göstergede yazmıyor mu? Ve ortalama litre/km değeri kendiliğinden sıfırlanıyor ara ara bu normal mi?

İkincisi , aracıma lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum, yaptıranlar ne taktırdı ( soruşturduğum kadarıyla sıvı sistem de prins 8.200 civarı ve buhar gazlı içinse lavato exr takıyorlarmış) memnunlar mı? Gaz fazlı olanların tüketimleri şehir içi/dışı hangi seviyeler de.

Ankarada lpg dönüşümü için işin ehli ve esnaflığı iyi olan nereleri tavsiye edersiniz?

Bu arada yılda ortalama 18.000 km yapmaktayım.

Herkese teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metal37 -- 5 Mayıs 2017; 11:3:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metal37 M kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun.

Bahsettiğiniz şey ortalama yakıt tüketimidir. Yol bilgisayarının "trip" tuşuna bastıkça değişen ekranda 100 km'de ortalama benzin tüketimini görebilirsiniz.

Belli bir miktardan fazla benzin aldıktan sonra ortalama tüketim değeri kendiliğinden sıfırlanır.

Kanaatimce aracı kullanacağınız tahmini mesefeye göre LPG taktırmayı düşünebilirsiniz.

Yazdığınız fiyata ve güncel akaryakıt fiyatlarına göre (benzin:5,10 TL otogaz:2,40 TL) LPG kitinin maliyetini (ruhsata işletme vb. dahil 8.500 TL) çıkartıp kara geçmeniz için yaklaşık 43.000 km / 31 ay gerekiyor.

Aracı satarken ise, LPG kiti için fiyat farkı yarıdan bile az olabilir. Önceden LPG takılmış araç almak istemeyen kişiler de gözönüne alındığında çok iyi hesap yapmak gerekiyor.
  • Bu konuda bilgisi olan kimse yok galiba?

Arkadaşlar hayırlı günler
    İx35 2.0 4x4 almayı düşünüyorum:
    1- bu araçlarda kronik bir sorun bilen var mı, aracın olumlu olumsuz yönleri hakkında yardımlarınızı rica ediyorum
    2- style plus ile elite donanım arasındaki fark nedir? Sahibinden ilanlarında anlayamadığım özellikler var. Kimisi style plus a apa var demiş, kimisi cam tavan var demiş. Eğer bunlar varsa o zaman elite le arasında ne fark kalıyor? Kafam karıştı. Elite yazanlar bariz fiyatları farklı.
    Forumu okumaya çalıştım ama o kadar çok yazılmış şeylerden çok çıkarım yapamadım maalesef.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. saygılarımla Kenan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • corolla70 C kullanıcısına yanıt
    Model yıllarına göre paketler farklılık gösterir... Makyajlı ve makyajsız ix35 donanımları arasında özellikle de 2.0 modelinde fazla bir fark olmadığını zannediyorum. Bununla birlikte en net bilgiyi ilgili yıla bağlı olarak aratmanizda fayda var...

Bende 2013 style plus apa 1.6 otomatik var. Yakıt dışında hiçbir şikayetim yok. Bir sorun varsa bile donanımı ile size bunu unutturuyor. Alırken bu kadar donanımın yaninda önceki modellerde olan hız sabitleyici olmadığını öğrendiğimde çok şaşırmistim ama şimdi üzerinde durmuyorum. 2.0 modellerde standart olarak sunuluyor...

• corolla70 C kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarı ile, 2012 yılına kadar üretilen araçların en üst donanımı style plus adıyla, 2013 sonrası üretilen makyajlı kasanın en üst donanımı elit adıyla satılıyor.

Makyajlı kasada ilave olarak LED gündüz farı, adaptif süspansiyon, direksiyon modu vardır.

Apa bir donanım seviyesi değildir. Style plus veya elit versiyonda bulunan "otomatik park etme" özelliğidir.

2012 model 1.6 style plus araca sahibim. 4 yıl 65.000 km boyunca rutin bakımları haricinde beni üzmedi.
  • Telefonu nasıl tanıtıyorduk acil yardım

• Playstop P kullanıcısına yanıt
    Telefonunuzda blt açın
    araçda telefon menu basın connectıng (2) basın telefonunuz bulununca okey dersiniz.
  • bulentdilbaz B kullanıcısına yanıt
    Yarın deneyip yazacağım..

• arkadaşlar iyi günler. ix35 e özel multimedia cihazıdır. 10 gün kadar kullanıldı. Araç satıldığı için çıkarıldı. İlgilenen arkadaş olursa aşağıda linki var. Cihaz en performanslı olan üründür. Gerçek yüksek çözünürlüklü ve çok hızlıdir. Diğer oem ürünlerle karıştırmayın.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-hyundai-ix35-multimedya-en-hizli-ve-kalitelisi-434812330/detay/ DH  HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanozalp -- 3 Haziran 2017; 13:3:28 >

• merhaba arkadaslar,

aranıza 2013 model ix35 style plus ile katıldım :)

Aracın lastikleri kötü durumda. Değiştirmeyi düşünüyorum. Malum ölçüler 225*60*17h olunca fiyatlar da yüksek oluyor. Evergreen marka lastik önerdi bir arkadasım. Sizce nasıldır? sizlerin kullandıgı cok pahalı olmayacak lastik önerisi nedir?
  • Ege3580 E kullanıcısına yanıt
    Çok fazla yol yapmayacaksanız Petlas öneririm. Eğer çok yol (50.000 km ve üstü) yapacaksanız hankook yada kumho öneririm.
  • 2012 model sıfır olarak aldığımız aracımıza lastik alacağız. Önerisi olan var mı? Üstünde hankok vardı aldığımızda değiştirmemiştik. Değiştirmenin zamanı geldiğini düşünüyoruz. Kasislerden geçerken çok hissediliyor bunu azaltabilecek lastik türü var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ersinguven

Çok fazla yol yapmayacaksanız Petlas öneririm. Eğer çok yol (50.000 km ve üstü) yapacaksanız hankook yada kumho öneririm.

yılda ortalama 10.000 km yaparım.Petlasla ilgili cok iyi yorumlar okumadım. Falken ze914 buldum ama oda stokta yok. Evergreen diye bir marka önerdiler. Çin malı. Cok kararsız kaldım acıkcası
  • kumho tercih edilebilir 300 lira fiyat almıştım adedine.
    aracımda petlas var .zorunlu kalmasaydım kumhoyu alırdım
  • merhaba arkadaşlar
    Aracim ile yaklasik yarim saat felan calisir vaziyette veya seyir halinde kaldigimda depodan vınlama sesi geliyor. Daha once basina gelen oldumu? Arac 94binde ve benzin filtresi hic degismemis. Gecen hafta sonu şamandirayi filtreyi komple söktüm, filtreye baktim ama kir durmuyordu. Pompanin agzinda suzgec var ,onun icinde hafif partikuller var gibiydi benzinle yikadim ama cikmadi.
    Antalyadan kia servisinden bir arkadas forumda benzin filtresini degistirince sorun kalkar seklinde bi paylasimda bulunmus gecmiste.

2. Olarak da sormak istedigim ;
    Araci yine bir sure kullandiktan sonra 3bin deviri gecmez oluyor. Mesela isiklarda kalkiyorum 3binden sonra kesiliyor devirlenmiyor, devir dustugunde tekrar 3bine kadar normal devirleniyor. Sınırlıyor kendini gibi. Vites farketmiyor. Benzine aliyorum yine ayni.
    Fakat stop edip calistirdigimda normal haline dönüyor arac.
    Karma zavoli alisei direct lpg sistemi mevcut.

başına gelen oldumu hiç?

• Arkadaşlar 2013 ix35 elite kullanıcısıyım.

Sağ arka koltuk üstü dirsek tarafında kasislerde ses geliyor. bagajperdesi değil.İşin ilginç tarafı serviste usta dinleyince arkada bir anda kesiliyor.yada bir gelip gidiyor.Sanki arka sağ kapı bağlı olduğu sütun ile sunroof arası gibi. kapılar fitiller yağlandı aynı. bagaj kapağı falan değil.amartisör yada içinde taş olayı değil.sağ arka koltuk üstü gibi.Bu konuda bilgisi olan varmı çıldırttı
  • quote:

Orijinalden alıntı: digicemba

merhaba arkadaşlar
    Aracim ile yaklasik yarim saat felan calisir vaziyette veya seyir halinde kaldigimda depodan vınlama sesi geliyor. Daha once basina gelen oldumu? Arac 94binde ve benzin filtresi hic degismemis. Gecen hafta sonu şamandirayi filtreyi komple söktüm, filtreye baktim ama kir durmuyordu. Pompanin agzinda suzgec var ,onun icinde hafif partikuller var gibiydi benzinle yikadim ama cikmadi.
    Antalyadan kia servisinden bir arkadas forumda benzin filtresini degistirince sorun kalkar seklinde bi paylasimda bulunmus gecmiste.

2. Olarak da sormak istedigim ;
    Araci yine bir sure kullandiktan sonra 3bin deviri gecmez oluyor. Mesela isiklarda kalkiyorum 3binden sonra kesiliyor devirlenmiyor, devir dustugunde tekrar 3bine kadar normal devirleniyor. Sınırlıyor kendini gibi. Vites farketmiyor. Benzine aliyorum yine ayni.
    Fakat stop edip calistirdigimda normal haline dönüyor arac.
    Karma zavoli alisei direct lpg sistemi mevcut.

başına gelen oldumu hiç?

kendi sorularıma kendim cevap vereyim. belki başına gelecek olur ilerde faydalansın .
    vınlama sesi filtreden dolayıymış. benzin flitresini servisten orjinal 108 tl ye aldım kendim değiştirdim,ses gitti. pompa 950 liraymış haberiniz olsun  DH  HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ

ara ara 3bin deviri geçmeme sorunu içinde zavoli yeni yazılım attı 20tl , güncel versiyonu 13.08 mi neydi .sorunlar ortadan kalktı. DH  HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ

• quote:

Orijinalden alıntı: L.o.T.u.S

Arkadaşlar 2013 ix35 elite kullanıcısıyım.

Sağ arka koltuk üstü dirsek tarafında kasislerde ses geliyor. bagajperdesi değil.İşin ilginç tarafı serviste usta dinleyince arkada bir anda kesiliyor.yada bir gelip gidiyor.Sanki arka sağ kapı bağlı olduğu sütun ile sunroof arası gibi. kapılar fitiller yağlandı aynı. bagaj kapağı falan değil.amartisör yada içinde taş olayı değil.sağ arka koltuk üstü gibi.Bu konuda bilgisi olan varmı çıldırttı

Aynen bahsettiğiniz sağ arkadaki ses bende de var. Araç 2012 model. 3 kez serviste düzeltildiği iddia edildi. 2 gün ses kesiliyor, 3. gün yine başlıyor. Bozuk yollarda ses geliyor. Ben de radyonun sesini biraz fazla açıyorum, kafama takmıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ersinguven

quote:

Orijinalden alıntı: L.o.T.u.S

Arkadaşlar 2013 ix35 elite kullanıcısıyım.

Aynen bahsettiğiniz sağ arkadaki ses bende de var. Araç 2012 model. 3 kez serviste düzeltildiği iddia edildi. 2 gün ses kesiliyor, 3. gün yine başlıyor. Bozuk yollarda ses geliyor. Ben de radyonun sesini biraz fazla açıyorum, kafama takmıyorum :)

Amortisör değil demişsiniz ama geçen gün Ankara da özel serviste bakım yaptırırken usta arka bagajdan tarafından ses geliyor mu diye sordu, ix35'lerde arka amortisörlerde fabrika çıkış genel bir sıkıntı olduğunu söyledi. Belki ondan kaynaklanıyor olabilir.

• 
Sayfa: önceki 735736737738739
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.