Şimdi Ara

Dh OKB topluluğu [Ss] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
5
Favori
12.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ciddi birşey mi bu hastalık? belirtilerin neredeyse hepsi var.
  • 6 ay prozac , 7 ay lustral+atarax kullandım. Xanaxı da kısa bir süre kullandım fakat hepsi yan etki dışında işr yaramadı. Bir zaman sonra obsesyona bağışıklık geliştirdim kendi kendime. Bana gelen bir obsesyonu gidermek bir kaç sene önce ortalama 20-40 dakikamı alırken şimdi ortalama 3 dakikamı alıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Chosen

quote:

Orijinalden alıntı: Merhaben

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Merhaben

quote:

mahvetmeyin hayatınızı, bu saçmalıklar zaten erkeklerde genelde 30 yaşından sonra geçiyor. hepiniz akıllı adamlarsınız, böyle dışarıdan gelen bir şeyi normal olmadığını bile bile hayatınızda tutmayın.

OKB yi ciddi anlamda yaşamadıysan boş konuşuyorsun

uzun süre bu saçmalıkla uğraştım. 2 tane profesöre, 2 tane psikiyatra gittim. kullanmadığım ilaç kalmadı. (risperdal, faverin hatırladıklarım) ilaçlardan sonra 25 kilo aldım. hayatım mahvoldu. ya şimdi? ayrıntı istenirse paylaşırım. ;) kendini bir şeylere şartlama dostum, hayat bunun içinde çok kısa. ben bu hastalığı ayağımın altında ezip hayatıma devam eden birisi olarak konuşuyorum. sana boş geliyorsa hiç problem değil :)

Takıntıların nelerdi

insanların ellerini sıkamıyordum, apartman kapısını açamıyordum, otobüste dur düğmesine basamıyordum, aklımdan sürekli sayılarla ilgili şeyler düşünüyordum, bir yazıdaki noktaları vs saymazsam kötü şeyler olacak gibi oluyordu, abdest alamıyordum, bir yere girip çıkıp başka bir şeye bakarak tekrar girmişliğim var bunun gibi o kadar çok şey var ki, saçlarımı yolup ağladığımı hatırlıyorum. şu an müsait değilim aklıma gelenler bunlar.

Takıntı zordur ama bunlar takıntı değil.

Bende cinsel dinsel küfür saçma sapan seyler vsvs.

Senin ki 10sa benimki 1000

Cinsel ve dinsel olanlarinin aynisini yasiyorum bu ara. Obsesif kompulsif miyim ben simdi. Bir de arkadas 30 lu yaslarda gectigini soylemis. Bunu baska yerlerden de duydum dogru olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessezgin -- 22 Nisan 2015; 22:46:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun. Bende de var. Psiko terapi görüyorum. İlaç tedavisi görüyorum. Çok kötü bir hastalık. Şu an da iyi gibiyim. Takıntılı düşünceleri yendim diyebilirim. Bİr de anksiyete var bende. Onu aslında daha çok yendim.
  • Kafaya hiçbir şeyi takmayın yoksa kalıcı hasar bırakır.bende en ufak şeyleri takardım gereksiz yere.sonra takmayı bıraktım.zihinsel olarak rahatladığımı düşünüyorum.ilaçda kullanmayın bence fayda görmezsiniz

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meot1 -- 4 Haziran 2020; 9:33:16 >
  • Sizinki yine iyi beyler benim ki yaklaşık 6.sınıftan beri sürüyor.İlk başlarda çift sayılara karşı bi takıntım vardı.Bir şeye değersem 2 ya da 4 kere sonra ilerledi 8 ya da 16ya çıktı.Düşünün yanlışlıkla birine çarptı eliniz aha da sıkıntı.Şuan lise 3üm hala devam ediyor fakat farklı şekilde.Mesela kapı eşiği,yatağa girerken,tabi biraz dokunma hastalığı.Kapının eşiğinden geçerken olumsuz bir şey,birisini düşünürsem olmuyor tekrar kalkıp olumlu bir şey ya da sevdiğim birini düşünüp öyle geçiyorum ya da uyuyorum.Mesela şu mahalle arasında okla belirttiğim yönden gelirken o sokak arasına girerken olumlu bir şey düşünmezsem geri dönüyorum tekrar o belirtilen çizgi sınırından dönüp tekrar girmeye çalışıyorum.Ya da gözüm sokakta, başka bir yerde bir şeyin önünden geçerken nesne,kıyafet,eşyaya takıldıysa geri dönüyorum o eşyaya 4 kez iki gözümü kırpmak zorunda kalıyorum
     Dh OKB topluluğu [Ss] Dh OKB topluluğu [Ss]

• Herkese gecmis olsun. Gercekten bu hastaligi yasamayan bilemez. Bende de kaygi problemi var. Gelecegi dusunuyorum olumsuz olarak. Bir kiz arkadasim var 4 senedir. Evlenmeyi dusunuyoruz fakat evlenince ya ayrilirsak. Ya mutlu olmazsam. Simdi ayrilayim cok sîkldm ileride ayrilmak zor olur. Acaba eskisi gibi asik miyim diye dusunceler dolasip duruyor. Suan gunde 2 tane zedprex iciyorum. Bazen diyorum acaba ayrilip gencligimi mi yasasam diyorum. Anlayacaginiz surekli aklimda bu tur dusunceler var. Ailemden dolayi evlilikten korkuyorum. Ya evlenince ailem gibi olursam diye dusunuyorum. Yani anlayacaginiz hep ileriyi dusunuyorum. Sanki hep ileride olumsuz seyler olucakmis gibi hissediyorum. Bakalim allah sonumuzu hayir etsin.

• onu bilmemde okulda öğretmenlerim hep şeytani cinsel yaklaşım yaparken aklıma gelirdi
  • Mükemmelliyetçilik var bende de. Sayılır mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de var sanırım kendi hastalığımın teşhisini kendim koydum simetri düzen takıntısı var belli yerlerde

• İlaç kullandim + terapiye gittim ve iyi sonuç aldim diyen var mi?

Not: Takintim genel olarak seslerle alakali. Ve kisilik olarak olumsuz bi insanim.

• Ben de OKB hastasıyım, 6 ay önce teşhisi konuldu. Üniversiteyi bile bırakmak zorunda kaldım. Lütfen bu hastalığı ciddi anlamda çekmeyen saçma sapan yorumlar yapmasın, çünkü çekmeyen anlamaz. Biz meraklı değiliz takıntılar ile yaşamaya.

Dini obsesyonlar olarak başladı bende, sonra zarar verme obsesyonu olarak değişti, sonra cinsel oldu. Şu an da karışık durumdayım var ama yok gibi :D

ilk 1 ay; lustral ve trankabuskas kullandım, bir faydası olmadı hiç. 5 aydır Cipralex içiyorum 10 mg başladım, 15'e yükselttim.

1 ay İstanbul'da tedavi gördüm. Bilişsel davranışçı terapisi gerçekten işe yarıyor arkadaşlar.

Ben baya baya yendim Allah'a şükür. İlaçlar işe yaramıyor diyenler olmuş; ciddiye almayın. Anti depresanlar adı üstünde, anti-depresyon. Anksiyete adı altında olan bu hastalığımız zaten bizi huzursuz ediyor, depresan ilaçları da SSRI etkisi veriyor, serotonin hormonumuzu düzenliyor. Etkisini mutlaka göreceksiniz ama sabırlı olmalı ve ilaçları aksatmamalısınız. Ama yine de en büyük etki size düşüyor.

Ben nasıl başa çıkabildim buyrun anlatayım ;

En önemli nokta : Düşüncelerin aklınıza gelmesine izin vermek ve onlardan asla kaçmamak. Ne olursa olsun hastalıktan asla korkmayın, siz korkarsanız balon gibi şişer, ağırlaşır iyice. Ciddiye almazsanız, onunla uğraşmazsanız zamanla azalır. Korkmayın asla ve size gelen kompulsiyonların hep tersini yapın. ERP yöntemi diyorlar buna; maruz bırakma.

Unutmayın, kaçan kovalanır her zaman. Sorunu olan alıntılasın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• arkadaşlar merhaba bu hastalık çok ağır bir rahatsızlık öncelikle kendilerinde ufak şeylerin takıntı olduklarını sanan arkadaşlar kendilerine hemen okb teşhisi koymasın bu hastalığa yakalandığınızı çok rahat anlarsınız yani gece ile gündüz kadar fark vardır örneğin takıntım var deyip 5 dk unutuyorsanız ara ara uzun zaman aralıklardan bahsediyorum bişeyler kafanıza takılıyorsa bu hasta olmadığınızı açıklar taaki ne zaman dışarı çıkamaz beyninizden bazı düşünceleri 1 sn bile atamadınız ve bu böyle uzayıpgidiyorsa bilinki okb herhangi bir çeşidine yakalanmışsınız demektir ben şuna inananıyorum okb bence dünyadaki en ağır hastalıklar arasında neden derseniz okb'li birçok hastanın kanser olup ÖLMEYİ DİLEDİĞİ BİR GERÇEK ve sürekli intihar düşüncesi cabası bu daha kötü bir durum islam dinine inan insan için ayrı bir kaos.
    hastalığın kendi kendine geçme gibi bir lüksü yok ilaç bir yere kadar idare etmekte daha sonra uzun vadede bünye kullanılan sentetik ilaçlara bağışlık kazanıyor ve yine obsesyonlarınız çığrından çıkmaya başlıyor.
    son zamanlarda radyasyon ile tedavi yöntemi kullanılmaya başlandı bunlar şimdilik kesin çözüm gibi gözükmekte ancak birçok bilinmzele beraber gelmekte tedavi işleyişi beyinin obsesyonların gerçekleştiği bölgeye radyasyonla kesi atılmakta yanı kısaca ordaki düşüncelere mahal veren hücreler öldürülmekte işte burda devreye giren ilk soru yan etkileri ilk başlarda sadece bulantı ve birkaç önemsiz şikayet uzun vadede ise kontrol zorluğu karar alamama gibi değişken bozukluklar meydana çıkmakta ancak bazı hastaların herhangi bir şikayette bulunmadıkları ve daha birçok bilinmez bir kaç sayfada ciddi anlamda bu konuyu değerlendiren arkadaşlar şimdiye kadar 20 kişinin bu tedavi olduğu ancak 3 kişiye ulaşabildikleri 1'nin henüz yeni tedavi olmuş olması bizi endişelendiriyor.
    tedavinin etkisi ne durumda olduğu sorduğumuzda bir hastanın yeniden doğmak gibi bir ifade kullandığını okudum ancak geçen zaman içerisinde o hastanın yan etkileri arttıkça tedaviyi önermediğini gördük sizin anlayacağınız elimizde tecrübelerinden yararlanabileceğimiz bizi ikna edecek motiveyi sağlayacak hasta çoklu malesef yok.
    uygulanma aşamasıda ayrı bir problem bu tedavi her keze uyugulanmıyor belirli şartlar aranmakta örneğin 5 yıldan daha fazla bu hastalığı çekmeniz doktor raporu ve daha aklıma gelmeyen prosedürler var
    maliyeti ise bir youtube kanalında izlediğim videoda sgk kapsamında ücret alınmadığı ancak bu tedavi sistemi tümor hastalarına kullanldığı için devlet destek verebilir ancak okb için böyle birşey söz konusu olmadığı çelişkisi aklıma geldi buda yine sayfalarda okudumuz bilgiler ışığında para ile yapıldığıdır maliyeti ise 30.000 tl gibi bir rakam anılmakta bir diğer rakam ise 7.000 tl bu fark nerden gelmekte bu tedavide iki sistem var
    1. ilkel olan bir işlem GAMMA KNİFE neden ilkel derseniz diğer işlem daha yeni ve daha teknolojik
    2. CYBER KNİFE bu sistem daha noktasal ve hata payı az bir sistem cyber knife söylenen rakam 30.000 tl gamma knife söylenen rakam ise 7.000 tl ancak burda cyber knife başarı oranı daha yüksek uygulandığı hastane sayısı bildiğim kadar 2 tane 1. ankaradaki medicana hastanesi diğeri ise istanbuldaki acıbadem hastanesi olarak bilmekteyim.
    son olarak bilgi almak isteyeneler için link atıyorum
    DoktorTakvimi.comyoutube
    Prof.Dr. Kaan Oysul - CyberKnife Teknolojisi Nedir? - Bilgi için 0850 333 0 344
    https://www.youtube.com/watch?v=KoCHD_gSZmU
    videodaki numaradan ulaşıp bilgi alınabilir.

• bu okb denen illetin acısını çok çektim arkadaşlar evet çok kötü bir psikoloji hastalığıdır mahallede deli damgası yediğim bile olmuştur 2 sene psikiyatriye gitmedim geçer zannettim geçmedi kapının kapalı olmasına belki 10 defa bakardım tövbe tövbe ama allaha gün istemsizce küfür geçiyordu aklımdan insanlara beynimden hakaretler kötü yorumlar istemsizce çıkıyordu dayanamıyordum dedimya bu hastalık yüzünden deli damgası mı ararsın özürlü mü ararsın ne ararsan yedik bana burdan deli özürlü diyenlerin anasını bacılarını babalarının oturduğu koltuğa kadar ..... arkadaşlar siz siz olun tedevanizi olun haa psikyatriye gittim selectra 50 mg diye bir ialç yaz 2 ay kullandım halime şükür ediyorum ki geçti hafif hafif yine biir hisler oluyor ama neyse anımı anlattım emeğe saygı ...

• bu hastalığı çekmeyen bilemez arkadaşlar eywallah

• Bendede vardı bir aralar el yıkama takıntısı mesela kapı koluna dokunsa direk el yıkamaya giderdim veya en az 5 defa kapı kilitlimi diye kontrol ettiğim oluyordu .Veya sınava filan girdiğimde acaba kaydırmama yaptım bir şeyi eksikmi doldurdum diye en az 5 kere kontrol ederdim .Sonra bir gün yine kapı koluna dokundum tam el yıkamaya gidecektim ama zorda olsa kendimi vaz geçirdim ama hala aklımın bir köşesinde duruyordu ama inat ettim ve elimi yıkamadım .O günden sonra bidaha öyle saçma el yıkama takıntılarım olmadı .Bu konuda önemli olan kendinize hakim olmanız .
  • Başta konu sahibi olmak üzere bu hastalıktan muzdarip arkadaşlara sormak istiyorum.

Bu gibi sizi zora sokan sesler düşünceler başlamadan önce

Zihninizde hoşunuza giden size zevk verecek sesler düşünceler hayaller geliyor muydu?

Herturlu yani cinse zevkler hayaller, zengin olmak, önemli biri olmak hayatın yolunda gittiği ile ilgili fantaziler vesaire... Vesaire...

Bu takıntılar başlamadan önce zihniniz sizi böyle hoşunuza gidecek zevk alacağınız şeylerle uğraştırdi mi?

• Ssri kullananlar son durumlar nedir ?

• Aklına kötü kötü düşünceler geliyormu :Ben neden varım niye varız dünya niye var yaşıyomda niye yaşıyorum ,varoluş sancın varmı,değerzalinasyon varmı bedenine çevreye yabancılaşman varmı ? zaman aniden duruyor boşluğa düşmüm deliricek gibi oluyormusun ani heyecan ellerde ayaklarda üşüme souk ter baskı sıkıntı bunalma bu benmiyim aynaya bakınca bu kim sesleri derinden duyma ? bunlara cvp verirmisin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.