Şimdi Ara

###DH Satranç Kulübü### (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
27
Favori
34.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki

###DH Satranç Kulübü###

(En Son Oy Tarihi: 1.1.0001)
Giriş
  • Çocuklara satranç öğretmek için güzel bir satranç programı var mı acaba?
    Taşları istediğimiz gibi oynatabileceğimiz, dağıtıp tekrar toplayabileceğimiz tarzda bir program.
  • Chessmaster 10k tavsiye ederim, çok geniş kapsamlı bir program. Taşları rahatça kontrol edebileceğiniz bölümler mevcut.

Yeni öğrenenler için de bir nevi okul da var. Küçüklere tercümesini yaparak burdan öğretebilirsiniz. Hem de ilk nereleri öğreteceğiniz vs. sıraya dizilmiş. Alıştırma çeşitleri ve sayıları da çok fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

Orijinalden alıntı: zıtların birliği

türkçü 2012 gelsin önce

Türkçü nerdesin bak üstad sana meydan okuyor

Buralardayım bayadır bakmıyordum kusura bakma :)

Zıtların birliği link at da oynayalım hadi

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Chessmaster 10k tavsiye ederim, çok geniş kapsamlı bir program. Taşları rahatça kontrol edebileceğiniz bölümler mevcut.

Yeni öğrenenler için de bir nevi okul da var. Küçüklere tercümesini yaparak burdan öğretebilirsiniz. Hem de ilk nereleri öğreteceğiniz vs. sıraya dizilmiş. Alıştırma çeşitleri ve sayıları da çok fazla.

Teşekkürler, inceleyeyim.
  • Beyler benim satranç lisansım var. UKD puanım 1230 civarı. Sanırım az ama zaten 2 tane turnuvaya felan katıldım galiba. Her neyse, soracağım şu ki; İstanbul'da satranç turnuvalarına nasıl katılabilirim? Daha doğrusu var olan turnuvaları nerden bulabilirim?
  • chess.com da foruma özel bir grup oluştursak fena olmaz
  • ekle ekelek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Beyler benim satranç lisansım var. UKD puanım 1230 civarı. Sanırım az ama zaten 2 tane turnuvaya felan katıldım galiba. Her neyse, soracağım şu ki; İstanbul'da satranç turnuvalarına nasıl katılabilirim? Daha doğrusu var olan turnuvaları nerden bulabilirim?

1200 UKD düşük puandır, bu puanla girebileceğin turnuva olur mu bilmem ama satranç federasyonunun internet sitesinden nerelerde turnuva var ve katılım şartları neler öğrenebilirsin.
  • Bir problemde takıldım yardım edebilir misiniz acaba?

Beyaz oynar altı hamlede mat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BÖCCÜK DH

Bir problemde takıldım yardım edebilir misiniz acaba?
    />

Beyaz oynar altı hamlede mat.

kaleyi g6'ya çek veziri h5'e sonra merdiven matı yap alta doğru
  • quote:

Orijinalden alıntı: geronimo.

Teşekkür ederim.
  • Bir sorum daha var.Sadece at ve fil ile mat etmek istiyorum rakibimi.Rakibin sadece şahı var.Hangi yolu izlemeliyim bu tip durumda?
  • Beni de eklermisiniz?

Tesekkürler.
  • quote:

Bir sorum daha var.Sadece at ve fil ile mat etmek istiyorum rakibimi.Rakibin sadece şahı var.Hangi yolu izlemeliyim bu tip durumda?

http://en.wikipedia.org/wiki/Bishop_and_knight_checkmate

• quote:

Bir sorum daha var.Sadece at ve fil ile mat etmek istiyorum rakibimi.Rakibin sadece şahı var.Hangi yolu izlemeliyim bu tip durumda?

At ve fille mat etmek çok zordur ben hiç yapamadım bazı satranç ustaları bile o durumda berabere kalmıştır yapılabilir ama çok zordur.
  • Arkadaşlar sizden hile yapmayan(hamle yedirmeme vs.),hoş grafikli ücretli veya ücretsiz PC'ye kurabileceğim satranç oyunu arıyorum.Duyanınız veya bileniniz var ise sağ üstteki PM butonuna tıklasın çok makbule geçer
  • http://lichess.org/hhj70mdx

Açığım.Oynamak isteyenler linke tıklayabilirler.
  • Facebook'ta chesscube'e takılan var mı? Chessnetwork ve kingcrusher var bir de youtube'de. Chesscube'da 30 dakikalık turnuvalara katılıp video'ya çekiyorlar oyunları. Şiddetle tavsiye edilir satranç müdavimlerini.
  • quote:

Yanıt verilmiş ancak ben de yazayım bir şeyler. Bildiğim kadarıyla at ve fil ile mat edeceksen yalnızca filin rengi olan köşelerde bunu yapabilirsin. Capablanca'nın kitabında okumuştum, yukarıdaki videoda da aynı şekilde mat yapılmış zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamJam

Facebook'ta chesscube'e takılan var mı? Chessnetwork ve kingcrusher var bir de youtube'de. Chesscube'da 30 dakikalık turnuvalara katılıp video'ya çekiyorlar oyunları. Şiddetle tavsiye edilir satranç müdavimlerini.

Ben chesscube'e uzun süredir giriyorum 1770 puanım var o sitede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geronimo. -- 12 Temmuz 2012; 10:24:02 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.