Şimdi Ara

DH Underground Türkçe Rap Forumu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.185
Cevap
6
Favori
188.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • T RAP E HER NE OLURSA OLSUN DESTEK VERMEK GEREKTİĞİNE İNANIYORUM.ANCAK BU SAYEDE KENDİMİZE ÖZGÜ BİR RAP MÜZİK STİLİNE SAHİP OLABİLİRİZ.TIPKI ANADOLU ROCKTA OLDUĞU GİBİ(HER NE KADAR HİÇ DİNLMESEMDE DİNLEMEYE BAŞLIYACAĞIM)
  • quote:

Orjinalden alıntı: brq_35

quote:

Orjinalden alıntı: The_SparTacuS

Arkadaşlar neden Türkçe RaP çiler hep birbirine diss atıolar ???

Yani söz mü bulamıolar ??? yoksa birbirlerini sevmediklerinden mi yapıolar ???

yada dinleyiciler arasında daha iyi bir RaP çi diye gözükmek için yapıolar ???

diss atmış olmak içn. özentiler yani

Kimiside birbirinin reklamlarını yapmak için diss atıyor

• ya zaten ülkemize ne zaman yeni bir müzik tarzı gelse,biraz araştırınca ilk başalrda özenti tiplerin olduğunu,çeviriler vs işler yapılarak özenti kıvamında şekil aldığını daha sonradansa orjinal işlerin ortaya çıktığını hepimiz bilmiyormuyuz.bu yüzden bu süreci hoş görmemiz laım diyorum.bundan 10 sene sonra gerçekten güzel şeylerin ortaya çıkacağını varsayarak t rap e destek vermeyi öneriyorum.

underground paylaşımlar yapmak isteyen arkadaşlar benim topice yazı yazabilir.güzel paylaşımlaınızı bekliyorum
  • Alaturka Mavzer'i şu aralar iyice dinlemeye başladım.Çoğu şarkısında zaten Sagopa Kajmer ve Kolera'ya laf atıyorlar.Ve cidden bazılafları çok güzel.Aslında artık Kadıkıöy Acil oluşumu zaten her şarkıda ufak tefek de olsa laf atıyor.Sago'nun da aşşağı kalır tarafı yok:)

Ama T-Rap artık gelişiyor.

İyi seneler DH ailesi
  • slm ben yeniyim rap clube üye edin beni dj tiesto
  • klubü açan arkadaş bi imza edinse çok iyi olur
  • güzel bi topic olmuş imza da yapsak süper olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: dmc_dmx_mim

ya zaten ülkemize ne zaman yeni bir müzik tarzı gelse,biraz araştırınca ilk başalrda özenti tiplerin olduğunu,çeviriler vs işler yapılarak özenti kıvamında şekil aldığını daha sonradansa orjinal işlerin ortaya çıktığını hepimiz bilmiyormuyuz.bu yüzden bu süreci hoş görmemiz laım diyorum.bundan 10 sene sonra gerçekten güzel şeylerin ortaya çıkacağını varsayarak t rap e destek vermeyi öneriyorum.

haklısın şuanki t-rap piyasasına baktıgımızda hepsi birbirinin kopyası.işini iyi yapan sadece birkaç tane underground mc var.bu tur topicler elbette hoşgorulebilir.ama forumdaki cogu kişi de biliyor ki, açılan topiclerin çogu sago-ceza kavgasıyla sona eriyor.ayrıca amerikadaki mc'leri dinlemekten uzak duruyorlar.oysa onları da dinleseler, bilseler, rap muzigin sadece sago'dan, ceza'dan ibaret olmadıgını kabul etseler rap muzik hakkında daha dogru bilgilere sahip olabilirler.ama cogu yeni yeni rap dinlemeye başlayan birey (pek tanımadıgım icin bu topictekileri bu durumdan ayrı tutuyorum) sadece dinledigi adamı biliyor, dinledigi mc'nin featuring calısmalarında bulundugu mc'leri de digerleri olarak kabul ediyor.sonra okul vb. mekanlarda millete hava atmaya calısıyor, ama kendisine bi soru soruldugunda kuruyup kalıyor (bu duruma duşen arkadaşlarımdan biliyorum).
    elbette kimse doğustan rap bilgisine sahip degildi.lakin bu bilgiye sonradan sahip olmak insanın elinde.forumdaki birçok kişiyi t-rap düşmanı olarak kabul eden kişiler var."biz t-rap düşmanı değiliz".t-rap dinlemeyin demiyoruz sadece, ne dinlerseniz dinleyin ama bilinçli dinleyin diyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 3 Ocak 2008; 22:28:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SVGA

quote:

Orjinalden alıntı: dmc_dmx_mim

ya zaten ülkemize ne zaman yeni bir müzik tarzı gelse,biraz araştırınca ilk başalrda özenti tiplerin olduğunu,çeviriler vs işler yapılarak özenti kıvamında şekil aldığını daha sonradansa orjinal işlerin ortaya çıktığını hepimiz bilmiyormuyuz.bu yüzden bu süreci hoş görmemiz laım diyorum.bundan 10 sene sonra gerçekten güzel şeylerin ortaya çıkacağını varsayarak t rap e destek vermeyi öneriyorum.

haklısın şuanki t-rap piyasasına baktıgımızda hepsi birbirinin kopyası.işini iyi yapan sadece birkaç tane underground mc var.bu tur topicler elbette hoşgorulebilir.ama forumdaki cogu kişi de biliyor ki, açılan topiclerin çogu sago-ceza kavgasıyla sona eriyor.ayrıca amerikadaki mc'leri dinlemekten uzak duruyorlar.oysa onları da dinleseler, bilseler, rap muzigin sadece sago'dan, ceza'dan ibaret olmadıgını kabul etseler rap muzik hakkında daha dogru bilgilere sahip olabilirler.ama cogu yeni yeni rap dinlemeye başlayan birey (pek tanımadıgım icin bu topictekileri bu durumdan ayrı tutuyorum) sadece dinledigi adamı biliyor, dinledigi mc'nin featuring calısmalarında bulundugu mc'leri de digerleri olarak kabul ediyor.sonra okul vb. mekanlarda millete hava atmaya calısıyor, ama kendisine bi soru soruldugunda kuruyup kalıyor (bu duruma duşen arkadaşlarımdan biliyorum).
    elbette kimse doğustan rap bilgisine sahip degildi.lakin bu bilgiye sonradan sahip olmak insanın elinde.forumdaki birçok kişiyi t-rap düşmanı olarak kabul eden kişiler var."biz t-rap düşmanı değiliz".t-rap dinlemeyin demiyoruz sadece, ne dinlerseniz dinleyin ama bilinçli dinleyin diyoruz...

Katılıyorum bilinçli dinleyici lazım.Adam ceza ve sagopadan baskasını bilmiyor Pislick ürünlerini giyip rapçiyim diye ortalıkta geziyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 5 Ocak 2008; 12:07:17 >

• dmc_dmx_mim'in de dedigi gibi, 10 sene sonra belki bu olaylara pek rastlamayız.o zamana kadar bu olayların yaşanacagı kesin.millet Türkiye'de yavaş yavaş tanımaya başladı hiphop kulturunu.belki bundan dolayı bu tur olaylarla karşılaşıyoruz.
    ben de bu tur durumların aşılacagını umut ediyorum...
  • umarım hepimizin dilediği gibi olur bu arada bu topluluğa katılan herkezin bizim topiğede katılmasını istiyorum,ancak bu birlikteliği sağlarsak bu ülkede bi gelişme oalcaktır(rap açısından).

imzanızı ekliyeceğim umarım sizde katılırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc_dmx_mim -- 5 Ocak 2008; 18:28:54 >
  • Türkçe Rapi yaklaşık 3 yıldır takip eden birisiyim.. Ve bir kaç adam dışında bu müzikten soğudum diyebilirim. Çünkü 3 yıldır ne dinlerseniz dinleyin adamlar hep aynı tarz,hep aynı alt yapı, hep aynı melankoliklik, hep aynı dissler, hep aynı sözler, işi aşıpta beatin aynısını çalmaya üşenmeyen insanlar... Böyle bir rapi Türkiye'de büyütmeye çalışıyorsak, büyütmeyelim böyle kalsın daha iyi...

Son zamanlarda Türkçe Rap'te takip etmeye çalıştığım adamlardan biri Karaçalı. Dikkat ederseniz ve dinlemeye fırsatınız olursa, kendisinin bir arayış içinde olduğunu anlayabilirsiniz.Diğerleri gibi yerinde sayıp küçük kazançlar peşinde koşmuyor en azından. Kendisi yakında Şimdi Git Zombi adlı bir album çıkaracak. O zaman ne demek istediğimi daha net anlarsınız...

Diğer önem verdiğim adam ise tabiki Sagopa Kajmer.. Sonuçta oda hep bir tarza bağlı kalmış olabilir ama, yaptığı tarzın bu ülkede en iyi hakkını veren sanatçılardan biri. O olmasa şu anda Rap piyasası alt üst durumda olurdu.

• sagopa
    da poet
    rapozof
  • Tragedy Self Confusion

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muşmula -- 24 Haziran 2008; 11:17:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Mirliva.

Türkçe Rapi yaklaşık 3 yıldır takip eden birisiyim.. Ve bir kaç adam dışında bu müzikten soğudum diyebilirim. Çünkü 3 yıldır ne dinlerseniz dinleyin adamlar hep aynı tarz,hep aynı alt yapı, hep aynı melankoliklik, hep aynı dissler, hep aynı sözler, işi aşıpta beatin aynısını çalmaya üşenmeyen insanlar... Böyle bir rapi Türkiye'de büyütmeye çalışıyorsak, büyütmeyelim böyle kalsın daha iyi...

Son zamanlarda Türkçe Rap'te takip etmeye çalıştığım adamlardan biri Karaçalı. Dikkat ederseniz ve dinlemeye fırsatınız olursa, kendisinin bir arayış içinde olduğunu anlayabilirsiniz.Diğerleri gibi yerinde sayıp küçük kazançlar peşinde koşmuyor en azından. Kendisi yakında Şimdi Git Zombi adlı bir album çıkaracak. O zaman ne demek istediğimi daha net anlarsınız...

Diğer önem verdiğim adam ise tabiki Sagopa Kajmer.. Sonuçta oda hep bir tarza bağlı kalmış olabilir ama, yaptığı tarzın bu ülkede en iyi hakkını veren sanatçılardan biri. O olmasa şu anda Rap piyasası alt üst durumda olurdu.

Karaçalı dinlemeye fırsat olursa değil bence fırsat yaratın.Youtubeden bari olsa 1-2 şarkısını dinleyin derim.Gerçekten çok farklı bulacaksınız.

• Öncelikle;
    Burası bir klüp değil, imzayı bir T-Rap sewer yaparsa güzel olur.
    Sonralıkla;
    Saqo ve Kolera hariç herkes hakkında yorum yapın..(Herkes mesajı aldı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Aster -- 4 Şubat 2008; 8:15:58 >
  • arkadaşlar müzik bölümüne korner albedo double solo style başlığı altında yeni albümümüzü koydum... korner ben oluyorum albümü indirip yorumlarsanız sevinirim... saygılarımla
  • Ceza
  • Sansar Salvo
    Hemsta
    Pit10
    Selo
    DP
    Patron
    Ceza
    Despo
    CivCiv
    Emre Baransel

Bunları dinlerim...
  • neen t rap dinleyenlerin hiçbirisi gelpte buraya mantıklı bişeyler yazarak paylaşım yapmıyor anlayabilmiş değilim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.