Şimdi Ara

DHL eCommerce ile Türkiye'ye gelen ürün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aliexpress'ten bir ürün aldım ve kargo DHL eCommerce Asia olarak verildi. Kodu ise RS231922481DE. Kod bana 5 Ocak'ta verildi ama 17Track ve DHL eCommerce sitesi üzerinden bugün 11 Ocak'ta takip edebilmeye başladım, daha önceki günlerde herhangi bir takip bilgisi çıkmıyordu. Daha önce DHL eCommerce Asia kargosuyla bir şey teslim almadım o yüzden tam olarak bilgim yok. Size danışmak istedim. 17Track gibi sitelerde sıkıntısız bir şekilde takip edilebiliyor, alıcı ve dağıtıcı olarak PTT görünüyor fakat PTT Gönderi sorgulamada hiçbir şey çıkmıyor. Normalde China Air Mail ile falan geldiği zaman anında hem 17Track'da hem de PTT Gönderi Sorgulamada çıkardı. Bunda öyle olmadı. DHL Türkiye'yi aradığımda ürünün geleceğini ama önce Almanya'ya uçakla gideceğini oradan da karayolu ile Türkiye'ye gireceğini söyledi. PTT'yi aradığımda ise önce DHL ile gelen ürünleri biz teslim alıp dağıtmıyoruz dedi sonra Aliexpress'ten aldığımı söyleyince o zaman biz alıyoruz dedi anlaşmaları olduğu için. Zaten 17Track uygulamasında alıcı ve dağıtıcı olarak PTT görünüyor. Bu arada teslimat adresi PTT'nin bir şubesi Ankara'da. Siz takip edin Türkiye'ye girdikten sonra bizi arayın o zaman bakalım dediler. Acaba gönderici Türkiye'ye kadar mı takipli gönderdi de Türkiye'de PTT aldıktan sonra takipsiz mi olacak? Takipsiz olacaksa nasıl olacak, daha önce takipsiz bir kargo ile ürün teslim almadım.

Bir diğer sorum da ürünün değeri yaklaşık 50 dolar, önemli bir yedek parça. DHL ile gelen ürünler direk gümrüğe takılıyormuş, o şekilde okudum forumda. Ne kadar vergi öderim ya da öder miyim? Ödemem gerekirse nasıl ödeyeceğim, ilk defa böyle bir durum başıma geliyor bundan önce gümrük vergisi ödemem gerekmemişti.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. (Konu yanlış yerde ise lütfen doğru yerine taşınsın.)

DHL eCommerce ile Türkiye'ye gelen ürünDHL eCommerce ile Türkiye'ye gelen ürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyyy -- 11 Ocak 2019; 11:52:46 >

• öncelikle hocam takip no için para verdiyseniz ve ürün farklı firma ile gönderildiyse kargo ücretini iade alabilirsiniz.
    Sizin konuya gelirsek de ben daha önce birkaç dolarlık ürün almıştım, gönderim metodunda dhl ecommerce yazıyordu takp numarası çok uzun sayıdan oluşuyordu, dhl nin stesinden ve ptt den takip yapamamıştım, ürün ptt ile takipsiz olarak gelmişti.

Sizin takip kodunuz ptt nin sitesinde çıkmıyor ama dhl ecommerce sitesinde takip yapılabiliyor. Ürünün ankaraya geleceği ve gramajına kadar yazıyor ki bu da dhl nin getireceğini işaret ediyor.
    Normal şartlarda ekstra vergili ürün değilse aldığınız, gümrük vergisi %20 dir. Sizden ürüne kaç para ödediğinize dair ekstre veya fatura isteyebilirler. Ama özel kargoların fazla ücret istediğine dair yorum yazanlar var, bunu isterlerse vermemeniz gerekiyor diye biliyorum.
    Dhl sitesinden takibi yapıp ürün gümrüğe girince dhl yi aramanızı öneririm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.