Şimdi Ara

Diablo 2'yi Windows 7'de sorunsuz oynayalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
17.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu aralar fena halde Diablo 2'ye sardım. Fakat Windows 7 64 bit olan bilgisayarım türlü türlü bahaneler bulsa da oyunu çalıştırmamak için, ben oyunu sorunsuzca oynamayı başardım ve şimdi size de anlatmak istiyorum, nostalji yapmak isteyen varsa:

Herşeyden önce uyumluluk modunu Windows XP SP 2 ya da 3 yapalım.
    Oyunumuzun ilk sorunu, aşırı geç açılması.

Windows 7'de oyun inanılmaz derecede geç açılıyor. Hatta ben ilkten açmayı deneyip, olmayınca başka işlerle uğraşırken açılıvermişti, ben tıkladığımı unutmuştum bile. Bu sorunun çözümü için:

Başlat / Çalıştır'a geliyoruz. "services.msc" yazıp, "Windows Media Player Network Share" ya da "Windows Media Player Ağ Paylaşımı Hizmeti" özelliğini durduruyoruz.

Diğer bir sorun da, renk karmaşası. Oyunumuz bayağı eski olduğundan, renkler gerçekten çok bozuk çıkıyor, olmaması gereken yerde olmaması gereken renk serpintileri görüyoruz. Lâkin bu sorunun çözümü de basit. Aşağıdaki 3 adımdan birisi mutlaka sorununuzu çözecektir:

1- Oyunun kısayoluna sağ tıklayıp, uyumluluk sekmesindeki "Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak" tikini işaretleyerek.

2- Oyunu pencere modunda oynayarak (Kısayolda hedef yolunun sonuna bir "-windowed" ekleyerek, örnek: diablo2.exe" -windowed)

3- Oyunu açtıktan sonra görev yöneticisini başlatıp, "explorer.exe" işlemini, yani başlat çubuğu ve klasörlerimizi yürüten temel işlemi sonlandırıp oyuna geri dönebilirsiniz.

Bu işlemlerden bir veya birkaçı bu sorunu çözüyor.

Böylece sorunsuz ve akıcı bir Diablo 2 deneyimini Windows 7 ile de yaşayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Evet arkadaşlar bu aralar fena halde Diablo 2'ye sardım. Fakat Windows 7 64 bit olan bilgisayarım türlü türlü bahaneler bulsa da oyunu çalıştırmamak için, ben oyunu sorunsuzca oynamayı başardım ve şimdi size de anlatmak istiyorum, nostalji yapmak isteyen varsa:

Herşeyden önce uyumluluk modunu Windows XP SP 2 ya da 3 yapalım.
    Oyunumuzun ilk sorunu, aşırı geç açılması.

Windows 7'de oyun inanılmaz derecede geç açılıyor. Hatta ben ilkten açmayı deneyip, olmayınca başka işlerle uğraşırken açılıvermişti, ben tıkladığımı unutmuştum bile. Bu sorunun çözümü için:

Başlat / Çalıştır'a geliyoruz. "services.msc" yazıp, "Windows Media Player Network Share" ya da "Windows Media Player Ağ Paylaşımı Hizmeti" özelliğini durduruyoruz.

Diğer bir sorun da, renk karmaşası. Oyunumuz bayağı eski olduğundan, renkler gerçekten çok bozuk çıkıyor, olmaması gereken yerde olmaması gereken renk serpintileri görüyoruz. Lâkin bu sorunun çözümü de basit. Aşağıdaki 3 adımdan birisi mutlaka sorununuzu çözecektir:

1- Oyunun kısayoluna sağ tıklayıp, uyumluluk sekmesindeki "Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak" tikini işaretleyerek.

2- Oyunu pencere modunda oynayarak (Kısayolda hedef yolunun sonuna bir "-windowed" ekleyerek, örnek: diablo2.exe" -windowed)

3- Oyunu açtıktan sonra görev yöneticisini başlatıp, "explorer.exe" işlemini, yani başlat çubuğu ve klasörlerimizi yürüten temel işlemi sonlandırıp oyuna geri dönebilirsiniz.

Bu işlemlerden bir veya birkaçı bu sorunu çözüyor.

Böylece sorunsuz ve akıcı bir Diablo 2 deneyimini Windows 7 ile de yaşayabilirsiniz.

win7 de çözünürlük seçtiğin yeri açarsan arka planda renkler düzeliyor

• Gene de ufak tefek toz şeklinde parçacıklar kalıyor.
  • Takip bu gece bilemediniz yarın gece deneyeceğim.
  • renk derinliğini 16 bit yaparsan düzelir ama en güzel çözüm ufak ekranda oynamak oluyor bana göre.ufak ekranda açar birde büyütürsen ekranı gayet oynanır oluyor.
  • Geçen gün kurdum windows7 64 bit sisteme ,bahsi geçen sorunların hiç biri olmadığı gibi ,üstüne yüksek çözünürlük kurdum tam ekran 1366x768 oynuyorum,üstüne de Full Türkçeyi kurdum.
  • hocam elleriine emeğine sağlık dediğin adımları uygulayınca sorunsuz oynanılıyor.
  • Ben yukarıda yazan sorunların hiç birini yaşamadan Windows 7 32 Bit de oynadım.
  • Windows-7 Ultimate 64 bit kulllanıyorum. Oyunu çıktığı ilk günden beridir bu sistemde oynuyorum bugüne kadar en ufak bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kheldar

Windows-7 Ultimate 64 bit kulllanıyorum. Oyunu çıktığı ilk günden beridir bu sistemde oynuyorum bugüne kadar en ufak bir sorun yaşamadım.

hocam ultimate de işler değişir.. o oto ayar çekiyor.
  • win 7 ulti 64 bit var sorun yaşamadım ama tek sıkıntı son patch i 23 inch ekranda full çözünürlükte oynayamıyorum. Küçük bir pencerede oynamak hoşuma gitmiyor.

şu çözünürlük işini halletseler oyunun hala gideri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AthabaskA -- 29 Temmuz 2013; 13:59:34 >
  • Önce Diablo 2 oyun simgesine sağ tıklayıp uyumluluktan. Wİn xp sp2 seçtim. Sonrada yine aynı yerden masaüstü oluştumayı devre dışı bırak dedim. Oyun tek tıklamada açılır hale geldi ama renkler gidip geliyordu ve çözünürlük sorunu vardı. Çözünürlük için D2MultiRes ismiyle googledan bulduğum dosyayı oyunun kurulu olduğu yere attım. Aynı uyumluluk ayarlarını D2MultiResGame.exe dosyası içinde yaptım. Artık 1080p de oyunu açabiliyordum ama hala renk sorunum vardı. Onuda şöyle çözdüm.

Oyunun kurulu olduğu yere isim.bat uzantılı bir dosya oluşturup, içerisine

taskkill /F /IM Explorer.exe 

"D2MultiResGame.exe"

pause
    C:\Windows\explorer.exe

kodlarını yazınız. Kaydedip not defterini kapatın.

Oyunu artık oluşturduğunuz isim.bat dosyası ile çalıştırdığınızda sorunların bittiğini sizde görebilirsiiz. Tek sorun 1080p yapınca benim monitör 15.4 inç olduğundan biraz küçük geldi karakter gözüme bende 720p yaptım geyet ideal şu an.

Konunun üzerinden yıllar geçsede, şöyle bir oyun vardı yeniden mi başlasak diyenler ve hayal kırıklığı yaşayanlar için yazdım umarım herkes faydalanır.

• Hocam multres'i paylaşabilir misin ? Nerden indirdiysem çalıştıramadım, bende v1.12 sürüm yüklü windows8.1 var çözünürlük hariç her şey tamam ama çözünürlük istiyorum ben ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuffffff

http://www.dosya.tc/server2/dlht0v/D2MultiRes.rar.html

Çok teşekkür ederim, bu sefer oldu. Açıldıktan sonra options>resolution>720p yaptım. Çok uzakta kaldı diğer türlü karakter :D
  • Hocam kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum ama ben yeni laptop alacağım. Tahminen Windows 10 yüklü olur. Diablo 2 oynamak istiyorum. Aynı şeyler Windows 10 için de geçerli olur mu? Uyumluluk sorunu yaşar miyim? Google a "diablo 2 Windows 10" yazınca nasıl uyumlu olacağı yazıyor ancak ingilizce :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.