Şimdi Ara

Diablo 3 fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar MSI GE60 laptopa sahibim. Sistem özelliklerim şöyle:

CPU: YntelCore i7-3630QM
    VGA: Nvidia GeForce GTX 660M/2GB DDR5
    RAM: 8GB DDR III
    HDD: 750GB 7200RPM

Ben bu sistemle ultra ayarlarda 50 fps civarı oynuyordum oyunumu. 2 gün önce bilgisayarımı formatlayıp W8'e güle güle diyerek W7'e geçiş yaptım ve dün oyunu sabah saatlerinde kurup 2.0.1'e güncelleştirmeye başladym. Güncelleştirmeden sonra büyük bir istekle açtım oyunu, açmamla moralimin alt üst olması bir oldu. Oyun ilk olarak 1280x720 çözünürlükte bütün ayarlar lowda açıldı, daha sonra yükseltince tüm ayarları inanılmaz bir kasma sorunu yaşadym. Hemen Nvdia denetim masasına girdim varsayılan kartımı 660m seçeneğine aldım, Phsyx işlemcisini yine 660m'e ayarladım, oyunun bulunduğu klasörde .exe dosyasına sağ tıklayıp yüksek performanslı nvdia işlemcisiyle çalıştır dedim yine bir sonuç alamadım. Çeşitli yabancı forumlarda, Belgelerim içindeki D3Prefs dosyasını verilen değerler ile değiştirilmesi gerektiğini söylemişler. Bu da anlatıldığı gibi yaptım şu an çok şükür 25 fps'ye falan yükseldi herhalde. . Artık son aklıma gelen ?eyi yapıp ekran kartını da güncelledim fakat sonuç yine aynı... Yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa aranızdan çok mutlu olurum gerçekten. Tekrar formatla falan uğraşmak istemiyorum var mıdır bunun bir çözümü arkadaşlar?

EDİT: Sorunu formatsız çözmüş bulunmaktayım olur da aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar olursa diye belirteyim, sadece ekran kartı driverını indirip yeniden kurdum. Oyunu Geforce Experience üstünden açtım ve sıkıntı düzeldi tamamen, artık launcherdan da açıp rahatlıkla oynayabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redath -- 27 Şubat 2014; 23:57:41 >

• Bu sistemle kasma olması elbette normal değil, ısınmadan dolayı olabilir diyeceğim ama en baştan low settings açılması farklı bir sorun gibi görünüyor. Oyun içerisinden Vertical Sync. seçeneğini işaretleyip deneyin birde.

Bu arada, yama öncesi act 3'te kasma oluyordu şimdi düzelmiş.

i5 3550 işlemci, 8 GB Ram ve Radeon hd7850 ekran kartı var bende de, tüm ayarlar açık sorunsuz çalıştırıyor.
  • Khoradasein kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi şimdi VSync. açıp denedim bir de fakat hala bir düzelme yok İşin garibi bunu sadece Diablo'da yaşıyor olmam. Denemek için Devil May Cry'ı kurdum, ultra ayarlarda gümbür gümbür oynanıyor ama Diablo tüm ayarlar mediumdayken bile kasıyor anlamak mümkün değil...
  • Güç kablosu takılı mı dizüstüne? Biraz basit olacak ama aklıma şuan bu geliyor.
  • Hobo. kullanıcısına yanıt
    Aynen takılıdır hocam ayrıca yüksek performansta şu an.
  • Bir de, Shadow'u medium seçmiştim, ama bu ayarların sizin sistemde sorun olmaması gerekir.

Driver cleaner tarzı bir programla sistemdeki tüm ekrna kartı sürücüsü ve artıklarını temezletip tekrar sürücü kurmayı deneyebilirsiniz.

Fayda etmezse, yeniden OS kurmak gerekebilir maalesef.
  • Khoradasein kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum herhalde yeniden OS kurulacak başka çare yok gibi duruyor çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.