Şimdi Ara

Dice ve Nvidia arasında sürücü gerilimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD sürücü konusunda kendi aştı maşallah. Nokta atışı yapıp kısa sürede sorunları çözüyorlar. Nvidia için ise işler tersine döndü nedense.
  • Direk 0:30 a geçebilirsiniz. Ben tamamını izlemenizi öneririm ama.
    https://www.youtube.com/watch?v=iYWzMvlj2RQ
  • Bunun suçu Amd'nin tamamen, artık nasıl suçlu olduğunu bilmiyorum ama yine de suçlu Amd, hep bu Amd'nin oyunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 7 Aralık 2016; 19:50:54 >
  • nvidia yok gamework yok physx yok hair work amd kullanıcılarını bezdirdiniz ne oldu şimdi ha bütün yapımcilarla ortaklasa kendi teknolojilerini yazılımlarını kullandırttın bu yapımcilar oyun 2 çekirdekte calışıyor nvidia pshysx işlemciye yuk bindirmeyip oyun fizigini gpuda çalıştırıyordu intel tek çekirdek performansı yuksek oldugu için bunun üstesinden gelebiliyordu amd yi bitirmek için elinizden gerek işlemci gerek gpu alanında elinızden geleni yaptınız şimdi api değişti ne oldu nvidia suçu yapımcılardamı bulmaya başladınız hayır hayır bence yapımcılar global api ile oyun yapınca sizin teknolojinizle yapmayınca amd ye ayak uyduramadınız asıl gerçek bu

• Bf1 sorunlar can sıkıyor, oyunu aldığıma pişman oldum açıkçası

• quote:

AMD daha uzun aralıklarla daha fazla değişim ve gelişim gösteren sürücüler yayınlamayı tercih ederken...

gecen ay 5 tane surucu cikardi adamlar daha ne yapsinlar?eskidenmis o artik uzun aralik degil tam tersi kisa araliklarla cikiyor her oyun cikisinda surucu cikardilar.ben bu suruculeri 280x gibi kulustur mimari karta kuruyorum onda bile sorun olmuyor win10'da.
  • @ Mutlak_Sıfır

Bu konuda ayrıntılı bir inceleme bulan var mı?

NV'nin temel dx11 sürücüleri çok optimize. İşin aslı NV Maxwell kartlarından itibaren (ki Pascal da aynı mimariyi taşıyor) mimarisi başlı başına dx11 kartı diyebilirim. Yani Game Ready driver ya da "Day One" driver çıkardıklarında, o oyunun performansı önceki driver ile hiç bir farkı olmadığı durum çok gördüm. Bir bug veya SLİ profile için çıkardıklarını düşünüyorum çoğu zaman. O yüzden sebeplerini epey merak ediyorum
  • BF1 denemedim ama nvidianın özellikle windows 10 ile beraber çıkan sürücülerin çok büyük çoğunluğu problemli . Fixle babam fixle bitmiyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

Yıllar önce HD7850 aldım, en son ne zaman sürücü yükledim hatırlamıyorum bile. Oyunlarda da tek bir sorunum olmamıştır şu güne kadar. GTX serisi kullanan arkadaşlardan hep bir yakınmalar duyuyorum son 1 yıldır.

Sen yine iyisin, ben 7850 den 960 a geçtim driver yüklenmeme ve witcher açılmama - fps düşme sorunları yaşadım. Geçen seferki Nvidia driver haberine yazdığımda beni suçlayanından sorunun benim bilgisayarımda olduğunu söyleyenine, pm ile kanıt isteyenine kadar bilimum garip tip ile karşılaştım.
  • Yeni bir güncelleme var yazını görmeyince acaba başlarına bir şey mi geldi diye korkuyorum.
  • Sanırım SLI 100hz üstünde saçmalıyor. Dün Battlefiled 1'in 3D yamasını kurdum. https://forums.geforce.com/default/topic/973953/3d-vision/battlefield-1-3d-vision-fix/1/

Gtx 1080'de 3Dvision + SLI olarak sorunsuz çalışıyor [ 2K 60fps ] . Ama 3D yamayı çıkarıp Sadece SLI ve 144hz oynamaya kalktıgımda yanıp sönme rezilliği devam ediyor.

http://iforce.co.nz/i/eynhxiw2.eya.jpg
    http://iforce.co.nz/i/4ded3h0b.i4j.jpg
    http://iforce.co.nz/i/xqolijne.d2r.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 6 Aralık 2016; 20:32:40 >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Doktor bu nedir taraf tutanlar abartmaya başladı sanki , her zaman olur bu tarz sorunlar

Dice ve Nvidia arasında sürücü gerilimi
  • Bende Zotac 1080 amp extreme var, dx12 yapınca sapıtıyor, hatta bir önceki sürücüde oyun açılmıyordu bile yani menüye bile gelmeden masaüstüne geri atıyordu. Yeni sürücüyle dx12 denemedim yine aynısı olursa uğraşmiyim diye. Ama dx11'de hiçbir sorun yok, önceki sürücüyle de yoktu, bu yeni 376.19 ile 3 saat BF1 oynadım dün gece hiç sorun olmadı. Ayrıca oyunun kendisinde de sorun var, patchten sonra haritalardan birinde adını bilemedim, kaleli olanlardan biri, fps 70-90a düşüyor, normalde ben 150-200 arası alıyorum.Bazıları da diyor ki eski kartlarda var sorun, Nvidia yeni kart satmak için yapıyor, BF1 forumda yüzlerce sayfa, binlerce yazı var, kesin çözüm yok, çok acayip bir şey, üstelik dx12'de sorunsuz oynayanlar da var. Birçok kişi değişik çözümler sunmuş, o çözümler de herkeste işe yaramıyor, sanki şansına işe yarıyor gibi yazmış bazıları. Nasıl bir şeyse artık, sanırım cinler girdi işin içine :D oyun cinleri :D. Neyse illa ki çözülür de daha sürecek sanırım çözülmesi...

• quote:

Orijinalden alıntı: konfigürasyonborusu

Bende Zotac 1080 amp extreme var, dx12 yapınca sapıtıyor, hatta bir önceki sürücüde oyun açılmıyordu bile yani menüye bile gelmeden masaüstüne geri atıyordu. Yeni sürücüyle dx12 denemedim yine aynısı olursa uğraşmiyim diye. Ama dx11'de hiçbir sorun yok, önceki sürücüyle de yoktu, bu yeni 376.19 ile 3 saat BF1 oynadım dün gece hiç sorun olmadı. Ayrıca oyunun kendisinde de sorun var, patchten sonra haritalardan birinde adını bilemedim, kaleli olanlardan biri, fps 70-90a düşüyor, normalde ben 150-200 arası alıyorum.Bazıları da diyor ki eski kartlarda var sorun, Nvidia yeni kart satmak için yapıyor, BF1 forumda yüzlerce sayfa, binlerce yazı var, kesin çözüm yok, çok acayip bir şey, üstelik dx12'de sorunsuz oynayanlar da var. Birçok kişi değişik çözümler sunmuş, o çözümler de herkeste işe yaramıyor, sanki şansına işe yarıyor gibi yazmış bazıları. Nasıl bir şeyse artık, sanırım cinler girdi işin içine :D oyun cinleri :D. Neyse illa ki çözülür de daha sürecek sanırım çözülmesi...

GTX1080 DX11'de işlemci kullanımı bende %90 hatta %99'lardan inmiyor bazı haritalarda. DX12 de %60 larda normal calışıyor. Ama dx12 de tektük grafiksel buglar görüyorum spotlight efektlerinde.

Belki durumunuz farklıdır ama hatırlatayım dedim. Msi afterburner kullanıyorsanız Dx12 için rivatuner'i güncellemeniz gerekiyor göçmeye o neden olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 7 Aralık 2016; 0:16:14 >

• Nvidia'nın Win10 sürücüleri problemli. Çoğu problem yaşayan insan Windows 10 veya standart olmayan şeyler yüzünden problem yaşıyor. Mesela bakıyorsunuz adam 144hz monitörün yanına 60hz monitör koymuş hızlarım boştaki hızlara düşmüyor diyor. Ya da satın alınan ekran kartı fabrikadan oc'li olduğu olduğu için saçma sapan driver problemleri ile karşılaşılabiliyor. Nvidia Win10 konusunda tökezledi bence.

Amd'nin driverlarına gelirsek çoğu insan yanılgıya düşüyor. Daha hızlı driver çıkması demek o driverların kaliteli olduğu anlamına gelmez. Daha doğrusu kaliteden kasıt ne onu belirtmemiz lazım. Benim kalite anlayışıma göre kart verebileceği performansı saçma sapan yazılmış driverlar yüzünden veremiyorsa o driver benim için kalitesizdir. AMD'nin dx11 ve opengl driverları bunun bir örneğidir. Ne zaman bir oyunda problem çıksa ilk AMD kartlarda çıkar. Bu yıllardır hiç değişmedi. Sağlam bir dx11 oyunu oynamak isterseniz bir bakmışsınız cpu overhead almış başını gitmiş (pcars, gta v verebileceğim örnekler). Oyun için yazılmış driverı veya sonraki driverları kurmadan önceki driverdan verim almanız çok zordur. Elbet bir yerden patlak verir. Nvidia kartlarda oyun için gelen driverı kurmuşsun kurmamışsın çoğu zaman farketmezsin bile. Emulator kurup oynamak isterseniz dx dışında hiçbir alternatiften tam verim alamazsınız. Ki çoğu zaman dx'den de alamazsınız. Mesela cemu isimli wii u emulatoru var. Girin bakın hangi ekran kartlarında problem var hep ve ilk olarak AMD kartlarda. Hackintosh yapmak isterseniz driver bulamazsınız. Uğraşır durursunuz. Linux kurmak isterseniz başınıza bela alırsınız. Allahtan DX12 geldi de driver olayı biraz ortadan kalktı. Düşünün ancak o şekilde AMD kendini göstermeye başladı.

Yani diyeceğim o ki arkadaşlar bu AMD'yi fazla abartmayın. Nvidia son dönemlerde tökezlemiş olabilir ama bu onu AMD'den daha düşük hale getirmiyor. Buz dağının bir de görünmeyen kısmına bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 7 Aralık 2016; 0:31:31 >

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam, oyun optimize etmek büyük sıkıntı günümüzde. GPUopen ve Gameworks olmazsa zaten oyun yazılımcıları bir yıl daha oyun yapmakla uğraşır dururlar.

Lakin ortalama tüketicinin okumu konusundaki tembelliğini küçümsememek lazım.

Known Issues

DOOM™ may experience a crash when launched using the Vulkan™ API on some Graphics Core Next products.
    DOTA™2 may experience a crash when launched using the Vulkan™ API on some Graphics Core Next products.

Tabi bunları çözmemek muhtemelen AMD'nin sorumluluğu.

Lakin BF1 konusunda benim bulabildiğim net bir şey yok. İki taraf topu birbirine atıyor. Ayrıntılı bir inceleme gelmesini beklemek lazım.
  • nvidia nın değil problem aptal dice ın problemi adam gibi oyunları test etmeden çıkarırlarsa böyle olur. sorumluluk sahibi değiller. koskoca amd ve nvidia ya yüklemek başlı başına sorumsuzluk örneği. zaten EA ya para verende kabahat..
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    dedikleriniz dogru emme bide sunlara sunlara bakun booooaaakk amd ye bu omustuuu bole bola yapmisti sorunluduuu sanki bastan bi laf atmadan insanlarin canini sıkmayayım yumusaktan snra yerlestirelim mantigi artik tutmuyor be kardesim sen rezil oldu ama nvidiayi yedirmem demissin resmen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 7 Aralık 2016; 2:50:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Alakası yok. Nvidia umrumda değil. Eleştirilecek yerde eleştiririm. İnsanlar her şeyi siyah ve beyaz olarak görmeye çalışıyor. Halbuki gerçekler grinin binbir tonu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaSsErDoDo C kullanıcısına yanıt
    zaten millet eskiden amd cok iyidi demiyor sen kimi elestriosun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.