Şimdi Ara

DIGITAL FOTOGRAF MAKİNESİNİ KİM İCAT ETTİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Dijital fotoğraf makinesini kim icat etti?"

Dün geceden beri aklımı bu soru kurcalıyor. Sitenin birinde Casio diye okudum birinde de Kodak yazıyor. En doğrusu hangisi acaba?

• quote:

The first true digital camera that recorded images as a computerized file was likely the Fuji DS-1P of 1988, which recorded to a 16 MB internal memory card that used a battery to keep the data in memory. This camera was never marketed in the United States. The first commercially available digital camera was the 1991 Kodak DCS-100, the beginning of a long line of professional SLR cameras by Kodak that were based in part on film bodies, often Nikons. It used a 1.3 megapixel sensor and was priced at $13,000.

The first consumer camera with a liquid crystal display on the back was the Casio QV-10 in 1995, and the first camera to use CompactFlash was the Kodak DC-25 in 1996.

In 1997 the first megapixel cameras for consumers were marketed. The first camera that offered the ability to record video clips may have been the Ricoh RDC-1 in 1995.

1999 saw the introduction of the Nikon D1, a 2.74 megapixel camera that was the first digital SLR developed entirely by a major manufacturer, and at a cost of under $6,000 at introduction was affordable by professional photographers and high end consumers. This camera also used Nikon F-mount lenses, which meant film photographers could use many of the same lenses they already owned.

Kısaca çevirecek olursak;
    Görüntüleri dosyalar halinde saklayan ilk gerçek dijital kamera Fuji DS-1P dir(1988).Bilgiyi hafızasında tutmak için bataryası olan 16 mb lık bir dahili hafıza kartına kayıt yapıyordu.Bu kamera satışa sunulmamıştı.Halkın edinebileceği ilk kamera 1991 yılında üretilmiş Kodak DCS-100 idi.1.3 mp lik sensoru olan makinenin fiyatı 13000 dolardı.
    LCD ekrana sahip ilk dijital kamera Casio QV-10 modeliydi(1995) ve ilk CompactFlash kullanan makine Kodak DC-25 idi(1996).
    1997 yılında ilk megapikselli makineler satışa sunuldu.Video çeken ilk makine ise Ricoh RDC-1 di(1995).
    1999 da Nikon D1 tanıtıldı.2.74 mp lik bu makine ilk DSLRmakine idi ve 6000 dolarlık fiyatı ile profesyonel fotoğrafçılara ve yüksek gelirli kullanııcılara hitap ediyordu.Ayrıca bu makinenin Nikon'un F-mount lenslerini kullanması da fotoğrafçıların önceen sahip oldukları lensleri kullanabilmelerine olanak veriyordu.

• Çok teşekkürler dostum. Bütün ayrıntıları güzelce açıklamışsın. Şüpheye yer bırakmamışsın.
  • ilk dijital makinayi kodak yapmistir diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

ilk dijital makinayi kodak yapmistir diye biliyorum

bende öyle biliyorum. bir ara araştırmıştım. 70'li yıllarda eastman kodak için çalışan biri ilk dfm'i yapmış. yanlış hatırlamıyorsam 75'te...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.