merhaba beyler ben forumu çoook uzun zamandır kullanırım ama pek ce konusulanlara katılmam ama baktım burda millet teknolojiyi katletmiş dedim hazır katiliyam varken bende giriyi beyler anlattıgıınız yöntem %99 ihtimal termal diye gecer arkadasın dediği dogrudur kagıdın uzerinde renk kimyasalları vardır vede termal yontem ile (sanırım açmama gerek yok termali ama bilmeyen varsa kısaca ''ısı ile ilgili olan '' demek)bu yontem ile fotografları çıkarıyor.bunların dpi(çözünürlükleri) ileri yoktur ama ortamala birşey söylenebilir.bende ilk duydugumda çok şaşırmıstım bende de kodakın plus printeri var .kartus falan yok termal sistemi oln photo printerlerin sarf mazlemeleri sadece kagıtdır.o fotografcıda 300 bin diyen arkadasada kalitesini görmeden konusmaması grektiğini soyleyeyeyim.en azıından benim elimdeki makina kıyaslanamayacak kadar guzel çıkarıyor.40 tane 10*15 lik kagıdın fiyatı 30 mlyon.ayrıca bazım fotograflarınız vardırki kimsenin görmesini istemezsiniz ve nekdar para versenizde fotografcı onları gozunu kapatarak yapmaz bilmem anlatabildimmi?
Aynen katılıyorum eğer biraz daha ayıracak bütçeniz varsa da epson r 300 ü tavsiye ederim 6 ayrı kartuşu var ve renkler süperr
Arkadaşlar evde kendi foto yazıcınız olması kadar güzel bişey var mı yahu. Daha dün yeğenimin A4 boyutlarında bir resminin baskısını aldım milletin dibi düştü . Şimdi kaç kişi fotoğrafçıya gidip bana A4 boyutlarında şu resimleri bas der. Resimlerle istediğiniz gibi oynayabilirsiniz,A4 e kadar boyutları kafanıza göre ayarlayabilirsiniz(standartın hafif üstü bir makinayla ;epson r300,canonip500 gibi),kimsenin görmesini istemediğiniz fotoları basabilirsiniz :D daha neler neler
kartuş maliyetini bilememde A4 boyutunda bir resmi 6 milyona basıyorlar yada bir büyüğünü ama A3 boyutunu derseniz heralde 20-30 milyondan (belki de daha pahalı) aşağı basan yoktur, dijitalde tab yok film yok ama fotoğrafçılar banyo tab dahil 36 pozu 9 YTL ye basıp bide yanında film verirken, kaliteli 10x15 36 adet dijital tab 12.6 YTL ye ,banyo yok hediye film yok. Ne şimdi bu resmen kazıklanıyoruz bence. Neyse ben ne diycem; bu adamlar bizi kazıklıyor ama, printen fiyatları zaten ucuz birde kartuş fiyatları ucuzlasa ki ucuzlamaması için hiçbir neden yok( firmaların kar marjları hariç) acaba kaç adet fotoğraf stüdyosu kalır yada kim fotoğraf tabı için stüdyoya gidip alalacele yaptıkları özensiz tablara para verir. Ben vermem abi, hatta geçen gün vize işlemleri için vesikalık çektirdim, adam getirdi fuji dijital makineyi taş çatlasa 6 mp bir makine , flaşla bir güzel resim çekti, sonra hafıza kartını çıkarıp bilgisayar aktardı ve defter kağıdı gibi incecik kağıda 6 tane bastı, ödediğim para 7,5 milyon, fotoğrafçıya maliyeti en fazla 500 bin lira ,güzel çıksın diye kaliteli fotoğrafçıya gittik güya. Valla şok geçirdim, yaw o resim çektiğin aletin benzeri bendede var , evde çekseydim kendimi ,vesikalık gibi 6 adet yanyana resim yapıştırsaydım 1 milyona basacaklardı . . Az daha o gün bir Hp printer sahibi olacaktım da arkadaş kartuş parası bilmemne diye vazgeçirdi. Neyse ilk fırsatta Vatan bilgisayara bir hp 7760 almaya gidecem, pahalıyada gelse bu adamlar benim sırtımdan fahiş kar elde edemeycekler daha fazla
Belki ilginç ama ben R 300 kullandım memnun kalmadım birde şu en ucuz HP 3550 de deneyeyim dedim inanın R 300 den çok daha güzel baskısı var bende şaşırdım.En yüksek çözünürlükte ve yine HP parlak foto kağıdına harika baskı yapıyor.Nikon D70 sahibiyim ve hiç bir baskıcıdan almadığım renk doğruluğunu kıytırık 3550 den alıyorum.Maliyet tabiki yüksek ama 20 bastıracağıma seçim yaparak 10 tane ama adam gibi basıyorum.Eğer adetli basılıp eşe dostada verilecekse o zaman gidiyorum stüdyoya.
Kendi fotoğrafını kendin print etme rahatlığı hiçbiryerde yok varsın birkaç ykr fazla cebimizden gitsin. Canon Pixma IP1500 model printer aldım 2pl damla boyu ile sınıfının en iyi makinesi sadece 100YTL. Ayrıca Canonun kartuşları da HP ye göre çok ucuz. tek kartuşla 60 tane 10x15 foto bastım. Fotoğraf stüdyosu baskısı ile yanyana koyduğunuzda kalitesi fark edilmiyor bile. Arkadaşların veya akrabaların albüme bakıyor diyelim aa bu çok güzel bana da tab ettirir misin dediklerinde 3-5 dk da çıktıyı verebilirsiniz. fotoğrafları seç CD ye veya karta yaz fotoğrafçıya götür getir derdi yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme