Şimdi Ara

DIGITUR'ünü İptal Eden Mutlu Aileler Kulübü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
370
Cevap
1
Favori
39.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: overdozz

arkadaşlar benim durum biraz karışık. yardımcı olursanız çok sevinirim. eylül 2011'de başlangıc paketi ile (ayda 14.99) digiturk kullanmaya başladık. (24 ay taahütlü) bir kaç gün önce ev arkadaşımı aramışlar ve boş bulunduğu bir anda digiplus'ı 2012 ocak ayına kadar 39 tl ye satmışlar. zaten evde hd tv de yoktu. normal tv de ne kayıt etme çalışmakta ne de kaydedilen program izlenebilmekte. kayıttan sonra başla dediğimde reciever ve tv kapanıyor. gıcırtılı seslerle bir kaç dakika sonra yeniden açılıyor. arkadaşıma bayağı bi kızdıktan sonra hemen foruma girdim araştırdım. baktım bu dertten muzdarip arkadaşımız çok.
    soruma gelirsek eğer. 9 aydır başlangıc paketini kullanıp 2 gün once digiplus'a geçtik. üyeliği iptal ettirmek istersek ne kadar ücret odemek zorunda kalırız?

Eylül 2010 ' da başlamış olmayasın :)

• hem annemlerin evinde (9 yıl) hemde kendi evimde (3 yıl dt plus)olmak üzere 2 adet dt üyeliğim vardı

kendi evimdekini bu ay başında iptal ettirerek teledünya'ya geçtim.
    televizyonum dvb-c destekli olduğu için evime extra bir cihaz bağlanmadı teledünya kartını modül sayesinde tv'me takıp izliyorum. tv ye ayrıca hd taktım dt plus gibi istediğim programı kaydedebiliyorum.
    teledünyada olmayan film ve yabancı dizileri ise zaten dt yayınlamadan internetten indirip izliyorum. :)
  • az önce digiturk receiverım dondu bir türlü düzelmiyor.
    Anında teledünya başvuru formu doldurdum internetten yeter artık bıktırdı bu digi receiver.
    yarın ilk iş digiturk kapattırıp teledünya bağlatıyorum.hem daha ucuz hem de bir sürü kanal var...
  • Merhaba arkadaşlar, sizlere Digitürkle olan sorunlu hikâyemi anlatayım sizde bana akıl verin ne yapacağım konusunda;

Geçen yıl bir banka tarafından (Kredi kartı kullanımı nedeniyle) tarafıma 3 ay süreli Digitürk üyeliği hediyesi verildi. 09.03.2010 tarihinde de Çanakkale Digitürk yetkili servisi Kanal Telekom elemanlarınca bi yandan kullanmayı tarif ederken diğer yandan da 4 sayfalık sarı renkli sözleşme evrakını imzalattıp (o arada taâhhüt de imzalatmışlar ama bana örneği verilmedi) gittiler, bizde başladık böylelikle “hayallerimize dokunmaya”. Cihaz SD yayın alan scart bağlantılı eski tiplerdenmiş meğer hiç de uyanmadım o esnada, daha sonraları müşteri hizmetlerini arayıp hdmi çıkışlı HD bi cihazla değiştirmelerini söylediğim halde hep havamı aldım, sonrasında da anlatmaya değmeyecek kadar uzun bir sürü sorunlar yaşamama rağmen üyelik bitsin iptal ettirip kurtulurum derken bardağı taşıran bi olay beni iyice soğuttu digitürk illetinden.

*Yaşadığım olay ise; -oğlum dört yıldır İstanbul’da öğrenci ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemini dahi ilk gittiğinde ist’e aldırmıştır” orada ilk kaldığı öğrenci evindeyken “oğlumun adına yapılan” digitürk aboneliği olmuş, bir kaç ay sonra da oğlum o evden çıkınca bir daha kullanılmamış digitürk ve tabii bizim evlat hazretleri olayı takip etmediği gibi fatura filan da ödememiş hiç sonrasında!

TV izlerken ikide bir zırt pırt mesajınız var diyerek sürekli taciz eden ve her şeye mail&tlf msj’ı atan digitürk nedense ödenmeyen o faturalar için kulağının üzerine yatmış ve yaklaşık 3 yıl sonrasında da icra ve avukatlık masraflarıyla birlikte oğlumun İst'teki adresini bulup bildirim oraya yapacağına hangi akla hizmetle beni taa Çanakkale’deki ikametgâhımda tespit edip, oğlum adına evime icra kâğıdı göndererek “47 yaşımdayım, hayatımda ilk defa icra kâğıdı geldi evime” etrafıma rezil olmamı sağlamıştır. Faturaları ödemediği ve bana durumdan haber vermediği için haliyle oğlumla kavga ettik ve bir süre darıldık akabinde de eşimle bu mevzuu yüzünden uzun süre tatsızlıklar yaşadık/yaşıyoruz hâlâ. Dolayısıyla onca yıl uyarmayıp “madem oğlum ödemiyor ve bana göndereceksin icrayı bari beni uyar” bekleyen digitürk evime icra göndererek “lojmanda oturduğumdan dolayı işyerinde de dedikodu tabii” beni etrafıma rezil etmeyi başaran bu platformdan bir an önce kurtulmam gerekiyordu.

Yaşadığım bu iğrenç durum üzerine ben de hemen kendi üyeliğimin iptalini istedim ve müşteri hizmetlerinin istediği gibi; kimlik foto, dilekçe vb. istedikleri numaraya faxladım, bir ay beni salladılar, bu esnada da sürekli arayıp; “değerli müşterimiz bizi terk etmeyin aboneliğini donduralım dediler, ben donmak istemiyorum dedim, yok şu kanalları&paketleri verelim bir süreliğine bedava tekliflerine istemiyorum diyerek tacizlerine sabırla dayandım” ve nihayetinde 03.05.2011 günü üyeliğimi iptâl ettirebilmem mümkün olduğu gibi digi kartını Çanakkale’deki yetkili bayilerine iade ettim, bayii sistemde göründüğünden dolayı ve de emin olmak için 2 kez merkezle telefonla görüşmesi sonucunda; -ekipmanları da iade etmem gerektiği söylemesi üzerine 04.05.2011 günü de; receiver, uzaktan kumanda, scart kablo, ambalaj vb. istedikleri her şeyi tastamam iade ederek imzalı iade formu da aldım, ancak sonrasında müşteri hizmetlerini arayıp bana çıkacak son faturayı öğrenmek istediğimde; 142-TL küsur borcumun olduğunu söylediler, detayı istediğimde ise bunun “kutu bedeli” olduğu söylemesi üzerine; -ama kutuyu ben teslim ettim bayinize deyince kem küm ederek bir hata olduğunu, kutuyu geri vereceklerini ve taâhhüt gereği kutuyu bana sattıklarını kalan taksitlerinde tek seferde fatura edildiğini söyledi, ben de böyle bir şey olamayacağını, teslim ettiğim kutuyu geri almayacağımı bana ancak “sözleşme cayma bedeli” altında bir rakamı bana fatura edebileceklerini ilettim, ama nedense bana bir nüshasını vermedikleri ve burada ki bayii de bile olmayan sadece kendi merkezlerinde muhafaza ettikleri o taahhüde göre kutu bedelinin kalan taksitlerinin Mayıs ayı içinde tek seferde fatura edildiğini söyledi müşteri temsilcisi. Ben de; diğer kurumsal firmalarda böyle bir şey olmadığını ancak “cayma bedeli” denilen müspet bir rakamın (Örnek: D-smarta 24 ay taahhütlü üyelik sonunda kutu üyenin oluyor ama erken iptal olduğu takdirde ise “ekipmanları geri iade ederek” 40-TL cayma bedeli alınıyor.) tahakkuk ettirilebileceğini, yasal haklarımı arayacağımı söyledim ancak tüm çabalarıma rağmen çözümsüz olarak sonlandı tüm bu görüşmelerim.

Oysa bana verilen ve karşılıklı imzalanan sarı renkli bitişik dört sayfalık (DİGİTAL PLATFORM TEKNOLOJİ HİZMETLERİ A.Ş. ABONELİK SÖZLEŞMESİ) maddelerinde kutunun mülkiyetinin Digitürke ait olduğu ekipmanların yetkili bayiine teslim edilmesine müteakip sözleşmenin son bulacağı yazılıyken tek nüsha düzenledikleri ve üyelerine hiçbir şekilde vermedikleri taahhütname hükümlerinde ise "ana sözleşmeye" tamamen aykırı bir şekilde kutunun üyeye satılmış olması gibi çelişen bir durum mevcut olduğundan dolayı;

1- Sözleşme ile taahhütname hükümlerinin birbiriyle özünden tamamen çelişmesi yasal mıdır? (Sözleşmede abonelik feshinde kutunun iadesi, taahhütnamede ise kutunun üyeye satılması durumu birbirine bu kadar aykırılık taşıyabilir mi?

2- Tek nüsha olarak düzenlenen ve sadece kendi merkezlerinde muhafaza edilen taahhütnamenin bir örneğinin üyeye kurulum esnasında bana da bir örneğini bırakmaları gerekmiyor muydu, bu yaptıkları yasal mı? Daha sonra telefon görüşmelerimizde taahhüdün bir örneğini bana gönderin talebime ise ısrarla göndermeyeceklerini ancak mahkeme filan isterse göndereceklerini söylüyorlar!

3- Ayrıca söz konusu “ Ki sözleşmede kutunun mülkiyetinin digitürke ait olduğu ekipmanların yetkili bayiine teslim edilmesine müteakip sözleşmenin son bulacağı yazılıyken” Digital receiver+ekipmanı yetkili bayii tarafından geri istenilip iade alındığı halde “ana sözleşmeye aykırı olarak” -kalan taahhüt süresi hesabıyla- kutunun üyeye satılmış gibi lanse edilerek tarafıma 142 küsur TL kutu parasını fatura etmelerin bir anlam veremiyorum, anlayan varsa beri gelsin!

4- Evet oğlum ama reşit 23 yaşında bir yetişkin insan sonuçta o ve dediğim gibi 4 yıldır her kaydı ist'te olduğu halde, babasının başka bir şehirdeki evini csi’cılık oynayarak bulup oraya onun adına icraa kağıdı göndermeleri ne kadar yasaldır, sonrasında yaşadığımız o stres&kırgınlıkları bana yaşatmaya hakları var mıdır, bunun aile içi huzursuzluğum faturasını kim ödeyecektir?

Evet bu kadar dertlerim ve inanın sorun ödenecek 142 küsur TL değil mesele insanı salak yerine koymaları, ben şimdi ne yapmalıyım yasal olarak akıl verin, sinire kesti tüm hayallerim DT sayesinde iyice?

Edit; Bugün arıyor digi MT ve kutunun geri iade edileceğini söyledi ben de kutuyu geri iade almayacağımı söyledim ve görüşme yine sonuçsuz sonlandı!

Aynı yazıyıhttp://forum.donanimhaber.com/m_21972945/mpage_3/f_/key_//tm.htm#48955173 başlığına da post ettim bilgi amaçlı

• Çok geçmiş olsun
    bu digi adamı deli eder
  • geçmiş olsun. ben de güç bela iptal ettirdim de şimdi yazıyı okuyunca o günler geldi aklıma.. Digi bedava verseler almam ki ben de ilk hediye üyelik ile başlamıştım. Nefret ediyorum nefret..
  • DÜn fax ile kapatma talebimi müşteri hizmetlerine bildirdim.
    Bugün hemen aradılar vazgeçirmek için ve neden iptal ettirmek istediğimi sordular.
    1-İletim hizmeti adı altında aldıkları ufak paranın bile neden olduğunu açıklayamadıklarını
    2-Cihazların sürekli donduğunu
    3-Benim gibi sorun yaşayan binlerce üye olduğunu
    4-Paketlerin fiyatlarının kazık olduğunu söyledim adam hala bana dil döküyor, yok işte donduralım ya pişman olursanız,2 ay bedava yayın verelim gibi basit vaadlerle kandırmaya çalıştı ama yemedi direkt kapatın dedim.
    Adamlar çok pişkinler saolsunlar kafam patladı 10dk adamla telefonda konuşunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 11 Mayıs 2011; 22:46:39 >
  • benimde kurtulmama 4 ay kaldı.Dt 8002 cihazında digiyi iptal ettikten sonra türksat kanallarını izleyebiliyor muyuz?
  • Ben de geçen hafta tamamen kapatmak için istedikleri faxı çektim.
    Fax çektikten sonra vazgeçirmek amacıyla 2 ayrı müşteri hizmeti görevlisi tarafından arandım.
    Toplam 10'ar dakikalık görüşmeler sonucu 3 ay fatura ödemeden kullanma, ücretsiz teknik servis gönderme de dahil bir sürü teklifte bulundular.
    Hepsini reddettim ve kapatmak istediğimi ilettim.Fakat benden hala kartı teslim etmemi falan istemediler.
    Cihaz zaten benim o konuda sıkıntı yok ama kartı nasıl iade edeceğiz bilmiyorum.
  • kartınla beraber digiturk bayine git ve teslim etmek istediğini söye makbuz karşığında teslim et ve kurtul
  • büyük ihtimalle kartın kapatılmadığını hesabın dondurulduğunu söyleyece dt bayisi . ve kartı almayacak.
  • Giriş Paketi Bedeli 7,24
    Süper Lig Paketi 41,00
    Keyif Paketleri Bedeli- (5 Adet) 16,00

TOPLAM ÖDENECEK TUTAR 66,99
    Her ay digiturke yukarıdaki meblağı ödüyorum, lig başlamadan hemen önce digi ile 2 yıllık anlaşma yaptım bana bu fiyattan 2 yıl boyunca yayın verecekleri söyleyerek taahütte bulundum. Artık lig tv filan pek izlemiyorum ve digiturku komple kapatmak istiyorum. Sizce ne kadar tutarında fatura öderim bu sözleşmemden dönersem ve nasıl bir işlem yapmalıyım.
  • ohh bee, kurtuldum sonunda bu illetten.
  • arkadaşlar merhaba bende az önce digidürk tarafından kazıklanan biriyim
    sabah müşteri hizmetlerini aradım iptal edilmesi için bana 2 ay bedava faturada 25 tl indirim plus kutu kirası almama gibi bir sürü seçenek sundular
    sabah taahhut iptali ne kadar diye sorduğumda 100 tl
    akşam 200 tl iptal ederkende 230 tl olduğunu söylediler
    bende bana 100 tl söylendiğini bildirince 100 tlye işi bağladık
    herkez mutlaka dikkat etsin ne koparsa kardır yapıyorlar
    saygılar
    halil
    artık bende mutluyum
    :))
  • 3 gün sonra server üyeliğim bitiyor bende kurtuluyorum digiturkten
  • İllegal izleme yapıp, yasal izleme yapanların sorunlarının tartışıldığı başlığı ti'ye almak zevkli bir uğraş olmalı...
  • Arkadaşlar bu işi şöyle düşünün bir hobby ama tatlı ekonomik hobby zevk sizin
    Kimsenin bizi zorladığı yok ben hem digiturk plus hem hd smart üyesiyim memnunum
    Ve geçen aylarda üsttede yazıyor iptal için fax çektim 3ay ücretsiz full paket hd izleme verdiler.
    Bence karar sizin aylık 70tl ödüyücem sigaram yok içkim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinbas07 -- 26 Mayıs 2011; 12:29:35 >
  • arkadaşlar bende dün itibariyle fax çektim.Sabah dilekçemin işleme konulduğunu ve 03/06/2011 tarihi itibariyle yayınların kesileceği konusunda mesaj geldi.
    Şu anda arayan soran yok.Digitürk kartını ne zaman iade etmem gerekiyor acaba.Hemen mi yoksa yayınlar kesildikten sonra mı?
  • yarın fax çekip digiturk u iptal ettireceğiz...

HD yayın izlemek için sanırım en iyisi dsamrt gibi duruyor ama başka önerileriniz var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diveman

arkadaşlar bende dün itibariyle fax çektim.Sabah dilekçemin işleme konulduğunu ve 03/06/2011 tarihi itibariyle yayınların kesileceği konusunda mesaj geldi.
    Şu anda arayan soran yok.Digitürk kartını ne zaman iade etmem gerekiyor acaba.Hemen mi yoksa yayınlar kesildikten sonra mı?

Merak etme 2-3 içinde ararlar sen kesin kararını verip kapatmak istersen 03.06.2011 tarihinden sonra yayınlar kesilince kartı en yakın bayiye makbuz karşılığında teslim et.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.