Şimdi Ara

!! DIGITURK - UYDU !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni eve taşınıyorum ve hangi sistemi yapsam karar veremedim. Bu konuya da çok çok yabancıyım. Ürünleri inceliyorum ancak hiç birşey anlamıyorum. Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var.

Digitürk ile uydu arasındaki görüntü netliği çok mu farklı?
    Digitürk' ün bana maliyeti nedir? Web sayfasında sadece 30 YTL servis ücreti var deniyor. Reciever ücretsizmiş. Peki çanak?
    Uydunun bana maliyeti nedir?

Genel önerileriniz nelerdir?

• Dostum,görüntü açısından hiç bir farkı olmaz. Birinde en fazla 300ytl verirsin istediğin kadar izlersin. Digiturkte güzel yabancı kanallar + Türkçe düblajlı izlersin.
  • goruntu farkı olmadıgını sanıyorum. en azından bızım tvlerle. sende hd 107" plasma varda o ayrı. hersey dahıl 300--400 arası cıt canak kurarsın eve 1300 yakın kanal var. ama dıgıturktekı kanallar burda yok. belgeseller ve bıkac kanal. dıgıturk fıtaını bılmem sor bı karsılastır.
    1300 kanaldan kacını ızlıyosun dıye sorarsan cok azını...
  • 106 plazmam olacak henüz almadım. Görüntü kalitesi olarak bir çok kişiden uydunun daha net olduğunu duydum ve uyduyu tercih edecek olmamın en büyük sebebi görüntü kalitesi idi. Sizler fark yok diyorsanız digitürk' ü tercih edeceğim. Benim için 1500 tane kanal olmasının önemi yok zaten sabah çıkıyoruz akşam geliyoruz eve hangi ara seyredeğim o kanalları... Dediğim gibi görüntü kalitesini baz alıyorum ben... Bildiğimiz kablolu yayın ile digitürk, uydu arasında da fark yoksa hiç kasmam çektiririm kabloluyu yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanuser -- 5 Temmuz 2006; 10:23:24 >
  • ikisi arasında görüntü kalite farkı yok arkadaşım.bende önceden uydu kullanıyordum yani ortaktı apartmanın .sonra digitürke geçtim.
  • bence uyduyu tavsiye derim digiturk bence daha kötü eğer lig tv için alıosun olabilir derim
  • uydu işi sakat şifreler sürekli değişiyor. Bence DT al,böyle saçmalıklarla uğraşmassın.şu an TPS'de gitti izleyecek hiçbir şey kalmadı.
  • aylık sabit para verebiliceksen digitürk al bence en iisi o ama aylık para ile sömürüyor resmen
  • Kablolu tv' ye zaten ayda 9 YTL ödeniyor. Benim amacım görüntü olduğuna göre eko paket yeterli benim için onun da aylık ödemesi 15 YTL... Arada 6 YTL fark var sadece... Sizler de görüntüde fark yok diyorsanız demekki digitürk alacam... Teşekkürler herkese...
  • Serkanuser,

Bu forumdan takip ettiğim kadarıyla edindiğim temel bilgiler:(Yanlışım varsa üstadlar düzeltsinler)

1) En iyi görüntüyü HDMI ve DVI bağlantılar ile sağlabilirsin. Ancak bu teknolojiler Türkiye'de henüz çok yenidir ve de bu bağlantıları destekleyen aletlerin sayısı iki elin parmaklarını geçmez.
    2) Component ise HDMI/DVI'dan görüntü kalitesi bakımından sonra gelen, uydu alıcılarının bazılarında da bulunan bir bağlantı çeşididir.
    3) Ancak Digitürk'ün verdiği alıcılarda (HDMI ve DVI zaten yok),component bağlantı yoktur, sadece scart ve RCA bağlantılar vardır ki bunlar componente göre daha zayıf bağlantılardır.

Yukarıdaki bilgilere göre;
    Component bağlantı ile uydudan digitürke göre daha iyi görüntü alabilirsin (gerek şart şudur ki elindeki aletlerin componenti desteklemesi gerekir.)
  • abonelik işlemlerinde ,müşteri temsilcisi hizmetlerinde ,servis desteğinde digiturkun çok magdur edici olduguna dair forumlar açılmakta,istersen genel olarak bu konuda donanımhaberi bir tara,

belki yardımı olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.