Şimdi Ara

DİJİTAL BAĞLANTIDA SES KARTI KALİTESİNİN ÖNEMİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu arada elinizdeki Sony marka ev sinema sisteminizin modeli nedir?
    Çünkü bazı ev sinema sistemlerinde dışarıdan optik ile ses aktardığınızda dts ve dolby sesleri çözemiyordu. Bu sebeple ses kartı almadan önce mutlaka cihazın optikten dts ve dolby sesleri çözdüğünden emin olun. Yoksa aldığınız ses kartı da komple boşa gitmiş olacak. Bu konudan emin olmak için modelin tam adını yazın ki, netten manuellerini vs bir inceleyelim.

Yada sistemin DTS ve Doby sesleri dışarıdan aktarıldığında çözüp çözemediğini görmek için bir tane optik kablo alın ve anakartınızın optik çıkışından ses sitemine bağlantı yapın ve MPC'den gerekli ayarları yapın.

Alttaki konunun ilk mesajının sonunda benim MPC programı ile DTS ve Dolby sesli filmlerin sesini nasıl passthrough (bitstream) yaptırdığımı görebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_87054142/tm.htm

Eğer filmi açtığınızda ses sisteminin ekranında DTS yada Dolby ibaresi çıkmıyorsa, sistem dışarıdan optik ile iletilen sesleri çözemiyor olabilir. Tabii oynattığınız film DTS yada Dolby sesli olmalı. Bundan emin olduktan sonra ses kartını alın derim. Sonra hüsran yaşamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 9 Mayıs 2016; 11:52:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Bu arada elinizdeki Sony marka ev sinema sisteminizin modeli nedir?
    Çünkü bazı ev sinema sistemlerinde dışarıdan optik ile ses aktardığınızda dts ve dolby sesleri çözemiyordu. Bu sebeple ses kartı almadan önce mutlaka cihazın optikten dts ve dolby sesleri çözdüğünden emin olun. Yoksa aldığınız ses kartı da komple boşa gitmiş olacak. Bu konudan emin olmak için modelin tam adını yazın ki, netten manuellerini vs bir inceleyelim.

Yada sistemin DTS ve Doby sesleri dışarıdan aktarıldığında çözüp çözemediğini görmek için bir tane optik kablo alın ve anakartınızın optik çıkışından ses sitemine bağlantı yapın ve MPC'den gerekli ayarları yapın.

Alttaki konunun ilk mesajının sonunda benim MPC programı ile DTS ve Dolby sesli filmlerin sesini nasıl passthrough (bitstream) yaptırdığımı görebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_87054142/tm.htm

Eğer filmi açtığınızda ses sisteminin ekranında DTS yada Dolby ibaresi çıkmıyorsa, sistem dışarıdan optik ile iletilen sesleri çözemiyor olabilir. Tabii oynattığınız film DTS yada Dolby sesli olmalı. Bundan emin olduktan sonra ses kartını alın derim. Sonra hüsran yaşamayın.

ses sistemim budur.

http://www.vatanbilgisayar.com/sony-bdv-e6100-1000w-3d-blu-ray-ev-sinema-sistemi-hdmi-usb.html

• Arkadaşlar, bilgisayardaki wav dosyasını, yani müziği (stereo), optik çıkıştan amfiye bitstream olarak göndere bilen varmı? Bilgisayar bu işe bulaşmasın, müzik amfideki dac ta çözülsün. DD VE DTS de bu kolay fakat stereo da bunu beceremedim. Olup olmadığının ispatı şudur, bilgisayardaki volum kontrol işe yaramayacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • müzik (wav, mp3, flac vs) dosyalarında bitstream olayını ben de araştırdım fakat PCM formatını optik veya spdif arabirim taşıyabildiği için farklı forma sokulmadan harici kaynak dac'a ulaştırılabiliniyor. Hal böyle olunca PCM formatı dd ya da dts gibi formlarla aktarma gereği görülmemiş. PC deki programlar da PCM içeriğe direk müdahale edebildiğinden programların veya ses kontrolunun devre dışı kalması söz konusu değildir.

DD veya DTS formattaki içeriklere windowsun ya da programların ekleme-çıkarma yapması (volum klontrolu vs.) sözkonusu değildir. bu yuzden işlenmeden spdif veya optik arabirimin bant genişliğine indirgenip taşınabilmesi için sıkıştırılmış data işlenmeden/dokunulmadan harici daca yönlendirilir.

bitstream mantığına yaklaşmak adına audiophile'lar windows işletim sisteminin wasapi arabirimini (sese müdahale eden windows katmanı) devre dışı bırakarak PCM formata müdahale edilmeden saf bir şekilde daca göndermek için ekstra yazılımlar kullanmaktadır. ben de bu şekilde PCM ses formatını daca yönlendiriyorum. foobar+wasapi eklentisi bu işi çok iyi yapıyor.

• DarthSidious kullanıcısına yanıt
    Foobar+wasapi olayını bende tecrübe ettim fakat, foobar'ın volum kontrolü devreye giriyor, bu da beni şüphelendiriyor. Bir uydu alıcım var uydudaki radyoyu Raw olarak receivere spdif ten gönderiyorum, netice mükemmel. Yamaha cd player imden de receivere spdif olarak bağlıyorum, mükemmel. Aynı cd yi bilgisayarda foobar+wasapi olarak spdif ten receivere gönderiyorum, ses farklı. Baslarda zayıflama oluyor. Bu olay notebook un onboard spdif çıkışındada aynı, usb creative x-fi pro dada aynı. Creative ASIO ile sanki biraz daha doğal gibi ama o da 44,1 khz desteklemiyor, yani cd, mp3, flac çalamıyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.