Şimdi Ara

Dijital saat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar resimdeki gibi dijital saat yaptım isis de gayet güzel çalışıyor hiç bi problem yok fakat devreyi kurmadan önce siz bilgili kişilere danışmak istedim sorun ben bu devrede displeyleri direk pic'in bacaklarına bağladım displaylar 38mm sizce pic bunu çalıştırabilir mi ve buzzur tetiklemesi doğru mu? şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum

• şahinS Ş kullanıcısına yanıt
    Display lerin ortak bacaklarını Transistor ile sur. Eğer ortak katot ise display'ler PNP yok ortak anot ise NPN transistör işini görür. Displaylerin iç yapısındaki ledler için akım sınırlayan dirençleri A,B,C,D,E,F,G bacaklarına bağlanan parlaklık açısından daha iyidir. Buzzer a gelirsek iç yapısındaki bobinden kaynaklı EMK oluşacaktır. Bunu engellemek için pinleri arasına paralel ters bir diyot bağla , tercihen 1N4148 ve ya 1N400* serisi iş görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slayer_ank kullanıcısına yanıt
    cevabınız için çok teşekkür ediyorum dediğiniz gibi değişikler yaparak devreyi kurmayı planlıyorum
  • 38mm ile yapılmış diğer devreleri inceleyip pic çıkışı bu display ici yeterli mi değilmi karar veriniz. Buzzer tetiklemesi doğru ama arkadaşın dediği gibi ters diyot iyi olacaktır

• yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi 38 mm display ile yapılmış devreler baktım farklı şekillerde yapılmış sürücü kullananda var benim gibi pic'in bacağına bağlayanda gördüğüm devreler isisde yapıldığı için pek emin olamadım elimde şu an 38mm display olmadağından 25mm display de denedim çalışıyor fakat displayın içinde sönen led az da olsa yanıyor bu da görüntüyü bozuyor
  • Pic bacağı logic 0 iken ona bağlı ledin yanmamasi gerekir siz devrenin altını temizleyin tinerle muhtemelen yollar arasi pasta artığından dolayı oluyordur

• yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    daha baskı devre yapmadım protoboarda kurdum büyük ihtimalle proramsal birşey iki display ile sayıcı devresi yaptım nerde sıkıntı olduğunu daha kolay anlamak için bir displayde gösterilen sayı diğer displayde çok kısık bi şekilde yanıyor ama iki displayde de aynı sayı gösterildiğinde kısık yanan ledler sönüyor ve gayet güzel gözüküyor yani bir nevi sayılar üst üste biniyor acaba programda ki taramada bi sıkıntı mı yapıyorum yazdığım kod pic16f88 için

/////////////////////////

int mat[10]={0x3F,0x06,0x5B,0x4F,0x66,0x6D,0x7D,0x07,0x7F,0x6F};

int c=0;
    void goster()
    {

output_low(pin_a0);
    output_b(mat[c%10]);
    delay_ms(5);
    output_high(pin_a0);

output_low(pin_a1);
    output_b(mat[c/10]);
    delay_ms(5);
    output_high(pin_a1);

}

void main()
    {
    set_tris_a(0xFF);
    set_tris_b(0x00);
    output_b(0x00);
    output_a(0x00);

while(true)
    {

if(input(pin_a4)){while(input(pin_a4)) goster();delay_ms(20); c++; }
    if(c==100)
    c=0;

goster();

}//while
    }//main*/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.