Şimdi Ara

Dijital Saat Devre Şeması... Bulundu! Yapılacak! Yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
25.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Valla buda çok karışık duruyor...
    Benim istediğim sade bişey 7 segmentli display (bu arada çok şey öğreniyor) olsun yeter...
    Bazen diyorum alarmda olsun beee... ama gerek yok maksat saat olsun...
    bazende diyorum bitane PIC programlayıcı mı alsam ne yapsam diyorum...
    tekrar saol...
  • Mesela bu çok güzel bi uygulama...

Program-6: Saat-Isı-Led(6):
    Bu program 7 segment led display ile çalışır. Saat bilgisini DS1302 den alır. Saniye gösterir. Eksi sıcaklık gösterir. Orta Ledler Kesme yöntemi ile yanıp söner.
     Dijital Saat Devre Şeması... Bulundu! Yapılacak! Yardım...

yanlız devre elemanları görünmüyor...

Birde bu var aynısının tarihlisi...
    Program-7: Saat-Isı-Led(7):
    Bu program 7 segment led display ile çalışır. Saat bilgisini DS1302 den alır. Saniye gösterir. Eksi sıcaklık gösterir. Orta Ledler Kesme yöntemi ile yanıp söner. TARİH gösterir.

http://www.4shared.com/file/67780244/1fc21b76/Saat-ISI_77_.html

ben bu dosyaların hiçbirini göremiyorum programlar yok bende...

Edit: kaynak...http://www.elektrotekno.com/about3838.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 10 Kasım 2008; 23:37:12 >

• Peki bu nasıl duruyor :

http://www.harmankaya.org/yazi-286-16F628A--DS1302-Ile-Tarih--Saat-Uygulamasi.html

Sen bak hoşuna giderse kodlar + proteus koyarım ;) Kendi siteme de akşama doğru eklerim gerçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuyeyimiste -- 11 Kasım 2008; 11:04:33 >

• yok dostum LCD olmaz 7 segment olacak...
    maksadı gece rahat görebilmek...
    yinede saol...
  • Süper Olmus Valla Heradam Sagol Kardeş .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dh.DavuT

Süper Olmus Valla Heradam Sagol Kardeş .

pardon ama hangisi...
  • aslında benimde aklıma yattı. ama alarmlı olacak. yani bir röle sürebilecek. alarm konusunda beni buzer kesmediğinden dahabüyük fikrler düşünüyorum.segmentli olup böyle bir devre varmı elinizde. görünce aklıma geldi. daha arama yapmadım hoş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heradam

Bu yola baş koyduk gibi oldu . Peki bu nasıl http://www.elektrotekno.com/about24541.html[simage]
    [/simage]

dostum bu alarmlı ve tam istediğin gibi buzerdan farklı bişey kullanabilirsin sanırım...
    linki incele biraz istersen... bu arada ben hala araştırıyorum...

• ya yine buzer kullanacam ama farklı açılarla yerleştirilmi 5-6 tane
    yani kesin uyandıracak bişey
  • @heradam ben bu pic programlama işine daldım biraz ama baştan sıyırdık gibi...
    Proram 7'yi yapmak istedim ama nafile ilk etapta proteus ISIS 7 ye yükledim simüle ettim...
    Tarihi göstermiyor hadi buyur burdan yak bide bunu komple elemanları alıp PCBye dizdikten sonra yaşadığını düşün...
    Baştan beri anlatmak istediğim buydu aslında, koyacam entegreyi cartu curtu saat çalışacak tıkır tıkır...
    aslında ISISda bi entegre gördüm 7170 RTC tipi micro işlemciymiş bunun hakkında bilgin var mı?
    senin ilk verdiğin şemadaki 7202 ye benziyor...
    yardım ediiiinnn....

"Program-7: Saat-Isı-Led(7):
    Bu program 7 segment led display ile çalışır. Saat bilgisini DS1302 den alır. Saniye gösterir. Eksi sıcaklık gösterir. Orta Ledler Kesme yöntemi ile yanıp söner. TARİH gösterir."

• Bu sorun değil programlanabilir bir entegreyle çalışırsan yolları hatasız bağlarsan geri kalanı yazılımla bitirisin.
  • yeni bir tane buldum tam istediğim gibi fakat küçük bir sorunu var...
    derece santigrat (C) simgesi görünmüyor...
    bana yardım edin bunu yapmaya karar verdim yapayım artık değil mi)
    ayrıca tam malzeme listesini çıkarabilen olursa sevinirim...
    hatta baskı devresini nasıl çıkarırım bunun... yardım lütfen...

Büyük halini görmek isteyen (1519x952)

edit: linkhttp://www.4shared.com/file/67780969/5f10eaa8/Saat-Is_45_.html
    gerekli dosyalar... alıntıdır dememe gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 14 Kasım 2008; 21:49:56 >

• quote:

Bu yola baş koyduk gibi oldu . Peki bu nasıl http://www.elektrotekno.com/about24541.html[simage]
    [/simage]

Malzeme listesi söyleye bilirmisiniz..

• evet arkadaşlar derece problemini çözdüm...
    sıra geldi sorulara....
    1. 74HC595 ile displayler arasında her hatta direnç bağlamam gerekiyor mu? Evet ise kaç ohm?
    2. 7 segment displayleri 20mm kullanmak istiyorum, bunların parlaklığı neye bağlı, bir sakınca teşkil edermi...
    3. eksi işaret ledlerini simülasyonda sildim ve bir problem olmadı. gerçek uyuglamada bir problem olma ihtimali var mı...
    4. baskı devre yapmadan bu projeyi gerçekleştirmem ne kadar zor olur...

cevapalrı bekliyorum...

• Bugün malzemeciye gittim dedim ki bana 16F628A'yı içerisine pic atarak satar mısın dedim olur dedi...
    Hadi pic işini de hallettik... sıra kaldı şu kafama takılanların cevabını almaya...
    Yok mu bir bilen yardım lütfen... 60 saniye sürmez cevap yazmak...
  • o dirençler display sürmek içinse 330 ohm, 470 ohm gibi 1Kohm dan düşük dirençler işinizi görür. Ben olsam o devreyi delikli plakete kurarım, nedense bu şekilde bir adet yapılacak amatör devreleri baskı devreye kurmaya üşeniyorum, uygun küçük delikli plaket alır, elemanları yerleştirir, ayaklarını lehimler, zil teli yardımıyla bağlantıları yapar devreyi kurardım, küçük bir hatırlatma Herhangi bir entegreyi direk olarak devreye lehimlemek yerine uygun soket kullanın, entegre kaç bacaklıysa ona uygun soket lehim hatalarını bertaraf eder, Şimdiden söyleyeyim delikli plakete devre kurmadıysanız, bu işlem saç baş yoldurabilir fakat yolları düzgün şekilde plakete çizip bağlantıları yaparsanız daha derli toplu olucaktır, ufak bir not daha kurduğunuz devreyi çalıştırırken plaketin alt kısmına dokunmayınız, yalıtkan bir cismin üzerine koyunuz en güzeli yalıtkan bir sprey ile spreyleyin, Ayrıca Kristalin al yüzeyini lehimden sonra temizleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.fusion -- 17 Kasım 2008; 22:13:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mr.fusion

o dirençler display sürmek içinse 330 ohm, 470 ohm gibi 1Kohm dan düşük dirençler işinizi görür. Ben olsam o devreyi delikli plakete kurarım, nedense bu şekilde bir adet yapılacak amatör devreleri baskı devreye kurmaya üşeniyorum, uygun küçük delikli plaket alır, elemanları yerleştirir, ayaklarını lehimler, zil teli yardımıyla bağlantıları yapar devreyi kurardım, küçük bir hatırlatma Herhangi bir entegreyi direk olarak devreye lehimlemek yerine uygun soket kullanın, entegre kaç bacaklıysa ona uygun soket lehim hatalarını bertaraf eder, Şimdiden söyleyeyim delikli plakete devre kurmadıysanız, bu işlem saç baş yoldurabilir fakat yolları düzgün şekilde plakete çizip bağlantıları yaparsanız daha derli toplu olucaktır, ufak bir not daha kurduğunuz devreyi çalıştırırken plaketin alt kısmına dokunmayınız, yalıtkan bir cismin üzerine koyunuz en güzeli yalıtkan bir sprey ile spreyleyin, Ayrıca Kristalin al yüzeyini lehimden sonra temizleyin

değerli bilgilerin için saol...
    yanlız "o dirençler display sürmek içinse 330 ohm" hangi dirençler işte bende onu soruyorum...
    ayrıca display sürmek de nedir...

• Entegreden çıkan ve Displaya giden hatta seri olarak 470R takacaksın. Displayı sürmek demek displaya iş yaptırmak yada yakamk anlamına gelir.
  • Hocam ben ds1302li uygulamayı yapmıştım arka aydınlatması da var isterseniz size devre şemasını atabilirim.Yanlız açılırken benim adım yazıyor onuda değiştirebilirsiniz.
  • quote:

Entegreden çıkan ve Displaya giden hatta seri olarak 470R takacaksın. Displayı sürmek demek displaya iş yaptırmak yada yakamk anlamına gelir.

Teşekkür ederim değerli bilgiler için... yani 74HC595 kullanıldığı için direnç kullanmaya gerek yok diyebiliriz mi o zaman?...

@MelihGürkan arkadaşım sana da teşekkürler... gerek yok ben 7 seg. tarzı bişey yapcam...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.