Şimdi Ara

dijital tv kartı ile recevıer arasında kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, evimin salonunda çift çanaklı uydu sistemi kullanmaktayım. odamdaki bilgisayarımda ise avermedianın analog tv kartı ve tv üstü anten ile 3-5 ana kanalı görüntü bozukda olsa seyredebiliyodum. şu an evimin yanına apartman yapılınca tv üstü antenle hiç görüntü alamamaktayım. bilgisayarımda dijital uydu sistemini kullanmak istiyorum. ama sadece turksattaki kanallar yeter bana çift çıkışlı LNB (27 ytl) ve en ucuz dijital tv kartı 130 ytl civarında, yada 2. el bir recevıer alarak (30-40 ytl) anolog tv kartımın RF anten girişine takıp kanalları recevıer üzerinden değiştirerek kullanabilirim. benim şifreyle felan işim olmaz. odamda bazen tv izleyeyim ara sıra mesaideyken kardeşime sevdiğim programı kayıt ettireyim bu yeter. sizce paraya kıyıp dijital tv kartımı alayım. yoksa 2. el bir recevıer alıp anolog tv kartı üzerindenmi kullanayım. sizlere danışmak istedim. şimdiden teşekkürler.

• 2 farkli alet kullanmak yerine bu işi tek parca halinde yapan tv karti alman daha mantikli.
  • tv kartı 22 ekran lcd monitör varsa tv izlemek güzel oluyor
  • cevaplarınız için teşekkürler.
  • Dreambox al. Kayıt etmek için kardeşine ihtiyacın kalmasın. Evdeki bilgisayarın açıksa internet üzerinden Dreamboxa bağlan ve kaydı tıklayarak başlat. Bilgisayarın açıksa dememin sebebi Dreame bağlanman için değil, dreamboxa internet üzerinden bağlanıp kaydı başlatırsın ancak Dreambox en ucuz modeli olan DM500'ler üzerlerinde Harddisk bulundurmazlar ağdaki bilgisayarın harddiskine kayıt yaparlar. Dreambox 600 alırsan HDD yuvası vardır bilgisayar açık değilken de kayıt yapabilirsin ev de değilsen kaydı internet üzerinden de başlatabilirsin. Yerli yabancı platformları da çözebilirsin ama zaten çözmek istemediğin için o konuya girmiyorum.

Kanal çözme ve kayıt dışında yapabileceklerin:

Livescore plugini ile futbol maç sonuçlarını ekranından izleyebilirsin. RSS destekli internet haber sitelerini takip edebilir, hava durumu plugini ile hava tahminlerine bakabilirsin. Evde yokken receiverına bağlanıp o anda hangi kanalın açık olduğunu saptayabilir aynı şekilde ekrandan screenshot alabilirsin. Ağ bağlantısı üzerinden aynı ağa bağlı herhangi bir bilgisayardan Dreambox ile izlenen kanalı bilgisayardan eş zamanlı izleyebilirsin, altyazı plugini ile yabancı platformlardaki filmlere uygun Türkçe altyazı internetten indirerek Drtic plugini sayesinde yabancı kanalları türkçe altyazılı izleyebilirsin, bilgisayarının harddiskindeki divxleri altyazılı olarak receiver üzerinden tv'den izleyebilirsin... ve akla gelmeyen daha bir sürü plugin, eklenti vs. vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 26 Şubat 2009; 18:53:29 >

• ben olsam recevier alır analogdan izlerdim
  • dijital tv kartları hakkında biraz araştırma yaptım ucuz olanlar hep sorunlu HD tv destekli tv kartı ise pahalı, en iyisi recevier almak hatta dreambox almak. cevap veren herkese teşekkürler.
  • dreambox
  • çift çıkışlı LNB almana gerek yok evde kullandığın uydu alıcısın arkasında ikinci uydu alıcısına bağlantı yapmak için LNB loop diye bir çıkış olması lazım (benim uydu alıcısı öyle yazıyor) bu çıkışı bilgisayarına takacağın dijital tv kartına bağlayarak uydu yayınlarını izleyebilirsin extradan LNB almana gerek yok

yukarıdaki resimdeki görüldüğü gibi IF IN yazan giriş çanak anteni bağladığımız giriş
    IF OUT yazan girişide ikinci uydu alıcısını bağlamak için sen ise oraya dijital tv kartını bağlayabilirsin(not oradan bağlantı yapsak dahi iki cihaz da istediğin kanalları izleyabilirsin aynı kanalları izlemessin)

benim evde simens uydu alıcısı var bilgisayarımda da aver tv dijital tv kartı var ben yukarıda anlattığım bağlantını aynısını kullanıyorum istersen dediğimi bir araştır

• quote:

Orjinalden alıntı: kutup ayısı

çift çıkışlı LNB almana gerek yok evde kullandığın uydu alıcısın arkasında ikinci uydu alıcısına bağlantı yapmak için LNB loop diye bir çıkış olması lazım (benim uydu alıcısı öyle yazıyor) bu çıkışı bilgisayarına takacağın dijital tv kartına bağlayarak uydu yayınlarını izleyebilirsin extradan LNB almana gerek yok

yukarıdaki resimdeki görüldüğü gibi IF IN yazan giriş çanak anteni bağladığımız giriş
    IF OUT yazan girişide ikinci uydu alıcısını bağlamak için sen ise oraya dijital tv kartını bağlayabilirsin(not oradan bağlantı yapsak dahi iki cihaz da istediğin kanalları izleyabilirsin aynı kanalları izlemessin)

benim evde simens uydu alıcısı var bilgisayarımda da aver tv dijital tv kartı var ben yukarıda anlattığım bağlantını aynısını kullanıyorum istersen dediğimi bir araştır

bildiğim kadarı ile 2. recevieri diğer recevierin if out çıkışından bağlandığında 1. recevierda horizontal kanal izleniyorsa 2. recevierda da horizontal, 1. recevierde vertical kanal izleniyorsa 2. recevierda da vertical izleniyor diye biliyorum ama yanlış biliyorda olabilirim

• aver a700 al her işini görür. kayıtta yaparsın tv de izlersin cam gibi görüntü alırsın bende korkuyordum ilk başta digital tv kartlarından acaba başarılı olurmuyum diye markasına güvenip aver aldım biraz bilgisayar bilgin varsa olayı çözüp keyfini yaşarsın tercih senin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonkarizma

quote:

çift çıkışlı LNB almana gerek yok evde kullandığın uydu alıcısın arkasında ikinci uydu alıcısına bağlantı yapmak için LNB loop diye bir çıkış olması lazım (benim uydu alıcısı öyle yazıyor) bu çıkışı bilgisayarına takacağın dijital tv kartına bağlayarak uydu yayınlarını izleyebilirsin extradan LNB almana gerek yok

bildiğim kadarı ile 2. recevieri diğer recevierin if out çıkışından bağlandığında 1. recevierda horizontal kanal izleniyorsa 2. recevierda da horizontal, 1. recevierde vertical kanal izleniyorsa 2. recevierda da vertical izleniyor diye biliyorum ama yanlış biliyorda olabilirim

Doğru ama eksik biliyorsun. 1. receiverda hangi uydu izleniyorsa sadece o uydu izlenir. Örneğin 1. makinede vertical Türksat açıkken 2. makinede vertical da olsa hotbird açamazsın sadece vertical Türksat açarsın.

Çift çıkış lnb yeterli olacaktır. Çift çıkış LNB ile henüz denemediğim bir tezim de var. 2 çıkışlı LNB'ye LOOP aracılığı ile 2'den fazla receiver mümkün olabilir. 1 çıkışlı lnb ise kesinlikle yetmez sana.

quote:

Orjinalden alıntı: chipura

aver a700 al her işini görür. kayıtta yaparsın tv de izlersin cam gibi görüntü alırsın bende korkuyordum ilk başta digital tv kartlarından acaba başarılı olurmuyum diye markasına güvenip aver aldım biraz bilgisayar bilgin varsa olayı çözüp keyfini yaşarsın tercih senin.

Avermedia TV kartı ben de almıştım zamanında. Şu anda SKYSTAR 2 var ve hiç kullanmıyorum çünkü performansından memnun değilim. AVERMEDIA'ya gelince performans olarak SKYSTAR'dan da kötüydü.

Digital TV kartları ya hantaldır ya da işgörmezdir. En hızlı çalıştıkları zaman kendi yazılımları iledir ki kendi yazılımları hiç bir işi doğru dürüst yapmaz, plugin fakiridir.

İstisna durumlar vardır anak buna girmeyeceğim. Zaten AVERMEDIA'da o istisna durumların arasında değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 1 Mart 2009; 16:48:25 >

• değerli cevaplarınız için teşekkürler
  • Orjinalden alıntı: engunaydin

Orjinalden alıntı: sonkarizma

Uydu alıcısı ve bilgisayardaki tv kartı aynı anda açıldığında, her iki cihazda Lnb'ye güç vereceğinden cihazların yanma/arızalanma riskleri varmıdır.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan3535 -- 5 Mart 2009; 0:24:45 >

• --------------------------------------------------------------------------------

merhaba arkadaşlar bende inca IT-DG36 aldım fakat bu cihazın kullanımı karmaşık daha önce masa üstü pc'me aver media dvb-s pro takıp kullanmıştım
    o cihazın kullanımı daha kolaydı ve sorunsuzdu. Ancak bu cihaz enteresan. Kanalları kaydetmiyor zaten bulduğu kanallarda parmakla sayılacak kadar az. Ana kanalların hiç biri yok show kanald atv star cnn gibi kanallar yok bulamıyor açılan kanallar her 10 dakkada bir donuyor transponder bölümünde
    126 transponder üzerinden arama yapıyor dahası yok. diseqc yok direk lnb den alıyorum aynı kabloyu recevere bağladığımda 199 kanal var (%75)le bu cihazda ise aynı kabloyla 38 kanal (%62)le lnb'im 2 çıkışlı 2 kablo var biri receverde biri bende bu cihazda. işletim sistemim vista h.p. hoş xp'de daha çok hata verdi birkere kanal buldu 2. aramada kanal bulamadı yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum TEŞEKKÜRLER

turksatın kendi sitesinden en güncel frekansları girdim tek tek ama sonuç olumsuz c:/program files/progDVB/transponder/0420.ini dosyasında 126 adet transponder var bunlarıda güncelledimfakat yayın bulamıyor cihaz mesala Kanal D 11862,H,27500 ama KanalDnin Dsi bile yok. Bendemi sorun var cihazdamı yoksa yazılımındamı çözemedim

• En uygunu biraz kıy paraya dijital tv kartı al daha iyi sonuç alırsın yer kalabalığıda olmaz prüzsüz görüntü elde edersin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.