Şimdi Ara

Dikdörtgen midi fırın, blender seti ve tost makinesi tavsiyesi rica ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ankastre fırınlar kadar olmasa da, bir çok pişirme işlemini yapabileceğim dikdörtgen fırın alacağım. F/P olarak en ideali hangisi? Turbo fanlı olanları mı tercih etmeliyim?

Blender da tek istediğim içinde mikser aparatı da olması. Sağlam bir ürün olarak hangisini almalıyım?

Asıl tavsiyeye tost makinesinde ihtiyacım var beyler. Tostu bastığımda kıçı kalkmayan, arada et pişirebileceğim tost makinesi alacağım. Korkmaz, Fakir gibi fahiş fiyata satılan markaları tavsiye etmemenizi rica ediyorum. Çünkü Korkmaz'a 200 küsür lira vermektense aynı fiyata, hatta kısmen daha ucuza Remta R72 tercih ederim. Tost makinesi tam anlamıyla F/P ürünü olmalı.

Tavsiyerinizi bekliyorum. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 22 Nisan 2015; 15:58:51 >

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    fırın: arçelik mf-44
    tost: fayrinoks dökümix (fabrikasından direkt gönderiliyor, kargo dahil 160 lira... http://www.dokumix.com/), remta r-72, arzum ar-225, arzum ar-254, kenwood hg-400...

@HanKaĞaN
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ancak halkın nazarında marka arketipi oluşturup pahalı ürün satan Arçelik, Arzum gibi markaları tercih etmek istemiyorum. Zira tavsiye ettiğiniz Arçelik fırın çok pahalı kanımca. Çünkü 500 liraya birçok evde bulunan Beko ocaklı Turbo fırın buldum nette. Tost makinesi Fayrinoks düşünülebilir ama, 185 liraya Remta R72 buldum. 15 lira daha verip Remta almak daha mantıklı olur.

Arnica Tostit için ne dersiniz?

Fırın olarak bunu düşünüyorum. Kararımı sizlerin tavsiyelerinden sonra vereceğim;

http://www.n11.com/blue-house-sulale-boy-turbo-45-litre-firin-P42958999

Bu da 185 liraya Remta R72;

http://www.gidamakinesi.com/urun/54/242/elektrikli-tost-makinalari.html

SİMFER M4207 iyi fırındır... http://www.deveyuku.com/urun/simfer-m4207-inox-5-fonksiyonlu-pop-up-dugmeli-yuvarlak-tepsili-turbo-midi-firin--8207-_52074.aspx?CatId=3279

blue house ile ilgili anılarım iyi değil...

tost olarak önerdiklerim sağlamdır, arkası kalkmaz...arnica tostit tam öyle değil ama iyidir...
  • Bluehouse tavsiye etmiyorsunuz madem, onu eliyorum. Fırının biraz daha uygun olanlarını tavsiye edebilir misiniz?

Tostit için tam öyle değil derken ne demek istediğinizi anlayamadım hocam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Bluehouse tavsiye etmiyorsunuz madem, onu eliyorum. Fırının biraz daha uygun olanlarını tavsiye edebilir misiniz?

Tostit için tam öyle değil derken ne demek istediğinizi anlayamadım hocam...

bence simfer m-4207'nin fiyatı uygun, düşündüğünüz blue house ile aynı fiyat, çok beğenilen bir model...

tostit için dediğim, diğerleri gibi arkası sağlam değil anlamındaydı...
  • Öyleyse fırın Simfer, Tost makinesi de Remta R72 olarak düşünüyorum. Blender için ne dersiniz?
  • Simfer pop-up düğmeli fırınlardan çok şikayet vardı internette. Yerinden fırlıyormuş düğmeler. Araştırmadan almayın derim pop-up'ları.
    Ben fırınları araştırmamıştım. Beyaz eşya alırken Bosch satış elemanı Simfer albeni önerdi biz de aldık M 4202 modelini. Fena değil ancak araştırmış olsam Arçelik'in fırınlarından alırdım muhtemelen. Arçelik/Beko grubu telveler ile midi fırınlarda rakipsiz sanırım.
    Ancak Simfer de kendi fiyat aralığında en iyisi gibi duruyor. Zira 150-160 liraya alınabiliyor bahsettiğim model.
  • **cyborg** * kullanıcısına yanıt
    Pop-Up ne işe yarıyor ki hocam? Simfer'de ne gibi sorun yaşadınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Öyleyse fırın Simfer, Tost makinesi de Remta R72 olarak düşünüyorum. Blender için ne dersiniz?

evde profilo blender var gayet iyi, ondan önce breyton almıştık aldığım gün iade ettim çok güçlüydü ama hızar gibi ses çıkarıyordu...
    bir tane de sinbo var o da hiç fena değil...blender çok kafaya takılacak bir alet değil bence ne alsanız olur...

midi fırın olarak cyborg'ün dediği gibi arçelikler revaçta, özellikle mf-44 ve iç hacmi en büyük olan mf-48b modellerini 300 civarına almanız mümkün, uzun vadeli kullanılacak bir ürün için değer bence...simfer m-4207 de gayet iyi diye biliyorum bir dönem en çok tavsiye edilen üründü, tuşların fırlaması sorununu yeni öğrendim ama fırın özellikleri olarak kullananlar memnun diye okuduk şimdiye kadar...

Pop-Up düğmeler üzerine basılıp içeri gömülüyor ve sanırım program bittiğinde fırlayıp eski haline dönüyor. Bir işe yaradığını sanmıyorum. Bahsettiğim sorunla ilgili şikayetler gördüğüm için pop-up almadım, sizi de uyarayım dedim. Simfer pop-up yazarsanız google'da görürsünüz muhtemelen.
    Fırını ben kullanmadım ancak annemin dediğine göre turbo fanı yanda olduğundan bir taraf daha fazla kabarıyormuş. Bu yüzden tepsiyi 180derece çeviriyormuş 1 defa. Arçelik'in çift cam ile yalıtımı iyiymiş bir de fan arkada olduğundan pişirme olarak da daha iyi performans aldığını söylüyor kullanıcılar.
    Yalnız Simfer turbolu modeller de beğenilen ürünler. Pişirmesine laf eden görmedim desem doğru olur forumlarda. Belki beklentim yüksek olduğundan böyle düşünüyorum. Tabiki pişman değilim fiyatına göre en iyi seçenek gibi duruyor Simferler ancak araştırmış olsam Arçelik de düşünebilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 22 Nisan 2015; 20:15:45 >

• Arçelikler çok pahalı geliyor üç tane ayrı küçük ev aleti alacağım için, ama yine de bir değerlendireceğim. Şu turbo fanın yanda olmasından dolayı oluşan sorunu söylediğiniz için teşekkür ederim. Hiç düşünmemiştim ama kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir faktör.

Şu tost makineleri bu kadar bu kadar pahalı olmasa fırının ne kadar olduğunun önemi yok aslında ama, adamlar ocak üstünde tost yapılan tavaya bile 70 lira fiyat çekmişler. En basit tost makinesi 130 lira. O da işime yaramıyor. 160 lira da orta sınıf ürünlere vermektense 185 liraya Remta alacağım sanırım. Şuan en çok tost makinesine ihtiyaç duymasak inanın 185 lirayı dahi vermem, fırının da ucuzunu aramam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.