Şimdi Ara

Dikey Supurge Tavsiyesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.674
Cevap
46
Favori
649.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sarjli piller genelde bu sekilde birbirine paralel baglanarak yuksek guc elde ediliyor. Benim Fakir RCT-144'te de yanilmiyorsam birbirine paralel baglanmis 15 pil bulunuyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Orijinalden alıntı: sg888

ben de uzun araştırmalarım sonucu 18V Hoover FREEJET-180-WG2 model şarjlı dikey süpürge aldım, açıkçası rakiplerine baktığımda olmayan birkaç pratik özelliği var ve çok iyi temizlik yapıyor, şarjlı iken 30dk kesintisiz çalışıyor, bıraktığınızda kendi kendine dik durabiliyor ve şarj ünitesine oturtmak çok kolay ve pratik, fiyatı daha uygun.

kir sepeti rakiplerine göre daha geniş, hepa filtresi mevcut, kirleri tek tuş ile pratik boşaltma sistemi var( başka hiçbir markada yok ) ve turbo tuşu ile sert zemin ve halı için ayrı sistemde çalışabiliyor- bu da başka hiçbir markada yok, mediamarkt ta 299 TL fiyatı vardı ama hoover sitesinde bayileri bulup telefon ederek pazarlık yapılarak 200-250 liraya yakın rakamlarla alınabiliyor.

lithium pilli elektrolüx ile kıyaslayınca bile çekişi çok güçlü.. emiş sistemini havayı döndürerek hortum oluşturarak yaptığı için tozlar toz sepetinin dibinde topak topak birikiyor ve doğrudan filtreyi tıkayıp kirletmiyor , toz sepetini çıkartmaya gerek kalmadan tozlar tek tuşla kolayca çöpe gidiyor..

arkadaşımda Electrolux ZB 2904X lithium pilli modeli var, sık sık kullandım, ama lithium piller 2-3 yıla kadar bitince 170 TL para istiyorlarmış, toz torbası çok küçük ve çabuk doluyor ve temizlemesi pratik değil.. ayakta duramıyor, şarj ünitesine yerleştirmek çok zor, çekim gücü de hoover a göre daha düşük.. ve 400 lira üstü rakamlara satılıyor.

lithium pilin en avantajlı kısmı hafifliği , çeşitli şekillerde yapılabilmesi ve hızlı şarj olabilmesidir, daha pahalıdır ama böyle bir ürün için bu avantajlar anlamsız kalıyor, fiyat farkına değmez. Tavsiye edilir, sonuçta hoover 100 yıllık süpürge markası, hatta vakum süpürgeyi ilk üreten firmadır. ürün ithal.

Candy Germanyyoutube
    Hoover Freejet Deutsch
    http://www.youtube.com/watch?v=kckPorF4ijU

Dikey Supurge Tavsiyesi

guzel bir ürüne benziyor. Güle güle kullanın. Nette hoover freejet diye taratınca üç farklı model gördüm. Biri siziz aldığınız. Diğerleri ise bc2 ve r2. Bunlarda sadece renk farkı mı var yoksa başka farklar da var mı, bilginiz var mıdır acaba? Ben akakçe.comdan tarattım. bc2 ve r2 için özelliklerinde 15 adet nimh pil,siklonik yapı ve kauçuk tekerlekler yazarken sizin alduğınız modelde bunlar belirtilmemiş. Şu an cepten bakıyorum ama bu üç model arasında da görünürde renk farkı dışında fark göremezken üçünün de fiyatı farklı.....?????

15 adet pil nasıl oluyor? Bildiğimiz şarjlı AA veya C pil mi var?

15 adet pil paralel değil seri bağlanır..

1 adet şarjlı pil ( ni-cad ve ya Ni MH türleri) 1.2 V tur , şarj edilince 1.5 V civarını aşar , makinenizin çalışma voltajına göre gerekli sayıda pil seri bağlanır.. yani 12 volt için şarjlı voltajından hesapla 8 pil seri bağlanır.. makine boyutuna göre AA veya C olabilir..

parallel bağlantıda voltaj değişmez.. yani 8 pili paralel takarsanız güç ve kapasite artar ama voltajı 1.2 V olarak aynı kalır.. bu makinelerde işleyiş böyle değil..

pillerin şarj kapasiteleri önemlidir , normal kalem pillerde bu rakam artık 2700 Ma- saat lere ulaşabiliyor.. bu rakam ne kadar yüksek olursa pil o kadar uzun süre güç verebilir.

lithium piller ise hücre başına 3.7 V tur.. voltaja göre boyut değişir.. ama yuvarlak değil yaklaşık 5mm inceliğinde dikdörtgen prizma şeklindedir..

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben de uzun araştırmalarım sonucu 18V Hoover FREEJET-180-WG2 model şarjlı dikey süpürge aldım, açıkçası rakiplerine baktığımda olmayan birkaç pratik özelliği var ve çok iyi temizlik yapıyor, şarjlı iken 30dk kesintisiz çalışıyor, bıraktığınızda kendi kendine dik durabiliyor ve şarj ünitesine oturtmak çok kolay ve pratik, fiyatı daha uygun.

kir sepeti rakiplerine göre daha geniş, hepa filtresi mevcut, kirleri tek tuş ile pratik boşaltma sistemi var( başka hiçbir markada yok ) ve turbo tuşu ile sert zemin ve halı için ayrı sistemde çalışabiliyor- bu da başka hiçbir markada yok, mediamarkt ta 299 TL fiyatı vardı ama hoover sitesinde bayileri bulup telefon ederek pazarlık yapılarak 200-250 liraya yakın rakamlarla alınabiliyor.

lithium pilli elektrolüx ile kıyaslayınca bile çekişi çok güçlü.. emiş sistemini havayı döndürerek hortum oluşturarak yaptığı için tozlar toz sepetinin dibinde topak topak birikiyor ve doğrudan filtreyi tıkayıp kirletmiyor , toz sepetini çıkartmaya gerek kalmadan tozlar tek tuşla kolayca çöpe gidiyor..

arkadaşımda Electrolux ZB 2904X lithium pilli modeli var, sık sık kullandım, ama lithium piller 2-3 yıla kadar bitince 170 TL para istiyorlarmış, toz torbası çok küçük ve çabuk doluyor ve temizlemesi pratik değil.. ayakta duramıyor, şarj ünitesine yerleştirmek çok zor, çekim gücü de hoover a göre daha düşük.. ve 400 lira üstü rakamlara satılıyor.

lithium pilin en avantajlı kısmı hafifliği , çeşitli şekillerde yapılabilmesi ve hızlı şarj olabilmesidir, daha pahalıdır ama böyle bir ürün için bu avantajlar anlamsız kalıyor, fiyat farkına değmez. Tavsiye edilir, sonuçta hoover 100 yıllık süpürge markası, hatta vakum süpürgeyi ilk üreten firmadır. ürün ithal.

Candy Germanyyoutube
    Hoover Freejet Deutsch

Dikey Supurge Tavsiyesi

guzel bir ürüne benziyor. Güle güle kullanın. Nette hoover freejet diye taratınca üç farklı model gördüm. Biri siziz aldığınız. Diğerleri ise bc2 ve r2. Bunlarda sadece renk farkı mı var yoksa başka farklar da var mı, bilginiz var mıdır acaba? Ben akakçe.comdan tarattım. bc2 ve r2 için özelliklerinde 15 adet nimh pil,siklonik yapı ve kauçuk tekerlekler yazarken sizin alduğınız modelde bunlar belirtilmemiş. Şu an cepten bakıyorum ama bu üç model arasında da görünürde renk farkı dışında fark göremezken üçünün de fiyatı farklı.....?????

15 adet pil nasıl oluyor? Bildiğimiz şarjlı AA veya C pil mi var?

15 adet pil paralel değil seri bağlanır..

1 adet şarjlı pil ( ni-cad ve ya Ni MH türleri) 1.2 V tur , şarj edilince 1.5 V civarını aşar , makinenizin çalışma voltajına göre gerekli sayıda pil seri bağlanır.. yani 12 volt için şarjlı voltajından hesapla 8 pil seri bağlanır.. makine boyutuna göre AA veya C olabilir..

parallel bağlantıda voltaj değişmez.. yani 8 pili paralel takarsanız güç ve kapasite artar ama voltajı 1.2 V olarak aynı kalır.. bu makinelerde işleyiş böyle değil..

pillerin şarj kapasiteleri önemlidir , normal kalem pillerde bu rakam artık 2700 Ma- saat lere ulaşabiliyor.. bu rakam ne kadar yüksek olursa pil o kadar uzun süre güç verebilir.

lithium piller ise hücre başına 3.7 V tur.. voltaja göre boyut değişir.. ama yuvarlak değil yaklaşık 5mm inceliğinde dikdörtgen prizma şeklindedir..

Teşekkür ederim bilgilerimi tazelemiş oldum ancak ben Hoover FREEJET modeli beraberinde paket batarya mı geldiğini yoksa marketten alıp kullanabileceğimiz şarjlı piller için uygun yuva mı olduğunu sormak istemiştim.

• Orijinalden alıntı: mightywings

BU tip ürünlerde şarjlı pili içindedir.. bir şey alıp takmanıza gerek yok..
  • quote:

Candy Germanyyoutube
    Hoover Freejet Deutsch

Dikey Supurge Tavsiyesi

Konuyu inceledim ve bu süpürgeden almaya karar verdim.Sayın sg888 senden ricam bu zamana kadar ki kullanımında herhangi bir olumsuzluk yada batarya performans düşmesi gibi problemler yaşadın mı?Bu ürünü malesef Ankarada hiç biyerde bulamadım(Hoover sitesinde yazan satış noktaları dahil tüm teknomarketler.)Dolayısıyla canlı olarak deneme fırsatım olmayacak ve netten alacağım.Sizin yorumlarınıza güveniyorum ve samimi olduğuna inanıyorum.Son mesajınızdan bu yana epey bir zaman geçmiş, son durumu öğrenmek istedim açıkçası.Bu arada forumda emeği geçen,yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: amlodis

Konuyu inceledim ve bu süpürgeden almaya karar verdim.Sayın sg888 senden ricam bu zamana kadar ki kullanımında herhangi bir olumsuzluk yada batarya performans düşmesi gibi problemler yaşadın mı?Bu ürünü malesef Ankarada hiç biyerde bulamadım(Hoover sitesinde yazan satış noktaları dahil tüm teknomarketler.)Dolayısıyla canlı olarak deneme fırsatım olmayacak ve netten alacağım.Sizin yorumlarınıza güveniyorum ve samimi olduğuna inanıyorum.Son mesajınızdan bu yana epey bir zaman geçmiş, son durumu öğrenmek istedim açıkçası.Bu arada forumda emeği geçen,yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkürler.

Hocam bu tip ürünleri almaya karar verdiyseniz satın almadan önce internet üzerinden araştırırsanız çok daha uygun fiyatlar bulursunuz. "en ucuz ..... " ürün adı olarak aratırsanız karşınıza çok seçenek çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

Hocam bu tip ürünleri almaya karar verdiyseniz satın almadan önce internet üzerinden araştırırsanız çok daha uygun fiyatlar bulursunuz. "en ucuz ..... " ürün adı olarak aratırsanız karşınıza çok seçenek çıkar.

Hocam tavsiyeniz için teşekkürler. Ürünü zaten netten alacağım araştırmasini yaptım sadece teşhirde de bir görüp incelemek istemiştim ama bulamadım malesef. Son bir kez kullanıcı yorumu almak istiyorum geçen zamanda herhangi bir memnuniyetsizlik oldumu olmadimi anlamında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam tavsiyeniz için teşekkürler. Ürünü zaten netten alacağım araştırmasini yaptım sadece teşhirde de bir görüp incelemek istemiştim ama bulamadım malesef. Son bir kez kullanıcı yorumu almak istiyorum geçen zamanda herhangi bir memnuniyetsizlik oldumu olmadimi anlamında.

Bende elimin altında Fakir RCT 144 var diye peşinde koşmuyorum ama bir yerde görsem test edeceğim ama görmedim maalesef. Buradaki kullanıcıların tecrübelerine güveneceğiz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende elimin altında Fakir RCT 144 var diye peşinde koşmuyorum ama bir yerde görsem test edeceğim ama görmedim maalesef. Buradaki kullanıcıların tecrübelerine güveneceğiz.

Aynen öyle hocam. İnternet haricinde piyasada pek bulunmuyor artık heralde. Ben de hem buradaki görüşler hem de yabancı sitelerdeki yorumlara baktığımda(gerçi bir iki olumsuz yorum var ama her üründe o kadar olur dedim genelde teknik arıza ile ilgiliydi çünkü) ve ürünün teknik özelliklerini de göz önünde bulundurduğumda, fiyat/performans olarak alınabilecek bir süpürge olduğuna karar kıldım. Ve daha fazla beklemeyip bu akşam siparişini verdim. Bakalım sorunsuz bir şekilde elime ulaştığında doğru seçim yapmışmıyız görücez artık. Bu arada en kısa zamanda detaylı bir incelemesini yapar forumda sizlerle de paylaşırım tecrübelerimi.

• arzumun dikey süpürgesini almıştık ama arızalı çıktı aldığımız mağazada felix le değiştirdik ama sinirimi bozan bir nokta var süpürme ucu sert zeminlerde çok ses yapıyor buna fırçalı birşey bulamazmıyız yoksa emiş gücü çok iyi
  • quote:

quote:

Candy Germanyyoutube
    Hoover Freejet Deutsch

Dikey Supurge Tavsiyesi

alalı ne kadar oldu hesaplamadım ama 3 hafta sonra anneme de almıştık, üründe bir problem yok ve hala çok memnunum.. süpürge ucu ve kenarlarını da silikon yapmışlar bunun yararını kullandıkça anladım, hem ürünü hem mobilyalarınızı koruyor, hala tavsiye ederim..

ben media markt ta görüp incelemiştim..

• quote:

quote:

quote:

Candy Germanyyoutube
    Hoover Freejet Deutsch

Dikey Supurge Tavsiyesi

alalı ne kadar oldu hesaplamadım ama 3 hafta sonra anneme de almıştık, üründe bir problem yok ve hala çok memnunum.. süpürge ucu ve kenarlarını da silikon yapmışlar bunun yararını kullandıkça anladım, hem ürünü hem mobilyalarınızı koruyor, hala tavsiye ederim..

ben media markt ta görüp incelemiştim..

olumlu yorumlarınız ve incelemelerime istinaden ürünü dün şipariş ettim. Bugün öğleden sonra teslim etmişler. Akşam biraz kurcaladım, şarjı bitene kadar da bi 5-6 dakika çalıştırdım. İlk izlenimlerim gayet olumlu, tam şarjını yapıp detaylı bir şekilde inceledikten sonra sizlerle de paylaşırım bir iki güne.

• arkadaşlar bu hoover marka alet güzel görünüyor tasarım biraz kaba gibi ama olsun. benim merak ettiğim ürünün dikey kolundan makinayı ayırma şekli nasıl kolay mıdır süpürge normal bir şarjlı süpürgeden büyük göründü gözüme gerçekten makinadan ayırıp hemen koltuğu temizleyebilecek gibi bir boyutta mı büyüklük için karşılaştırma yapabilecek bir resim koyabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebelup

arkadaşlar bu hoover marka alet güzel görünüyor tasarım biraz kaba gibi ama olsun. benim merak ettiğim ürünün dikey kolundan makinayı ayırma şekli nasıl kolay mıdır süpürge normal bir şarjlı süpürgeden büyük göründü gözüme gerçekten makinadan ayırıp hemen koltuğu temizleyebilecek gibi bir boyutta mı büyüklük için karşılaştırma yapabilecek bir resim koyabilir misiniz?

hocam el ünitesi normal büyüklükte (ne küçük nede abartı büyük) yani eline alıp koltukları falan rahatça supurebilirsin. Dikey gövdenin iki yanında küçük tuslar var ikisine aynı anda basıp el ünitesini ayiriyosun.Gayet kolay yalnız iki elini de kullanman gerekiyor, tek elle baya bi zor. Resim de çekip koyarım yakın zamanda zaten detaylı bi incelemesini de yazacağım da is güç bi fırsat olmadı. En yakın zamanda yapacağım inşallah. Aklınıza takılan başka konular varsa seve seve cevaplarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Resim de çekip koyarım yakın zamanda zaten detaylı bi incelemesini de yazacağım da is güç bi fırsat olmadı. En yakın zamanda yapacağım inşallah.

bekliyoruz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Enginturaman

quote:

Hocam merhaba,

Sarjli el supurgeleri pratik ve kullanisli oluyor. Kablosuz olmasinin hem avantajlari hemde dezanavantajlari oluyor. Her an alip evin her yerinde kullanabiliyorsunuz, temizligi, bakimi kolay oluyor. Toz torbasi vb dertleri yok. Ufak tefek oldugundan masa ve sandalye altina rahatlikla girer. Bunlarin en buyuk dezavantaji dediginiz gibi pilleri. Maksimim uc seneye kadar kullanma imkani sunarlar. Benim kullandigim Fakir RCT 44'un pili dort sene kadar gitti ama uc seneden sonra degisse olurdu. Pilini arastirdim ve buldum, kendim degistirdim? Pil degisimi icin maksimum 50-80.-TL. Arasi para odersiniz.

Evin ana supurgesi disinda ikinci supurgenin kablolu olmasi size pratik bir kullanim kolayligi getirmez. Kablolu olduktan sonra evin ana supurgesini kullanin, bosa masraf olmasin. Selamlar.

Merhaba,
    ElectroLux Unirapido zb 2803 Modelini 1 sene önce almıştım.1 Sene sonunda bataryası bitti sarj tutmamaya başladı.Garanti kapsamı dışında oldugundan değişiminide yapmadılar.Pil ücreti olarak 130 lira civarı istediler.Zaten 180 liraya aldıgım bir cihaza garanti süresi içinde 130 liralık işlem yapmak zoruma gitti açıkcası.50 - 80 Tl arası pil nasıl bulabilirim.

Yeni süpürge alacaklara kesinlikle Bataryası garanti kapsamında olan bir ürün almalarını tavsiye ederim.
    Rowenta ' larda 5 yıl batarya garantisi varmış.Magazanın söylediği.

Hocam eğer başarabilirseniz pili çıkarın ve üzerindeki seri numarasıyla internetten araştırın. Pil dünyası veya batarya dünyası gibi muhtelif pil satan yerlerden araştırın belki bulabilirsiniz benim yaptığım gibi.

Gerçekten çok pahalıymış inşallah bulursunuz.

Ürünü HepsiBurada dan almıştım. Pillerin garanti dışı olduğunu bildiren bir bilgi olmadığını söyledim satış sayfalarında.

Electrolux ürünü sorunu garanti dışı tutmasına rağmen HepsiBurada ürüne verdiğim 179 lirayı kartıma geri yükledi ürünü geri aldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enginturaman

Ürünü HepsiBurada dan almıştım. Pillerin garanti dışı olduğunu bildiren bir bilgi olmadığını söyledim satış sayfalarında.

Electrolux ürünü sorunu garanti dışı tutmasına rağmen HepsiBurada ürüne verdiğim 179 lirayı kartıma geri yükledi ürünü geri aldı.

HB bazen pahalı kalıyor ama hakkınıda yememk lazım...
  • Hoover freejet dikey şarjlı süpürge incelemem:

Arkadaşlar ürünü yaklaşık 10 gündür kullanmaktayız. Genel olarak oldukça memnunuz, herhangi bir olumsuzluk veya keşke almasaydık dediğimiz bir durum yok. Ayrıntılara gelirsek;

Genel bakış:

Süpürgenin genel malzeme kalitesi fena değil, çok iyi olmamakla beraber göze batan, rahatsız eden bir kalitesizlik yok. Zaten piyasada aynı sınıfta olan ürünler hemen hemen birbirinin aynı plastik kalitesine sahip(yani bir rowenta’dan,elektrolüx’den,bosch’dan eksiği de yok fazlası da).Görünüm olarak şık (göreceli bir kavram tabii ki), boyutları fazla büyük değil ve oldukça da hafif bir cihaz.Tam ölçemedim ama 4 kilonun altında diyebilirim.Yalnız el ünitesini tek olarak kullandığınızda diğer el süpürgelerine göre çok daha ağır, malum alet 18 volt ve içinde 15 adet C tipi pil barındırmakta. Yalnız süpüreceğiniz yüzeye temas eden ucuna küçük bir tekerlek koymuşlar. Bu sayede masa, tezgah gibi yerleri temizlerken el ünitesi tekerlek üstünde çok rahat kayarak ağırlık dezavantajını kapatıyor. Küçük ama kesinlikle işe yarayan bir detay olmuş. Süpürge desteksiz olarak dikey pozisyonda gayet stabil olarak durabilmekte, bu konuda bir sıkıntı yaşamadık. Aletin şarj istasyonu da gayet kompakt ve hafif, arkasına el ünitesine takılan uzatma aparatlarını yerleştirebiliyorsunuz, adaptörü de oldukça küçük. Ürünün en güzel özelliklerinden birisi de şarj istasyonuna koyması çok çok kolay. Sadece süpürgeyi getirip üstüne bırakıyorsunuz o kadar, piyasadaki diğer popüler modellerde olduğu gibi bir yerine asmaya uğraşmıyorsunuz, bu konuda rakipsiz diyebilirim.(Bu arada diğer modeller olarak belirttiğim süpürgeler mağazalarda denediğim rowenta,elektrolüx ve bosch modelleridir farklı markaları bilmiyorum.)

Çekim kuvveti:

Gelelim aletin asli görevine. Süpürgenin çekim kuvveti oldukça tatminkar, beklediğimizden de iyi diyebilirim. Daha önce forumda sg888 nickli arkadaşın da belirttiği gibi, sert zeminde toz, tüy yumağı ve saç gibi şeyleri 2-3 cm uzaktan içine çekebiliyor. Büyük kırıntıların da üzerinden bir kez geçmeniz yeterli. Sert zeminlerde kesinlikle elektrikli süpürgenize ihtiyaç duymazsınız(cam kırığı vb. büyük döküntüler olmadığı sürece tabiki).Hatta döner fırçasını çalıştırarak yere hafif yapışmış şaç,tüy,kırıntı gibi şeyleri de elektrik süpürgesine nazaran daha rahat temizleyebilirsiniz.(Son modellerde olmasına rağmen birçok elektrikli süpürgede bu fırçalar halen bulunmamakta). Halıdaki performansı da beni oldukça şaşırttı açıkçası. Sert zeminde normal süpürgenize pek ihtiyacınız olmaz demiştim, halılarda da çok seyrek olur diyebilirim yalnız uzun tüylü shaggy tarzı halıları istisna olarak belirtiyim. Süpürge büyük tekerleklerinin avantajıyla shaggy, step, uzun tüylü, kısa tüylü her türlü halıda kolaylıkla hareket ediyor hiçbir zorlanmayla karşılaşmıyorsunuz, manevra kabiliyeti de gayet iyi. Halı üzerindeki tüy, iplik, toz ve kırıntıları döner fırçasını çalıştırmak şartıyla, üzerinden bir iki geçişte alabiliyor. Nadir de olsa bazen üzerinden birkaç kez geçmeniz gerektiği olabiliyor tabiki ama bunu da normal karşılıyorum, nede olsa bu bir şarjlı süpürge.

Sonuçta amaç normal süpürgemizi zırt pırt çıkartmayalım sadece haftalık temizliğimizde kullanalım, dökülen kırıntıyı, kılı, saçı tüyü, tozu şarjlı süpürgemiz halletsin diyorsanız, bu alet kesinlikle bu amaca hizmet ediyor diyebilirim. Her şeyden önemlisi süpürgenin asıl kullanıcısı olan eşim de, hem çekim gücünden hem de ağırlık ve hareket kabiliyetinden gayet memnun. Çekim gücü olarak şunu da belirteyim; mağazalarda 18V bosch move4 ve gene 18V lityum pilli elektrolüx ü denemiştim. Çekim gücü olarak bu markalardan pek farklı olduğunu düşünmüyorum, belki çok az daha iyi olabilir ama fark büyük değil. Yani bu makinaların çekim gücü, Hoover ın çekim gücü olarak referans alınabilir düşüncesindeyim. (Mağazada halıflex üzerindeki denemelere dayanarak yazdım. Evdeki kullanım farklı olabilir tamamen benim tahminim ). Ancak hooverdaki ayrı bir düğme ile çalıştırılabilen süpürge fırçası; hem sert zeminlerdeki kırıntıları sıçratmamak hem de batarya kullanım süresini uzatmak adına avantaj sağlıyor, daha geniş toz haznesi ve halılarda çok rahat hareket etmesini sağlayan büyük tekerlekleri benim hooverı tercih etmemde büyük rol oynadı.

Filtre ve temizliği:

Süpürgede iki adet filtre mevcut. Üstte süzgeç tarzında metal filtre, onun içinde ise hepa filtre bulunmakta. Filtreler görevini oldukça iyi yapıyor. Bir haftalık kullanım sonucunda hepa filtreyi çıkarttığımda çok az kirlendiğini gördüm. Kullanım sıklığına bağlı olarak 15 gün ile bir ay arasında temizlense olur. Ayrıca motor bölümüne baktığımda hemen hemen hiç tozlanmadığını gördüm nerdeyse ilk günkü gibiydi. Bu da filtrelerin görevini ne kadar iyi yaptığını gösteriyor. Ürün her ne kadar cyclonic hareketle vakum yapsa da metal filtrede hatırı sayılır toz birikimi oluyor.Haftada bir iki kez temizlemek çekim gücünü kaybetmemesi açısından gerekli olabilir, gerçi ben bir haftanın sonunda farkedilir bir çekim kaybı hissetmedim ama daha uzun sürede belli bir kayıp olabileceği düşüncesindeyim. Zaten temizliği çok kolay çöp kutusuna üstündeki tozları sıyırıp iki silkelemeniz yeterli. İsterseniz yıkayabilirsiniz de. Hepa filtreyi de kolaylıkla normal süpürgeniz ile üzerindeki tozları çekerek temizleyebilirsiniz (yıkanabilirliği konusunda tam emin değilim bir iki yerde özellikleri arasında geçiyor ama tam güvenemedim, çok da gerek yok düşüncesindeyim). Filtreleri sökmek takmak çok kolay birbirinin içine geçiyor ve tutma yerleri mevcut. Toz haznesini ise aynı youtube videolarında gözüktüğü gibi tek tuşla kolayca, cihazdan ayırmadan çöpe boşaltabiliyorsunuz.

Batarya kullanım süresi:

Fabrika şarjını bitirip 24 saatlik ilk şarjından sonraki kullanımımda 22-23 dakika kadar çalıştı. İkinci şarjın ardından da 24-25 dakika gibi bir zaman elde ettim. Bir iki şarj deşarjdan sonra ortalama 26-27 dakika rahat çalışır düşüncesindeyim ki bu da 30 dakikalık fabrika verisine oldukça yakın ve kullanım içinde yeterli bir süre. Bu arada belirttiğim sürelerin hemen hemen yarısında döner fırça da devredeydi. Eğer sürekli döner fırça devrede olursa kullanım süresinin max. 20 dakika olacağını söyleyebilirim. Benim süpürgede 24 saatlik şarjın ardından sonra bile yeşil ışık ne söndü ne de zayıfladı. Sanırım otomatik şarj kesme özelliği yok. Ya da var ama led sürekli yanıyor bilemiyorum kesin bir teknik bilgi yok. Böyle bir özellik olsa çok iyi olurdu açıkçası. Diğer yandan adaptörün üzerinde yazan şarj akımı 200 mah olarak yazmakta. Bu da sürekli şarjda kaldığı zamanlarda pilleri çok hırpalayacak bir değer değil ama genede piller dolduktan sonra 50 mah gibi bir değerle trickle şarj gerçekleştirse pillerin ömrü çok daha uzun olurdu görüşündeyim. Yine bu 200 mah değerini göz önüne aldığımızda (içindeki pillerin yaklaşık olarak 2000-2200 mah gibi bir kapasiteye sahip oldukları tahminiyle), sıfırdan full şarj olma süresinin yaklaşık 12-14 saat olacağı düşüncesindeyim. Kullanım kılavuzunda yazan aletin sürekli şarjda kalması ve ayda bir kez tam deşarj yapılıp 24 saat şarj edilmesi. Bu durum nimh ve lityum bataryalı tüm cihazlar için geçerlidir aslında.
    Artık şansınıza göre pillerden 6 ay ile 2-3 yıl arası tam verimle yararlanılabilir. Çünkü pil ömrünün biraz da şansa kaldığı düşüncesindeyim. Tabi kullanılan pillerin kalitesinin de önemi büyük. Amazondaki kullanıcı yorumlarında bir kişi 6 ay sonra batarya kapasitesini kaybettiğinden bahsetmiş fakat bir hayli sayıda da uzunca bir süre memnun olan var. Biraz da şans yani.

Pil değişimine gelirsek; bu cihazda 15 adet nimh pil olduğunu biliyoruz ve bu piller de %99.9 ihtimalle C tipi orta boy pillerden, bosch move serisinde bizzat gözümle gördüm. Orta kalite C tipi nimh pil fiyatları internette (2000-3000 mah kapasiteli olanlar) ortalama 8 ile 12 tl arasında. Çarpı 15 yaptığımızda 120-150 tl arası hatırı sayılır bir maliyet çıkıyor. Daha ucuza bulunabilirse 80-100 tl örneğin makul bir fiyat olur aslında. Mediamarkt da görevliye elektrolüx lityum yedek pilinin fiyatını sordurmuştum servisine ve 150 tl dediler. (Benimle iddaalaştı ben en az 150 tl demiştim inanmadı telefonla sordu ve tam 150 tl demişler ).Yani arada çok fark olmayacak ama elektrolüx zaten 150 tl civarı pahalı satılıyor Hoover a nazaran. Ayrıca halı üzerinde çok zor hareket ettiği yorumları da gelmişti bir arkadaştan. Aradaki fiyata kesinlikle değmeyeceği düşüncesindeyim yoksa elektrolüx de halı dezavantajı dışında gayet güzel cihaz. Lityum pillerinde öyle nimh pillerden çok farklı kullanım ömürleri olduğuna inanmıyorum açıkçası, %30-40 fark eder en fazla diye düşünüyorum. Sonuçta cep telefonlarında uzun yıllardır lityum pilleri kullanıyoruz ve öyle afaki uzun ömürleri yok.

Cihazda pil değişimini kendiniz yapmak istiyorsanız el ünitesinin motor kısmını vidalarını çıkartmak suretiyle komple sökmeniz gerekiyor. Bu benim için problem değil ama başkaları için sıkıntılı olabilir. Bu konuda en pratik cihaz bosch move serisi. El ünitesinin arkasında bir kapak var, o kapağı çıkarttığınızda pil grubuna erişiyorsunuz. Aynı adetten alıp puntalatmak kaydıyla gruplayıp iki lehim ile kolayca değiştirilebilir.
    Batarya değişim maliyetini düşük tutmak için 12Volt cihazları(move 2 ve elektrolüxün 12v modelleri) seçmek daha mantıklı olacaktır eğer çekim gücü yeterli gelirse. Tabii 18 volt gibi olmaz çekim gücü ama ihtiyacı karşılayacağına kanaat getirilirse seçilebilir. Çünkü 12 voltlarda 15 değil 10 adet grup pil kullanılmakta ve %33 daha az değişim maliyeti getirir. Bu pil işini biraz uzattım ama şarjlı ürünlerde eninde sonunda bu durumla karşılaşacağız ve düşüncelerimi paylaşmak istedim. Eee her güzelin bir kusuru olur durumu bu aletlerinde bir pil ömrü var.
    İşin özeti bu süpürgeden hem çekim gücü hem hafiflik ve ergonomisi hem de başka markalarda olmayan ek özellikleri açısından gayet memnunuz. Süpürge asli görevi olan temizlik işini hem sert zeminde hem de halı üzerinde başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Temizliği gayet kolay, filtreleri başarılı, şarj süresi yeterli, şarj istasyonuna koymak çok rahat, göze batan bir kalitesizliği yok. En önemlisi eşim de şu an için gayet memnun. Bakalım ne kadar uzun ömürlü olacak onu da zaman gösterecek artık.

Kullanım tecrübelerimi, nacizane kendi fikir ve yorumlarımı da katarak uzun uzun sizlere aktarmaya çalıştım. Malum ülkemizde bu tip cihazlara hatırı sayılır fiyatlar ödüyor ve hiçbirimiz de parayı sokaktan toplamıyoruz. Mağaza görevlilerinin ve satıcıların bilgi düzeyi veya dürüstlükleri de ortada. Bu yüzden kullanıcı yorumları bir hayli önem arz etmekte. Ne kadar fazla paylaşım yapılırsa o kadar isabetli ürünler alabilir, o kadar paramızı sokağa atmamış oluruz. Umarım faydalı olabilmişimdir. Aklınıza takılan veya merak ettiğiniz başka konular olursa seve seve cevaplarım.

•  Dikey Supurge Tavsiyesi

Daha önce >>Electrolux ZB 2902 Ergorapido<< incelememi buradan duyurmuştum.

Dikey Supurge Tavsiyesi

Geçen gün de annem Vatan'ın %30 indirimi sırasında >>ROWENTA RH 8571 AIR FORCE<< almış. İki süpürge arasındaki ilk dikkatimi çeken farklar ağırlık oldu. Electrolux çok daha hafif ve ağırlık hissi vermeden süpürmenize olanak sağlıyor. Rowenta gerçekten çok ağır. İşiniz kısa sürüyor bile olsa o ağırlığı tercih etmem. Ayrıca Rowenta aşırı gürültülü, süpürgeyi kapatınca "Ohh be dünya Varmış" dedirtecek cinsten. Yani Rowenta 8571 Air Force kullandıktan sonra bir kez daha Electrolux aldığıma sevindim diyebilirim.

• quote:

Hoover freejet dikey şarjlı süpürge incelemem:

Hocam gerçekten emek vererek bir yorum yapmışsınız, elinize sağlık.

Yorumunuzu okuduktan sonra makineyi bizzat test etmeye bile gerek kalmadı. Bu arada, bu da olsaydı yada şu yönünü zayıf buldum gibisinden bir izleminiz oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.