Şimdi Ara

DİKKAT EKSİKLİĞİ + AŞIRI TEREDDÜT( CİDDİ KONU ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
13.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

güzel kardeşim, mide bozukluğu meselesini sormuşsun, ona gelmeden önce şunu söyleyim;

b12 vitamini eksikliği; dikkat bozukluğu, konsantre olamama, unutkanlık, sersemlik gibi şeylere yol açar.

mide olayı ise, eğer fazla stres yaparsan bu direk midene yansır. çünkü sigara ve içkiden sonra mideyi bozan en önemli şey strestir.

Allah sabır ve sıhhat versin, herşeyi kafana takmamaya çalış. sal yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

@!sTaNbLuE

güzel kardeşim, mide bozukluğu meselesini sormuşsun, ona gelmeden önce şunu söyleyim;

b12 vitamini eksikliği; dikkat bozukluğu, konsantre olamama, unutkanlık, sersemlik gibi şeylere yol açar.

mide olayı ise, eğer fazla stres yaparsan bu direk midene yansır. çünkü sigara ve içkiden sonra mideyi bozan en önemli şey strestir.

Allah sabır ve sıhhat versin, herşeyi kafana takmamaya çalış. sal yani...

dikkat bozukluuğu , konsantre olamama , ssersemlik ve unutkanlık bende fazlasıyla var.Demek ki sorun b12 vitamin eksikliği.

Bu hafta sonu doktora gidip derdimi anlatacağım.Umarım tek sorun budur da kurtuluruz iğneyle.

Teşekkür ederim , amin.Cümlemize allah sabır ve sıhhat versin.

• Bahsettiklerinin aynısı bendede var hocam,bir kaç ay önce bende konu açmıştım.
    Takipteyim yani
  • Geçmiş olsun, dikkat dağınıklığı psikolojik sebepler dışında bir rahatsızlığın belirtisi de olabilir, imkanınız varsa bir üniversite hastanesinden randevu alıp, detaylı bir yardım ve tedavi almaya çalışın.
  • Benexol b12 2x1
  • TEşekkür ederim arkadaşlar.Son yazılan şeyleri okudumda harbiden hepsi var bende Be nne hale gelmişimde haberim yokmuş.

Ailemle konuştum bu hafta sonu ya da haftaya hafta sonu hasteneye gidip herşeyi anlatacağım.Artık tedavisi neyse olacağım.Aynı zamanda göz hastanesine de gideceğim.UZakta sıkıntıları mvar.BUlanık görme , yazıları seçememe , okuyamama var.Allah sonumu hayır etsin.

GElişmeleri buraya yazacağım arkadaşlar.Takipte olmak isteyen olabilir.
  • +1
  • doktora görünmelisin bence birde beslenmen ne durumda yeterince sebze mevye yenmediğindede bu gibi durumların çıkabileceğini düşünüyorum.
  • sigara iç
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

TEşekkür ederim arkadaşlar.Son yazılan şeyleri okudumda harbiden hepsi var bende Be nne hale gelmişimde haberim yokmuş.

Ailemle konuştum bu hafta sonu ya da haftaya hafta sonu hasteneye gidip herşeyi anlatacağım.Artık tedavisi neyse olacağım.Aynı zamanda göz hastanesine de gideceğim.UZakta sıkıntıları mvar.BUlanık görme , yazıları seçememe , okuyamama var.Allah sonumu hayır etsin.

Dikkat eksikliği bende de var hocam.
    Son 1 yıldır evin kapısını kilitledim mi, ışığı söndürdüm mü, fişi çektim mi filan diye bir sürü kez yoldan geri döndüm. Arabadan almam gerekenleri unutuyordum. Eve çıkıp tekrar dönüyordum filan.
    Söylenenleri geç anlamaya başladım. Bazen saçmalıyordum. Bu araba sürmemi etkileyecek kadar olmadı ama üniversitedeki akademik durumumu etkilediğini düşünüyorum.

Bu sebeple hastanede hangi birime gittiniz ve doktor neler anlattı gibi sorularımı cevaplayabilirseniz sevinirim teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

TEşekkür ederim arkadaşlar.Son yazılan şeyleri okudumda harbiden hepsi var bende Be nne hale gelmişimde haberim yokmuş.

Dikkat eksikliği bende de var hocam.
    Son 1 yıldır evin kapısını kilitledim mi, ışığı söndürdüm mü, fişi çektim mi filan diye bir sürü kez yoldan geri döndüm. Arabadan almam gerekenleri unutuyordum. Eve çıkıp tekrar dönüyordum filan.
    Söylenenleri geç anlamaya başladım. Bazen saçmalıyordum. Bu araba sürmemi etkileyecek kadar olmadı ama üniversitedeki akademik durumumu etkilediğini düşünüyorum.

Bu sebeple hastanede hangi birime gittiniz ve doktor neler anlattı gibi sorularımı cevaplayabilirseniz sevinirim teşekkürler.

dedikleriniz bende de var.arabadan bişey almam gerektiğinde unutp tekrar dönüyorum araca allmaya.Üniversitede çok sükür bir durum olmadı.Aslında bu durum kendini üniversite bitip iş hayatına atılınca bas göstermeye basladı.ünviersitede bu durum yok.Üniversiteyi bitireli 6-7 ay oldu.BU hafta sonu gidiyorum psikoloğa randevu aldım.gelişmeleri bildireceğim.

teşekkürler.

• MUTLULUK İÇİNİZDE BAŞLAR

Dünyada hiçbir şey, söylediğin ya da yaptığın bir şeyin bir başkasının gününü aydınlattığını bilmek kadar doyum vermez.
    http://turbobit.net/j6l3u4ximezi.html
    http://www.uploadic.com/mzt01zbusnk6
    http://www.fileserve.com/file/nZehSHc

Mutluluk bir seçimdir

http://turbobit.net/e3w6kbdy7ik3.html

http://www.sanalforum.biz/e-kitap/90080-nilgun-motivasyon-meditasyon-serisi-full-arsiv-siddetle-tavsiyemdir.html

• konuyu görünce yazayım dedim ;
    bendede bazen şöyle bi durum oluyor,

mesela ankarada keçiören köprüsünden doğru balgata kadar konya yolunda gidiyorum,
    fakat nasıl gittiğimi bende bilmiyorum birden bakıyorum balgattayım
    hani otomatik robota " balgata gelince beni uyandır " dersinya inanın 10 km boyunca nasıl gittiğimin farkında olmuyorum,
    uzun yol olsa anlayacağım da trafikte nasıl oluyor anlamadım gitti,
    sorun bende mi yoksa başka arkadaşlarda da oluyor mu merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tilsimonline

konuyu görünce yazayım dedim ;
    bendede bazen şöyle bi durum oluyor,

mesela ankarada keçiören köprüsünden doğru balgata kadar konya yolunda gidiyorum,
    fakat nasıl gittiğimi bende bilmiyorum birden bakıyorum balgattayım
    hani otomatik robota " balgata gelince beni uyandır " dersinya inanın 10 km boyunca nasıl gittiğimin farkında olmuyorum,
    uzun yol olsa anlayacağım da trafikte nasıl oluyor anlamadım gitti,
    sorun bende mi yoksa başka arkadaşlarda da oluyor mu merak ettim

Arabayla giderken insanın aklı ister istemez bi yerlere takılıyor. Aslında yolda giderken yola yine dikkatinizi veriyorsunuz ama yolda o an düşündüğünüz ve kafanızda canlandırdığınız sahneler, arabayla giderken gördüklerinizle çakıştığından vardığınız yerde yolda gördüklerinizi hatırlayamayabiliyorsunuz. Zaman zaman bende aynısını yaşıyorum. Bu durum özellikle gece yolculuklarında tehlikeli oluyor. Çünkü otomatik pilot gece ayrıntıları yakalamakta sıkıntı yaşıyor. Tabi bunlar şahsi fikrim.

• İnsanın kafası dalgınken ya da bilinçaltı bi konuyu fazla düşünürken bunlar çok normal. Zamana bırakmak en iyisi olacaktır. Sana yakın şeyler ben de yaşamıştım. Aynı sorun bende de olmuştu.
  • Madem konu hortlamış, tıbbi görüşümü 2 satır yazayım. Sistemlerimizi ilgilendiren somut belirtilerin varlığında öncelikle psikiyatriye değil konuyla ilgili bir dahili ya da cerrahi branşa (iç hastalıkları, nöroloji vb.) gitmekte fayda var. Arkadaşın tarif ettiği belirtilere neden olabilecek pek çok hastalık var. Öncelikle bu hastalıkların olmadığını göstermek gerekir. Altta yatan ciddi bir rahatsılığı olan bir insan ilk etapta psikiyatriye giderek zaman kaybedebilir.

Arkadaşın yaşı göz önüne alınırsa ilk akla gelen kronik atrofik gastrite ya da pernisyöz anemiye bağlı B12 vitamini eksikliği gelişme olasılığıdır, bu vitaminin eksikliği adı geçen belirtilere yol açabilir. Eğer vitamin eksikliği ya da beyni ilgilendiren başka bir organik hadise tespit edilemezse hasta psikiyatrik tedavilere yönelmelidir.
    Saygılar...
  • Hocam bu sorun bende de oldu aradan 12 yıl geçmiş ama eğer çözdüyseniz nasıl olduğunu banada anlatır mısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.