Şimdi Ara

DİKKAT elektrik elektronik müh. diye meslek ünvanı yoktur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
6.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalinden alıntı: angebot

Şuan türkiyede zaten çoğu okul elektrik müh. eğitim veririken bir anda elektrik-elektronik müh. oldu yani çoğu üniversiteye elektronik altyapısı olmadan elektriğin yanına elektroniğide eklediler.Sonuçta artık elektrik-elektronik müh. de okuyanlar genelde elektrik dersleri yerine elektronik derslerini seçiyolar ama o dersleri verecek ne hoca var ne de adam akılllı lablar var.Sonuçta bu dersler gene elektrikçi hocalar tarafından veriliyor.adam da mezun olunca kendini elektronik müh. sanıyor.Tabi bu dediklerim türkiyenin yüksek kalitedeki ilk 2000-3000 den öğrenci alan üniversiteleri hariç.

valla ben de Elektrik Elektronik Mühendisliğinden mezunum.Okuldan yeni çıkmış birisi diplomasında yazıyor diye ben elektrik&elektronik mühendisiyim demeye bence hak kazanamaz.Okulda değil piyasada yaptıklarınla mühendis olunur.Bazı şeyler yazacaktım.Zaten hepsi arkadaşım tarafından yazılmış.

• Çok merak ettim hangi babayiğitler veriyor şu "Mekatronik Eğitimi". Nerede okuduğunu söyle de hocalarının akademik kariyerini, bilimsel çalışmalarını, yani ne kadar mekatronik bildiğini, bu konuda literatüre neler kattığını biz de görelim ???

quote:

oozkan

Mekatronikle ilgili soylenenleri sadece zırvalamadan öte olarak görmüyorum.. Burada Mekatroniğe çamur atanlar aslında bu durumu kaldıramayan tabiri yerindeyse "kıskanan" tiplerden başkaları değildir..
    Şu anda makine sanayii öyle bir noktaya gelmiştir ki elektrik, elektronik, bilgisayar, yazılım, hareket mekaniği, statik, hidrolik, pnömatik gibi mühendislik dallarının bileşkesi bir teknoloji haline gelmiştir. Sonuçta bu mühendislik dallarında uzmanlaşmış kişiler tasarımın, servis ve montajın kendileri ile ilgili alanlarında başarılı çalışmalar yapmakta fakat konunun bütünü üzerinde yetersiz kalmaktadır. İşte tam bu noktada mekatronik devreye girmektedir. Mekatronik eğitimi almış kişilerin en büyük meziyeti bir bütünü görebiliyor olmasıdır

Bende Mektronik eğitimi alıyorum ve burada bazı arkadaslarin soylediği gibi bir durum kesinlikle mümkün değil. Birçok elektronik müh. öğrencisinden elektronik konusunda üstün olduğumu iddia edebilirim. Su anda Türkiye nin önde gelen bir mekatronik sirketinde staj yapıyorum..
    Arcelik e.. Renault a.. vs vs birçok firmaya robot yapıyoruz..(Suan vidalama robotu yapıyoruz) Henuz 3. sınıfta olmama ragmen her konuada fikir yürütebiliyor öneriler getirip uygulatabiliyorum....

Önemli olan insanın kendisini geliştirebilmesi.. Ama mekatronik eğitimi almış bir kişi herzaman 1 gömlek üstündür.. Çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi bütünü görebilme gücüne sahiptir.

SAYGILARIMLA

• mekatronik eğitimi için biraz daha zamanın geçmesi gerekiyor
  • quote:

Orijinalinden alıntı: i386

Yaw en sinirime dokunan kanunen elektrik , elektronik , bilgisayar vb. müh. isen ve bir şekilde bu meslekler ile ilintili bir faaliyet üzerinde çalışıyorsan, fakülteden mezun olduğun andan itibaren Elektrik Mühendisleri Odasına kayıtlı olmak zorundasın. Ulan böyle sivil toplum kuruluşu mu olur? Üyelik mecburi, üstelik rakibi alternatifi yok. Bir de bunların dedikleri sanki bütün mühendis topluluğunun ortak görüşleri gibi ele alınıyor, özellikle basında.

Proje imza yetkisi ile ilgili bir derdin olsun veya olmasın abilere haraç vermek zorundasın. Çıkmak için EMO ya başvurup alakasız bir alanda çalıştığını (market işlettiğini falan ?) belgeleyip beni çıkartın diyorsun , onlar da genel kurulda mı ne görüşüp karara bağlıyorlar. Mafya ya girersin ama çıkamazsın gibi birşey. EMO ve bu kanunu çıkartanlarla ilgili düşüncelerimi söylerdim ama, neyse , mahkemelik olmanın alemi yok.

takarım emo ya,hicte umurumda degil,ben mezun oldugumdada aynı muhabbet vardı 10 yıl etti yine aynı muhabbet var,benim bir cok arkadasım o emo nun kurbanı oldu,resmen mafya gibi calısıyor adamlar,ama oraya kayıt olmadım olmamda o serefsizlere para kaptırmaya hic niyetimde yok

• Arkadaşlar, Emo konusunu abartmayın... Özellikle Elektrik Mühendislerinin haklarının korunması ile ilgili adamlar çalışıyorlar. Mesela sanayi işletmelerinde mutlaka ya sorumlu bir elektrik mühendisi çalışacak ya da firma dışından yeterlilik belgesi olan bir elektrik mühendisi ile anlaşma yapılacak. Bunun elektrik mühendisleri açısından anlamı, kısaca iş garantisi diye özetlenebilir. Ancak şu da bir gerçek ki EMO'nun yanında mutlaka bir Elektronik Mühendisleri Odası ve Bilgisayar Mühendisleri Odası da olmalı...
    Ancak EMO maalesef yukarıda anılan kanunu tamamen kendi çabaları ile çıkartmadı. Yıllarca bunun için uğraş verdi ama sonunda Avrupa Birliğine giriş kriterleri söz konusu oldu ve Avrupadaki benzer kanunlar esas alınarak bu konun çıktı.
    Şimdi olayın biraz daha değişik yönünden bahsedelim.
    Elektrik Mühendisi olmanın bence Elektronik Mühendisliğine göre bazı avantajları var.
    1) Tahüd firmaları genelde Elektrik Mühendisi ararlar. Çünkü adı üzerinde yaptıkları iş verdikleri tahüdün gerçekleştirilmesidir. Bu tahüd işinin çoğu inşaat ve mekanik konstrüksiyondan oluşsa da bir ksımı da elektriktir ve sorumlu bir elektrik mühendisine ihtiyaç duyarlar. Yapılan işin içeriğine göre bu birkaç elektrik mühendisi ve başlarında sorumlu olan bir mühendis demektir. Bu tip firmalar sadece yurt içinde değil yurt dışında da iş aldıklarından elektrik mühendisi arkadaşların yurt dışında çalışma imkanları da olabilir. Ama esas sorumlu mühendis olmak için bence en az 10 yıllık deneyim olması şarttır. Özellikle Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde iş yapılabilir.
    2) Elektrik mühendisleri yukarıda bahsettiğim kanundan dolayı belli bir kurulu güç üzerinde kurulu gücü bulunan işletmelerde sorumlu mühendis olarak çalışabilir. İlk başlarda çok büyük paralar söz konusu olmasa da, daha sonra prosesi öğrenen mühendis arkadaşın, o proseste kullanılan makineleri imal eden veya ithal eden bir firmada iş bulması ya da bu makinelerin imalatı veya ithalatı konusunda şirket açması çok kolaylaşır.
    3) Kamuda iş olanakları elektronik mühendislerine göre daha fazladır. Özellikle eski adıyla TEDAŞ'da veya TEİAŞ'da iş bulabilirler. Burada 5 - 10 sene çalışıp tecrübe kazanan bir mühendisin daha sonra kendine ait bir proje ve tahüd bürosu kurup iş alması nispeten daha kolaydır. Özellikle büyük şehirler dışında kalan taşra dediğimiz yerlerde bu tip bürolardan iyi para kazanılır.
    4) Şu anda önemli bir konu olan enerji üretim tesislerinde iş bulmaları kolaydır.
    5) Her türlü elektrik malzemesi ithal eden, üreten ve satan firmalarda kolaylıkla iş bulabilirler...

...bu örnekler çoğaltılabilir.

Bence elektrik ve elektronik mühendisliği seçiminden ziyade çalışma şeklinizi belirlemekte fayda vardır. Projelerde çalışıp en az 10 yıl evlenmeden oradan oraya gitmek mi hoşunuza gider, yoksa sabit bir yerde çalışmak mı daha iyidir, ya da merkezi bir yerde güzel bir ofiste çalışmak mı sizi cezbeder...Bence bunları belirlemeniz lazımdır.

• ELEKTRİK MÜHENDİSİ OLSAM EVLENEMEZMİYİM
  • quote:

Orijinalinden alıntı: hektorSTK

quote:

Orjinalden alıntı: ancientloser

Jack Sparrow'a katiliyorum, elektronik uzerine yogunlasmis birine elektrik uzerine bi is verilse veya gorus belirtmesi istense olayin ozunu bildiginden biraz zorlamayla isteneni verebilir bence. Muhendislikle teknisyenligi de karistirmayalim tabi bu arada.

+15000 mühendis ile teknisyeni karıştırmayalım, ampul bağlamak, kablo çekmek fln teknisyenin işidir,,,
    bu arada yalnış anlaşılma olmasın!!!
    mühendisler işin teknik kısmı ile ilgilenir dolayısıyla kendini bi teknisyenden daha fazla geliştirmesi gerekir, fakat günümüz Türkiye'sinde bu pek mümkün olmuyo...
    teknisyen mühendislik bölümüne giremiyo, mühendislik bölümüne giren 18_19 yaş grubu düz lise mezunları 4 yıllık eğitimle ancak subay oluyo

fakat istisnalarda war bu 4 yıllık süre zarfında bomba adamlarda çıkabiliyo.... tamamen kişisel...

bence artik meslek liselerinin özgürlüklerinin kisitlanmamali evet bende istemem bir end. mes. lis elektrik örencisinin isletme okumasini ama elektrik mühendislii okuyamamasi tamamen egitim hakk1na müdahaledir ne yazikki bi elektrik örencisi bugün öss de ful cekse dahi itü elektrik müh. giremez ama tornavida tutmasini bilmeyen orta halli bir lise ögrencisi direkt girer iste sonra toplumsal catisma nerden cikiyor diye kendimize sorariz insanlarin özgürlüklerini kisitlarsaniz isyankar olurlar ve karsisindakini kazandii özgürlüü hiçe sayar TÜRKIYE MESLEK LISELERINI ÖNEMSEMEMENIN IKINCI PLANA ATMANIN ACISIN COK FENA HALDE ODEYECEK ARA ELEMAN BULMAK GERCEKTEN COK ZOR HALE GELECEK GORECEKSINIZ

• sana katılıyorum ben teknik son sınıf okuyorum ve bizim için 4 senelik imkansız, bazılarımız dershaneye falan gidiyo 4 senelik için hatta okulu birakanlar bile var, ben 2 senelige geciş yapmayı düsünüyorum basarılı olursam 4 senelige geciş falan varmıs. benim tanıdıgım bikac kişi böle mühendis oldu. bende bu yolu denicem
  • ben sahşen makine mühendisliğinde bi gelecek görmüyorum mekatronik onun yerini alacaktır ilerde çünkü elektrikten anlamayan makine mühendisinin yapacağı bişey yok buharlı tren vapur vs yapmak dışında benim kendi fikrim
  • Siz şanssız bir nesilsiniz.

1991'de bize kredili sistem çıktığında kendi adımıza nasıl da hayıflanmıştık. Şanssız saymıştık kendimizi. Sonunda Teknik lise bitince 1995'te İTÜ elektrik müh girdim ve bitirdim. Şimdi olsa, hatta lise iki yıl geç bitse oranın kapısının önünden bile geçirmezlerdi.

Ünv lablarında bir kaza olup da motorlar kablolar alev alınca devreyi gereken yerden kesip milleti kapıdan, pencere tahta tepelerinden alan bendim. Şimdiki liseliler maalesef içeriyi göremiyorlar bile. Penseye tornavidaya mahkumlar.

Yazık oluyor bu ülkeye.

6 yıllık mühendisim, hala daha teknik lise pratiğinin inanılmaz faydasını görüyorum.

.oO°Oo.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: lftx

ben sahşen makine mühendisliğinde bi gelecek görmüyorum mekatronik onun yerini alacaktır ilerde çünkü elektrikten anlamayan makine mühendisinin yapacağı bişey yok buharlı tren vapur vs yapmak dışında benim kendi fikrim

2 yıllık mekatronik bitirip üstüne makine mühendisliği okusak ? (DGS İle )
  • ya makine okuyorsan elektrikle bi şekilde uğraşman gerekir diyorum yani mekatronikte verilen elektrik yeterliyse sence sorun yok değilse kendin uğraşmalısın
  • quote:

Orijinalinden alıntı: emretopbas

quote:

quote:

Jack Sparrow'a katiliyorum, elektronik uzerine yogunlasmis birine elektrik uzerine bi is verilse veya gorus belirtmesi istense olayin ozunu bildiginden biraz zorlamayla isteneni verebilir bence. Muhendislikle teknisyenligi de karistirmayalim tabi bu arada.

+15000 mühendis ile teknisyeni karıştırmayalım, ampul bağlamak, kablo çekmek fln teknisyenin işidir,,,
    mühendisler işin teknik kısmı ile ilgilenir dolayısıyla kendini bi teknisyenden daha fazla geliştirmesi gerekir, fakat günümüz Türkiye'sinde bu pek mümkün olmuyo...
    teknisyen mühendislik bölümüne giremiyo, mühendislik bölümüne giren 18_19 yaş grubu düz lise mezunları 4 yıllık eğitimle ancak subay oluyo

fakat istisnalarda war bu 4 yıllık süre zarfında bomba adamlarda çıkabiliyo.... tamamen kişisel...

bence artik meslek liselerinin özgürlüklerinin kisitlanmamali evet bende istemem bir end. mes. lis elektrik örencisinin isletme okumasini ama elektrik mühendislii okuyamamasi tamamen egitim hakk1na müdahaledir ne yazikki bi elektrik örencisi bugün öss de ful cekse dahi itü elektrik müh. giremez ama tornavida tutmasini bilmeyen orta halli bir lise ögrencisi direkt girer iste sonra toplumsal catisma nerden cikiyor diye kendimize sorariz insanlarin özgürlüklerini kisitlarsaniz isyankar olurlar ve karsisindakini kazandii özgürlüü hiçe sayar TÜRKIYE MESLEK LISELERINI ÖNEMSEMEMENIN IKINCI PLANA ATMANIN ACISIN COK FENA HALDE ODEYECEK ARA ELEMAN BULMAK GERCEKTEN COK ZOR HALE GELECEK GORECEKSINIZ

duyarlı biri yazıyı görmüş helal olsun
    eğitim sistemi böyle giderse zaten bu işin sonu akıl almaz yerlere gitmeye mahkumdur

• quote:

quote:

quote:

quote:

eğitim sistemi böyle giderse zaten bu işin sonu akıl almaz yerlere gitmeye mahkumdur

Savunduğunuz şeyle tamamen bir çelişki içindesiniz. Madem ara elemana ihtiyaç var, o zaman neden meslek lisesi mezunları mühendislik okuyabilmeli diyosunuz? Asıl sizin savunduğunuz sistemde ara eleman açığı gittikçe artacaktır.

Şu anda bile piyasada ihtiyaç olandan çook daha fazla mühendis var (hatta Türkiye'de gerçek mühendise neredeyse hiç ihtiyaç yok, çünkü dizayn yapılmıyor) ama tekniker eksikliği var. Meslek liselerinin amacı ara eleman yetiştirmek olduğuna göre bırakın, ara eleman yetiştirsinler. Zaten ÖSS sistemindeki değişikliğin amacı bunu sağlamaktı. Ama teknik lisede 3. sınıf olup tam sınava girecekkken "senin katsayın düşecek kardeşim" demek haksızlığın dik alasıdır, orası ayrı. Sonuçta, bu öğrenci meslek lisesine gitmeye karar verdiği zaman ilerde böyle bir kısıtlamayla karşılaşacağından habersizdi. Ama bundan sonra herkes kararını bu kurala göre verecek ve bence doğru olan da bu.

Ayrıca bir not: tornavida tutmasını bilmeyen birinin mühendis olarak çalışmasında bir sakınca yoktur (Tabi ki bilse daha iyi olur. O da teknisyenin ne yaptığını kontrol edebilmek için) ama matemetiği zayıf birisinin mühendislik yapması tek kelimeyle İMKANSIZDIR !!! Bkz: mühendis-teknisyen karşılaştırması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 20 Ağustos 2005, 18:20:32 >

• quote:

Orijinalinden alıntı: Hasbi 81

quote:

quote:

quote:

quote:

Savunduğunuz şeyle tamamen bir çelişki içindesiniz. Madem ara elemana ihtiyaç var, o zaman neden meslek lisesi mezunları mühendislik okuyabilmeli diyosunuz? Asıl sizin savunduğunuz sistemde ara eleman açığı gittikçe artacaktır.

Şu anda bile piyasada ihtiyaç olandan çook daha fazla mühendis var (hatta Türkiye'de gerçek mühendise neredeyse hiç ihtiyaç yok, çünkü dizayn yapılmıyor) ama tekniker eksikliği var. Meslek liselerinin amacı ara eleman yetiştirmek olduğuna göre bırakın, ara eleman yetiştirsinler. Zaten ÖSS sistemindeki değişikliğin amacı bunu sağlamaktı. Ama teknik lisede 3. sınıf olup tam sınava girecekkken "senin katsayın düşecek kardeşim" demek haksızlığın dik alasıdır, orası ayrı. Sonuçta, bu öğrenci meslek lisesine gitmeye karar verdiği zaman ilerde böyle bir kısıtlamayla karşılaşacağından habersizdi. Ama bundan sonra herkes kararını bu karar göre verecek ve bence doğru olan da bu.

Ayrıca bir not: tornavida tutmasını bilmeyen birinin mühendislik olarak çalışmasında bir sakınca yoktur (Tabi ki bilse daha iyi olur. O da teknisyenin ne yaptığını kontrol edebilmek için) ama matemetiği zayıf birisinin mühendislik yapması tek kelimeyle İMKANSIZDIR !!! Bkz: mühendis-teknisyen karşılaştırması.

1. paragrafina cevap sence bu sistem gelmeden önce meslek lisesinden her çikan mühendis olabiliyormuydu ve fabrikalara insaatlar devlet kurumlari vs vs de calisan teknisyen ve teknikerler mühendismiydi peki ya mühendislik okumak isteyen össye bunun için iki sene hazirlanan ve sonuçta 75 say 50 sözel yapan bir elektrik teknisyeninin orman endüstri mühendisliinde ne isi var ama sen anlamazsin cünki o senin gibi özgür deildi onun derdi
    elektrik ögretmeni olmakta deildi onun derdi mühendis olmakti olduda simdi senin mühendisler tasarim yapmiyor dedigin adamlardan ve mobilya tasarliyor hemde italyaya gitmeden

sonra tornavida tutmasini bilmeyen bir adamin mühendis olarak çalismasinda bir sakinca yoktur demissin bu dediin doktora hasta göstermemeye benzer birde matematik matematik diyorsun sanki liselerde cok iyi matemetik veriyorlar da 3. sinifin ikinci dönemine hangi ögrenci adam gibi devam ediyor mühendisligin temeli türev integral de bu dönemde verilmiyormu

bilmiyorum anladinmi bu tamamen o dönemdeki ortamin getirdigi bir sonuc anadolu imam hatiplilere sizin önünüzü kapatacagiz diyemediler ve tüm meslek liselerini madur ettiler bundan öncede anadolu liselerine puan kisitlamasi vardi bu yök denen varlik egitimi bir sekilde baltaliyor artik bu magduriyetler kaldirilmali herkez esit sartlarda sinava girmeli sonucta bu kisinin bilgisini ölcen bir sinav gecmisteki kararlarini deil herkes üniversiteye aldii ham puanla girmeli ozaman kimin nebildii ortaya cikacaktir

• bakın herkesin yorumunu az buçuk okudum ve herkes kendine göre haklı ben mekatronik mühendisliğini istiorum mekatronik ve elektronik bölümleri birbirilerine benzemeleri doğal fakat bu meslekler sonucta temelleri farklı mekatronikci elektronikcinin elektronikci mekatronikcininkini yapamaz ama su konuda anlasalım elektronik su anda en ii meslek olmasına ragmen(en cok puan istien) büyük üniversiteler (odtü gibi) mekatronik bölümünden faydalanmak istior ve tubitak gibi büyük bilim destekleyici firmalarda mekatroniğin önemini anladı AMA ÖNEMLİ OLAN BU DEĞİL MESLEĞİNİ SEVEN ADAM BAŞARILI OLUR
  • bence metatronikle ilgili konusulacaksa bu baska bi baslikta yapilsin ve bu baslik kilitlensin zira yukarida da yazdigim gibi, emo bi tarafindan uydurmus, bunlarla ugrasacagina elektrik muhendisleri ve elektronik muhendisleri icin birseyler yapsin. hicbir faydasini gormedim simdiye kadar.

is bulmak konusunda sikintisi olanlara, yasalarla zorunlu kadrolar actirarak is alani yaratmak bence gulunecek birsey. onun yerine ulkede istihdami gercek manada arttiracak, uretim yaptiracak projeleri organize etmeye, insanlari biraraya getirmeye calissinlar. calismakta olan muhendislere teknisyenlere verilen fazla mesai vs ucretlerin verilmesini saglasinlar...

gordugum kadari ile emo, hantal, siyasete bogazina kadar batmis, muhendislik okumus ama muhendislikten cook cook uzak bir sivil toplum orgutu haline gelmis durumda. isim olmaz...
  • quote:

bu sistem gelmeden önce meslek lisesinden her çikan mühendis olabiliyormuydu ve fabrikalara insaatlar devlet kurumlari vs vs de calisan teknisyen ve teknikerler mühendismiydi

Demogoji yapmaya gerek yok. Ben "eskiden bütün teknisyenler mühendis oluyodu" diye birşey söylemedim. "Yeni sistemde bu durum eskisinden daha az yaşanacak ve doğru olan da budur" dedim.

quote:

onun derdi mühendis olmakti

Eğer derdi mühendis olmaksa neden ara eleman yetiştirmek üzere kurulmuş meslek liselerini tercih etti?

quote:

mühendisler tasarim yapmiyor dedigin adamlardan ve mobilya tasarliyor hemde italyaya gitmeden

Benim bahsettiğim tasarım sanatsal değil, teknik anlamdaki tasarımdı. Örneğin bir buhar türbinin veya bir içten yanmalı motorun verimini arttırmak için gerekli ölçülerin hesabı, malzeme seçimi, veya bir konstrüksiyonu en az ağırlık ve maliyetle yapabilmek için gerekli hesaplar, vs. Maalesef ülkemizin sanayisi montaj üzerine kurulu olduğu için bu tip tasarımlar yapmaya gerek kalmıyor ve mühendisler çoğunlukla pazarlamacı olarak çalıştırılıyor.

quote:

3. sinifin ikinci dönemine hangi ögrenci adam gibi devam ediyor mühendisligin temeli türev integral de bu dönemde verilmiyormu

Bu sorun tek sınav sistemine geçişten sonra ortaya çıktı. ÖYS zamanında matematik soruları bilgi gerektirdiği için meslek lisesi mezunlarının mühendislik bölümlerine girmesi zordu, çünkü lise eğitimleri ÖYS için yeterli bilgiyi sunmuyordu (ve sunması da gerekmiyordu zaten) Ama ÖSS herkesin yapabileceği, bilgi değil, yetenek ölçen bir sınav olduğu için herkesin önü bir anda açıldı ve meslek liselerinin amacı unutuldu. Bu durumda da meslek lisesi mezunlarının mühendislik bölümlerine girmesi zorlaştırılarak bence gerekli olan müdahale yapıldı. Ama daha önce bahsettiğim gibi bu olayın en az 3 sene önceden meslek lisesi öğrencilerine bildirilmesi gerekiyordu, orası ayrı.

Bana sorarsan bu katsayı değişikliği ilk yapıldığında amaç, gerçekten üniversitelerdeki öğrenci kalitesinin düşmesini önlemekti ve altında siyasi bir düşünce yoktu. Ama şu anda katsayıları eşitlemeye çalışanların aklından neler geçtiği ortada.

Şimdi "meslek lisesi mezunları kaliteyi mi düşürecekti!" diye bir çıkış yapabilirsin diye ekliyorum: ben Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi mezunuyum ve tek sınav sistemine geçişin ilk mağdurlarındanım. Yıldız Teknik Üniversitesi makine mühendisliği bölümüne girdiğimde, hazırlık okumuş (yani üniversiteye ÖYS ile girmiş) arkadaşlarımla aynı sınıftayken matematik ve fizik derslerinde onlara göre ne kadar fazla zorlandığımı hala çok iyi hatırlıyorum. Güya mezun olduğum lise Türkiye'nin sayılı anadolu liselerindendi ama dediğin gibi lise 3'te doğru dürüst derslere girilmediği için böyle saçma bir durum oluşmuştu. Yani ben bile okuldaki ilk senemde kaliteyi bir anlamda düşürmüştüm (neyseki durumu sonradan baya toparladım) Meslek lisesinden gelen bir öğrencinin benzer bir duruma adapte olmasının bundan çok daha zor olduğunu düşününce irkiliyorum.

• beyler aslında elektronik mühendisliği işi biraz sacma nedeni ise adam o kadar calısıo ii bi puan alıo sonra dediğiniz gibi nerdeyse teknisyen le karıstırılıo yani adam o kadar calısmıs sonra da bi coküntüe uğrar ben burda emo nun isini ii yapmadığınıda sülemek isterim çünkü halka elektronik mühendisliğini tanıtmamıs puanı alan elektronik mühendisi oluo
  • elektronik ve haberşelme yük. müh. yim yazmışsınız.bende bu yıl KOU elektronik ve habrlşme müh. bitirmeye çalışıyorum. yüksek lisans konusunda tecrübelerinden faydalanmak istiyorum:lisansı ve hangi enstitüde yüksek yaptın ve hangi alanda??sana ne gibi yararları oldu?(iş bulma ve işyerinde bunların uygulanması anlamında) yüksek için kararsızım,önce bi işyerinde iş tecrübesimi ,askerlik mi,yoksa yük. lisans mı???? kafam karmakarışık,aslında kendime göre bi plan çizdim ama sizin gibi abilerimizinde tecrübelerinden faydalanmak gerekir diye düşünüyorum? fazla oldu ama bir de şuan çalışıyorsanız nerde,nasıl,hangi bölümde,hangi ünvanla vs.. gibi bilgiler verirseniz sevinirim..
    ii günlerrr
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.