Şimdi Ara

Dikkat : Limitli adsl kullanıcılar için PPPOA ve PPPOE download farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: caco2

Hemen açıklıyim arkadaşlar. PPPoA Eski alcatel santrallerde, PPPoE Nec santrallerde kullanılır. Yeni alcatel santraller ise her ikisinide destekler. PPPoA nin PPPoE den % 3-4 daha hızlı olduğu bilinmektedir. Fakat data aktarımı sırasında senin belirttiğin gibi bi farkın olduğunu hiç duymadım. Ikiside TCP protokolunde çalıştığına göre ekledikleri header ve adres miktarlarının aynı olması gerekir.

PPPOA nın daha hızlı olmasının sebebi kullandığı bağlantı tipğinden kaynaklanıyor. Atm de her paket 55Byte boyunda. Modemlerimiz bu işi zaten yapıyor. PPPOE de ise ethernet paketinin boyu sabit değil. VE telekom tarafında bu paketler ATM omurgasında uyarlanıyor yani 55Byte haline getirliyor. Bu nedenle PPPOA kullanmak daha hızlı. Ayrıca Atm de adresleme olayı daha farklı, uçtan uca bağlantıda bağlantı kurulurken sanal yol ve sanal kanal numaraları belirlenir ve bağlantı süresince bu numaralar sabit olduğundan paketlere ilave edilmez.

Ayrıca ATM bir bakıma da daha güvenli 55B lık bir pakette bir şey arayıp bulmak daha zordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2189

oynadığım oyun half - life : Natural Selection

arkadaşım bende natural-selection oynuyorum sen hangi serverlarda takılıyosun? belki tanıyorumdur seni..?
  • Ende der Nahrungskette - 213.239.213.69:28015
  • vaay hahhahah kesin tanıyorumdur o zaman neyse konu bozulmasın pme bak..
  • walla benim adsl de ikisin destekliyor ama pppoE daha etkili gibi geldi bana...
    eve gidince ikisi ile ilgili bir kaç hız testi yapıp post ederim buraya...
  • Bildiğim kadarıyla her port desteklemiyor bu pppoa yı. Ayrıca 81 li iplerin routerları daha iyi conf. edildiği için daha hızlı ve sorunsuz (genelde 81 li ipleri devlet daireleri askeriye falan kullanıyor) 85 li iplerin router configlerini bile daha yeni yaptılar...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.