Şimdi Ara

Dil Öğrenme Sistemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
27
Favori
6.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    6 adımda İngilizce konusunda cbc dersleri var.O dersler dil sınavları için büyük bir destek olur.
    Bunu daha önce ben birkaç kez yazmıştım.Bu desteği sınava hazırlanmak için temel kaynak olarak kullanırsanız çalışmanızı gereksiz yere zorlaştırmış olursunuz.
    Ben birçok defa dil sınavlarına hazırlananlara(özellikle TOEFL,İELTS) kaliteli bir yayının(Cambridge,Oxford gibi) bu sınavlara hazırlık için çıkardığı setleri önerdim.Çünkü sınav hedefine bu eserler çok daha uygun.Sonrasında çalışmalar yapmak için cbc dersleri kullanılabilir.Ama sadece cbc derslerini kullanmak sınava çalışma tarzı açısından bence fazla zorlar.
    Bu sınavlarla ilgili çok kaliteli setler çıktı.İnternette de ücretsiz sorular var.Onlar çözülebilir.Veya video dersler izlenebilir.
  • @rat.planet

Harry Potter'ın ilk kitabını Fransızca olarak bitirmek üzereyim. Diyeceksiniz niçin bu kadar uzun sürdü? Her gün bir bölüm okumayı planladım ama bazen hiç okumadım bazen iki bölüm okudum. Sonuçta böyle oldu.

Bazı şeyler var diyeceğim;

İlk yazdığımda da dediğim gibi her kelimenin anlamını öğrenmeye çalışmadım. Toplamda 5 sayfa bilmediğim kelime çıktı. Geniş geniş yazmama rağmen. Bu 5 sayfa kelimenin en önemlilerini öğrendim. Ama mesela kağıda pek yazmasam da fredonner(şarkı mırıldanmak) gibi aklımda kalan çok kelime oldu. Sonuçta Harry Potter'ın 1-3-4 numaralı kitapları aynı zorluk seviyesinde 2. kitap bir nebze daha zor. Bu da demektir ki ikinci kitabı da okuduktan sonra daha kolay olacaktır.

Gramerde Simple Present'a hala çalışmış değilim ama gördüm mü belli ediyor kendini.

Bunun dışında okurken tabii ki aman şu hangi zamandı şu hangi çekimdi diye düşünmüyorsunuz, İngilizcede düşünmediğiniz gibi. Direkt algılıyorsunuz zaten.

Ek olarak şunu da diyeyim, audio book'u dinlemedim, dinleyeceğim dememe rağmen çünkü bir iki kere denedim ama sıkıntıdan ölecek gibi oldum. Bıraktım.

Genel olarak böyle.

Ha Fransızca okuyacaklar için şunu da söyleyeyim; Slytherin'in Seprentard Snape'in Rogue olmasına hazır olun xd.

• E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Bundan sonraki yorumunuzu şu konuya yazarsanız daha toplu şekilde olur;
    https://forum.donanimhaber.com/harry-potter-ile-fransizca-ogren--130936130

Sanırım biraz hızlı okumuşsunuz.
    Bu kadar kısa sürede bitmesi yazdığınız gibi kelime konusunda ve sesli kitap konusunda çalışma yapmamanız.
    Yine de güzel sonuçlar almışsınız.
    Slytherin ve Snape'i neden öyle çevirmişler acaba?
    Fransızca yazıma aykırı olmaması için değiştirmiş olabilirler.
    Türkçe çevirilerde bazı terimler üretilmişti ama özel isimlere dokunulmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Bundan sonraki yorumunuzu şu konuya yazarsanız daha toplu şekilde olur;
    https://forum.donanimhaber.com/harry-potter-ile-fransizca-ogren--130936130

Sanırım biraz hızlı okumuşsunuz.
    Bu kadar kısa sürede bitmesi yazdığınız gibi kelime konusunda ve sesli kitap konusunda çalışma yapmamanız.
    Yine de güzel sonuçlar almışsınız.
    Slytherin ve Snape'i neden öyle çevirmişler acaba?
    Fransızca yazıma aykırı olmaması için değiştirmiş olabilirler.
    Türkçe çevirilerde bazı terimler üretilmişti ama özel isimlere dokunulmamıştı.

Sırf Slytherin ve Snape değil. Her şey değiştirilmiş.
    Hademe Filch olmuş Rusard.
    Hufflepuff Poufsouffle.
    Ravenclaw Serdaigle.
    Neville Longbottom Neville Londubat.
    Filch'in Kedisi Mrs Norris Mrs. Teigne. Ve saire. Çevirmen kitaptan Anglo-Sakson izlerini silmeye o kadar meraklı ki Vernon Eniştenin mırıldandığı şarkının adını bile vermemiş, bir şarkı mırıldanıyordu demiş xd.

Ha Hogwarts'ın Poudlard olmasını da es geçmeyelim.

Bilmediğim kelime sayısının çok olduğunu düşündünüz sanırım ama aslında hepi topu 150-170 arası bir şey ki şimdiden 40-50 tanesini ezberledim.

Hızlı okuduğumu değil bilakis yavaş okuduğumu düşünüyorum. Sıkılmasam günde 40-50 sayfa okuyabileceğim 30 yerine ama sıkılıyorum çünkü Türkçe çevirisini okurken aldığım zevki alamıyorum. Hoş İngilizce orijinalini okusam da aynı zevki alacağımı sanmam çünkü Harry Potter'ın Türkçe çevirisi ödüllendirilmesi gereken derecede başarılı bir çeviri.

• Öncelikle herkese merhaba.Ben lise 2 öğrencisiyim.Bir heves ile italyanca öğrenmek istedğime karar verdim. İtalyanca yı öğrenmeye nerden başlamalıyım. Bir tane kaynak kitap aldım. Birde defter alıp kitapta ki cümleleri deftere yazıp öğrenmeye çalışıcam. Sizin önerileriniz nedir? Resimdeki kitap ise kaynak kitabım.

Dil Öğrenme Sistemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ingilizce kitap okurken bilmediğimiz bir sürü kelime çıkıyor. Bu kelimelerin anlamlarını okurken mi bulmalıyız yoksa o paragrafı ya da sayfayı okuduktan sonra mı bulmalıyız? Bide sözlüğe ha bire bakmak insanın dikkatini çok dağıtıyor, okumaktan bile soğutuyor bazen. Bu konuda ne yapmalıyız?
  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Bir cümleyi okuduktan sonra bakmak gerekir tabiki.
    Kitapta bilmediğiniz kelime çoksa en çok kitaba başlarken zorlanırsınız.
    Birkaç sayfa sabredip okumaya devam ederseniz zaten aynı kelimelerin kitapta geçtiğini görürsünüz.
    Yani başlangıçta biraz zor olur evet ama kitaplarda zaten aynı kelimeler geçer ve okumanız kolaylaşır ve hızlı okumaya başlarsınız.
  • Yerimizi alalım ilerde bakacaz inşallah

• Hocam merhabalar bir sorum olacaktı, hemen hemen tüm yazılarınızı okumaya çalıştım birçok konuda epey aydınlandım İngilizce öğrenme konusunda isteğim kat kat arttı fakat özellikle kafamın karıştığı bir konu var a2 ile b1 arasında ingilizce seviyem var fakat ben temeli iyice sağlamlaştırmak için en baştan başlamaya karar verdim iş yoğunluğum ve çalışma saatlerimin uymaması sebebiyle uygun bir kurs bulamadım ve kendim çalışıp öğrenmeye karar verdim. Konularınızı araştırdığımda örneğin ''6 adımda ücretsiz İngilizce öğren'' gibi bir platform da var bu konuda anlattığınız gibi 6 aşamalı ve Harry Potter kitaplar vs okuyarak öğrenme sağlayan bir platform da mevcut ayrıca bazı yazılarınızda çeşitli kitaplarla veya setlerle çalışma yöntemleri önerdiğiniz de olmuş belki bu sorular daha önceden defalarca sorulmuş olabilir ama affınıza sığınarak bunlardan hangisine çalışmak daha uygun olur amacım güzel bir konuşma seviyesine ulaşmak ve ilerleyen zamanlarda YDS-TOEFL tarzı sınavlarda başarı elde etmek. Vakit ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim hocam. Başarılar.

• CommissaR C kullanıcısına yanıt
    Bazen öneriler kişiden kişiye değişiyor.Mesela fazla kelime öğrenmek istemeyenler,sadece konuşmak isteyenler sınav için öğrenmek istemeyenler için Harry Potter kitabını önermiştim.
    6 adım yöntemi çok daha kapsamlı bir yöntem.Sınav için hazırlanıyorsanız 6 adım yöntemini öneririm.İmzamdaki konuda aslında tüm diller için önerilen sistemin buradaki anlatımının daha anlaşılır şekli var.
    Bu arada sınava girecekler için özellikle uyarıyorum buradaki dersler sınav için hazırlanmış değildir.
    Derslerin amacı genel olarak İngilizce öğrenmeye yöneliktir.
    Bu nedenle önce sınava yönelik hazırlanmış kitaplara vs.çalışın.
    Sonra buradaki kaynakları yardımcı,destekleyici materyal olarak kullanın diyorum.Bu şekilde daha etkili olur.
  • hocam erasmus sınavını kazanmıştım kendimi geliştirmek istiyorum.şimdi 1 aylık ingilizce kursam var orada talking geliştiriyorum ancak yeterli gelmiyor.Kafamda kelimeler,cümleleler üretmekte zorlanıyorum bana pratik anlamda konuşmamı,kelime bilgimi geliştirecek kaynak,kitap vs önerir misin?
    seviyem A2
  • Ben bu yontemlerle 5 ayda ogrendim https://bcvc.live/4dnGoSO

• Bu yontmleri uygulayin bana dua edeceksiniz https://bcvc.live/4dnGoSO

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.