Şimdi Ara

Dil üzerindeki beyazlık(ağız kokusu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
52.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İlk önce bi Kulak Burun Boğaz a gitmeni öneririm bazılarında sigara içtiği için faranjit ten felan kaynaklanabiliyo ordan bişey çıkmazsa Gastroentereloji ye git şikayetlerini çekinmeden anlat
  • Valla kardeşim bu şikayetlerin karşılığı bende kandidaya çıktı sendede bazı şikayetler varmı bilemem saç yağlanması cilt yağlanması halsizlik vs bu kandida da zaten vücut direncinin düşmesiyle meydana geliyor bağırsaktaki yararlı bakteriler ölüyor zararlılar kalıyor sakın gereksiz antibiyotik kullanma hatta antibiyotik kullanmamaya özen göster bu konuda bunun üzerine konuşmamız oldu ordanda yardım alabilirsinhttp://forum.donanimhaber.com/m_46307279/mpage_46/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flora41 -- 10 Ekim 2014; 19:03:03 >
  • Bendede oluyo ama açlık ve az su içmemden olduğunu düşünüyom.bütün gün evde olsuğumda hiç beyazlık olmuyo dilimde.aç gezme.veya karanfil yada sakız çiğne.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Arkadaşlar alın size kesin çözüm, bir tutam tuz,bir tutam karbonat ile diş etlerinizi, dilinizi ve dil kökünü (dil kökünü fircalamak biraz meşakkatli, ilk önce kusarak gibi oluyorsunuz ama sonradan alışırsınız.) fircaliyorsunuz ve bana dua ediyorsunuz Bu arada en son himalaya tuzu ile denedim, inanılmaz etkili. Tuz yoksa sadece karbonat ile,karbonat yoksa sadece tuz ile de yapabilirsiniz.

• Bademcikten de olabiliyor diye biliyorum.Küçükken bademciklerim şişerdi dilim de beyazlardı.Boğazlarım ağrırdı , ağız kokusu falan...Bademcik varsa bi baktır.Olmadı alınır kurtulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenxxx

Değerli Arkadaşlar alın size kesin çözüm, bir tutam tuz,bir tutam karbonat ile diş etlerinizi, dilinizi ve dil kökünü (dil kökünü fircalamak biraz meşakkatli, ilk önce kusarak gibi oluyorsunuz ama sonradan alışırsınız.) fircaliyorsunuz ve bana dua ediyorsunuz Bu arada en son himalaya tuzu ile denedim, inanılmaz etkili. Tuz yoksa sadece karbonat ile,karbonat yoksa sadece tuz ile de yapabilirsiniz.

Bilimsel açıklaması nedir hocam? Var mı bir bilginiz

• sadece dişler değil dilinide fırçalamalısın. sabah ve akşam yatmadan önce..
    bendede öyle sorun vardı.. düzenli fırçalamaya başladım yani sadece dişlerimi değil ve sabahları değil..
    hergün sabah akşam diş, dil fırcalıyorum enfes bir ağızla. öyle olunca kızlar teklif ediyor.
  • Koku bademcikten olabilir.

• Tuz bilinen en eski antiseptikleriden birisidir. Ağız içinde çeşitli nedenlerden dolayı normal flora haricinde olmaması gereken bakteriler ve bazende mantarlar ağız kokusu yapabiliyor.Ağız bakımı sadece dişleri fırçalamaktan ibaret değil.Ağız bir bütün olarak ve hatta boğazın bir kısmı da olmak üzere değerlendirilmeli. Dolayısıyla tuz ile fırçalama veya tuzlu su ile ağız içinde ve boğazda yapılan gargara birçok pahalı ağız gargaralarından çok daha etkili.Karbonat ise ağızda kokuya sebebiyet veren asidik artıkları nötralize ediyor. Hepsi bu. Himalaya tuzu doğal ve bol mineralli bir tuz olduğu için tercih ediyorum. Niye dilaltı verilir bazı acil durumlarda? Dil altındaki emilim birçok bölgeye göre fazladır.Himalaya tuzu yada çankırı tuzu ise mineral açısından çok zengin.Yani hem antisepsi hemde mineral takviyesi oluyor bu :)
  • quote:

Tuz bilinen en eski antiseptikleriden birisidir. Ağız içinde çeşitli nedenlerden dolayı normal flora haricinde olmaması gereken bakteriler ve bazende mantarlar ağız kokusu yapabiliyor.Ağız bakımı sadece dişleri fırçalamaktan ibaret değil.Ağız bir bütün olarak ve hatta boğazın bir kısmı da olmak üzere değerlendirilmeli. Dolayısıyla tuz ile fırçalama veya tuzlu su ile ağız içinde ve boğazda yapılan gargara birçok pahalı ağız gargaralarından çok daha etkili.Karbonat ise ağızda kokuya sebebiyet veren asidik artıkları nötralize ediyor. Hepsi bu. Himalaya tuzu doğal ve bol mineralli bir tuz olduğu için tercih ediyorum. Niye dilaltı verilir bazı acil durumlarda? Dil altındaki emilim birçok bölgeye göre fazladır.Himalaya tuzu yada çankırı tuzu ise mineral açısından çok zengin.Yani hem antisepsi hemde mineral takviyesi oluyor bu :)

Hocam açıklama için çok sağolun. Dediğiniz yöntemi düzenli olarak yapacağım. Umarım faydasını görürüm. Tekrardan teşekkürler

• ne yaptınız hocam geçtimi

• quote:

Değerli Arkadaşlar alın size kesin çözüm, bir tutam tuz,bir tutam karbonat ile diş etlerinizi, dilinizi ve dil kökünü (dil kökünü fircalamak biraz meşakkatli, ilk önce kusarak gibi oluyorsunuz ama sonradan alışırsınız.) fircaliyorsunuz ve bana dua ediyorsunuz Bu arada en son himalaya tuzu ile denedim, inanılmaz etkili. Tuz yoksa sadece karbonat ile,karbonat yoksa sadece tuz ile de yapabilirsiniz.

Arkadaşımız kesin çözümü yazmış bende arada bir aynı şekilde himalaya tuzu be karbonatla dilimi fırçalıyorum ne koku nede beyazlık kalıyor sabah fehah ferah uyanıyorum...

• ntuzkan kullanıcısına yanıt
    Hocam ağzım İski lağımı gibi kokuyor afedersin. Dilimden olduğunu düşünüyorum, yaklaşık 5 senedir dilimi emiyorum. Yani dilimi yatay bir şekilde katlayıp emzik gibi emiyorum. Ön taraf katlanıp boğazıma doğru geliyor yani. Mantar gibi bir şey oluştu. Bazen o kadar zevk alıyorum ki dilimi yutasım geliyor. Özellikle aç kaldığım zamanlar dayanılmaz bir koku oluşuyor. Doktora gidene kadar bunu denesem sence fayda verir mi? Lütfen dalga geçme bu alışkanlığı nasıl bırakabilirim? Ya yemin ediyorum emzik gibi emiyorum hocam. Aşırı da zevk veriyor. Bırakılmıyor resmen meret.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.