Şimdi Ara

Dil ve Anlatım dersine nasıl çalışmam gerek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuya önce hikaye ile başlayalım.

İlk dönem karnemde 8 tane zayıf getirdim. ( Bir tanesi 0 olmak üzere ) Bu 8'in zayıfın 6 tanesini kurtardım. Bu durumda 2 zayıfla sınıfı geçmem gerekiyor. Ancak DİL VE ANLATIM dersi zayıf olduğu için mecburen bu dersi sorumluluk sınavlarında vermem gerekiyor. İlk sınava girdim ve 34 alarak şansımı eylül sınavına bıraktım.

Sözelde TARİH dersi hariç kafam almıyor. Bana karışık geliyor.

HER TÜRLÜ DERS ÇALIŞMA ORTAMI HAZIRLAYABİLİRİM. HER TÜRLÜ KAYNAK KİTABI ALABİLİRİM.

BANA 30 GÜN İÇERİSİNDE GÜZEL BİR DİL VE ANLATIM DERSİNE ÇALIŞMA ŞEKLİ TAVSİYE EDERMİSİNİZ ? SORUMLULUK SINAVINDA 45 ALSAM YETİYOR BANA. AMA İŞTE BU KADARINI DA YAPAMIYORUM.

Şimdiden teşekkür ediyor
    um.

• Dil ve Anlatim'da sozel olmasina ragmen ezber yapmak is gormez. Bol bol soru cozun. Cevabini bilmediginiz soru hakkinda konu anlatimli kitabiniz varsa orda arastirin. Ezber ise yaramiyor bu derste...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akılda kalıcı bir çalışma varmı ? Anlattıklarınız yaptığım şeyler. Bazı kişiler bunu konsantrasyon bozukluğu ve dikkat dağılma olarak görüyorlar.
  • Bol bol paragraf sorusu çözmen gerek. Tabiki konulara çalıştıktan sonra.Ezber yaparak sadece tarihte başarılı olabilirsn.
  • Bana göre en kolay ders,çalışmadan 55,75,50 falan almıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: baydi.55

Yakşamlar Forum DH üyeleri.

İlk dönem karnemde 8 tane zayıf getirdim. ( Bir tanesi 0 olmak üzere ) Bu 8'in zayıfın 6 tanesini kurtardım. Bu durumda 2 zayıfla sınıfı geçmem gerekiyor. Ancak DİL VE ANLATIM dersi zayıf olduğu için mecburen bu dersi sorumluluk sınavlarında vermem gerekiyor. İlk sınava girdim ve 34 alarak şansımı eylül sınavına bıraktım.

HER TÜRLÜ DERS ÇALIŞMA ORTAMI HAZIRLAYABİLİRİM. HER TÜRLÜ KAYNAK KİTABI ALABİLİRİM.

BANA 30 GÜN İÇERİSİNDE GÜZEL BİR DİL VE ANLATIM DERSİNE ÇALIŞMA ŞEKLİ TAVSİYE EDERMİSİNİZ ? SORUMLULUK SINAVINDA 45 ALSAM YETİYOR BANA. AMA İŞTE BU KADARINI DA YAPAMIYORUM.

Şimdiden teşekkür ediyor
    um.

bu forumda konu açtıgına göre, ticaret meslek lisesi öğrn. olman gerekli. bunu dikkate alarak söylüyorm, yukarıdaki arkadaşlar abartmş, tic meslekte dil anlatımda paragraf sorusu yoktur. ders kitabından işledigin anı-hikaye-roman- cumhuriyet öncesi,sonrası v.s edebiyat akımları çıkar genelde. bunlara çalış ezberle. kesinlikle paragraf sorusu çözmeyle sınavın bi alakası yok . bizim okuldada 220 11. sınıf öğrencisinin 118 i kalmış sadece 46 sı geçebilmiş zar zor. konu bundan ibaret

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kangal3454

quote:

Orijinalden alıntı: baydi.55

Yakşamlar Forum DH üyeleri.

Şimdiden teşekkür ediyor
    um.

bu forumda konu açtıgına göre, ticaret meslek lisesi öğrn. olman gerekli. bunu dikkate alarak söylüyorm, yukarıdaki arkadaşlar abartmş, tic meslekte dil anlatımda paragraf sorusu yoktur. ders kitabından işledigin anı-hikaye-roman- cumhuriyet öncesi,sonrası v.s edebiyat akımları çıkar genelde. bunlara çalış ezberle. kesinlikle paragraf sorusu çözmeyle sınavın bi alakası yok . bizim okuldada 220 11. sınıf öğrencisinin 118 i kalmış sadece 46 sı geçebilmiş zar zor. konu bundan ibaret

TUZLA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ'nde okuyorum sınava 8 gün kaldı ben şimdiden konuları 4-5 kez okuyup testini çözüyorum. Verdiğiniz öneriler için hepinize teşekkür ederim.

• ÖNERİLERİNİZ İÇİN SAĞOLUN ARKADAŞLAR. DİL ve ANLATIM'DAN 85 ALARAK GEÇTİM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.