Şimdi Ara

Dil ve Konuşma Terapisti Bölümü Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
32.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam arkadaşım birunide bir yıl okudu sonra geçiş yaptı çok bir sıkıntısını görmedi. ama diğer ikisini bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar anadolu üniversitesinde dil ve konuşma terapistliği 2. sınıf öğrencisiyim geçen sene 38k'dan girdim ben kısaca bilgi veriyim aklınızda kalan bir şey olursa sorabilirsiniz. Dil ve konuşma terapisi bölümü 2012 yılında ilk lisans bölümü olarak anadolu üniversitesinde açılmıştır daha sonra hacettepe ve diğer okullar sıralanmıştır. Başı anadolu ve hacettepe üniversitesi çekmektedir şuan için iş sikintisi olmaya bölümdür ama 4 yıl sonra ne olacağı bilinmez ki ben bile 3 yıl sonra ne yapacağım diye şimdiden düşünmeye başladım devletde ki atamalar ise özeldeki iş istihdamından dolayı çok dolmamaktadır ileride belki daha güzel çalışmalar ve iş imkanları olur devlet adına diğer çalışma alanları ise özel hastaneler, rehabilitasyon merkezleri veya özel kliniğini açma tarzında sıralanmaktadır Türkiye'de yeni sayılabilecek bir bölüm olduğundan (diğer bölümlere göre) çok fazla kaynağımız yok açıkcası dersler hocaların verdiği slaytları üzerinden işlenmektedir %70 sağlık %30 eğitim tarzında düşünebilirsiniz. Bu seneyle birlikte 5 üniversitede daha bu bölüm açılacakmış ama yinede dil ve konuşma terapisti sayısı diğer mesleklere göre çok çok az olacak olacağını düşünüyorum 4 yıl sonrada yılda yeni açılan üniversiteler ile birlikte 650-750 mezun falan verecektir büyük ihtimalle , ayrica doktor yardimcisi olmak icin 4 yil okuyacagimi dusunmuyorum alandaki calismalar ise baslica artikülasyon problemleri, kekemelik ,ses, konusma, iletisim, dil alaninda ki problemlerden olusur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoyares21 -- 6 Nisan 2020; 22:57:13 >

• BURAYA NOT DÜŞÜYORUM.

Yok hacettepe yok izmir diye KESİNLİKLE FİZİK TEDAVİ YAZMAYIN.

Bölüm
    Çöp artık dersler zor para yok a101 kasiyeriyle aynı maaşı alıyor özel kurumlarda HAYATINIZI KARARTIRSINIZ.

• Eee var mi dil ve konusmaya gelen beyler

• hoyares21 H kullanıcısına yanıt
    Sence 4 yıl sonra bölüm nasıl olur

• greenkitt kullanıcısına yanıt
    Yani bunu soylemek cok guc ama ben cok olumlu gormuyorum hele bu sene 5 universitede daha acilmasi ile birlikte biraz kotu oldu sizin vu bolum mu geldi hocam?

Hocam ben kesin yazıyordum ama son 5 saatte fikrimi değiştirdim, dokuz eylül matematik öğretmenliği yazdim geldi, pişman duymuyorum şuan, siz atanırsınız ama bizim mezun olmamız 4-5 seneyi bulacak her sene bir sürü üniversitede açılıyor sonu ftr gibi olacak, yerinizde olsam bitirir bitirmez devlete atanmaya çalışırdım, özelde maaş fazla diye aldanmayın ileride mezun sayısı artınca o maaşlar 3 bin tl seviyesine iner ve devlete atamalar zorlaşır ortada kalırsınız.

• Kafam cok karisik ya 3 yil sonra ne olup bitcek nese hayirlisi olsun

• BloodRoperz kullanıcısına yanıt
    sizin lise mat mı hocam, ilk.ö mat mı?
    Lise mat hocam ama iö ile çap yapmayı düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.