|
Dimensity 9000 tozu dumana katacak
-
-
ÇÖPTEK
-
Akıllardaki tek soru mali g710. eğer Arm o işi de kıvırdıysa süper işlemci olmuş. Mediatek süper strateji izledi helal olsun, her fiyat segmentinde f/p liderliğindeler.
Edit: Nintendo Switch'in de Cortex X2 ile güncellemesini bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itachi237 -- 19 Kasım 2021; 16:13:44 >
-
Tutmayın küçük AMD'yi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yavaş katsın
-
Çok iyi gözüküyor. TSMC üretimi olması da gayet iyi. Hem güç tasarrufu hem de performans verimliliği açısından Samsung üretimlere göre daha avantajlı. Ayrıca, büyük ihtimalle ısınma seviyesi de oldukça az olacaktır. Umarım Türkiye pazarında birkaç cihazda görebiliriz.
-
Dimensity 1200 bile harika.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arm'ın sürekli mimari değiştirmesine anlam veremiyorum birtürlü, cortex-x2 ile armv9 mimarisine geçiliyor. armv8 leri çöp edecekler yani. İntel mesela, yıllardır x86 yı bırakmıyor, sürekli geliştiriyor. bunlar zırt pırt mimari değiştirip duruyor.
Bu durum,storelerdeki uygulamaların v9 mimarisine göre güncelleneceği v8 cihazlarda stabilite ve yavaş çalışma sorunları çıkacağının habercisi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birşeyi çöp ettikleri yokki, bahsi geçen mimariler geçen yıl duyurulmuştu yanlış olmasın, Şimdi ilk örneklerinden birini duyuyoruz o kadar. Mevcut yapının revizyonu gibi düşünün, firma onca yatırım yaptığı mimariyi terk etmez çıkaracağı ürün kötüyse bile en kötü revize eder çıkarır, AMD FX serisi revize edilerek çıktı rezil oldu gitti.
-
+1
-
Gayet yeterli güzel işlemciler sanki telefonla hack yapacaksın son kullanıcıya çok bile geliyor benim gibi birine orta seviye bir işlemci bile. 2 yıllık infinix zero 8 ile sd 888li oneplus 9 pronun farkını bile anlayamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 20 Kasım 2021; 0:58:12 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Antutu sonuçlarını çok kaale almam genelde ama Antutu'da şuan rekor puanı almış durumda. En son 1.000.000 puanı geçtiğini söylemişlerdi.. Qualcomm'un 898 çıkışının gecikmesinin sebebi mediatek'e bi cevap verme isteği olabilir. Zaten daha dün Qualcomm SD 898'in ismini Snapdragon 8 Gen1 olarak değiştirecek diye haber vardı.. Gen2 3 4 olarak bi şekilde O.clock edilmiş versiyonları da gelecek bence. Hee bu işlemcileri tabii ki Çok pahalı telefonlarda kullanacaklar ama teknolojinin gelişmesi açısından çok iyi.. 2 3 seneye bu işlemciler orta seviye telefonlara da gelebilir. 2022 ortalarında Redmi dimensity 9000 kullanan bir telefon çıkaracağida söyleniyor.. Redmi K50 serisinde kullanılacak deniyor.
-
Son 10 yıldır tozu dumana kadar mobil işlemci görmedim. Her sene üzerine 1 nebze bir şey koyup ilerliyorlar işte.
-
Snapdragon son yıllardaki amiral gemilerinde, özellikle de SD888'de ısınma, şarjı hızlı harcama ve throttling sorunları ile boğuşuyor. MTK Helios X25 kurbanı biri olarak sütten ağzım yanmış olsa da Dimensity serisi ile MTK rakibini ciddi şekilde köşeye sıkıştırmış görünüyor. Özellikle orta-üst seviye cihazlarda Dimensity rüzgârları esiyor. Dimensity 9000'in iddiaları çok ciddi seviyede, ARM'ın yeni mimarisi ile duyurulan ilk amiral gemisi işlemci olması da büyük avantaj çünkü ARM yeni mimarisinde oldukça büyük performans ve enerji tasarrufu geliştirmeleri yaptı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 21 Kasım 2021; 23:52:28 >
-
ARM'ın yeni ARMv9 mimarisini incelemenizi öneririm. Bu sefer işler biraz farklı. Tıpkı nVidia'nın GTX 200'den 900'e kadar gıdım gıdım gitmesi ve rakibi AMD'nin RX400 serisi yüzünden GTX 1000 serisinde devrim yapması gibi düşünebiliriz. ARM'ın bu konuda rakibi yok gibi görünse de ARM mimarisini kullanan Qualcomm ve Mediatek rekabetini kızıştırmak elbette işine gelecektir. Ayrıca Apple yine ARM mimarisini kullandığı M1 işlemcisi ile bilgisayar dünyasını yeniden şekillendirmeye başladığından ARM mimarisinin gelişim hızı oranının dramatik şekilde artacağını öngörebiliriz.
-
320 mp'e takıldım ben.
Yine mp herşeydire oynayan ergenler bayılacak
Rekabet iyidir....
-
Buralarda Microsoft'un her şeyine çöp diyen birisi vardı, bir de senmi çıktın başımıza...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 22 Kasım 2021; 13:8:2 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Akıllardaki tek soru mali g710. eğer Arm o işi de kıvırdıysa süper işlemci olmuş. Mediatek süper strateji izledi helal olsun, her fiyat segmentinde f/p liderliğindeler.
Edit: Nintendo Switch'in de Cortex X2 ile güncellemesini bekliyorum. |
Tutmayın küçük AMD'yi
|
Son 10 yıldır tozu dumana kadar mobil işlemci görmedim. Her sene üzerine 1 nebze bir şey koyup ilerliyorlar işte.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X