Şimdi Ara

Din yalan bilim gerçek diye varsaysak bile (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-C4D119A15

Bu mesaj silindi.
    yuh artık utanmasan spermin temeli yiyecekler yani yemek borusu Kuran yanlış söylemiş falan diyeceksin

işin bilimsel kısmı ortaya çıkmamışken "Muhammed spermin nereden çıktığını bile bilmiyor" diyen ateist güruh, bugün yahu sperm kanallarını takip edince zaten herşey ortaya çıkıyor diyor..

mesajınıza iki de rezillik cehalet kelimelerini ekleyince kendiniz haklı sayma psikolojisine giriyorsunuz..

valla sizin kadar kaypak görüldüğü vuku bulmamıştır şu dünyada

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Mübalağa yaparak üste çıkma çaban o kadar başarısız ki... okuma yazmayı nasıl öğrenebilmişsin bazen şaşırıyorum. Bu açık anlatımımı yemek borusuna vardırmayı ancak senin kadar vizyonsuz ve cahil birisi düşünebilirdi, çok tebrikler.

Penis kanalı iki ayrı yere bağlanır. Tabi sen bunları bilmezsin. Az önce göstermiş olsak da anlamazsın. Çünkü kafan, bazı şeyleri almaktan muaf bir durumda, senin de bir suçun yok. Bu da özrün işte. Ne yapalım, elimizdeki muhatap böye birisi... Neyse, biri idrar kesesine, öbürü testislere bağlanır bu boruların. Sperm, testisten penise doğru ışınlanamayacağına göre (çünkü arada kısa yollu bir bağlantı yok, tabi senin aklın bunu anlamaya yeter mi o konuda da derin şüphelere sahibim) ve bu boru, resimde göreceğin, kadavrada çok rahat fark edebileceğin (istersen kadavra resmi bulup özelden atabilirim, doldurmaya çok meraklı olduğun o miden kaldırabilecek ise) kanaldan geçtiğine göre, nokta kadar aklı ve tecrübesi olan herhangi bir insan evladı, kısa bir kadavra incelemesinden sonra bu kanıya kolayca varabilir.

Üstteki paragrafım uzun olmuş. Anlamazsın diye özetliyorum. Yukarıdaki resme tekrar bakabilirsin. Kendin de aratabilirsin. Testislerden çıkan boruyu penise kadar takip etmeyi dene. Eğer resimde kaybolmadan başarabilirsen tabi. Ve şunu görmeye çalış: testisten çıkıp penise uzanan o boru, vücudun o bölümünden de geçiyor. ŞAKŞAKŞKAKŞAKŞAK bravo, eğer bunu görebildiysen gerçekten kendini aştın, çok tebrik ediyorum tekrardan...

Kaypak ifadesiyle kendini müthiş tanımlamışsın. Haklı olmadığı halde kendisini haklı zannetme psikolojisinde zaten üzerine tez yazılacak bir vakasın. Sana bu güzel beyninle mutluluklar diliyorum. Kendini küçük düşürmek istedikçe çekinmeden yazabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C4D119A15

Mübalağa yaparak üste çıkma çaban o kadar başarısız ki... okuma yazmayı nasıl öğrenebilmişsin bazen şaşırıyorum. Bu açık anlatımımı yemek borusuna vardırmayı ancak senin kadar vizyonsuz ve cahil birisi düşünebilirdi, çok tebrikler.

Penis kanalı iki ayrı yere bağlanır. Tabi sen bunları bilmezsin. Az önce göstermiş olsak da anlamazsın. Çünkü kafan, bazı şeyleri almaktan muaf bir durumda, senin de bir suçun yok. Bu da özrün işte. Ne yapalım, elimizdeki muhatap böye birisi... Neyse, biri idrar kesesine, öbürü testislere bağlanır bu boruların. Sperm, testisten penise doğru ışınlanamayacağına göre (çünkü arada kısa yollu bir bağlantı yok, tabi senin aklın bunu anlamaya yeter mi o konuda da derin şüphelere sahibim) ve bu boru, resimde göreceğin, kadavrada çok rahat fark edebileceğin (istersen kadavra resmi bulup özelden atabilirim, doldurmaya çok meraklı olduğun o miden kaldırabilecek ise) kanaldan geçtiğine göre, nokta kadar aklı ve tecrübesi olan herhangi bir insan evladı, kısa bir kadavra incelemesinden sonra bu kanıya kolayca varabilir.

Üstteki paragrafım uzun olmuş. Anlamazsın diye özetliyorum. Yukarıdaki resme tekrar bakabilirsin. Kendin de aratabilirsin. Testislerden çıkan boruyu penise kadar takip etmeyi dene. Eğer resimde kaybolmadan başarabilirsen tabi. Ve şunu görmeye çalış: testisten çıkıp penise uzanan o boru, vücudun o bölümünden de geçiyor. ŞAKŞAKŞKAKŞAKŞAK bravo, eğer bunu görebildiysen gerçekten kendini aştın, çok tebrik ediyorum tekrardan...

Kaypak ifadesiyle kendini müthiş tanımlamışsın. Haklı olmadığı halde kendisini haklı zannetme psikolojisinde zaten üzerine tez yazılacak bir vakasın. Sana bu güzel beyninle mutluluklar diliyorum. Kendini küçük düşürmek istedikçe çekinmeden yazabilirsin.
    bu kadar uzun yazıları okumuyorum haberin olsun boşuna klavyeni yorma palavralarına beynimi dolduramam.

• Dinlerin tamamında herşey o dine ait kitap yazıldığı zamanki gibi doğru yanlış kabul edildiği için bu durum ortaya çıkıyor. Şöyle bir örnek vereyim bundan 100 yıl önce 100 ü geçtim 30 yıl önce doğacak bebeğin cinsiyetinin ebeveyn tarafında belirlenmesi imkan dahilinde değildi şimdi mümkün (pgt yöntemi diye araştırın) olaya bilimsel gözle bakan biri bunu bir gelişme olarak kabul edip geçer ama inanç gözüyle bakan biri konuyla ilgili ayet olduğu için buna yok olmaz öyle şey uydurmadır vs gibi cevaplar vermek zorunda kalır. Ayeti inkar ederse dinden çıkar ama ortada bir durum var ee nasıl olacak o zaman
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Yorumladığın Ayet tarihseldir,Günümüzde geçerliliği yoktur,konu ile ilgili açıklama yapılmış.

kuran.diyanet.gov.tr
    Şûrâ Suresi 49-50. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı
    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/%C5%9E%C3%BBr%C3%A2-suresi/4321/49-50-ayet-tefsiri?utm_campaign

https://dergipark.org.tr/download/article-file/10286?utm_campaign

• Kuran noktasına virgülüne kadar değiştirilemeyen bir kitap zamandan bağımsız aynı zamanda evrensel olduğunu kendi söylüyor. Herhangi bir ayetin artık geçerliliği olmaması bu anlamda kabul edilir değil. Kaldı ki hangi ayetin geçerli hangisinin geçersiz olduğuna kim karar verecek yarın bir gün domuz eti tüketmeme alkol tüketmeme ile ilgili ayetleri günümüzde karşılığı yoktur demesinin yolunu açar bu durum.
    Açık açık bilimle çelişen noktalar var deseler bence daha doğru bir hareket olurdu, aslında orda öldürün dövün demiyor virgül var harf üzerinde inceltme var gibi yorumlar görmüştüm ama bilim olmaz denileni olur yaptığı için ayet geçersizdir tarihseldir yorumunu ilk kez gördüm
    t
    Enfâl Suresi - 60 Ayette Savaş Atları hazırlayın diyor,Günümüzde savaş atları hazırlayan ordular,24 saatte yok edilir.Bu Ayet Tarihseldir,Ayeti yorumlayıp,Savaş Atı yerine tanklar,uçakları atların yerine koyabiliriz..
    kuran.diyanet.gov.tr
    Enfâl Suresi 60. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı
    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Enf%C3%A2l-suresi/1220/60-ayet-tefsiri

Din yalan bilim gerçek diye varsaysak bile

• quote:

Orijinalden alıntı: soygar

t
    Enfâl Suresi - 60 Ayette Savaş Atları hazırlayın diyor,Günümüzde savaş atları hazırlayan ordular,24 saatte yok edilir.Bu Ayet Tarihseldir,Ayeti yorumlayıp,Savaş Atı yerine tanklar,uçakları atların yerine koyabiliriz..
    https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Enf%C3%A2l-suresi/1220/60-ayet-tefsiri

o mantıkla gidersek miras hukuku ile ilgili ayetlerde kadınların şu anki durumu belli bu ayetler tarihseldir demek gibi bir durum olur.
    verdiğim örnek daha spesifikdi aslında ayette bu konuyla ilgili tek karar verici mercinin yaratıcı olduğu bu konu ile ilgili ebeveynin bir karar verme imkanı olmadığı yazarken bugün bilimsel gelişmelerle ebeveynleri karar vermesi olanak dahilinde. Bu duruma bu ayet tarihseldir bilim o zaman öyleydi diye bakamayız

• Varlığın programcısı hükmünde olan şey insan ise ve bu nebatat ve hayvanat ise zina edene değnek vurmak nasıl tevil edilirdi.

Zinayı bir bitkinin yapması beklenir. Şimdi hayvanlar yılda bi kez çiftleşir ve çocuk yaparlar kürtaj yapmazlar ve yavrularına bakarlar.

İnsan ise ortalama 70 yıl civarı yaşar ve kabaca max 3-4 çocuk yapar. Yani hayvanlar her yıl doğururken insanlar yaklaşık 15-20 yılda bir doğururlar.

Bitkiler her yıl tozaklanır ve binlerce tohum bırakırlar.

Totalde zina cinsellik taşıyan bi olgu iken bekar zina ettiğinde onu dövün veya evli zina edince onu taşlayın ne demek olabilir.

Aynı şey tanrinin oğlu denince de var. Oğlu var ancak tanri baba mı anne mi olmalı.

................

Toplam bakış olarak İnsanımsının yani bizlerin cinsellik ten anladığı ile tabiatın anlayışı farklı. Onlar türselliği biz ise kısmi türemeyi ve geri kalan manada kişisel zevkleri ön planda tutarız. Yani iki çocuğu olan kişi iki kere çiftleşmiş değil.

Buradan çıkan sonuç bekarın zinası Faraza salt zevk için cinsellik evli in zinası ise çocuğu olmasına rağmen cinsellik olarak düşünülebilir.

.............

Yani tabiat dizgesinde türleşme amacı olmayan şey tabiatın anlamı dışında iken zina tabiata dair olanın ayrışması ise bizim özümüz olan nebati ve hayvani özün cezalandırma silsilesi adına önem taşır.

Dövmek taşlamak(kitapta recm yok esasen) bunlar hayvani dürtüye bir cevap. İnsanı dövmek taşlamak insani bir tutum değil ancak insanın tabiat kökenini türleşmeden anladığını zevk ile açıklaması kabul edilemez.

Salt materyalist natıralist zihin bu durumu idrak edebilir halde.

Buradan tarihselliğe gidebiliriz. Aslında insan kökeni olan tabiatta ayrışmadığı ölçüde konulan ölünün devamiyet asıldır da denebilir.

Ben niye 4 karı alabilirim. Benim annemi eş etmişler kızkardeşi mi ya da ablamı veya her ikisini eş etmişler hanımım ki esasen beni doğuran kişi onu da eş etmişler sonra kızımı da eş etmişler. Şimdi ben en az 4 kadından oldum. Hangi materyalist 4 kadın almama karşı çıkabilir ki!

Ayetleri anlamak için onun teorisini hayalden pratik etmek gerekiyor.

...................

Savaş atları hazırlayın denmiş bu günkü karşılığı tank top tüfek denmiş. Sen yazıldığı gibi oku ancak bunu insan iken yap.

Nebati kökendesin ve bu seni insan yaptı. Savaş atından ne anlıyorsun.

Ben bir ceviz ağacıyım ve zina var kardeşim dedim savaş atı hazırlamam ve bu dünyanın insanımsı olanına ders vermem lazım. Beni yiyip yiyip iyi gelir! diye de kafa buluyorlar.

Bu seneki ceviz rekoltesi düşük olacak demek sen insan olup da ayeti okuduğunda.

........

Çoluğa çocuğa tank tüfek çıkarılır mı?

Ne biçim anlayış bu.

Yapan var ne yapayım dedin çözüm kitapta mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dünya değişken bir yer,Havası bile değişiyor,Yeniden buzul dönemine girebiliriz,Eğer buzul dönemine uyum sağlamaksak ölüp gideriz.
    İslamda resim,heykel yapmak yasaktı,şimdi bundan bahseden yok,Çünkü tarihsel oldu,Güncellendi.

Değişmeyen tek gerçek yaratıcının tek olduğu,Son Elçinin Hz. Muhammed (s.a.v) olduğu,Gerisi çağa göre değişen bilgiler,Ben böyle düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 27 Haziran 2019; 7:28:55 >
  • Bize sorumluluk sahibi bi yaradan gerek. O ruha sahip olan ben yaptım diyebilecek biri.

Kuluna lebbeyk diyen bir nida, bir anne ile babanın evladım diyen sesi, dankonun yüreği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 27 Haziran 2019; 12:35:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soygar kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir örnek verdin islamda heykel yasaktı (muhtemelen ilerde tapınma ihtimalinden olmalı) halen de yasak. Sene olmuş 2019 bu saatten sonra kimse evindeki milo venüsüne tapınacak değil ama yasak
    islam bir inançtan çok hayatı düzenleyen hukuk sistemi yani ne yiyeceğinden kimle arkadaşlık edeceğine miras evlilik durumlarına dek müdahil olan bir sistem. Eğer senin dediği gibi bir yaratıcıya inanmak ve iyi insan çerçevesinde yaşamak olsaydı zaten sorun olmazdı.
    50 ye geliyorum hayatımın büyük kısmını müslüman olarak (olduğumu zannederek) yaşadım orucumu kaçırmadım, islamın en doğrusunun burada yaşandığını söyledim, din inanç konuları hiç gündemimde yoktu. Yaklaşık 5 yıl önce biraz gündemime girip araştırınca aslında müslüman değil öyle olduğunu zanneden Tengrici olduğumu farkettim. Ve farkettim ki etrafımda aynı benim gibi çok insan var, hatta bazen bir arkadaşıma bir ayeti ''şöyle bir hadis var '' diye söylediğim de (yazdığın gibi güncellenmesi gereken) ''kanka öyle çok uydurma hadis var'' cevabını alıyorum sonra pardon hadis dedim ayet diyince de ya ya olmaz öyle şey onun farklı anlamı vardır bir araştırayım diyorlar veya bana küsüyorlar

islam reform geçiremez güncellenemez zira kuranın tek harfinin bile değişmesi mümkün değil zaten bu yüzden yaygın 3 dinden en sonuncusu hatta hristiyanlıktan 600 yıl sonra gelmiş olmasına karşın modern olmadığını düşünüyor insanlar. zira onlar reformla bu durumları çok öncesinden halletmişler fakat bu bahsettiğim sebeple islam güncellemelere açık olmadığından bu şekilde değerlendiriliyor.

Türklerin,Farslıların İslamı ile arap İslamının aynı olmadığını bende biliyorum,Zamanla Arap İslamının yok olacağını düşünüyorum,Din en bozuk topluma gelir her zaman
    Araplar!İslam geldiği halde,alışkanlılıklarından vaz geçmemişler.Türk İslamının baskın gelip dünyaya yayılacağını düşünüyorum...Benden bu kadar
  • soygar kullanıcısına yanıt
    Türk islamı dediğin şey aslında islam görüntüsü ve ritüelleri eklenmiş Tengricilik aslında.
    Elbette karar senin ama 5 yıl önce aynı senin gibi düşünen biri olarak hem Tengricilik hem islam konusunda eleştirel gözle, çeşitli cümle bükmeleri dikkate almadan inceleme yapmanı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.