Şimdi Ara

Dinamo nereden bulurum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bisiklet dinamosu arıyorum arkadaşlar.Daha doğrusu mantığı aynı olan ama daha kullanışlı bir şey nereden bulurum.Tahtakalede veya karaköyde var mıdır?

Rüzgar enerjisini elektrik enerjisine çevireceğimde.

• kesin vardır. veya bisikletçilerde bulabilirsin
  • ankaradaysan ulusta elektronikçiler çarşısında bulabilirsin

rullman tipi motor (yanlış hatırlıyo olabilirim ismini) bununla 19 V a kadar çıkıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metal can -- 17 Eylül 2005, 11:10:29 >
  • Şu bildiğimiz teyp motorları veya 3Vluk elektirk motorları ile ben çatıya 10 lu bir rüzgar seti yapmıştım ve 3.2V ve 600mAH enerji üretmiştim.(10 motorun paralel bağlanması gerekiyor) Ve bununla pil dolduruyordum.
  • ooo seninki değişikmiş.Ben direk rüzgar setinden kayışla dinamoyu çevirmeyi düşünüyorum.Böylece çok elektrik.Elektriğe ihtiyacımdan değl merak işte.

Bu arada ülkemizde elektrik üretip yan komşuna satarsan cezası var.Avrupada ise değirmenden elektrip üretirsen kendi kullandığından artıp şebekeye verirsen devlet sana verdiğin elektrik miktarına göre para ödüyormuş.
  • bizde öyle olsa komşudan çalıp devlete satarlar kesin
  • erkin bey mrb, elektrik üretim projenizi gerçekleştirdinizmi?
  • derkin D kullanıcısına yanıt
    Sen bisiklet dinamosunu boşver. Onlar en fazla 2 3 watt verir. Yazıcı motorunu deneyebilirsin o daha iyi iş görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Sen bisiklet dinamosunu boşver. Onlar en fazla 2 3 watt verir. Yazıcı motorunu deneyebilirsin o daha iyi iş görür.

Yazıcı motoru derken hp 1005 var olur mu ki ?
  • bisiklet dinamosu işini görmez sahibinden de 2.el çıkma ufak dinomalar var onlara bak
  • Black Panther kullanıcısına yanıt
    Yazıcıdaki kağıt silindirini çeviren motor var ya..
    O olur işte. Yazıcı fotokopi, makinası tamiri yapan yerlerde bulabilkirsin. Bisiklet dinamosundan daha iyi olur.
  • quote:

Yazıcıdaki kağıt silindirini çeviren motor var ya..
    O olur işte. Yazıcı fotokopi, makinası tamiri yapan yerlerde bulabilkirsin. Bisiklet dinamosundan daha iyi olur.

Elimde şuan tarayıcının florasanını hareket ettiren yarım yumruk büyüklüğünde motor var olur değil mi ?
    İş görür. Mümkünse kağıt besleme silindirlerini çalıştıran motoru kullanın. İki motor da iş görür, ama kağıt besleme silindirlerini çalıştıran motor daha büyüktür, daha fazla elektrik utetebilir.

• quote:

İş görür. Mümkünse kağıt besleme silindirlerini çalıştıran motoru kullanın. İki motor da iş görür, ama kağıt besleme silindirlerini çalıştıran motor daha büyüktür, daha fazla elektrik utetebilir.

hocam bazen 1-2 saat bisiklete biniyorum tekerleğini çıkartıp kayış bağlasam motorla arasına olur mu sizce ve motor kaça patlar ? malum öğrenciyiz
    Yazıcı fotokopi mak. tamiri ile uğraşan yerlere, hurdacılara falan sorsanız çok cuzi bir bedele yahut bedavaya getirme şansınız var. Tabii bisiklet dinamosu da kullanabilirsiniz fakat fiyatı biraz yüksek gücü de düşük olacaktır.

• quote:

Yazıcı fotokopi mak. tamiri ile uğraşan yerlere, hurdacılara falan sorsanız çok cuzi bir bedele yahut bedavaya getirme şansınız var. Tabii bisiklet dinamosu da kullanabilirsiniz fakat fiyatı biraz yüksek gücü de düşük olacaktır.

Çok teşekkürler,günde 1 saat bisiklet bindiğimi düşünürsek nası br batarya kullanmalıyım
    Kurşun asit akü kullanın ışıldak aküsü. Voltaja göre iki hücreli(4 volt) ya da uç hucreli (6 volt) kullanın. En sağlıklısı bu.

• quote:

Kurşun asit akü kullanın ışıldak aküsü. Voltaja göre iki hücreli(4 volt) ya da uç hucreli (6 volt) kullanın. En sağlıklısı bu.

Teşekkür ederim yapınca haber veririm
  • Yakınlarda ELPIM falan varsa çok rahat bulursun. Bisiklet dinomosundan farklı dinomlarda bulursun.
  • nasıl bisi arıyorsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.