Şimdi Ara

Dirar’ın Oynama Sebebini Açıklıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dirar su performansi ile Besiktas, Galatasaray ve Basaksehir’de 18 e giremez.. Trabzon, Kayseri ve Bursa gibi takimlarda 70 den sonra oyuna girer belki..

İki yonluymus...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o halde yazalımdediğin takımların kanatlarını;

Başakşehir; Visca, Lider takımın oyuncusu, ofansif 4 numara, 29 maçta 9 gol 11 asist ancak defans yapmaz tüm yük arkasındakinde, garibim caicera koşsun...

Galatasaray; Rodrigues ve Mariano son Sivas maçında yokları oynadılar, çünkü karşılarındaki S.Kılınç darmadağın etti bunları. defans yapıyormu? pehhhhh.....23 maçta 3 gol 5 asist...

Bjk; Q7 nin artistiği bol ama tüm 20 maçta 2 gol 10 asisti var, savunma mı, onu boş ver sadece tekme atar...

Trabzon; Abülkadir, hani şu geleceğin yıldızı diyorlar, savunması da var, 19 maçta 1gol 4 asist, daha genç abisi olacak gibi...

Bursa; Delarge, son Bjk maçında ezdiği toplarla arkadaşlarından bile fırça yedi, buna rağmen golünü attı, 24 maçta 5 gol 3 asist, defansı varmı? eh işte, Barış koşmaktan helak oldu da onu diyorum...

gelelim Dirara;
    23 maçta 4 gol 4 asist, hiç de fena değil, ama biz daha iyilerini de gördük.
    ancak,
    oyunu iki yönlü oynar dediğimde sanıyorsun ki geriye defansa da yardım ettiğinden bahsediyorum.
    Hayır,
    bu defansa yardım dışında, taktik icabı, Isla çıkıp forvete oyuncu alınınca, çok güvenli bir şekilde sağ kanat defansa geçip, hem defans yapıyor hem de yine sağ açık gibi ileri akıyor.
    haydi, yukarda yazdıklarımdan hangi oyuncuyu böyle kullanabilirsin?

Q7 yi sağ bek olarak düşünüyorum da çok gülüyorum.

İşte Dirar böyle bir oyuncu, Teknik direktörün, oyun taktiğinde değişiklik yapacağında hiç zorlanmadan kendine çözüm veren oyuncudur. İsterse orta alanda bile görev verebilir, beğenilmeyen Atıf gibi.

Bu fransız ekolünden gelen futbolcuların genel özelliğidir, tekli yönlü değillerdir, değişik mevkilerde oynayabilirler.
    Bu eğitimi ise Fransanın 1998 den beri Futbolda var olmasını sağlayan, Henty, Anelka, Turam vs gibi değerli oyuncuları yetiştiren, göçmenler için kurulan FUTBOL AKADEMİLERİ (okulu) nin sonuçlarıdır.

ama sen bunları bilmezsin tabi ki,
    bildiğin,
    adamın attığı gol verdiği asist, nerde nasıl yetişmiş önemli değildir....

kapiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Neresi 2 yönlü la şu çöpün? Sanki defansı harika. İlk yarının en çok top kaptıranı. Geriye boş boş koşuyor diye defansı iyi mi oluyor şimdi? Ayrıca büyük takımlarda açık oyuncularının çift yönlü oynamalarına gerek var mı ki ? Anadolu takımlarına karşı defans yapmaya mı ihtiyacımız var ? Büyük takım karşısındakine defans yaptırır. Yoksa Aykut hocanız takımı Anadolu takımına mı çevirdi? Son 2 yılın şampiyonu bjkde açık oyuncuları defans mı yapıyorlar şimdi? Yoksa diğer büyük liglerde oynayan takımların açıklarına iyi bakın. Bu aykutu psg nin başına koysalar Neymar'ı tek forvet koyup dani Alves'i defansı yüksek diye açığa koyar. Diğer tarafa da yine bekten kırma bir oyuncu koyar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Bazı oyuncular teknik direktörlere serbestlik tanırlar. Dirar o tip bir adam. Sakatın olur beke geçer, maçta sıkışırsın bek çıkarır forvet alırsın Dirar bek mevkiindedir. O manada konuşuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek sebebi ciğersiz olması. Adam 90.dakika da bile maça başladığı gibi koşuyor Aykut Kocaman böyle oyunculara aşıktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    evet evet,
    Gs gibi değil mi?
    Anadolu takımına karşı maçın sonlarında 6 forvetle oynadı, sonuç? fark olurdu rakip beceremedi.

Çoluk çocuk gelmiş “Anadolu” takımı diyor,
    Adama öyle bir koyarlar ki feleğin şaşar, maçın nasıl bittiğini anlamazsın....

• Mevcut kadroda dirar ilk onbir oynar.

Dirar'daki sorunun Aykut Kocaman'ın zaman zaman fazla ısrarından kaynaklandığını düşünüyorum. Oyuncusunu yıpratıyor. Bazı maçlarda Dirar hücumda tıkanıyor ama hoca değişiklikte ya geç kalıyor ya da tercihini başkasından yana kullanıyor.

Mesela Aatıf-Dirar başlıyor, oyuna Valbuena'yı alacağı zaman ilk tercih çıkan oyuncuda Aatıf oluyor. Ya da İsla'yı çıkartıp, bekte Dirar'la bir çözüme gidiyor.

Bir de bir dönem 3 lü orta saha oynayıp sağ iç Dirar sağ forvet Guiliano yapmıştı. Bu da bence takımın genel verimini düşürmüştü. Tabi bu verimsizlikte yerinde oynamayan Dirar ve Gui baş sorumlu olmuştu.
  • aykut hoca için asist yapma gol atma yada takımı ileri taşıması yada kaliteli paslar falan önemli değil alex'i harcayınca anladık zaten.

aynı dedıgın gıbı fizik kapasiten yukarda olsun takım defansına yardım et. topu sagdan sola at ileri gitmene gerek yok. dirarın tek artısı 32 yaşında ama fizik kapasitesi TR ligi için yukarda.
  • Başakşehir maçı sanırım neden Dirarın oynaması gerektiğini gösterdi.
    Bruma, Visca, Q7, Sinan,vs ile bu öndeki baskıyı yapabilirmisiniz?

Dediğim gibi,
    1. sınıf takımlarda olmayabilir... ama
    Dirar bu ülkenin futbolunda yeri her zaman olur....

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.