Şimdi Ara

Directx 12 ve vram (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben 970 kullanıyorum Vram problemi denen şşeye nedense rastlamadım. bunlar AMD'nin oyunları. Bu kadar seviyesiz bir reklam yapan AMD'nin neden bu yollara düştüğü de yeni çıkardığı kartlardan anlaşıldı. Meğerse yeni diye çıkarıdığı kartlarda tek yaptığı eski kartlara birazcık oc yapıp ram eklemekmiş. Bunun anlaşılacağını bildiğinden peynir ekmek gibi satan GTX970 satışlarına balta vurmak istediler ama yemedi. 970'ler hâla peynir ekmek gibi satılıyor ve piyasanın tartışmasız en iyi f/p kartı. Win 10 ile birlikte vram yetmemesi gibi bir problem tarihe karıştı zaten tüm kartlar için. Yani AMD 'nin 8 GB'lık kartları da aldatmacadan başka bir şey değil.
  • diegorian kullanıcısına yanıt
    Hocam size özelden mesaj atabilirmiyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

Ben 970 kullanıyorum Vram problemi denen şşeye nedense rastlamadım. bunlar AMD'nin oyunları. Bu kadar seviyesiz bir reklam yapan AMD'nin neden bu yollara düştüğü de yeni çıkardığı kartlardan anlaşıldı. Meğerse yeni diye çıkarıdığı kartlarda tek yaptığı eski kartlara birazcık oc yapıp ram eklemekmiş. Bunun anlaşılacağını bildiğinden peynir ekmek gibi satan GTX970 satışlarına balta vurmak istediler ama yemedi. 970'ler hâla peynir ekmek gibi satılıyor ve piyasanın tartışmasız en iyi f/p kartı. Win 10 ile birlikte vram yetmemesi gibi bir problem tarihe karıştı zaten tüm kartlar için. Yani AMD 'nin 8 GB'lık kartları da aldatmacadan başka bir şey değil.

Aynen katiliyorum. Amd, kullanicilarini salak yerine koyup ayni yemeyi pisirip pisirip fanboylarina basariyla yediriyor yaninda da farkli sos olarak Vram boyutunu artiriyor, tadinda degisiklikler yapiyor birde yemegin ismini degistirip suruyor firina ordan da sicak sicak (!) fanboylarin agizlarina giriyor tabi 390 larin sirf 8gb bellekli olmasi sebebiyle alinacak bir kart degil sonucta o gpu gucu 8gb bellegi dolduramaz zaten gunumuz icin 1080p de 4gb rahatlikla yetiyor 8gb'a kadar 390'in gpu gucu zayiflar yine ayar acamazsiniz kisacasi 8gb 390'lar CF lik disinda hicbir anlami yok rakibi 970 var karsisinda. Nvidia'nin teknolojileri, guncel suruculeri, oyun sponsorluklari vs.. gibi bircok alanda verdigi hizmetler karsisinda mantikli dusunen kullanicinin secimi 970 olur fanboylar tabikide gozu kapali 390'i hic suphesiz alacaktir.

• Msi afterburnerin osd sindede 2gb i geçmezdi şimdi 2700mb falan yazıyor gta 5 de gtx 770'imde
  • Vram artışı söz konusu değil.

Önceki Windows'larda da, ekran kartı belleği yetmediği zaman, sistem belleği kullanılıyordu. Windows XP'de olan bu özellik, Vista'da geliştirilmişti(dxdiag'ta yüksek miktar yazması, bunla alakalı).

Windows 10-Dx12'de bu özelliği daha da geliştirmiş veya farklı metodlar getirmiş olabilirler. Belleğin daha geç dolması sağlanmıştır.
    970'in 7-8 GB olması gibi bir durum elbette yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Ağustos 2015; 2:11:11 >
  • Ama yinede oyunlarda bellek kaynaklı sıkıntılara çözüm olcak heralde öyle değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OYUNSEVER4

Ama yinede oyunlarda bellek kaynaklı sıkıntılara çözüm olcak heralde öyle değilmi ?

Hayır hocam eskiden neyse bundan sonra da öyle olacak, bir şey değişmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman şu test edilmeli sli veya cf sisteme sahip arkadaşlar w10 ile oyunlarda kullanılan vram değerlerini söyleyebilir mi.?

Bu vram havuzu adı altında ortaklaşa 4+4=8 vram vs. bilgileri doğrumu anlamış oluruz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.