Şimdi Ara

DİREKSİYON BIRAKINCA SOLA DOĞRU GİDİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
26.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rot ayarında sadece ön lastiklere ayar yapıyor dangalak rotçular. aracınızda arka rot varsa onun da ayarı yapılmalıdır.
  • Başıma gelen olayı aktarayım. Hiç bir çekme titreme vs. sorunu olmayan aracımın lastiklerimin eskimesinden dolayı 4 lastiğini yeniledik. Balanslar yapıldı ve yola çıktım. Araç anormal sağa çekmeye başladı. Lastikçiye döndüm o da dükkan komşusu rot balansçıya yönlendirdi ve rot ayarı yapıldı. Tekrar yola çıktım halen sağa çekiyordu araç. Tekrar gittim aynı rot balansçıya, bu kez jantlarıyla birlikte ön lastiklerin yerlerini değiştirdiler(rot ayarı yapılmadı). Teste çıktım ve hiç bir sorun yoktu.
  • yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    Bunuda denedik fakat düzelmedi.Dün bir usta ile görüştüm kendinden emindi gel sen ben halledicem dedi.Benden biraz uzakta ilk fırsatta yanına gidicem.Sonucuda buraya yazacağım.
  • aks baktırın
  • bende 2 gun once titreme nedeniyle balans yaptirdim gitmisken bir sorun olmamasina ragmen rot a bakilsin dedim ayarda yapilmadi yinede ucretinide verdim balanstan sonra on arka degisti arac sola cekmeye baslayinca tekrar gittik arka lastikler yer degistirildi bu sefer de direksiyonu duz tutunca arac saga gitmeye basladi nitekim eskisinden kotu oldu direksiyon rotu dediler ustama gosterdim sorun yok dedi tekrar rot balansciya gittim direksiyon hizalandi simdi duz tutunca duz gidiyor ama direksiyon agirlasti ve yolda ki bozukluklarda ve cukurlarda saga sola atliyor arac gitmeden yumusacikti direksiyon sanayi de herkes usta netekim tekrar gitmek istemiyorum yildirdilar
  • kyokushin K kullanıcısına yanıt
    Bu tip sorunlar genelde lastiklerden yada yollarımızın eğimli olmasından kaynaklanıyor galiba
  • Hocam direksiyon adaptasyonu yaptırmadınızsa ne yaparsanız yapın sağa veya sola çekme yapar .Aynı olay benimde başıma geldi gitmediğim rot balanscı kalmadı.Ne yaptımsa araç sağa çekiyordu.lastiklerim dahi sıfırdı.En sonunda anlayan biri dediki git direksiyona adaptasyon yaptır.Sora soruştura birini bulduk.Aracı hareket halindeyken bilgisayara bağladı ve direksiyon açısının saga dogru kaymış oldugunu gördük.Bilgisayarda düzeltikten sonra araç harıka oldu.Her rot balansçı bilmiyor bu adaptasyonu.Bence anlayan bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim.
  • Lastiklerinizin tarihine bakın geçtiyse değiştirin özellikle yumuşak lastiklerde tel kırma olayları çok oluyor ve aracın sağa veya sola çekmesine neden olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hicranyarası

Hocam direksiyon adaptasyonu yaptırmadınızsa ne yaparsanız yapın sağa veya sola çekme yapar .Aynı olay benimde başıma geldi gitmediğim rot balanscı kalmadı.Ne yaptımsa araç sağa çekiyordu.lastiklerim dahi sıfırdı.En sonunda anlayan biri dediki git direksiyona adaptasyon yaptır.Sora soruştura birini bulduk.Aracı hareket halindeyken bilgisayara bağladı ve direksiyon açısının saga dogru kaymış oldugunu gördük.Bilgisayarda düzeltikten sonra araç harıka oldu.Her rot balansçı bilmiyor bu adaptasyonu.Bence anlayan bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim.

Ankarada bunu yapabilecek bi usta var mı hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEVENH

Mercedes servisinden bir usta Göztepe den bir rot balansçı tavsiye etti aradım usta 3-4 yer gezdim halledemediler.Halledemezler sen gel ben halledicem dedi.Sonucu buraya yazacağım benim gibi problem yaşayanlara emsal teşkil edebilir.

Hunter marka rot balans cihazı olan yerlerde yapabiliyorlar direksiyon açı sensörü sıfırlamayı. Siz direksiyonu düz tutarken araba atıyorum 1 derece sağa dönük algılıyor, siz bırakınca sola topluyor. Eğer direksiyonda da dönüşü görüyorsanız sorununuz budur.
  • araban solcu demekki

• Aracı denediğin yol eğimli değilse, frenlerinde de problem yoksa adaptasyon gibi duruyor.
  • Konu eski ama benim başıma yeni geldi. örnek olması için yazıyorum. yazlık kışlık lastikleri değiştirirken yazlık lastiklerden birisini hasarlı olduğundan başka marka çıkma lastik taktırdım. araç 55 km ye kadar sola çekmeye başladı. 4 ayrı rot balansçı ısrarla arka lastiklerin farklı olmasından kaynaklanmayacağını belirttiler. ancak aynı marka lastikle değiştirince problem hal oldu. Bir arkadaş belirtmiş aklınızda olsun aynı marka lastik alırken aynı üretim serisinden olmasına dikkat edin. desen aynı ama hamur sertliği farkı bile fark ediyor.
  • Direksiyon kutusuna baktır bizde de olmuştu direksiyon kutusunda sorun varmış
  • lastik yönlerinden olabilir mi acaba ?
  • Bu direksiyon açı sensörü sıfırlama ya da direksiyon adaptasyon işlemlerini Ankara'da nerede yaptırabilirim? Aracımda direksiyonu serbest bırakınca kendiliğinde çok az sola çeviriyor direksiyonu, düz yol giderken biraz sağ doğru güç uygulamam gerekiyor hatta.
  • hocam muhtemel olarak bu tip çekmeleri direksiyon kutusu yada bilyelerden yapıyor
  • enesdeğerli kullanıcısına yanıt

Hocam direksiyon kutusu kontrolü masraflı mı?

• TeKNoYDN kullanıcısına yanıt

İyi gunler bu soruna bir çözüm bulabildiniz mi

• baskozlu B kullanıcısına yanıt

hayır hocam, bu şekilde kullanmaya alıştım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.