Şimdi Ara

Diş hekimliği seçmeyi düşünenlere yardım edebilirm (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
23
Favori
205.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar konuya biraz bodoslama daldım ama kusura bakmayın. ben gecen sene izmirde bilgisayar mühendisliği kazandım, hazırlıktaydım ve kıl payı gectim lisansa baslıcam inşallah. fakat bi yandan kafam o kadar karısık ki... hiçbir meslek kolay değil biliyorum her biri ayrı fedakarlık istiyor. benim lisedeki hayalim hep tıp okumaktı ama düzenli çalışmadığımdan kazanamadım tabii ki. bu bölümü de öylesine yazdım bilgisayarla falan hiç alakam yok. biraz da aile baskısı yüzünden yazdım diyelim. 2012 için tekrardan össye girmek istiyorum ama o kadar ince bi çizgideyim ki anlatamam. mühendislikte dil bilmek çok önemli ve ben daha ingilizceyle bas edemiyorum ki 2. veya 3. bi dili katabileyim ve özelde ise çalışma şartları ağır en azından bi bayan için öyle. devlete atanmak ise ayrı bi dert, yılda yaklasık 6-7bin bilgisayar mühendisliği mezun verirken devlete atanan yaklasık 90 kişi ve atanma puanı da 90 civarında doğal olarak. ve isimli bi üniversiteden mezun olmadıktan sonra-odtü,boğaziçi gibi-iyi bir iş bulunabileceğini de sanmıyorum. diğer bi yandan 2012de össye girip tıp kazansam ve hiç uzatmasam okulu 27 yasında mezun olucam ama en azından istediğim mesleğe sahip olucam, ama 27 yas da bayan için çok mu gec bazı seyler için bilemiyorum. 1 yıl boyunca konulardan uzak kaldığım için tekrardan yapabilir miyim onu bilmiyorum gözümde büyüyor hepsi ve ailemin baskısı olucak mutlaka... tıp okumayı cok istiyorum ama bunları da nasıl göze alabilirim bilmiyorum... bana akıl verin lütfen... okuluma devam mı edeyim yoksa bir kez daha şansımı mı deneyeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökçe91 -- 17 Haziran 2011; 14:02:25 >

• Mesajım bulunsun
  • Çok çok rica ediyorum bu sene sınava ilk girişimdi..herkes kafasından bir şeyler diyor artık bunaldım öyle böyle diil.size sadece tek bir soru:DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK İLE TIPTA UZMANLIK ARASINDA MAAŞ FARKI ARTIK DUS SINAVI GELDİĞİ İÇİN KALMADI DİYORLAR BU DOĞRU MU?? lütfen bir şeyler söyleyin şimdiden teşekkürler..
  • Ben de diş hekimliği düşünüyorum.Bana yardımcı olacak diş hekimliği öğrencisi pm'den bana ulaşsın lütfen.
    Bu arada konu gereksiz tartışmalarla iyice karışmış, yeni temiz bir konu açılsa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :A.N.T:

quote:

Orijinalden alıntı: Dt_kursat
    Diş hekimliği okuyorum.4 sınıfım.Sadece birkaç bilgi vereceğim ki tercih yapacak arkadaşlar yararlansın.

Önceliklewww.e-dishekimi.net adlı bir site var.Buraya kayıtlı 7ila 8 bin dişhekimi var size bu konuda çok yardımcı olacaktır..

Gelelim tercih kısmına.Arkadaşlar bu mesleği sakın tercih etmeyin kıskandığım yada ileride bana rakip olacaksınız diye değil gerçekten yazmayın.Bu meslekte gelecek yok çok açık bir biçimde belirtiyorum okurken anlamazsınız( ki benim arkadaşlarımın bazıları hala anlamıyor) ama gördüğüm ve izlediğim kadarıyla bunları söylüyorum.Öncelikle devlete atanma ihtimaliniz oldukca düşük 800 kişilik yere 3- 4 bin dişhekimi başvuruyor ki bunlarında çogu dogu illeri.Hadi çıktı diyelim sözleşmeli personelsiniz hiçbir şekilde hak iddianız yok emeğiniz sömürülür ki o da şöyle pratisyen hekimin yaptığı işte katsayısı 2.1 iken sizinki 1.1dir. Pratisyen hekim 1 hastaya 5dk da bakabiliyorken siz yarım saat ugraşırsınız ama onla denk olamazsınız(çünkü katsayısı fazla) sizden daha fazla döner kazanır.Devlette alabileceğiniz maksimum para dönerle birlikte 3bın 3500 arasıdır en düşük 1500 1750 dır.Tabı genelde bu aralık içinde olursunuz en fazla 2000 civarı.Tabi yeni açılan fakultelerle bu sayılar daha aşagıinecek.

Heryerde dişhekimliği fakültesi açılıyor ilerde halimizi düşünmek bile istemiyorum zaten şu an bile haddinden fazla dişhekimi bulunmakta.Yeni çıkan mezunlar kendi tanıdıklarımından da biliyorum iş bulamadıkları için yada 750 1000 liralık işleri begenmedikleri için(evet evet yanlış duymadınız) teknisyenlerin ellerine düşüyorlar onlarne derse siz onu yapıyorsunuz.O adam 2 yıllık egitimden geçmiş siz ise 5 yıl okumuşsunuz bir hata yapsa sizin başınıza kalacak ama mecburen boyun eğiyorsunuz.

Mezun oldunuz binbir emekle sonra devlet istediniz çıkmadı( ki çıkmaması gayet dogal ilerde bu şans daha azalacak) teknisyen yanında çalışamam ben dediniz bir özel hastanede şansa bir iş buldunuz.Eğer hastane yöneticileri adam gibi adam değilse ay sonu ödemelerini yapmazlar emeğinizi sömürüp sizi dolandırabilirler sonra mahkemeleerde uğraşıp durursunuz.

Bunların yanında zaten özel muayenehane olayı bitti çıkınca ohh serbest meslek yapacam diye hiç düşünmeyin eczacılık neyse dişhekimliği de odur ki siz daha fazla ugrasırsınız para kazanmak için onlar sadece ilaç satarlar.

O sitede bir anket vardı yaklaşık bin kişilk bir katılım vardı.Konu ise tekrar meslek seçme hakkınız olsa diş hekimliği seçermiydiniz diye aynen aktarıyorum(ki bende hayır dedim) yüzde 73 hayır yüzde 27 evet oyu var gerisini siz düşünün.

Meslek şu anda dibe vurmuş bir durumda ben hersene bırakmayı düşündüm ama yapamadım kendimde o cesareti bulamadım ama diş hekimliği okumak istiyorsanız bunu 1000 değil 1001 kere düşünün sevemezseniz asla yapamazsınız hatta çok sevip yapamayan bırakan bile var.

Uzmanlık gerekiyor mu evet kesinlikle ama bi 4 5 sene daha okumayı göze almanız gerekecek DUS çıktı diolar inşallah çıkmıştır.Cerrahi ve ortodonti dışında yapılan uzmanlıkların bana göre hiçbir değeri yok dışarda yine zor iş bulursunuz sadece ünide hoca olabilirsiniz(hiç bulamaz demedim dikkat) ortodontiye girmek te çoooooook zordur torpil gerektirir DUS çıksa bile.(İnanmayan o sitede 7 8 bin dişhekimine sorsun)

Dikkat ederseniz okumaktan pek bahsetmedim okurken kendinizi hep tıp ögrencileriyle kıyaslarsınız onlardan belki daha çok yorulursunuz hastalarla ugrasırsınız gelmezler kalabılırsınız.

Sonuç olarak şunu söyleyeyim ki gidin daha fazla çalışın bı 5 6 puan daha fazla yapın tıp okuyun çünkü dışarda ve sağlık sektöründe dişhekimlerini adam yerine koymazlar ebe hemşire neyse sizde osuzunudur(yardımcı sağlık personeli).

Dişhekimliği eskiden çok kazandıran bir meslekmiş artık değil tercih yapcaklar lütfen okusun sonra bana çok dua edersiniz.Hatta 1. 2. sınıf olanlar direk bıraksın çok ciddiyim gerçekler acı gelebilir bazılarınız kabullenmeyebilir ama durum böyle.Keşke bir sene daha hazırlanıp tıp okusaymışım diyorum kendime ama iş işten geçti artık.Diş hekimi olacağınıza pratisyen hekim olun çok ciddiyim.Daha az yorulur daha fazla kazanırsınız.

Ha şunu söylemeyi unuttum devlete ola ki şanslıysanız atanırsanız tayin mayın hakkı yok.Sözleşmeli personel orada çalışmak zorunda eş durumu falan tayin isteyemezsiniz ve devletınde sizi istediği an işten çıkarma yetkisi vardır.Hala bu anlattıklarıma ramen dişhekimi olmak isteyen varsa buyursun gelsin olsun.

Hepinize başarılar..

İçimi kararttın ya.diş düşünüyordum,bir kere daha düşünmeye karar verdim.

adam haklı beyler dağılın bende bu sene 3. sınıfa geçicem tabi ağustosun ortasındaki zorlu protez sınavını geçebilirsem!.diş hekimliği gerçekten çok zor ve ne kadar anlatsakda yaşamayan anlayamayacaktır. bütün bu zorluklara rağmen emeğimin karşılığnı alacağımı kesinlikle düşünmüyorum sebeplerini kürşat arkadaşımız çok güzel anlatmış. niye bırakmıyorsun diyeceksiniz artık geçti bizden geri dönüş yok diye düşünüyorum ama yeni tercih yapacak arkadaşlar bu konuyu çok iyi düşünmeliler...

• diş hekimliği isteyen veya diş hekimliğinde okuyan arkadaşlara çene diş cerrahı olarak uzmanlık ve maaşlar konusunda bilgi vermek isterim.

1. yakın bir zamanda DUS(diş hekimliğinde uzmanlık sınavı) yapılacak 2012 ilkbaharında olması kesin gibi.
    2.eğitimi zordur ama kimsenin gözü korkmasın .sene kaybetmeden bitiren ne adamlar gördüm . onlar bile mezun olduysa bitiremeyecek insan yoktur.
    3.masraflıdır evet ama öyle abartıldığı kadar masraflı bölüm değildir.(annem babam emekli olduğu halde ) ve kardeşlerim de üniversitede okuduğu halde çok da zorlanmadım.
    4.okurken 4. sınıftan sonra çalışma şansınız var nöbet vs.. şu günüm şartlarıyla nöbet tutan stajer öğrenci 500-1000 arası kazanabilir.
    5.el yeteneği önemlidir deniliyor yoksa girme deniliyor ama yazacaklar korkmasın ,diş hekimliği sanat olduğu için bence yapıldıkça öğreniliyor başlarda eli yetenekli olanlar öne çıkabilir ancak okul biterken genelde herkes benzer işler yapıyor.
    6.dersleri tıp a nazaran daha yüzeldir ancak sürekli hasta ile uğraşıldığı için stresi fazladır(hasta bulmak ,baraj yetiştirmek)

maaşlar konusuna gelince sanırım hiç bir yerde benim açıklayacagım şekilde ,tam doğru ve netkadar açıklamamış

1.devlette çalışırım diyorsanız sözleşmeli olarak maksimum tavan 4000 tl dir. ancak şimdi devlet memurluğuna geçti sözleşmeli personel 5000-6000 arası alınabiliyor.sözleşmeli alımı yine oluyor yani 4000 maksimum ancxak kademeli bir şekilde kadroya geçirme işlemi devam edecek örnek vermek gerekirse4000 lira tavan kadroya gecince 3 yıl sonra artacak. (alan cok sayıda arkadasım var daha cok ve daha az alanlarda olur ama ortalaması bu)
    2.artık ağız diş sağlıgı merkezlerinde ve diğer sağlık bakanlığına bağlı kurumlarda maaş farkı pek yok . her ilin merkezi döner bütçesinden dağıtılıyor.
    3.kimse nöbet yok demesin artık nöbet te tutuluyor ADSM(ağız diş sağlığı merkezleri) n de ancak avantajı çok ağır değildir ve söylediğim tavan maaşlara ek olarak nöbet parası alınır.
    4. tıp a göre avantajı zorunlu hizmeti yoktur.
    5.özelde çalışırım diyorsanız 2500-4000 arası ile işe başlarsınız zamanla hasta portföyü oluştukça bu oldukça artar.5 yıllık hekim 5000 + civarı kazanır ,yıllar geçtikce daha da artma olasılığı çok yüksek.
    6.uzmanlık işine gelince:
    çene diş cerrahisi 4 yıl ağız içi cerrahi işlemleri yapar
    ortodonti 4 yıl tel takar
    oral diagnoz, 3 teşhis ve planlama yapar
    pedodonti 3 çocoklara bakar
    ,protetik diş tedavisi 3 protez uzmanlığı
    ,tedavi 3 estetik diş hekimliği(dolgu beyazlatma vs..)
    ,endodonti, 3 kanal tedavisi uzmanlığı
    periodontoloji 3 dişeti hastalıklarına bakar
    DUS taslagındaki süreler böyledir.

uzman diş hekimleri olarak en cok ortodondistler kazanır
    ortalama teklif edilen paralar
    ortodonti:uzamanlık bitince 15000tl civarında işe başlarlar
    cerrahi:bana teklif edilen rakam aralığı 10000-15000 arası doğuya giderseniz rakam artar
    pedodonti:5000-10000 arası , ama yakın zamanda daha populer olacağını düşünüyorum
    protetik diş tedavisi:4000-8000 arası
    periodontoloji:5000-8000 arası
    endodonti 5000-7000 arası
    tedavi 5000-7000 arası
    oral diagnoz genelde hoca kalmak isteyenler kalır öğrencilikte en zor derstir hocalığı en rahat olan bölümdür. bütün gün oturursun ama iyi para götürürsün DUS ile populeritesi artacak gibi duruyor tıptaki radyolojiye benzer şekilde çekilen her filmden döner kazanılacağı için geleceği parlak bir bölüm ancak özelde pratisyen diş hekimiyle farkı kalmaz.

bu paralar başlangıç paralarıdır zamanla artar kendi muayenenizi açınca .

uzamnlık düşünen arkadaşlar emeğinizi ortodonti ve cerrahi fazlasıyla karşılıyor,cogu uzman tıp doktorundan fazla kazanırsınız vefasını çektikten sonra sefası güzel:) ama diğer bölümler içinde pedonti ve periodontoloji ve protez de daha az olmakla karşılar. her halükarda uzman olunca çevrenize oranla daha iyi para kazanırsınız. öğretmen mühendis ,asker, maaşlarına oranla cok daha iyi geliriniz olur.

serbest muayenesi olup da inanılmaz güzel iş yapan ve gerçekten inannamayacağınız paralar kazananlar da var .bunun nedeni işine saygı ,tecrübe ve disiplindir.
    tabi mesleğin eksileri de var:
    cok yorulursunuz
    hastalar ağrı ile geldikleri için bazen tahammül sınırlarını zorlar
    uzun bir okuma dönemi
    güleryüzlü olmak zorundasınız
    yenilikleri sürekli takip etmelisisz

• quote:

Orijinalden alıntı: maxillafacial

diş hekimliği isteyen veya diş hekimliğinde okuyan arkadaşlara çene diş cerrahı olarak uzmanlık ve maaşlar konusunda bilgi vermek isterim.

1. yakın bir zamanda DUS(diş hekimliğinde uzmanlık sınavı) yapılacak 2012 ilkbaharında olması kesin gibi.
    2.eğitimi zordur ama kimsenin gözü korkmasın .sene kaybetmeden bitiren ne adamlar gördüm . onlar bile mezun olduysa bitiremeyecek insan yoktur.
    3.masraflıdır evet ama öyle abartıldığı kadar masraflı bölüm değildir.(annem babam emekli olduğu halde ) ve kardeşlerim de üniversitede okuduğu halde çok da zorlanmadım.
    4.okurken 4. sınıftan sonra çalışma şansınız var nöbet vs.. şu günüm şartlarıyla nöbet tutan stajer öğrenci 500-1000 arası kazanabilir.
    5.el yeteneği önemlidir deniliyor yoksa girme deniliyor ama yazacaklar korkmasın ,diş hekimliği sanat olduğu için bence yapıldıkça öğreniliyor başlarda eli yetenekli olanlar öne çıkabilir ancak okul biterken genelde herkes benzer işler yapıyor.
    6.dersleri tıp a nazaran daha yüzeldir ancak sürekli hasta ile uğraşıldığı için stresi fazladır(hasta bulmak ,baraj yetiştirmek)

maaşlar konusuna gelince sanırım hiç bir yerde benim açıklayacagım şekilde ,tam doğru ve netkadar açıklamamış

1.devlette çalışırım diyorsanız sözleşmeli olarak maksimum tavan 4000 tl dir. ancak şimdi devlet memurluğuna geçti sözleşmeli personel 5000-6000 arası alınabiliyor.sözleşmeli alımı yine oluyor yani 4000 maksimum ancxak kademeli bir şekilde kadroya geçirme işlemi devam edecek örnek vermek gerekirse4000 lira tavan kadroya gecince 3 yıl sonra artacak. (alan cok sayıda arkadasım var daha cok ve daha az alanlarda olur ama ortalaması bu)
    2.artık ağız diş sağlıgı merkezlerinde ve diğer sağlık bakanlığına bağlı kurumlarda maaş farkı pek yok . her ilin merkezi döner bütçesinden dağıtılıyor.
    3.kimse nöbet yok demesin artık nöbet te tutuluyor ADSM(ağız diş sağlığı merkezleri) n de ancak avantajı çok ağır değildir ve söylediğim tavan maaşlara ek olarak nöbet parası alınır.
    4. tıp a göre avantajı zorunlu hizmeti yoktur.
    5.özelde çalışırım diyorsanız 2500-4000 arası ile işe başlarsınız zamanla hasta portföyü oluştukça bu oldukça artar.5 yıllık hekim 5000 + civarı kazanır ,yıllar geçtikce daha da artma olasılığı çok yüksek.
    6.uzmanlık işine gelince:
    çene diş cerrahisi 4 yıl ağız içi cerrahi işlemleri yapar
    ortodonti 4 yıl tel takar
    oral diagnoz, 3 teşhis ve planlama yapar
    pedodonti 3 çocoklara bakar
    ,protetik diş tedavisi 3 protez uzmanlığı
    ,tedavi 3 estetik diş hekimliği(dolgu beyazlatma vs..)
    ,endodonti, 3 kanal tedavisi uzmanlığı
    periodontoloji 3 dişeti hastalıklarına bakar
    DUS taslagındaki süreler böyledir.

uzman diş hekimleri olarak en cok ortodondistler kazanır
    ortalama teklif edilen paralar
    ortodonti:uzamanlık bitince 15000tl civarında işe başlarlar
    cerrahi:bana teklif edilen rakam aralığı 10000-15000 arası doğuya giderseniz rakam artar
    pedodonti:5000-10000 arası , ama yakın zamanda daha populer olacağını düşünüyorum
    protetik diş tedavisi:4000-8000 arası
    periodontoloji:5000-8000 arası
    endodonti 5000-7000 arası
    tedavi 5000-7000 arası
    oral diagnoz genelde hoca kalmak isteyenler kalır öğrencilikte en zor derstir hocalığı en rahat olan bölümdür. bütün gün oturursun ama iyi para götürürsün DUS ile populeritesi artacak gibi duruyor tıptaki radyolojiye benzer şekilde çekilen her filmden döner kazanılacağı için geleceği parlak bir bölüm ancak özelde pratisyen diş hekimiyle farkı kalmaz.

bu paralar başlangıç paralarıdır zamanla artar kendi muayenenizi açınca .

uzamnlık düşünen arkadaşlar emeğinizi ortodonti ve cerrahi fazlasıyla karşılıyor,cogu uzman tıp doktorundan fazla kazanırsınız vefasını çektikten sonra sefası güzel:) ama diğer bölümler içinde pedonti ve periodontoloji ve protez de daha az olmakla karşılar. her halükarda uzman olunca çevrenize oranla daha iyi para kazanırsınız. öğretmen mühendis ,asker, maaşlarına oranla cok daha iyi geliriniz olur.

serbest muayenesi olup da inanılmaz güzel iş yapan ve gerçekten inannamayacağınız paralar kazananlar da var .bunun nedeni işine saygı ,tecrübe ve disiplindir.
    tabi mesleğin eksileri de var:
    cok yorulursunuz
    hastalar ağrı ile geldikleri için bazen tahammül sınırlarını zorlar
    uzun bir okuma dönemi
    güleryüzlü olmak zorundasınız
    yenilikleri sürekli takip etmelisisz

Merhaba teşekkürler yazdıklarınız için.Peki bu alanlarda uzmanlaşmak (ortodontoloji , cerrahi) çok mu zordur yani geceni gündüzüne katıp tus'a hazırlanmak gibi çalışmak mı gerekir ?

• eski sisteme göre doktora yapmak torpilin yoksa çok zordu özellikle 2 bölüm için , son kez bu dönem alacaklar bu şekilde mülakatla . kendimden örnek vermek gerekirse ales den 94 ,kpds(yabancı dil sınavı) 98 almıştım. torpilin yoksa ancak aldığın yüksek puanlarla telafi edebilirdin ama torpil var girmek imkansız diye birşey yok .evet cok torpil var ama istediğini belli edersen er gec girersin .şimdi ise DUS sınavı geliyor hersey adaletli ve olması gerektiği gibi olacak.ancak soyle bir durum var acılacak kadrolar az olacak tıptaki gibi .ortodonti veya cerrahiye girmek için ilk 50 şart diye düşünüyorum.bunun için de gercekten cok calışmak gerekir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxillafacial

eski sisteme göre doktora yapmak torpilin yoksa çok zordu özellikle 2 bölüm için , son kez bu dönem alacaklar bu şekilde mülakatla . kendimden örnek vermek gerekirse ales den 94 ,kpds(yabancı dil sınavı) 98 almıştım. torpilin yoksa ancak aldığın yüksek puanlarla telafi edebilirdin ama torpil var girmek imkansız diye birşey yok .evet cok torpil var ama istediğini belli edersen er gec girersin .şimdi ise DUS sınavı geliyor hersey adaletli ve olması gerektiği gibi olacak.ancak soyle bir durum var acılacak kadrolar az olacak tıptaki gibi .ortodonti veya cerrahiye girmek için ilk 50 şart diye düşünüyorum.bunun için de gercekten cok calışmak gerekir .

peki bu dus'ta bizi pratik bi sınava sokucaklar mı acaba? Ayrıca bir sorum daha var ileride getirilecek dusu kazanmak için nasıl bir üniversite tavsiye edersiniz.Çünkü ben diş hekimliği faültesinde okumak istiyorum ve gerçekten uzun zamandır var bu isteğim ve amacım uzmanlaşmak.Yani sanıyorsam bu getirilecek olan dus 5 senelik bilgileri içeren bir sınav olucak ve iy puan almak için düzenli ders çalışmak lazım.Tahmiimce çoğu diş fakültesinin eğitimi birbirine yakındır.Dusa çalışmak için pratikliğe daha az önem veren bir okul olması gerekicektir.Tavsiye ettiğiniz bir üniversite var mı ?

• bana yardım edin belki büyütüyorum ama artık son iki gün ve ben gözyaşlarıma engel olamıyorum. haftalardır araştırıyorum diş mi eczacılık mı bunlar beni nereye götürecek karar veremiyorum tecrübelerinizle bir kıyaslama yaparmısınız
  • siz hangi fakülteden mezunsunuz?Ben bugün tercihlerimi yaptım.ege,ankara,gazi veya en kötü ihtimal ondokuzmayıs diş hekimliği gelecek.
    Sormak istediğim bir konu da diş hekimleri askerliklerini doktor olarak mı yapıyor?
  • DUS da pratik sınav yok ama ben pratiğe önem vermeyen bir fakülteye gitmek istiyorum da demek olmaz çünkü bu kazanırsanız mesleğiniz olacak.zaten bu tarz düşünce yapısıyla mezun bile olunamaz:) bence hiç yazma böyle diyorsan .çok pişman olursun. fakültelere gelince bence 10 yıolını doldurmuş her fakülteye gidilebilir.isteyen kızar ama en iyi hocalarımızı yeditepe aldı.. ancak rekabet başarıyı gerektirir bursuz girenlerin puanları oldukça düşük olduğu için rekabet veya başarı oranı ne olur bilemem bknz özel tıp fakültelerinin TUS başarıları. periferdeki üniversitelerde sınıf gecme daha zor olur ve daha cok çalışmanız gerekir bu bir + olabilir. büyük şehirdeki üniversitelerde daha kolay mezun olunur ancak dışarda çalışma olanagınız ve sosyal anlamada daha aktif olma şansınız olur.
    diş mi eczacılık mı ? ben diş derim ama uzman olacaksınız, uzman değilseniz işiniz zor olacak ilerleyen dönemlerde heryere fakülte açıyor devlet.
    ancak eczacılıkda da durum kötü. gelirleri son ilaç indirimleriyle cok düştü örnek4 yıl önce kutu au... adlı ilaç 27 tl iken şimdi 9 tl. devlet politikası da bunu sürdürme eğiliminde.diş hekimliğinde de durum böyle fark yaratmayacaksınız belli bir gelir düzeyiyle yaşarım kafam rahat olur derseniz sizin kararınız. her meslekte cok kazanan az kazanan olur bence ne yapmak istediğiniz önemli. ama her durumda belli bir müddet sonra ülke standartlarının üzerinde bir yaşam tarazınız olur

• kusura bakmayın birtek maxillafacial arkadaşımız tam açıklamış onun yazdıklarının hepsi dogrudur tebrik ederim sizi böyle güzel yazı yazıp diş hekimliğini aydınlattıgınız için
  • Arkadaşlar Ukrayna'da 1200$ dan baslayan fiyatlarla, tıp ve mühendislik dahil istediğiniz bölümde okuyabilirsiniz.Bana bu Ukraynada eğitim hakkında istediğinizi sorabilirsiniz.
    -Farkımız!!!!
    *Biz diğer şirketler gibi öğrencimizi Türkiyeden Ukraynaya yollayıp yalnız bırakmıyoruz.Ukraynadaki ofisimiz ve çalışanlarımız öğrencilerimize ve ailelerine, öğrencimizin eğitim hayatı boyunca danışmanlık hizmeti vermektedir.
    *Ayda bir sefer olmak üzere öğrencilerimize Ukraynda da seminerler verilir, sorun ve istekleri dinlenir.
    Bilgi almak isteyen arkadaşlarım özelden numaralarını ya da mail adresilerini bırakırlarsa, yetkili arkadaşlar hemen dönüş yapacaktır.
  • mrb ben elektrık elektronık muh 3. sınıf oğrencısıyım onceden planımda dıs hekımlığı yoktu fakat sımdı dıs hekımlığı ıstıyorum acaba boyle bır sey yapıp tekrar sınava gırıp dıs hekımlığını kazanmaya calısrsam ne tur zorluklarla karsılasabılırım eger kazanırsam tekrar hazırlıktan mı baslıcam okumaya ve en onemlısı buna deger mı acaba sonucta cok onemlı bır karar bu yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler
  • arkadaşlar bende tıp istiyorum ama çok zor dediler bende çok araşatırdım gerçekten baya zormuş doktora danıştım bana dediki sokakta simit sat soktor olmaz dedi gençliğimz giti ...bende diş hekımıne yünelmek istedim ve yapabileceğime inanıyorum ölçüm ve hacim işlerinde çok iyim neyse ben diş doktoru olmak istiyorum develete bağlı olarak nasıl bir meslek bilgi verirsenız sev,n,r,m
    aylık geliri ne kadr
  • GÜNCELL
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevaplama

arkadaşlar bende tıp istiyorum ama çok zor dediler bende çok araşatırdım gerçekten baya zormuş doktora danıştım bana dediki sokakta simit sat soktor olmaz dedi gençliğimz giti ...bende diş hekımıne yünelmek istedim ve yapabileceğime inanıyorum ölçüm ve hacim işlerinde çok iyim neyse ben diş doktoru olmak istiyorum develete bağlı olarak nasıl bir meslek bilgi verirsenız sev,n,r,m
    aylık geliri ne kadr

diş hekimliğini terk etmiş biri olarak söylüyorum tıp'tan bu şekilde vazgeçtiysen diş hekimliğine hiç gelme. bölümün zorluğundan kaynaklı okulu bıraktım bu yıl mühendislik seçicem. ayrıca sen parayıda çok düşündüğün belli, bu şekilde bölüm seçme, yoksa yanlış yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdilek

quote:

Orijinalden alıntı: cevaplama

arkadaşlar bende tıp istiyorum ama çok zor dediler bende çok araşatırdım gerçekten baya zormuş doktora danıştım bana dediki sokakta simit sat soktor olmaz dedi gençliğimz giti ...bende diş hekımıne yünelmek istedim ve yapabileceğime inanıyorum ölçüm ve hacim işlerinde çok iyim neyse ben diş doktoru olmak istiyorum develete bağlı olarak nasıl bir meslek bilgi verirsenız sev,n,r,m
    aylık geliri ne kadr

diş hekimliğini terk etmiş biri olarak söylüyorum tıp'tan bu şekilde vazgeçtiysen diş hekimliğine hiç gelme. bölümün zorluğundan kaynaklı okulu bıraktım bu yıl mühendislik seçicem. ayrıca sen parayıda çok düşündüğün belli, bu şekilde bölüm seçme, yoksa yanlış yaparsın

katılıyorum ozdilek e, ben de diş hekimliğini bırakmanın eşiğindeyim. Özellikle kendi üniversitem için söylüyorum; öğrencinin ağzına sıçıp bi tuvalet kağıdı bile vermiyorlar temizlesin diye.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.