Şimdi Ara

dış ortam koruması için malzeme seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    yaklaşık 3 aydır kasa balkonda kullanıyorum. bazı zamanlarda -gecelerde- 5 dereceye kadar düşük ısılarda çalıştı kasam. korktuğum gibi hiç bir sorun olmadı (terleme nem filan)
    şimdi yaz gelecek diye önlem alıyorum içini alüminyum levha ile, dışını ahşap ile kapladığım bir kasa yaptırdım. fakat havalandırma konusunda takıldım. bu konuda yardıma ihtiyacım var. şimdi benim aklımdan geçen kutuya 12 cm lik tek bir fan takmak. tahliye amaçlı. bu şekilde kullanırsam ne gibi bir sorunla karşılaşırım. yoksa bir tane önüne bir tane arkasına 2 adet mi takmalıyım?

fikir verirseniz çok sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: southpaw

Değerli arkadaşlar,
    yaklaşık 3 aydır kasa balkonda kullanıyorum. bazı zamanlarda -gecelerde- 5 dereceye kadar düşük ısılarda çalıştı kasam. korktuğum gibi hiç bir sorun olmadı (terleme nem filan)
    şimdi yaz gelecek diye önlem alıyorum içini alüminyum levha ile, dışını ahşap ile kapladığım bir kasa yaptırdım. fakat havalandırma konusunda takıldım. bu konuda yardıma ihtiyacım var. şimdi benim aklımdan geçen kutuya 12 cm lik tek bir fan takmak. tahliye amaçlı. bu şekilde kullanırsam ne gibi bir sorunla karşılaşırım. yoksa bir tane önüne bir tane arkasına 2 adet mi takmalıyım?

fikir verirseniz çok sevinirim...

hocam ben ögrenci evimde 3 sene boyunca pc mi balkonda kullandım hiç bir sorun yaşamadım hiç bişeyde yaptırmadım kutu felan çünkü hiç bi şekilde yagmur görmüyordu kasanın yeri. kar yağdıgı zamanlar üstüne çöp poşeti geçiriyordum okadar oda rüzgarlı kar yagıslarında kar ister istemez geliyordu. nüklüer atık saklamıycaksın okadar sağlam kutu felan yaptırmana gerek yok yağmur yemesin yeterli yaz içinde güneş görmesin gölgelik yap felan işte ;) yok illa kutu dersen pimapencilerde bulunan malzemeden yap bir öne fan birde arkaya fan 12cm çok rahat işini görür ;) burdaki evimde de bi süre kullandım ama pc mi başka odaya almak zorunda kaldım oyuzden balkon sefam bi süre iptal yazın ufak bi aparat yapıp kasayı dışarı camın altına koycam aynı kilimaların gaz sogutma ünitesi gibi ;)

• ahhh ahh hayalim be hocam odama yakın bi balkon yokki yapıym.özlemimi gidermek için karlı bi havada kasayı balkona çıkardım kablolarıda kapının arasına sıkıştırıp bi gün boyunca kullanmıştım sistem boşta 5-8 derece arası değişiyodu deliler gibi overclock yapıyodum makine banamısın demiyodu ama yazın nasıl olur bilemem.şimdilerde sürekli aklımı kurcalıyan bişey var ama biraz çılgınca bilgisayarın kasasını klima radyatörleri misali binanın dış cephesine montelemek ama bilgisayar sık sık arıza çıkarıyo bu yüzden yapmıyorum
  • kasanın yakınında pencere varsa kes kasanı yan tarafına çok geniş bi boru bağla ordanda camdan dışarı borunun içinede bi fan tak oldu bitti
  • bana sorarsan yapma derim çünkü o pc kış aylarında gece soğuk olacak sabaha doğru üzeri hafif nemlenmiş olucak sen farketmeden açarsan sistemin zarar görebilir ayrıca nerede yaşadığını da yazarsan iyi olur karadenizde daha fazla olur fakat güneyde bir yerde yaşıyorsan çok fazla etkilemez
  • dostum senin yapacagım tek bir işlem var hem koruma yapmış olursun hemde daha mantıklı olur Kasayı yere koymayacaksın tavana asacaksın duvarya tavanın birleştigi yere koyacaksın yagmur felan almaz. yazın güneş gelmez Kare şeklinde bir demir ile olayı ayrıntı istersen çizip anlatabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirac_ozturk

dostum senin yapacagım tek bir işlem var hem koruma yapmış olursun hemde daha mantıklı olur Kasayı yere koymayacaksın tavana asacaksın duvarya tavanın birleştigi yere koyacaksın yagmur felan almaz. yazın güneş gelmez Kare şeklinde bir demir ile olayı ayrıntı istersen çizip anlatabilirim.

hırsızlarda balkondan inmesin sonra kek gibi ortaya koydur da kasayı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.